Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Адалберт Зафиров с интересни разкарития за последния си клуб ЦСКА 1948

Публикувано

на

Бившият треньор на ЦСКА 1948 – Адалберт Зафиров, направи любопитен коментар относно начина на функциониране на аматьорския клуб, който се явява за алтернатива на клуба, който е в Първа лига. Вижте какво заяви Зафето пред „Тема Спорт“.

Г-н Зафиров, в началото на септември приключихте престоя си в четвъртодивизионния ЦСКА 1948. Какво се случи с вас след това?

– Нищо интересно няма.

Отказах се да се занимавам с онзи клуб и приключих. В момента не съм във футбола. Много мръсотия има в българския футбол и той за мен е затворена страница.

Смятате ли, че събитията през лятото се отразиха негативно на вашата кариера?

– Абсолютно. Дълбоко съм разочарован.

Следите ли все още какво се случва с четвъртодивизионния клуб?

– Не, изобщо не следя нищо. Нито тази формация, нито българския футбол. Само резултати гледам, но ми е опротивяло всичко.

Намерихте ли обяснение шест месеца по-късно защо ви освободиха? Тогава казахте в интервю за „Тема Спорт“, че е било решение на човек от Инициативния комитет, но не знаехте кой е бил. А сега?

– Не знам и не ме интересува вече. Така са преценили, така са направили. Решили са да постъпят гадно с човек, който се опита да направи нещо. Много мръсни и много долни хора работят във футбола и не искам повече да имам общо с тях. Така ми се случи, че в четвърта дивизия попаднах на такива. Приел съм го вече. Макар че аз поех най-много щети от цялата тази история. Срещу мен бяха нападките, мен ме псуваха на „Армията“. Но няма значение, гледам напред. И такива неща се случват в живота. Бях употребен от долни хора това е.

Защо ви употребиха?

– Трябваше да си свършат някакви техни игри и се възползваха от мен и от името ми.

А какви бяха тези игри?

– Определен кръг от хора явно се възползваха от всичко, което стана, но нямам представа какво е то. Не мога да гадая кой и защо, но не съм се и интересувал.

Сега предстои търг за емблемата, има ли значение за вас?

– Не ме вълнува. Феновете на ЦСКА са си приели своя ЦСКА. Имат си клуб и това е. Където са привържениците и базата, там е ЦСКА. Щом те са застанали зад някое ЦСКА и базите са в ръцете на някого, там е ЦСКА. Няма какво повече да коментираме и да обсъждаме. Привържениците са направили своя избор, а футболът се прави за тях. Всякакви размишления оттук насетне са излишни. Но да кажем условно, че този, който вземе емблемата, ще може да се нарече истинският ЦСКА.

Колко участници смятате, че ще има в този търг (на 30 март)? Допускате ли, че и четвъртодивизионният клуб може да участва?

– На първо време според мен би било добре да се разбере кой всъщност стои зад четвъртодивизионния клуб, защото това не го знаем. При другия е ясно – там Гриша Ганчев излезе многократно с лицето си. Зад аматьорския клуб обаче кой стои, не се знае. Нека видим лицето му, няма страшно. Там се харчат някакви пари, без да се знае кой ги дава. Никой не пита за това. Идват някакви средства, но как влизат, къде влизат и как се издържа клубът – нямам представа. Ако участват на търга, значи отнякъде имат достатъчно пари.

Във връзка с този търг членът на УС на аматьорската формация Никола Газдов каза преди време в едно интервю, че някои от феновете на въпросния клуб били готови да си ипотекират апартаментите, за да съберат пари за участие в търга. Как ви се струва подобно нещо?

– Пълни глупости. Прах в очите на хората. Стига вече с тези лъжи, демагогия и глупости. Това е смехотворно, няма как да се случи. Няма такъв човек, който да си ипотекира жилището, за да помогне в името на някаква идеология. Идеологията отдавна умря, вече близо 30 години станаха. Не вярвам някой да си ипотекира жилището и да хвърли парите си в нещо, от което няма как да си ги възвърне. В България да издържаш клуб, си е само на загуба. Без фенове, без големи спонсори, от какво ще си на печалба?! От 400 до 1000 души идват на повечето мачове в първенството. За да се надяваш да печелиш пари, ти трябва постоянно да минаваш по няколко кръга в евротурнирите и да ти идват по 20 хиляди зрители на мачовете. Иначе е абсурдно да очакваш печалба от български футбол. Всичко друго е спонсорство на някой благодетел, който хвърля пари на вятъра, за да прави спорт.

Говори се, че точно благодетел на клуб от Първа лига стои зад четвъртодивизизионната формация. Вие чували ли сте нещо подобно?

– Слухове много. Най-ясно ще бъде, когато видим какво ще се случи с емблемата. Ако аматьорската формация участва, ще е ясно, че благодетелят зад клуба е много силен. Те пари току-така няма да извадят.

Оставате ли с впечатлението, че директорите и феновете на този клуб едва ли не са поравно?

– Наистина много хора имаше на работа в клуба, но мен вече изобщо не ме интересуват. Не мога да се вълнувам от хора, които нямат капка уважение към другите. Те и към себе си явно нямат. Не мога да имам респект към безпринципни хора. Преглътнах обидата и униженията. Всичко си беше за моя сметка. Съжалявам, че се занимавах цяло лято с това нещо.

А смятате ли, че вашето освобождаване в началото на септември е било умишлено, с цел да се случат определени назначения? Валентин Илиев стана треньор след вас…

– Не мога да гадая. Можеше да се каже още в самото начало, нямаше да е никакъв проблем. Явно някой има интерес, може да не съм бил удобен. Но защо не казаха още в началото?! Като учредявахме онзи клуб, идеята бе аз да съм треньор, макар че не исках. Но нали щяхме да правим нещо ново и начисто – съгласих се. И 20 дни по-късно изведнъж се стигна до съвсем различно решение. Цялата работа беше много подла. Но най-много знаете ли кое ме обиди? Че някакво си момченце, което доскоро е било спортен журналист, изведнъж се появи в клуба. Това момченце никога не се е занимавало нито с футбол, нито с друг спорт. Не знам откъде го спуснаха този парашутист. Той изведнъж започна да взима някакви решения, които не знам кой и как му позволи да ги прави. В дъното на всичко беше той. Според мен е кроял разни планове още от самото създаване на проекта. Но кой му даде тази сила и му го разреши – не знам. Аз му ги казах нещата в очите. С толкова подъл и долен човек никога не съм работил. Отиваше и говореше зад гърба на всички. Даваше и информация на журналисти, която изобщо не биваше да излиза. Много ми е чудно как едно момченце, което преди това е било журналист, изведнъж започна да взима решения и да влияе на хората.

Без майтап

Спряганата за бивш на Гонзо вдига сватба в Барселона за 1 млн. долара

Публикувано

на

Сватба за близо 1 млн. долара ще вдигне манекенката Цеци Красимирова. Тя вече подготвя тържеството, което ще се проведе в Барселона. Спряганата за бивша на Георги Иванов – Гонзо и американският милионер Майкъл Струмейтис ще се венчаят през месец май в испанския град. Цеци вече е изпратила покани до най-близките си приятели в България.

Суперскъпото тържество ще се проведе в старинен замък. Само наемът за него е около 100 000 евро. В Барселона се очаква да кацнат гости от цял свят – предимно партньори на младоженеца, който има бизнес империя с производство на марихуана за медицински цели. За най-ценните си гости Струмейтис ще изпрати личния си самолет. Майкъл е обещал на бъдещата си съпруга да организира сватбата като в приказките и е готов да пръсне много пари, за да угоди на всичките й прищевки, пише „България Днес„.

Цеци Красимирова ще облече и скъпа бяла рокля. Оказва се, тя няма да е дело на някоя от световните модни къщи, а на родна дизайнерка.

„Предстои един от най-вълнуващите проекти за булчинска рокля в кариерата ми до момента. Предстои ми да покажа какво значи скъпа рокля, в която са вложени истински материали и много ръчен труд и реално хората да видят какво означава рокля от най-висок клас. Такива рокли могат да бъдат създавани и в България, стига да има кой да ги оцени. Благодаря и на Цеци Красимирова, която има възможност да си купи рокля от тези дизайнери, но избра мен!“, похвали се шивачката Евгения Борисова, която ще изработи суперскъпата рокля. Тя ще прави уникалното си творение няколко месеца, като ръчно ще инкрустира диаманти в тоалета.

Прочети повече

Без майтап

ЦСКА се нагълта с вода в Морето – резултати и класиране в Първа лига след мачовете в събота (ТАБЛИЦА)

Публикувано

на

    Актуални мачове:

15 февруари 2019, петък, 17:30 ч / XXI кръг:
Верея (Стара Загора) - Лудогорец 1945 (Разград)      0:0 /пряко по Диема спорт/ 
 ~ 90 зрители
16 февруари 2019, събота, 12:30 ч / XXI кръг:
Ботев (Враца) - Витоша (Бистрица, обл.София ст.)     1:0 (0:0) /пряко по Диема спорт/ 
 [1:0 Валери Домовчийски 61']
 [чк: Ивайло Михайлов (Б) 88']
16 февруари 2019, събота, 15:00 ч / XXI кръг:
Черно море (Варна) - ЦСКА (София)             2:0 (1:0) /пряко по Диема спорт/ 
 [1:0 Аристот Н'Донгала 7', 2:0 Радослав Василев 62']
 [чк: Васил Панайотов (Чм) 80']
16 февруари 2019, събота, 17:30 ч / XXI кръг:
Ботев (Пловдив) - Славия 1913 (София)           1:0 (1:0) /пряко по Диема спорт/ 
 [1:0 Антонио Вутов 10']
 [чк: Емануеле Джерия (вр) (С) 88']
17 февруари 2019, неделя, 12:30 ч / XXI кръг:
Етър ВТ (Велико Търново) - Дунав 2010 (Русе)        - /пряко по Нова спорт/ 
17 февруари 2019, неделя, 15:00 ч / XXI кръг:
Септември (София) - Берое (Стара Загора)          - /пряко по Диема спорт/ 
17 февруари 2019, неделя, 17:30 ч / XXI кръг:
Левски (София) - Локомотив 1926 (Пловдив)         - /пряко по Диема спорт/ 
19 февруари 2019, вторник, 12:30 ч / XXII кръг:
в София, ст."Славия":
Славия 1913 (София) - Черно море (Варна)          - /пряко по Диема спорт/ 
19 февруари 2019, вторник, 15:00 ч / XXII кръг:
Лудогорец 1945 (Разград) - Ботев (Пловдив)         - /пряко по Диема спорт/ 
19 февруари 2019, вторник, 17:30 ч / XXII кръг:
ЦСКА (София) - Ботев (Враца)                - /пряко по Диема спорт/ 
20 февруари 2019, сряда, 12:15 ч / XXII кръг:
Дунав 2010 (Русе) - Верея (Стара Загора)          - /пряко по Нова спорт/ 
20 февруари 2019, сряда, 14:30 ч / XXII кръг:
Локомотив 1926 (Пловдив) - Септември (София)        - /пряко по Диема спорт/ 
20 февруари 2019, сряда, 17:00 ч / XXII кръг:
Витоша (Бистрица, обл.София ст.) - Левски (София)     - /пряко по Диема спорт/ 
21 февруари 2019, четвъртък, 17:30 ч / XXII кръг:
Берое (Стара Загора) - Етър ВТ (Велико Търново)      - /пряко по Диема спорт/ 

              Класиране:

                    М  П  Р  З  ГР   Т

 1. Лудогорец 1945 (Разград)      21  16  4  1  42:12  52   Първи 6
 2. ЦСКА (София)            21  14  3  4  35:10  45      
 3. Левски (София)           20  13  2  5  40:18  41      
 4. Ботев (Пловдив)          21  12  2  7  32:18  38      
 5. Берое (Стара Загора)        20  10  6  4  29:15  36      
 6. Черно море (Варна)         21  10  4  7  30:30  34      
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 7. Етър ВТ (Велико Търново)      20  9  3  8  22:22  30      
 8. Ботев (Враца)           21  8  3 10  23:32  27 [+]    
 9. Локомотив 1926 (Пловдив)      20  7  4  9  20:21  25      
10. Славия 1913 (София)        21  6  6  9  20:23  24      
11. Витоша (Бистрица, обл.София ст.)  21  6  2 13  15:33  20      
12. Дунав 2010 (Русе)         20  4  3 13  21:37  15   Втори 8
13. Септември (София)         20  4  2 14  18:39  14   Втори 8
14. Верея (Стара Загора)        21  0  6 15  9:46  6   Втори 8

Бележки
 - Ботев (Враца) играе домакинските си мачове на ст."Огоста" в Монтана докато тече работата по поставяне на осветление и реконструкция на ст."Христо Ботев" във Враца.
 - Септември (София) играе домакинските си мачове на Национален стадион "Васил Левски" в София.
 - Славия 1913 (София) играе домакинските си мачове на Национален стадион "Васил Левски" в София.

Голмайстори (към 16 февруари 2019 г.)
16 - Клаудиу Кешерю     - Лудогорец 1945 (Разград)
15 - Станислав Костов *   - Левски (София)
13 - Мартин Камбуров    - Берое (Стара Загора)
 9 - Мауридис        - ЦСКА (София)
  - Тодор Неделев     - Ботев (Пловдив)
 8 - Ахмед Ахмедов     - Дунав 2010 (Русе)
  - Кирил Десподов     - ЦСКА (София)
 7 - Борислав Цонев     - Берое (Стара Загора)
  - Валери Божинов     - Ботев (Враца)
  - Йерсон Кабрал     - Левски (София)
 6 - Стивън Петков     - Ботев (Пловдив)
  - Давиде Мариани     - Левски (София)
  - Вандерсон       - Лудогорец 1945 (Разград)
  - Георги Илиев      - Черно море (Варна)
 5 - Петър Атанасов     - Ботев (Враца)
  - Марселиньо       - Лудогорец 1945 (Разград)
  - Даниел Младенов    - Етър ВТ (Велико Търново)
  - Крис Гади       - Септември (София)
  - Антонио Вутов     - Ботев (Пловдив)

* - в официалните протоколи Станислав Костов грешно има присъден още 1 гол - в XIX кръг срещу Етър ВТ.

източникbulgarian-football.com

Прочети повече

Без майтап

Ледената кралица Виктория Бекъм с интимна изповед

Публикувано

на

Виктория Бекъм направи интересна изповед, свързана с популярното си семейство. 44-годишната съпруга на година по-малкия Дейвид Бекъм е щастливо омъжена с трима сина и дъщеря.

Въпреки че в семейството на Виктория мъжете доминират, гласът на жената играе важна роля.

В последното си интервю певицата призна, че теми като феминизма и движението #MeToo се обсъждат активно в семейството им.

„Дейвид и аз винаги говорим за тези теми, включително и с нашите момчета – винаги е било много важно за нас”, каза г-жа Бекъм.

Звездната двойка са горди родители на 13-годишния Ромео, 16-годишния Круз и 19-годишният Бруклин, който наскоро представи новата си приятелка на родителите си и седемгодишната му сестра Харпър.

„В нашия дом ролята на жените не се подценява, въпреки че сме в малцинство”, добави Виктория.

Дизайнерът, който наскоро пусна първата си спортна колекция в сътрудничество с Reebok, също говори за своята фитнес програма. Според звездата тя прекарва поне два часа на ден във фитнеса.

„Тренировката заема огромна част от живота ми. Както повечето жени, аз съм доста критична към себе си. Но аз съм на 44 години, а и имам цял куп деца у дома. Приемам как изглеждам и се опитвам да извлека максимума от себе си”, отвори сърцето си жената на Дейвид Бекъм.

„Правя 45 минути ходене и джогинг. Посвещавам 30 минути на упражнения на краката и същото време за тренировка за ръцете ми, а след това правя много коремни. През уикенда правя всички тези упражнения непрекъснато, но в средата на седмица понякога трябва да прекъсва, за да заведа децата на училище”, добави Виктория.

Звездата призова жените да се подкрепят взаимно. „Мисля, че трябва да се комплиментираме и да бъдем добри към себе си и помежду си”, заключи Виктория. / jenata.blitz.bg

Прочети повече

Избрано