Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Адалберт Зафиров с интересни разкарития за последния си клуб ЦСКА 1948

Публикувано

на

Бившият треньор на ЦСКА 1948 – Адалберт Зафиров, направи любопитен коментар относно начина на функциониране на аматьорския клуб, който се явява за алтернатива на клуба, който е в Първа лига. Вижте какво заяви Зафето пред „Тема Спорт“.

Г-н Зафиров, в началото на септември приключихте престоя си в четвъртодивизионния ЦСКА 1948. Какво се случи с вас след това?

– Нищо интересно няма.

Отказах се да се занимавам с онзи клуб и приключих. В момента не съм във футбола. Много мръсотия има в българския футбол и той за мен е затворена страница.

Смятате ли, че събитията през лятото се отразиха негативно на вашата кариера?

– Абсолютно. Дълбоко съм разочарован.

Следите ли все още какво се случва с четвъртодивизионния клуб?

– Не, изобщо не следя нищо. Нито тази формация, нито българския футбол. Само резултати гледам, но ми е опротивяло всичко.

Намерихте ли обяснение шест месеца по-късно защо ви освободиха? Тогава казахте в интервю за „Тема Спорт“, че е било решение на човек от Инициативния комитет, но не знаехте кой е бил. А сега?

– Не знам и не ме интересува вече. Така са преценили, така са направили. Решили са да постъпят гадно с човек, който се опита да направи нещо. Много мръсни и много долни хора работят във футбола и не искам повече да имам общо с тях. Така ми се случи, че в четвърта дивизия попаднах на такива. Приел съм го вече. Макар че аз поех най-много щети от цялата тази история. Срещу мен бяха нападките, мен ме псуваха на „Армията“. Но няма значение, гледам напред. И такива неща се случват в живота. Бях употребен от долни хора това е.

Защо ви употребиха?

– Трябваше да си свършат някакви техни игри и се възползваха от мен и от името ми.

А какви бяха тези игри?

– Определен кръг от хора явно се възползваха от всичко, което стана, но нямам представа какво е то. Не мога да гадая кой и защо, но не съм се и интересувал.

Сега предстои търг за емблемата, има ли значение за вас?

– Не ме вълнува. Феновете на ЦСКА са си приели своя ЦСКА. Имат си клуб и това е. Където са привържениците и базата, там е ЦСКА. Щом те са застанали зад някое ЦСКА и базите са в ръцете на някого, там е ЦСКА. Няма какво повече да коментираме и да обсъждаме. Привържениците са направили своя избор, а футболът се прави за тях. Всякакви размишления оттук насетне са излишни. Но да кажем условно, че този, който вземе емблемата, ще може да се нарече истинският ЦСКА.

Колко участници смятате, че ще има в този търг (на 30 март)? Допускате ли, че и четвъртодивизионният клуб може да участва?

– На първо време според мен би било добре да се разбере кой всъщност стои зад четвъртодивизионния клуб, защото това не го знаем. При другия е ясно – там Гриша Ганчев излезе многократно с лицето си. Зад аматьорския клуб обаче кой стои, не се знае. Нека видим лицето му, няма страшно. Там се харчат някакви пари, без да се знае кой ги дава. Никой не пита за това. Идват някакви средства, но как влизат, къде влизат и как се издържа клубът – нямам представа. Ако участват на търга, значи отнякъде имат достатъчно пари.

Във връзка с този търг членът на УС на аматьорската формация Никола Газдов каза преди време в едно интервю, че някои от феновете на въпросния клуб били готови да си ипотекират апартаментите, за да съберат пари за участие в търга. Как ви се струва подобно нещо?

– Пълни глупости. Прах в очите на хората. Стига вече с тези лъжи, демагогия и глупости. Това е смехотворно, няма как да се случи. Няма такъв човек, който да си ипотекира жилището, за да помогне в името на някаква идеология. Идеологията отдавна умря, вече близо 30 години станаха. Не вярвам някой да си ипотекира жилището и да хвърли парите си в нещо, от което няма как да си ги възвърне. В България да издържаш клуб, си е само на загуба. Без фенове, без големи спонсори, от какво ще си на печалба?! От 400 до 1000 души идват на повечето мачове в първенството. За да се надяваш да печелиш пари, ти трябва постоянно да минаваш по няколко кръга в евротурнирите и да ти идват по 20 хиляди зрители на мачовете. Иначе е абсурдно да очакваш печалба от български футбол. Всичко друго е спонсорство на някой благодетел, който хвърля пари на вятъра, за да прави спорт.

Говори се, че точно благодетел на клуб от Първа лига стои зад четвъртодивизизионната формация. Вие чували ли сте нещо подобно?

– Слухове много. Най-ясно ще бъде, когато видим какво ще се случи с емблемата. Ако аматьорската формация участва, ще е ясно, че благодетелят зад клуба е много силен. Те пари току-така няма да извадят.

Оставате ли с впечатлението, че директорите и феновете на този клуб едва ли не са поравно?

– Наистина много хора имаше на работа в клуба, но мен вече изобщо не ме интересуват. Не мога да се вълнувам от хора, които нямат капка уважение към другите. Те и към себе си явно нямат. Не мога да имам респект към безпринципни хора. Преглътнах обидата и униженията. Всичко си беше за моя сметка. Съжалявам, че се занимавах цяло лято с това нещо.

А смятате ли, че вашето освобождаване в началото на септември е било умишлено, с цел да се случат определени назначения? Валентин Илиев стана треньор след вас…

– Не мога да гадая. Можеше да се каже още в самото начало, нямаше да е никакъв проблем. Явно някой има интерес, може да не съм бил удобен. Но защо не казаха още в началото?! Като учредявахме онзи клуб, идеята бе аз да съм треньор, макар че не исках. Но нали щяхме да правим нещо ново и начисто – съгласих се. И 20 дни по-късно изведнъж се стигна до съвсем различно решение. Цялата работа беше много подла. Но най-много знаете ли кое ме обиди? Че някакво си момченце, което доскоро е било спортен журналист, изведнъж се появи в клуба. Това момченце никога не се е занимавало нито с футбол, нито с друг спорт. Не знам откъде го спуснаха този парашутист. Той изведнъж започна да взима някакви решения, които не знам кой и как му позволи да ги прави. В дъното на всичко беше той. Според мен е кроял разни планове още от самото създаване на проекта. Но кой му даде тази сила и му го разреши – не знам. Аз му ги казах нещата в очите. С толкова подъл и долен човек никога не съм работил. Отиваше и говореше зад гърба на всички. Даваше и информация на журналисти, която изобщо не биваше да излиза. Много ми е чудно как едно момченце, което преди това е било журналист, изведнъж започна да взима решения и да влияе на хората.

Без майтап

Петър Хубчев посочи причините за загубата от Норвегия – не била провокацията

Публикувано

на

Селекционерът на България Петър Хубчев изтъкна основните причини за поражението с 071 от Норвегия, което коства на тима му първото място в група „Ц“ на Лигата на нациите.

“Провокациите преди мача не са причина за загубата. Други са причините. Да не търсим причините другаде. Бяхме доста изморени и тежки, не отговорихме на физическата мощ на Норвегия. В нас са причините.

За мен лично умората изигра решаваща роля. Някои от момчетата бяха на предела. Норвегия е доста мощен отбор, трябва да го признаем.

Знаехме и се опитахме да втълпим на футболистите, че трябва да отговорим с най-силната страна на противника – ние да сме агресивната страна при единоборствата”, каза Хубчев, който е сигурен, че поражението няма да разклати състава отвътре.

“Вече две години съм тук. Нещата, които се чуват, ми дават повод да мисля, че няма да се случи това нещо. Трябва да има по-голямо напрежение. Познавам футболистите, техните характери, навици и възможности. Манталитет на победител се придобива с победи. Три успеха едва ли ще изградят манталитета. Шансовете ни за първото място са като преди мача – големи. Зависят изцяло от нас”, каза специалистът.

Прочети повече

Без майтап

Любопитно: кои се прибраха в България със същия самолет, с който екстрадираха убиеца Северин?

Публикувано

на

Младежите пътували заедно със Северин Красимиров

Българският младежки национален отбор се завърна с полет от Франкфурт след поражението в европейските квалификации от тима на Люксембург с 0:1.

Родните футболни младежки национали се оказаха в един самолет с убиеца на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, който ще се изправи пред правосъдието след деянието, което извърши в Русе.

На този полет се окажа и шефът на БОК – Стефка Костадинова, която се прибираше от Младежката Олимпиада в Буенос Айрес, където българските спортисти завоюваха куп отличия.

По рано през деня трима български национали публикуваха видео в една от социалните мрежи. В него те се забавляват, возейки се на количка на аеропорта в Германия.

„Лайвспорт“

Прочети повече

Без майтап

Това в никакъв случай не трябва да ядете, ако сте над 40! Иначе проблемите с теглото и червата са ви в кърпа вързани!

Публикувано

на

Тялото на зрялата жена е коренно различно от това на младата. Поради това е необходимо обезателно да регулираме храненето , като вземем предвид свързаните с възрастта промени . За да научите защо и как да го направите, прочетете следното:

На първо място, след 40 години настъпват  промени в хормоналните нива . Поради това се променят състоянието на кожата , обмяната на веществата и нервната система

. Затова, ако искате да отслабнете, трябва не само да ядете по-малко, но също така и да промените основно хранителния си режим.

Второ, настъпват проблеми с червата , тъй като еластичността на стените им намалява. Това се изразява в по-чест запек и подуване на корема . За да се предотврати това, също трябва да следвате специална диета .

По принцип, ако искате да  отслабнете ефективно  и да се погрижите за общото състояние на организма, следвайте указанията, описани по-долу.

С какво да се хранят жените след 40

Обърнете внимание на  белтъците от млечен и растителен произход . Количеството на месо трябва да бъде намалено с възрастта, тъй като то започва по-трудно да се усвоява. Поради това включете в диетата си извара, сирене и гъби. Ако е трудно да се откажете от месото, изберете по-леко  такова, с ниско съдържание на мазнини – заешко и пилешко например.

леща снимка

Пийте вода  веднага след събуждане и между храненията. Кафе – да, но не повече от една чаша на ден.

вода снимка

Избягвайте сладки газирани напитки, храни от заведения за бързо хранене и брашно. Сладкиши, захар – това са  бързи въглехидрати , които организмът разгражда бързо и превръща в мазнини.

бързи въглехидрати снимка

Ако не можете изведнъж да се откажете от нездравословна храна, премахвайте всяка седмица от диетата си по един вреден продукт. Диетолозите препоръчват една хитрост: ако наистина ви се яде нещо вредно неистово,  изяжте вредния продукт  през първата половина на деня. Само че го изяжте заедно с  храни, богати на фибри . Например, карамелизирана ябълка или пълнозърнест хляб с тънък слой конфитюр.

печена ябълка Фото

Обърнете внимание на  сусама . Той съдържа фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони. Тези семена помагат за регулиране на метаболизма и намаляване нивото на лошия холестерол. Само че консумирайте не повече от 3 чаени лъжички дневно.

сусам

Избягвайте  алкохола , ако искате да бъдете слаби и червата ви да работят като по часовник. На празник може да си позволите 1 чаша сухо червено вино.

чаша червено вино Фото

Мазната морска риба  – един от най-добрите продукти за жени след 40. Полиненаситените мазнини в него защитават съдовете, подобряват паметта, а повяхналите коса и кожа си връщат лъскавината.

мазна морска риба снимки

Хапвайте малки порции на всеки 2-3 часа.

Така няма да имате време да огладнеете и ще ускорите метаболизма. Първоначално ще ви бъде неприятно, ако сте свикнали да не ядете цял ден, а вечер да наваксате. Но много скоро ще свикнете.

ястия снимка

Следвайте тези прости правила във всяка възраст и ще се чувствате млади и здрави. Забравете за чувството на тежест в стомаха и наднорменото тегло. Опитайте, толкова е лесно!

 

източник: lekuvai.net

Прочети повече

Избрано