Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Красен Кралев обясни защо е дал базите на ЦСКА на Гриша Ганчев

Публикувано

на

Миннистърът на младежта и спорта Красен Кралев обясни защо е прекратил наема с ПФК ЦСКА АД за стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево и е дал спортните съоръжение за временно ползване на елитния ЦСКА-София. Според него това е бил единственият правилен ход.

„Нямам никакви съмнения. Това е единственото решение, което защитава интересите на държавата.

Търпеливо изчаках няколко дни. Изписаха се много неща, за съжаление голяма част от тях неверни. Аз ще дам малко фактология, за да внесем яснота по случая. ЦСКА е в процедура по несъстоятелност от октомври 2015 година, тoест от този момент договорът за базите можеше да бъде прекратен.

Ние сме били максимално толерантни, съобразихме се с желанието на феновете, парите, които на нас се дължат, такса смет и данък сгради, които министерството ги дължи на столична община, ние дължим на общината и не може да чака тези задължения 30 години да се изплащат. Тези взимания бяха защитени, защото ние бяхме включени в списъка на кредиторите“, каза Кралев пред БНТ.

През февруари тази година, изпълнителният-директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров подава жалба до СГС, подкрепена от Дора Милева, в която се иска ние да бъдем изключени от списъка на кредиторите. Съдът взима едно безумно решение на 20 май, в което се казва, че след като министерстовото не е платило парите на столична община, значи то не може да бъде включено в списъка на кредиторите и не може да си ги иска от дружеството. Оттук нататък, ние като сме изключени от списъка на кредиторите на 13 юни проведохме разговор с г-жа Милева и с представител на оздравителите, в което казахме нашето желание какво е.

Първо ние да бъдем включени в оздравителния план и второ да се подпише споразумение между нас и оздравителя, тази сума да ни бъде изплатена, защото нямаше как да допуснем държавата да бъде ощетена с тези пари. Изчакахме един месец, такова споразумение не беше сключено. В момента, когато всички срокове бяха изтекли, ние преминахме към прекратяване на договорите. Сега базите ще бъдат отдадени чрез конкурс. Допускаме да има провокации.

Това решение на ММС, по отношение базите, е единственото законово. Няма как някои коментатори да се опитват да преписват провала на оздравителния план за прекратяване на договора. Ако синдик Милева искаше толкова базите и защитаваше интересите на дружеството си, щеше да се бори тези условия да бъдат изпълнени и държавата да бъде защитена. Няма как да чакаме 930 000 лева да бъде връщани 30 години.

„Марката е част от обезпечението на НАП. Има процедура, по която, а тя ще бъде дадена на търг. Не съм сигурен, че в момента ЦСКА играе с оригиналната си емблема. Има детайли, които не мога да коментирам. Така или иначе оригиналната емблема подлежи да бъде предложена на търг. Оттам нататък, който спечели, ще бъде негова. Правим всичко възможно понеже имаме един отбор, който е лицензиран от БФС, ние да направим споразумение с тях, което да им позволи да използват базата и стадиона до провеждане на търга.

„Никой от БФС не ми се е разсърдил за взетото решение. Това беше единственото законово решение за базата. При положение, че сме изключени от списъка с кредиторите, нямаше как да се получим парите. Едно от първите неща в конкурса за базите е изплащане на дължимите суми към общината“, заяви Красен Кралев.

Снимка: Мони Георгиев

Без майтап

‘Когато я поднесох, гостите ахнаха! Ефирна, нежна, разтапяща на вкус – това е моята салата ‘Невеста’

Публикувано

на

Може би се интересувате, защо тази салата е наречена така. Просто е. Ако я приготвите в съответствие с нашата рецепта, тя ще прилича на бяла булченска рокля – също толкова ефирна и въздушна.

Много е деликатна на вкус, в нея няма люти подправки или черен пипер. Като цяло, не пропускайте да опитате!

Продукти:

300 гр. пушено пилешко филе

4 яйца

4 топени сиренца

2 сварени картофа

лук на вкус

майонеза на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилето на малки парченца. Можете да замените пушеното с варено пилешко филе.
Настържете картофите на едро ренде, а сиренето, жълтъците и белтъците – на ситно.
За да стане нежна салатата, лукът трябва да се маринова. Нарежете го ситно. Залейте с гореща вода и 1 супена лъжица ябълков оцет.
Подредете салатата на слоеве, като рисувате между тях с майонезата решетка.
Първо сложете пилето. Следва лукът.
Над него поставете картофите, не забравяйте да намажете с майонеза.
Следват настърганите жълтъци и крема сирене.
Най-горният слой е от настърган яйчен белтък.

Подобно на повечето салати, които се редят на слоеве, тази също става по-вкусна на втория ден, когато вкусът е по-наситен. Поради това е по-добре да я подготвите предварително. Дръжте вкусотията в хладилника – но за не повече от 5 дни, ала повярвайте, семейството ви ще я излапа доста преди това!

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Без майтап

Ужас: бивша звезда на Левски диагностицирана с левкемия, „сините“ с пълна подкрепа

Публикувано

на

Ужас: бившият футболист на Левски Нуно Пинто бе диагностициран с левкемия.Играчът, който понастоящем рита за Витория (Сетубал), обяви борбата с болестта си на специално нарочена пресконференция. „Сините“ пък го подкрепиха чрез официалния си сайт.

„Нуно, ти ще спечелиш и този мач!

ПФК Левски изказва своята безрезервна подкрепа към бившия футболист на „сините“ Нуно Пинто и вярва, че той ще излезе още по-силен и целеустремен от предстоящата битка с левкемията.

Ние познаваме Пинто като невероятен боец и знаем, че той никога няма да се предаде, дори пред срещата с такова тежко изпитание.

Нуно, ние знаем и сме сигурни, че ти скоро отново ще правиш това, което най-много харесваш.

Просто вярваме…

Нуно, ти ще спечелиш и този мач!“, написаха от Левски

Прочети повече

Без майтап

Шефът на Левски отговори на Нестор Ел Маестро, намекна кой ще го замени в ЦСКА

Публикувано

на

От Левски отговориха на старши треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който коментира, че „сините“ ги очаква скучен пролетен полусезон заради изоставането с 10 точки от върха и отпадането от Купата на България.

„Може тази пролет да се окаже скучна за него. Назначиха му консултант (бел. ред. Люпко Петрович). Ще видим за кого ще е скучна…“, каза изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов пред медиите.

Прочети повече

Присъедини се

Избрано