Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Красен Кралев обясни защо е дал базите на ЦСКА на Гриша Ганчев

Публикувано

на

Миннистърът на младежта и спорта Красен Кралев обясни защо е прекратил наема с ПФК ЦСКА АД за стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево и е дал спортните съоръжение за временно ползване на елитния ЦСКА-София. Според него това е бил единственият правилен ход.

„Нямам никакви съмнения. Това е единственото решение, което защитава интересите на държавата.

Търпеливо изчаках няколко дни. Изписаха се много неща, за съжаление голяма част от тях неверни. Аз ще дам малко фактология, за да внесем яснота по случая. ЦСКА е в процедура по несъстоятелност от октомври 2015 година, тoест от този момент договорът за базите можеше да бъде прекратен.

Ние сме били максимално толерантни, съобразихме се с желанието на феновете, парите, които на нас се дължат, такса смет и данък сгради, които министерството ги дължи на столична община, ние дължим на общината и не може да чака тези задължения 30 години да се изплащат. Тези взимания бяха защитени, защото ние бяхме включени в списъка на кредиторите“, каза Кралев пред БНТ.

През февруари тази година, изпълнителният-директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров подава жалба до СГС, подкрепена от Дора Милева, в която се иска ние да бъдем изключени от списъка на кредиторите. Съдът взима едно безумно решение на 20 май, в което се казва, че след като министерстовото не е платило парите на столична община, значи то не може да бъде включено в списъка на кредиторите и не може да си ги иска от дружеството. Оттук нататък, ние като сме изключени от списъка на кредиторите на 13 юни проведохме разговор с г-жа Милева и с представител на оздравителите, в което казахме нашето желание какво е.

Първо ние да бъдем включени в оздравителния план и второ да се подпише споразумение между нас и оздравителя, тази сума да ни бъде изплатена, защото нямаше как да допуснем държавата да бъде ощетена с тези пари. Изчакахме един месец, такова споразумение не беше сключено. В момента, когато всички срокове бяха изтекли, ние преминахме към прекратяване на договорите. Сега базите ще бъдат отдадени чрез конкурс. Допускаме да има провокации.

Това решение на ММС, по отношение базите, е единственото законово. Няма как някои коментатори да се опитват да преписват провала на оздравителния план за прекратяване на договора. Ако синдик Милева искаше толкова базите и защитаваше интересите на дружеството си, щеше да се бори тези условия да бъдат изпълнени и държавата да бъде защитена. Няма как да чакаме 930 000 лева да бъде връщани 30 години.

„Марката е част от обезпечението на НАП. Има процедура, по която, а тя ще бъде дадена на търг. Не съм сигурен, че в момента ЦСКА играе с оригиналната си емблема. Има детайли, които не мога да коментирам. Така или иначе оригиналната емблема подлежи да бъде предложена на търг. Оттам нататък, който спечели, ще бъде негова. Правим всичко възможно понеже имаме един отбор, който е лицензиран от БФС, ние да направим споразумение с тях, което да им позволи да използват базата и стадиона до провеждане на търга.

„Никой от БФС не ми се е разсърдил за взетото решение. Това беше единственото законово решение за базата. При положение, че сме изключени от списъка с кредиторите, нямаше как да се получим парите. Едно от първите неща в конкурса за базите е изплащане на дължимите суми към общината“, заяви Красен Кралев.

Снимка: Мони Георгиев

Без майтап

Турски клуб цака Левски и ЦСКА за една от трансферните им цели

Публикувано

на

Вторият в турската Суперлига Истанбул Башакшехир, който до последно се бореше за титлата през този сезон, следи изявите на защитника на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров, твърди „Меридиан Мач“.

Скаути на турския вицешампион са наблюдавали няколко мача на Димитров на живо. Един от двубоите е финалът за Купата на България, който Ботев загуби от градския съперник Локомотив с 0:1.

Интересът на турците към Димитров е още в начална фаза и клубът не е влизал в контакт с ръководството на Ботев.

Към Кристиан Димитров има интерес и от страна на Левски и ЦСКА, а договорът му „канарчетата“ изтича в края на следващия сезон.

Прочети повече

Без майтап

Директор предложи да работи в Левски срещу 1 лев месечно, от клуба го забравиха

Публикувано

на

Шефът на маркетинговия отдел в Левски Тодор Минев обяви, че се разделя с клуба, тъй като договорът му е прекратен.
Минев твърди, че е бил готов да работи за “сините” срещу символичната сума от 1 лев на месец, но дори и така не е успял да убеди шефовете да го задържат на “Герена”.
Ето и пълният текст, написан от директора без редакторска намеса:
Здравейте Левскари!
 
Дойде време да дам отчет за свършената от мен и екипа ми работа, тъй като бях уведомен, че се прекратява договорът с мен и компанията ми.
 
Няма да влизам в полемики по темата. Причината за прекратяването на договора бе представена като чисто финансова. Аз приемам това което правя изключително сериозно, а фактът, че го правя за любимия ми отбор, дори не го правеше работа, а просто истинско забавление. Заради това взех решение да подготвя мотивационно писмо, адресирано до „Нове Холдинг“, в което освен, че описах всичко, което съм направил до момента, дадох предложение да продължа да заемам поста си и да продължавам да правя това, което правя, срещу символичната сума от 1 лев на месец.
Очевидно причината, която ми бе представена за отстраняването ми от длъжност не е била тази, която цитирах горе. Каза ми се, че новото ръководство иска да се срещне с мен, за да се обсъдят начините, по които можем да продължим да работим заедно, но в продължение на един месец никой не ме потърси за подобна среща. Нещо повече, преустанови се достъпа до социалните канали на клуба на мен и екипа и ние не можехме да продължаваме да работим, въпреки че ми беше връчено предизвестието за прекратяване на договора. 
С оглед на това и на стотиците въпроси, които получавам относно замиращата дейност на социалните медии на клуба, искам официално да оповестя оттеглянето ми от поста на Маркетингов Директор на ПФК Левски!
Бях обещал да водя изключително прозрачна политика, що се отнася до дейността, за която отговарям. Срещнах се с много от вас, които ме потърсиха, за да ми зададат въпроси, свързани с маркетинга, но през времето спестих много информация, която ме задушаваше, но съобщаването и би довело до деноминирането на името на клуба.
 
Та ето и няколко думи, свързани с нашите постижения. За времето, в което аз и екипът ми се занимавахме с маркетинга, успяхме да създадем следните активности и резултати:
– Да установим ред в корпоративната идентичност на клуба, като за целта изготвихме подробен бранд бук с емблеми, графики и шрифтове.
– Да увеличим последователите на клуба в социалните мрежи с над 30% за една година на фона на това, което вече се е правило в последните 10 години. За някои от социалните мрежи имаме над 100% ръст благодарение на иновативните стратегии, които приложихме.
– Да организираме празненства на всеки домакински мач – “Matchday”, което дългосрочно води до по-висока посещаемост и допълнителни
финансови ползи за клуба. Само от храните и напитките в момента клубът получава над 4000 лв. при нормално посещаван мач.
– Да създадем клубен талисман “Лъвски” и екип от “Сини Ангели”, които допринасят за атмосферата и посещаемостта на “Matchday”.
– Да реновираме изцяло магазина за фен артикули, като го направим модерен и отговарящ на стандартите на водещ национален клуб.
– Да направим дизайн на продуктова гама от над 150 фен артикула.
– Да създадем собствена марка бира, която се харесва и консумира от цялата левскарска общност.
– Да вдигнем качеството на телевизионните продукции на Левски ТВ до нивото на водещи клубни отбори в Европа.
– Да създадем редица успешни инициативи, като “Учи и спортувай с Левски”, в който талисманът ни, „Лъвски“, ходи в различни училища, за да кани децата с родителите си да посетят мачове на стадиона.
– Да създадем фамилен ВИП сектор, уникален по рода си за българските стадиони, който има за цел да забавлява както децата, така и родителите.
Борили сме се със зъби и нокти с обезверената администрация на клуба, за да се случат всички тези неща. Аз лично съм финансирал 90% от всичко споменато горе, тъй като маркетинговият бюджет винаги е бил 0 лева. За да можем да излъчваме качествено съдържание, съм инвестирал над 7000 лева в техника за Левски ТВ. За реконструкцията и модернизирането на магазина, който преди това изглеждаше като аптека от 80-те години, съм инвестирал над 10 000 лева. За хонорари на маскота “Лъвски” и “Сините Ангели” съм инвестирал над 6000 лева за 12 месеца.
В този период аз дори не получавах възнаграждението си по договор. Тук е ред да благодаря на Павел Колев и екипа от „Нове Холдинг“ за това, че бяха коректни и изплатиха всички дължими суми по въпросния договор.
Любовта към отбора и това, което правя, ме тласна да се развивам допълнително в насока, която би била полезна за заемания от мен пост. Аз и част от екипа ми се записахме в учебната програма на Футболен Клуб Барселона за “Спортен Маркетинг и Спонсорство”.
Отделно от това, за да развиваме международните взаимоотношения и да черпим идеи и вдъхновение от чуждите отбори, имаме уговорени редица срещи с маркетингови мениджъри и директори от цяла Европа, започвайки този юни с г-н Деймиън Бот – Маркетинг Мениджър на ПСВ Айндховен.
Надявам се с наученото да мога да помагам дори и не пряко на клуба и на това да се развиваме в правилната посока!
 
Благодаря на всеки един от вас, които ми стисна ръката и ме поздрави за това, което правя. За вас го правих и за вас ще продължавам да се трудя, за да се развива синята идея и в следващите поколения.
Поклон пред цялата синя публика!
Поклон пред Левски!
Респект!
Само Левски!

Прочети повече

Без майтап

ЦСКА 1948 изгони над половин отбор след проваления сезон

Публикувано

на

Ръководството на ЦСКА 1948 започна масова чиста в тима, след като отборът се провали тотално през този сезон, научи Sportal.bg. Както е известно, „червените“ на Петко Петков не успяха дори да се класират за баражите за Първа лига, като финишираха на четвърто място в крайното класиране, въпреки сериозните инвестиции и големия бюджет в дебютната година на клуба във Втора лига.

Разочарованието в ЦСКА 1948 е голямо, като промените започват мигновено. Днес бяха освободени шестима футболисти – капитанът Апостол Попов (26 мача), халфът Мариян Огнянов (19 мача и 2 гола), Радой Божилов (13 мача), Спас Георгиев (12 мача), Тони Стоичков (7 мача) и Айкут Рамадан (4 мача). На тях им е било съобщено, че не влизат в плановете на треньора за предстоящия сезон 2019/2020 година. Преотстъпените Петър Генчев (14 мача) и Димитър Буров (16) също няма да останат при „червените“.

Прочети повече

Избрано