Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Как да спестите от 6 неща, които употребявате често, но без които можете

Публикувано

на

Вероятно всеки от вас харчи пари за какво ли не, дори за неща, без които със сигурност може. Ако се замислите достатъчно, ще установите, че без някои неща можете. Рекламите много уверено ви убеждават, че не можете без много неща. Едни ви правят по-здрави, други по-красиви, трети по-модерни и вие давате пари за всичко.

Не вярвайте на всичко и мислете с главите си. Предлагаме ви да преразгледаме някои неща, без които не можете, пише jilo.bg.

 Бутилирана вода

По света има райони, в които питейната вода е изключително ценна суровина. Най-вероятно вие обаче живеете на континент, където и живителната течност от чешмата е годна за пиене.

Тогава защо си купувате бутилирана вода? Харесва ви да създавате планини от пластмасови отпадъци?

Мултивитамини

Ако се придържате към здравословен начин на хранене, получавате достатъчно витамини от храната.

Как да живеем по-здравословно, но без да харчим повече пари? Твърде често хората, които живеят нездравословно, търсят причина за това в ограничения си месечен бюджет.

Пробиотици

Вместо да гълтате хапчета, наблегнете на храни, които съдържат естествени пробиотици.

Такива са киселото мляко и киселото зеле, туршията и киселите краставички, както и хлябовете с квас.

Смята се, че най-много пробиотици съдържа кефирът, който не е популярен по нашите земи. Това е напитка от няколко вида мляко, ферментирала с помощта на кефирени зърна.

Шампоан

Не казваме, че няма нужда изобщо да използвате шампоан, а че трябва да слагате от сапунената течност на косата си само по веднъж на къпане.

Според експертите второто измиване не допринася с нищо за чистотата на косата – напротив, изсушава я.

Омекотител

Ако използвате достатъчно качествен прах за пране, няма да имате нужда от омекотител.

Освен това специалистите посочват, че употребата му вреди на някои тъкани, най-често на тези, от които се правят спортните дрехи.

Ароматизатор

Според еко настроените обитатели на нашата планета от ароматизаторите няма абсолютно никакъв смисъл. Те не само са изкуствени химикали, които увреждат здравето ви, но и могат да бъдат заменени с много по-екологични продукти, които имат същия ефект.

За целта можете да използвате ванилова есенция, от която да сложите по няколко капки на памук и да го разположите на различни места у дома.

Използвайте сухи цвета, храсти и дървета с аромат. Представете си как ухаят боровите иглички. Не искате ли на това да мирише и домът ви?

Избрано