Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Новият Меси ще бъде създаден в… Северна Корея!

Публикувано

на

Режимът в Северна Корея планира да се намеси в битката на най-големите в световния футбол, като създаде поколение от изключителните таланти. „Тренираме нашите юноши, за да станат по-добри дори от играчи като Лионел Меси“, заяви шефът на школата в Пхенян Ри Ю-Ил. Въпросното футболно училище отвори врати през 2013 г.

„Засега целта е да доминираме в Азия, а след това се надяваме в близкото бъдеще да постигнем превъзходство и в глобален мащаб“, добави Ю-Ил пред AFP.

В школата се подготвят 200 деца на възраст от 9 до 15 г., като 40% от тях са момичета.

В същото време обаче селекционерът на мъжкия тим на Северна Корея Йорн Андерсен е песимист. „Не мисля, че страната може да има своя Меси, но пък е в състояние да изгради добри играчи за стандарта на Азия“, коментира роденият в Норвегия специалист.

Най-големият успех на мъжкия футбол в Корея е от четвъртфинал на Световното първенство през 1966 г. Доста по-добре се представя женският национален тим, който има няколко трофея в турнирите на Азия.

източник: „Спортал

Избрано