Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

14 неща, които трябва да правим сутрин, за да помогнат денят ни да бъде успешен!

Публикувано

на

Първите часове на работния ден могат да имат значително влияние над продуктивността през останалото време. Затова е важно да си изградите сутрешна рутина, която да ви подготвя за предстоящите предизвикателства. Специалисти, интервюирани от Forbes, обособяват 14 неща, които е хубаво да правим през първите часове в офиса.

Отидете навреме.

Това си е очевидно изискване. Закъсняването не само прави лошо впечатление, но и може да обърка остатъка от деня ви. Според психолози пристигането навреме пък ни кара да чувстваме удовлетворение като от изпълнена задача.

Поемете дълбоко въздух. Много хора пристигат забързани на работа, защото не са имали достатъчно време вкъщи, а после е трябвало да преодолеят неприятен трафик. Ако сте от тях, забавете темпото и вдишайте дълбоко, за да се успокоите.

Пет минути почивка. След поемането на въздух, отделете пет минути за ориентиране. Не се водете по напрегнати колеги, които вече са хванали по няколко задачи. Един момент за оглеждане в дневната ситуация ще помогне на тонуса ви в работно време.

Изчистете бюрото си. Погрижете се да махнете останали от вчера чаши и хартийки. Всеки успешен ден изисква свеж и подреден старт.

Не се настройвайте негативно. Настроението ви може да повлияе на другите. Дори да ви е криво, опитайте да не го показвате. Според експертите първият ви час на работа определя нагласата ви до края на деня, така че се постарайте тя да е позитивна.

Организирайте времето си. Сутринта е най-подходяща да подредите приоритетите си и да се фокусирате върху важните неща. Не се разсейвайте като се хванете директно за имейлите си. Вместо това си напишете списък с целите за деня.

Участвайте активно в офис делата. Особено ако сте лидер, трябва още от сутринта да сте физически и психически „събуден” и готов за действие. Не отминавайте служителите си, а ги поздравете и ги попитайте как са. Това ще направи и техния старт на деня по-приятен.

Поговорете си с колегите. Съберете се за 5-10 минути на неформална оперативка, представете целите си за деня или информация, която мислите, че другите трябва да знаят. Така всички изграждат и по-добри колегиални връзки помежду си.

Подредете работното си място. Изчистването на бюрото може да се допълни от организирането на цялото пространство, което ви се полага в офиса. Така ще избегнете и обърквания от рода на „Къде беше сега онзи документ” и 15-минутни ровичкания в кула от папки и листове.

Не се разсейвайте от входящите имейли. Не отваряйте имейла си веднага след като пристигнете на работа. Ако го направите, отговорете само на спешните въпроси. Проучвания показват, че проверяването на електронната поща предпоставя разсейване – все пак сте само на един клик от това да си проверите профила във”Фейсбук”, да гледате някое видео или да прочетете спортните новини.

Изслушайте гласовата си поща. Не игнорирайте телефона си като седнете веднага пред компютъра. Все още има хора, които оставят гласови съобщения, преслушвайте ги, за да не пропуснете нещо.

Проведете важните разговори. Направете го сутринта, защото ако изчакате до обед, може да не получите отговор до края на работното време. Няма по-дразнещо нещо от това да не можете да завършите дадена задача, защото зависите от отговора на друг човек.

Възползвайте се от ненатоварения си ум. Много хора смятат, че мозъците им функционират най-добре сутрин и тогава са най-креативни. Затова планирайте най-натоварващите задачи за началото на деня, когато сте по-продуктивни.

Източник: expert.bg

Без майтап

„ЦСКА изпусна най-добрия треньор в Европа“

Публикувано

на

ЦСКА е загубил най-добрия треньор в Европа в своята област през този сезон. Такова мнение изрази легендата на румънския футбол и Стяуа Илие Думитреску по повод кондиционния специалист Томас Нойберт, който си тръгна от София през март.

Изненадващата раздяла между „червените“ и германския специалист беше обявена веднага след края на редовния сезон в Първа лига. Той изкара няколко години при отбора, а преди това работи в Литекс, където беше доведен през 2014 г. от Лауренциу Регекампф.

„Когато Нойберт беше в Стяуа, той преобърна нещата в положителен смисъл. С неговата подготовка успяхме да победим Челси три пъти, да елиминираме Аякс. Не мога да разбера Джиджи Бекали как така го изпусна тогава. Най-голямата му грешка беше именно тази. Нойберт е най-добрият треньор в своята област в Европа.“

„Сега е свободен отново и ще е най-добре да се върне отново в Букурещ. Не знам обаче как ще се развият нещата“, заяви Думитреску, който сега е анализатор, по повод на германеца и работата му.

Иначе се очаква именно Стяуа да ангажира кондиционния специалист, но това ще се случи от новия сезон. В клуба са разочаровани от досегашния треньор по физическата подготовка, като в Румъния твърдят, че „червено-сините“ имат най-добрият отбор, но са най-зле подготвени.

Прочети повече

Без майтап

Венци Стефанов обясни защо „обръщалката“ на Славия не била уговорена

Публикувано

на

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обясни „обръщалката“ срещу Септември от 2:0 до 2:3, след като веднага тимът му бе заподозрян в „черно тото“.
“Аз не мога да ги позная. 100% знам, че няма никакви нечестни и нередовни работи. Този формат е безумен. Човек, който разбира от футбол, може да си извади сам заключение, че няма никакви такива работи. Сега контрата е в мен.
Най-лесно може да се провери дали има някакви залози. Ако няма такова нещо, трябва да ми се извините. Ако има нещо такова, може да се търси дали има виновник. Аз не виждам кой в Славия може да прави такова нещо.
Някой дава ли си сметка може ли един ръководител да отиде отиде и да каже на играчите си “вкарайте два гола и след това пуснете да ви вкарат три”. После как да отида при тях и да изисквам нещо? В Славия никога не е имало такива неща, залагам си главата.
Ще бъдат глобени за предния мач, както и за този, но гарантирам, че няма футболисти, които са играли симулативно. Аз съм готов всички да бъдат сложени на детектор на лъжата, ако се окаже, че има завишени залози. Каквото иска да проверява УЕФА”, каза Вен;и Стефанов.
Първа

Прочети повече

Без майтап

Най-голямата въпросителна пред Любо Пенев за дербито с Левски

Публикувано

на

Срещу Левски старши треньорът на ЦСКА Любо Пенев няма да разчита единствено на изгонения срещу Ботев Пд Жанио Бикел.

Най-деликатен остава изборът на ляв бек, като на „Коматево“ започна Стойчо Атанасов. Сега обаче на неговото място е по-вероятно да видим национала Ангел Лясков. Третата опция е Жеферсон, чието присъствие обаче би оставило извън групата Енрике или Евандро заради паспортите извън ЕС.

На терена надали въобще ще се появи бившият капитан Божидар Чорбаджийски, който разочарова срещу „канарчетата“.

Прочети повече

Избрано