Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Историческо! Откриха гигантска планета с живот!?

Публикувано

на

Астрономи откриха 60 нови планети, сравнително близо до нашата, и на много от тях би могло да има живот, пише „Индипендънт“.

Новото е, че около всички най-близки до Слънцето звезди има планети в орбита. И на някои от тях има условия за живот.

Най-обещаващата измежду тях наричат „СуперЗемя“.

Откритието е в рамките на дългогодишния „лов“ на т. нар. екзопланети – такива, които са извън Слънчевата система.

Международен екип учени откриха нови 54 потенциални планети, съобщава британският всекидневник.

(Далечните планети се търсят по косвени признаци, например определено „примигване“ на една или друга звезда; нужни са още усилия, за да се разбере дали „потенциалният“ обект действително е там.)

Заедно с вече твърдо установените екзопланети астрономите може би са открили общо 114.

И поне някои измежду тях приличат на Земята, и са годни да приютят живот, казаха изследователите.

„СуперЗемята“ е топла и има скална повърхност. Тя е открита в система, четвърта по отдалеченост от Слънчевата.

Тази планета, известна като Глизе 411-b, подсказва на астрономите, че около всички звезди близо до нашето Слънце кръжат планети.

Резултатите се основават на почти 61 000 индивидуални наблюдения на 1600 звезди, извършени за над 20- години от американски астрономи с телескопа Keck-I в Хавай.

Тези наблюдения са от системно изследване на екзопланетите, започнато през 1996 година от астрономите Стив Вогт и Джефри Марси от Калифорнийския университет и Пол Бътлър от научния институт Карнеги във Вашингтон.

Д-р Туоми, единственият европейски изследовател работещ по проекта и водеше анализа на данните, сподели, че е завладян от мисълта, че планети има около най-близките звезди:

„Това е нещо, в което астрономите не бяха убедени, дори само преди 5 години“.

Изследването на групата ще бъде публикувано в научното издание „Астрофизикъл джърнъл“.

Извън спорта

Ако видите такава буболечка в дома си, веднага потърсете помощ. Не се опитвайте сами да я затриете!

Публикувано

на

Това е сериозно и опасно. Не игнорирайте предупрежденията.

Вижте я добре. Нарича се “ буболечка-убиец “ и е най-опасната буболечка в света

Тази буболечка пренася опасна болест, наречена Американски трипаносомиазис, която е смъртоносна за хората и за животните. Наричат ​​я още „чагас“.

Хората от Тексас с по-тежък начин на живот са имали нейните последици.

Тези буболечки с едно ухапване пренасят болестта. Хранят се от кръвта на хората и животните. Чрез ухапване, оставят част от слюнката си, която е опасна за хората.

Чагас е тих убиец, защото хората не знаят, че са заразени до напреднала фаза на ухапването. Симптомите са подуване на клепачите и анафилактичен шок. Може да предизвика задушаване, а в екстремни случаи и смърт. Първите симптоми са подобни на грип, а по-късно стават по-сериозни.

Ако забележите някакви симптоми от подобен род, веднага се обърнете към лекар и потърсете помощ. Не губете време.

Буболечките се намират под камъни, в пукнатините на стените, стълбища, гори и като цяло в естествени условия. Внимавайте, когато сте на разходка с домашния си любимец, например.

източник: lekuvai.net

Прочети повече

Извън спорта

Като прибавите тези съставки в кисело мляко и го изядете, ще свалите очилата, защото няма да ви трябват повече!

Публикувано

на

Проблемите със зрението обичайно се изразяват в някаква степен късогледство или далекогледство.

С годините късогледството леко се коригира от само себе си, което обаче не може да се каже за далекогледството пише bradva.bg.

Освен чрез непрекъснато носене на необходимите очила или лещи, за да свалите диоптрите си може да си помогнете и чрез следните два съвета:

Нарежете с нож на ситно листата от една връзка свеж магданоз и ги разбъркайте в една кофичка кисело мляко.

Консумирайте дозата на три пъти през деня в продължение на един месе.

Към една кофичка кисело мляко добавете една шепа ситно нарязани връхчета от млада и прясна коприва.

Разбъркайте добре тази съставки и консумирайте през целия ден половин час преди хранене.

След 40 дни ще усетите истинския ефект, като може да коригирате зрението си с до 2 диоптъра.

Прочети повече

Извън спорта

Седмичен любовен хороскоп (19-25 ноември)

Публикувано

на

Везни

Нито вие, нито вашият партньор искате да се откажете от контрола над ситуацията. В същото време е повече от ясно, че трябва да намерите някакъв компромис. Ако лошата комуникация е свързана с нов план или идеи на половинката ви, не ги отхвърляйте веднага. Може да се окажат перспективни, пише iwoman.bg.

Скорпион

Тази седмица сте твърде разсеяни, за да видите възможностите в любовта, които ви се предлагат. Напрежението на работното място ще ви накара да оставите на заден план забавленията, а също така няма да позволите на партньора да ви утеши. За щастие любимият човек ще прояви достатъчно търпение.

Стрелец

Мълчанието може да се окаже вашата силна страна през тази седмица. За съжаление може да ви бъде трудно да останете спокойни, особено ако има нещо, което искате да кажете на вашата половинка. Не забравяйте, че е важно как ще представите вашето мнение.

Козирог

Ако се налага да кажете нещо важно на половинката си, не забравяйте, че думите имат допълнителна сила, която може да бъде положителна или отблъскваща. В резултат любимият човек може да се почувства така, сякаш му поставяте ултиматуми, сякаш го командвате, а не разговаряте.

Водолей

През тази седмица има шанс социалният ви живот да се разкрие за вас с нова сила. Това ще стане преди сряда. Ако имате нужда от съвет, свързан с любовния ви живот, сега е моментът да го получите. След средата на седмицата не споделяйте с никого въпроси на тази тема.

Риби

Въпреки суровата комуникация, направете всичко възможно бързо да разрешите конфликтите с половинката и да се радвате на влиянието на Венера. Ако сте необвързани, обърнете внимание на външния вид и социалните контакти, бъдете красиви и забележителни и се забавлявайте по-често извън дома. Може да срещнете нова любов.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ВИЖТЕ ТУК!

Прочети повече

Избрано