Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.

Горещо!!!

Кои храни помагат при изтощително безсъние и преумора?

12.08.2017
Кои храни помагат при изтощително безсъние и преумора?
Без майтап

Най-полезното при суперхраните е, че те не лекуват някакви симптоми, които са се появили. Това, с което ни помагат е  да преустановят причините за боледуващото ни тяло.

Когато се храним със суперхрани, ние даваме възможност на тялото ни да си набави онова, от което се нуждае и да се бори с онова, което му пречи. Суперхраните даряват на организма спокойствие, а той от своя страна ни се отплаща с липсата на проблеми от здравен характер.

Проблемите със съня са мног очесто срещани, особено, ако сте подложени на стрес. Това обаче не е единствената причина за липсата на сън.

Много често лошите навици, които имаме, както и неправилното подбиране на храната, също могат да ни причинят безсъние или някакви други аномалии със съня. Ето кои полезни храни могат да решат и този наш проблем:

Пчелно млечице

Пчелно млечице – успешно се преборва с безсънието и умората. Пчелното млечице е продукт изключително богат на много витамини – С, D, Е, А, почти всички витамини т група В, значително повишава апетита, подобрява сърдечната функция, забавя стареенето и повишава имунната система.

Ленено семе – заболявания на сърдечно-съдовата и нервната система

Ленено семе  – при безсъние. Конопът съдържааминокиселини, минерали, антиоксиданти, есенциалнимастни киселини и др. Конопеното семе е добър лек срещу заболявания на сърдечно-съдовата и нервната система.

Има успокояващо за организма действие. Още Хипократе използвал лененото семе, за предотвратяване настомашни болки. То няма силна миризма, сладникаво е и доста мазно.

Учени от Канада са изследвали лененото семе и твърдят, че редовната му консумация може да ни предпази от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при нежния пол. Според американски изследвания семето може да ни предпази от рак на яйчниците и белите дробове.

Ленено Семе

В него се съдържа бета-каротин, който спомага за здравите зъби и кости, както и за доброто зрение. Изключително ефикасно растение при следните неразположения – безсъние, умора, преумора, белодробни проблеми, замаяност и др.

Годжи бери

Годжи бери при безсъние и преумора. Растението е ценено високо в китайската медицина. Според някои китайски вярвания годжи бери може да удължи живота ни.

източник: zajenata.com

От категорията
16.08.2017
Нахлуват на терена по време на България – Швеция, изхвърлят ни от световните квалификации
16.08.2017
Най-сетне! Goal.com: Димитър Бербатов вече си има клуб
16.08.2017
Пръъъц! Храните, които не бива да ядете, когато сте сред много хора, защото предизвикват ароматни газове!

Sportove.net
Жестоко убийство вдигна на крак цялата полиция! Драмата разтърси всички, за жалост убиецът е известният…
16.08.2017
Жестоко убийство вдигна на крак цялата полиция! Драмата разтърси всички, за жалост убиецът е известният…
Отборът на Судува струва колкото Върджил Мисиджан
16.08.2017
Отборът на Судува струва колкото Върджил Мисиджан
Стоичков обяви тима си срещу Барселона, Любо Пенев отсъства
16.08.2017
Стоичков обяви тима си срещу Барселона, Любо Пенев отсъства

Намери ни във facebook