Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.

Горещо!!!

Как да прогоним лошата миризма от хладилника?

08.09.2017
Как да прогоним лошата миризма от хладилника?
Без майтап

Неприятна миризма може да се появи във всеки хладилник, най-често от развалена храна или от незабeлязана замърсена повърхност. Дори и даден продукт да е добре опакован, не значи, че е в добро състояние, защото е много вероятно скоро да изтича срокът му на годност или дори това вече да е станало.

Има и друг вариант – външният вид да е добър, а срокът на годност да е минал. И съответно да започва вмирисване.

Сред най-честите причини за неприятната миризма са мръсните опаковки. Преди да стигнат до вашия хладилник продуктите са преминали през няколко ръце и места – опаковане, подреждане за транспортиране, транспортиране, разтоварване, подреждане в магазина. При тези дейности понякога се случва опаковка да бъде увредена, например на вакумирано сирене или на кофичка с кисело мляко.

Помислете си колко пъти сте носили на касата за маркиране нещо опаковано, което лепне или цапа. Поставен в хладилника подобен продукт почти невидимо замърсява, но със сигурност го прави. Друг възможен източник може да е развалено яйце. Дори и да сте купили 6, 12 или повече в една опаковка, това не е гаранция, че всички са пресни и годни за консумация. Обикновено се понават по вида на черупката. Ако тя е по-матова, яйцето е по-прясно, ако е лъскава – е по-старо. Старото яйце освен, че може да издава лоша миризма, също може да поглъща такава.

Не пренебрегвайте и друг възможен източник – плесен, която се крие по ъглите. Възможно е да се получи, ако хладилникът остане изключен за известно време – отпуск, пренасяне и др. Така или иначе каквато и да е причината, трябва да се справим с неприятния резултат.

И както обикновено това е възможно с по-съвременни средства, но и с такива, които са изпитани във времето. Разбира се, най-добрият начин е измиването. Направете го обаче, след като извадите всички възможни прегради и отделения.

Опитайте най-напред с обикновена вода, но ако не сте сигурни за ефекта, добавете малко от препарата за миене на чинии. След като минете веднъж с него, повторете с чиста вода, а накрая със суха кърпа. Бабините рецепти казват, че почистването може да стане и с вода, в която е разтворена малко сода, защото това би убило гъбичките. Работа върши и смес от 1 литър вода и чаена лъжичка оцет. Има и хитрити, чрез които може да предпазите по принцип хладилника от просмукване с миризма на развалено или плесен.

Полезно е да поставите вътре резен лимон, кори от портокал или филийки с ръжен хляб. Мляното кафе или кафето на зърна също абсорбират лошия аромат.А ако имате у дома таблетки срещу махмурлук „Алка Зелцер“, разтворете една в чаша вода, която после може да поставите в хлаилника.

На пазара има и специални уловители на неприятни миризми, които действат на принципа на активния въглен. А за да сте спокойни, преди да оставите за съхранение нещо в хладилника, проверете чистотата и целостта на опаковката или просто състоянието на продуктите, включително плодовете и зеленчуците.

изтоник: Actualno.com

От категорията
25.09.2017
Зодията определя Идеалния брачен партньор
25.09.2017
Само тези 3 зодии могат да обичат както никой друг
25.09.2017
Роналдо и Джорджина избраха кога ще си кажат „да“

Sportove.net
Реал готов да цака за Дели Али
25.09.2017
Реал готов да цака за Дели Али
Двоен празник за златните момичета
25.09.2017
Двоен празник за златните момичета
Алонсо: В Сингапур паднах жертва, сега искам да стигна до края
25.09.2017
Алонсо: В Сингапур паднах жертва, сега искам да стигна до края

Намери ни във facebook