Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Зловещият план на „Ислямска държава“: вежте какво трябвало да се случи със „Стад дьо Франс“

Публикувано

на

По официални данни досега жертвите на терористичните атаки в Париж са 129, а на над 350 души е оказана медицинска помощ. На „Стад дьо Франс“, на чийто вход „J“ се самовзриви един атентатор и жертвите бяха 3, обаче е била планирана далеч по-голяма трагедия, която, за щастие, не се е случила, пише „Уол Стрийт Джърнъл“.

Джихадистката групировка „Ислямска държава„, която пое отговорността за кървавите драми в Париж, е планирала още един атентатор-самоубиец да влезе с публиката на националния стадион на Франция. Камикадзето обаче било задържано от полицията.

Целта на единия атентатор била да детонира жилетката си на трибуните и да предизвика паника, в която зрителите да се разбягат. Тогава другият терорист на спортното съроръжение трябвало да се самовзриви, с което броят на жертвите да бъде огромен.

Камикадзето пробвало да влезе на „Стад дьо Франс“ четвърт час след започването на контролата, ала полицията намерила взривното устройство. Опитала се да го обезвреди, ала като отчаян ход той се самовзривил.
Три минути след това пък друг терорист се е самовзривил пред стадиона, по-късно още едно камикадзе е детонирало експлозиви по тялото си до ресторант от веригата „МакДоналдс“, пак в близост до „Стад дьо Франс“.
Още по темата:
ВИДЕО как настъпва хоасът на „Стад дьо Франс“ след взрива на входа (не е за хора съ слаби нерви!) >> ЧЕТЕТЕ ТУК
Разкриха кой е терористът, взривил се на вход „J“ на „Стад дьо Франс“ >> ЧЕТЕТЕ ТУК
Антоан Гризман разкри в Twitter кой е бил сред заложниците в кърватата баня на „Батаклан“ >> ЧЕТЕТЕ ТУК

Избрано