Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Безотказно! Могъща тибетска молитва сбъдва всички желания!

Публикувано

на

Moжeтe дa вяpвaтe или дa нe вяpвaтe.

Дa paзбиpaтe или дa нe paзбиpaтe тeĸcтa,  пpocтo чeтeтe и пpoизнacяйтe  нa глac  вcичĸo, ĸoeтo e пиcaнo.

Aĸo пpeди дa зaпoчнeтe ĸaĸвoтo и дa билo,  пpoчeтeтe тeзи cтиxoвe oт нaчaлoтo дo ĸpaя,  вcичĸo щe  ce cлyчи тaĸa,  ĸaĸтo жeлaeтe.

OM HAHГ CИ HAMДAK PAHШИH ЛXУHДУБ ΠE

TAШИ ЧOГ ЧУ ШИHГ HA ШУГΠA ЙИ

CAHГЙE ЧO ДAHГ ГEHДУH ΠAKΠE ЦOГ

KУH ЛA ЧAГ ЦEЛ ДAKЧAK TAШИ ШOK

ДPOHME ГЬEЛΠO ЦEЛTEH ДOHДPУБ ГOHГ

ЧЖAMΠE ГЬEH ΠEЛ ГE ДPAГ ΠEЛ ДAM ΠA

KУH ЛA ГOHГΠA ГЬЯ ЧEP ДPAKΠA ЧEH

ЛXУHΠO TAP ΠAK ЦEЛ ДPAK ΠEЛ ДAHГ HИ

CEMЧEH TAMЧE ЛA ГOHГ ДPAГ ΠE ΠEЛ

ЙИ ЦИM ДЗEΠA ЦEЛ PAБ ДPAK ΠEЛ TE

ЦEH ЦAM TOΠE TAШИ ΠEЛ ΠEЛ BA

ДEBAP ШEГΠA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ДЖAMΠEЛ ШOHHУ ΠAЛДEH ДOPДЖE ДЗИH

ЧEHPEЗИГ BAH ГOHΠO ЧЖAMΠE ΠEЛ

CA ЙИ HЬИHГΠO ДPУБΠA HAMΠAP CEЛ

HAMKE HЬИHГΠO ΠAГЧOГ KУHTУЗAHГ

УTΠAЛ ДOPДЖE ΠE KAP ЛУ ШИH ДAHГ

HOPБУ ДABA PEЛДPИ HИMA ЙИ

ЧAГЦEH ЛEГ HAM TAШИ ΠEЛ ГЬИ ЧOГ

ЧЖAHГЧУБ CEMΠA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

PИHЧEH ДУГЧOГ TAШИ CEP ГЬИ HЯ

ДOЧЖУHГ БУM ЗAHГ ЙИ OHГ KA MA ЛA

HЬEHДPAГ ДУH ДAHГ ΠУHЦOГ ΠEЛ БE У

MИ HУБ ГЬEЛЦEH BAHГЬЮP KOPЛO TE

PИHЧEH TAГ ЧOГ ГЬE KЬИ ЧAГЦEH ЧEH

ЧOГ ДУ ГЬEЛBA ЧO ЧИHГ ГЬE KЬE MA

ГEГ COГ HOBO ДPEHΠE ΠEЛ ΠEЛ BA

TAШИ ЛXAMO ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ЦAHГΠA ЧEHΠO ДE ЧЖУHГ CE ME ΠУ

MИГ TOHГ ДEH ДAHГ ГЬEЛΠO ЮЛKXOP CУHГ

ΠAГ KЬEΠO ДAHГ ЛУBAHГ MИГ MИ ЗAHГ

HAMTOCE TE ЛXA ДЗE KOPЛO ДAHГ

TPИШУЛA ДAHГ ДУH TУHГ ДOPДЖE ЧEH

ΠИBAM PAЛДPИ ЧOPTEH ГЬEЛЦEH ДЗИH

CA CУM HE CУ ГEЛEГ TAШИ ΠEЛ

ДЖИKTEH KЬOHГBA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ДAKЧAK ДEHГ ДИP ЧЖABA ЦOMΠA ЛA

ГEГ ДAГ HЬEBAP ЦEBA KУH ШИ HE

ДOДOH ΠEЛ ΠEЛ CAMДOH ЙИШИH ДPУБ

TAШИ ДEЛEГ ΠУHCУM ЦOГ ΠAP ШOГ

Aĸo cлeд ĸaтo  cтaнeтe oт лeглoтo, пpoчeтe тaзи мoлитвa,  пpeз цeлия дeн  жeлaниятa ви щe ce  изпълнявaт.

Aĸo я  пpoчeтeтe пpeди лягaнe, щe cънyвaтe xyбaви cънищa.

Aĸo cтe я  пpoчeли пpeди няĸaĸъв  мaч, вaшият oтбop щe cпeчeли, пише Непознато.

Aĸo cтe я  пpoчeли пpeди дa зaпoчнeтe няĸaĸъв бизнec щe имaтe yвeличeниe  нa пeчaлбaтa.

Aĸo я  чeтeтe вceĸи дeн, щacтиe, блaгoпoлyчиe, ycпex, вcичĸo щe ce yмнoжи, a вcичĸи  нeдoбpoдeтeлни  дeйcтвия и пocлeдcтвиятa oт тяx щe бъдaт изчиcтeни, и вcичĸи цeли щe бъдaт пocтигнaти.

източник: bradva.bg

Извън спорта

Аз съм зодия Овен!

Публикувано

на

  Овен са лидери, независимо от пола си, те са пионери и първенци, винаги устремени към ръководна позиция и нетърпящи конкуренция. Във всяка компания из върховете на мениджърската йерархия се мотае най-малко един Овен. И ако не Слънцето, то поне асцендентът му ще бъде в Овен или ще има изявен Марс, планетата-управител на войнствения знак.

Овен са лидери, независимо от пола си, те са пионери и първенци, винаги устремени към ръководна позиция и нетърпящи конкуренция. Във всяка компания из върховете на мениджърската йерархия се мотае най-малко един Овен. И ако не Слънцето, то поне асцендентът му ще бъде в Овен или ще има изявен Марс, планетата-управител на войнствения знак.

Овен, че е първият знак от зодиака, началото му е точката на пролетното равноденствие – предвестник на астрологическата нова година. Символът му е животно, въплъщение на куража, смелостта и решимостта.
Овен се асоциира със зората, пролетта, началото и възраждането на живота. Обладани от духа на пролетната магия, родените под знака на Овен завинаги са вперели поглед напред към бъдещето и никога не поглеждат назад. Тяхното най-естествено състояние е инициативността, водачеството, активността. Овен влагат енергията си в това да случват нещата и не могат да търпят пречки по пътя си.
Тези витални, инстинктивни, първични като самия живот в най-чистата му форма същества завинаги запазват младежкия си дух и съвсем заслуженото си прозвище „деца на зодиака”, които неуморно търсят своята идентичност.
Те са жизнерадостни, открити, напористи, смели личности, които съвсем искрено честват в себе си простия факт, че са живи. Цялата им същност е израз на този изконен празник на непрестанно възраждащия се и обновяващ се живот. Това се проявява в тяхната импулсивност, експанзивна емоционалност, нетърпеливост и нетолерантност. Те искат всичко тук и сега и не търпят отказ и съпротивление.
Овен първо действа и после мисли, саморефлективността не е сред силните му качества. Има склонност към необмислени рискове, затова трябва да се стреми да насочва силата и енергията си към зрели и конструктивни цели, както и да се самовъзпитава в далновидност, приемственост и преминаване през житейските процеси от началото им до края, без да прескача етапи и да прави драми.
Произходът на глифа, с който се обозначава първият знак от зодиака, се крие някъде в мъглата на древното минало. За пръв път символът на Овена се появява в Древен Египет и изобразява главата на бог Амон, смятан за главно божество сред всички останали. Във ведическата астрология се казва, че символът на Овена представлява възходящия поток на Духа, фонтан, извор на вселенското съзнание в неговия креативен аспект. Оприличаван е също и на рогата на овена, на разпъпващ се цвят напролет и на покълващото семе, от което след това се ражда плод, цвете, дърво.
Също като знаците Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей, Овенът е с позитивен (мъжки, активен) поляритет и екстровертен по своя характер. Затова и хората, родени от края на март до края на април, са импозантни, комуникативни, социални и въздействащи.
От друга страна обаче на тях им липсва дълбочината на разбирането и фината емоционалност на „негативните“ (в смисъл на женски, пасивни) знаци Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби.
Овенът жадува за вълнение, движение, адреналин и насочва жизнената си енергия навън към обкръжението, не навътре към себе си и своя собствен, субективен свят на интимните преживявания. Той е най-крещящо екстровертен от всички „позитивни” знаци, като Стрелецът го следва по петите.
Противоположният знак на Овен е Везни. Двойките противоположни знаци представляват двете лица на една и съща монета и в крайна сметка всеки един от полюсите има за задача да достигне до разбиране и за другия край. От Везните Овенът научава, че живее в колективно общество, където има място за всеки под слънцето и че той не може да свърши нищо сам и винаги зависи от помощта, кооперативността и енергията на съмишленици и партньори.

Така Овен, развивайки своята ярка индивидуалност и налагайки волята си по пътя на себеосъществяване, осъзнава, че не може да познае себе си, ако не влезе във взаимоотношение, обмен и връзка, оглеждайки се в другия.
Така оформянето на „свежото“ его на Овена се превръща не в самоцел, а в мисия на водачество и служба на общността, за да може животът да се разгръща и човечеството да прогресира.
Автор: Милена Вълканова/bg-astrology.net

Прочети повече

Извън спорта

(18+) Трите зодии, най-зле в секса

Публикувано

на

Може и да не вярвате на хороскопи и звездни прогнози, но когато става въпрос за секс, няма как да не погледнем към звездната карта. Тя може да ни разкрие кои са най-добрите любовни комбинации за нас според зодията или кои представители на зодиакалните знаци не са добри в секса.

Тук са трите зодии, с които определено няма да ви бъде интересно в спалнята.

Близнаци

Близнаците са сочени за едни от най-любопитните представители на зодиака. Те непрекъснато изучават света около себе си. Обичат да експериментират и се нуждаят от постоянно разнообразие, особено в секса. Защо попадат в графата на тези зодии, които не са особено добри любовници?

Повечето от представителите на силния пол родени под знака на Близнаци са по-силни на приказки и по-малко дейни в леглото. Те често се хвалят колко добри любовници са, но стигнели се до спалнята, стават инертни и често пропускат любовната игра.

Що се отнася до продължителността на половия акт, там не са особено издръжливи. От друга страна дамите са по-енергични, но отделят твърде голямо внимание на любовната игра, което невинаги допада на партньорите им. Също така рядко обичат да бъдат водещи, а предпочитат да имат доминант. Или казано накратко – Близнаците са егоисти в секса.

Стрелец

Родените под знака на Стрелец са големи авантюристи и експериментатори. В спалнята тези черти са по-силно изразени при господата, докато дамите предпочитат традиционното в секса и по-малко да експериментират.

Мъжете искат да бъде вълнуващо, но често когато не получат това, от което се нуждаят, гледат да приключат половия акт. Рядко споделят това, което не им допада в секса, а в повечето случаи мислят само за собственото си удоволствие.

Дамите също имат странно поведение в спалнята. Освен че се придържат към стереотипите, не е изключено по средата на секса или любовната игра да станат и да си тръгнат.

Риби

Кой би предположил, че чувствителните, вечно мечтаещи и емоционални Риби са лоши любовници. Поведението им в спалнята може да бъде наистина плашещо. Ако не си падате по садо-мазо секса и агресията, не си лягайте с Риби.

Някои от тях дори имат фетиш към стъпала, смучене на пръстите и облизване на обувки с висок ток, както и към заснемането на половия акт. Сексът при тях рядко е чувствен, което ги поставя в графата на лошите любовници.

Погледнете на тези прогнози с повече усмивки и се радвайте на любовта и секса, независимо от зодиите.

Източник: www.az-jenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Какво се случва като имате 43° C? Колко може да издържи човешкото тяло? При каква ниска или висока температура се случва смъртта?

Публикувано

на

Всички знаем, че 36,6 ° C е нормална телесна температура, а когато живакът на термометъра показва 39 ° C, е време за медикаменти.

Как човешкото тяло реагира на изключително ниска или висока телесна температура:

Нормална температура 35,5 – 37 ° C

През деня температурата ни варира от 35,5 ° C (сутрин) до 37,0 ° C (вечер). Такава промяна се определя от ежедневния цикъл на слънцето и не влияе пряко върху процеса.

Интересно е, че средната телесна температура на жените е с 0.5 ° C по-висока, отколкото при мъжете.

Леко повишена температура от 37.1 – 38.0 ° C

Повишената температура може да покаже ранен стадий на заболяване, така че най-добре е да посетите незабавно лекаря.

Ако имате тази температура за кратък период, няма нужда от паника, не е опасно.

Висока температура 38 – 41 ° C

Тази температура се възприема като основно заболяване, но тази температура предотвратява възпроизвеждането на микроби.

Благодарение на това имунната система работи по-бързо, кръвообращението се засилва, времето за действие на антитела срещу вируса се скъсява. Това често включва мускулно треперене, което поддържа топлината вътре.

Ако имате треска, това показва втората фаза – спад на температурата. Е, температурата е автоматична борба на тялото за оцеляване. Това не е лошо.

Също така температурата може да се повиши до 40 ° C в парна баня или сауна. В такъв случай не се притеснявайте, това е нормално.

Изключително висока температура 42-43 ° C

Чудили ли сте се защо медицинската скала завършва на 45 ° C?

Защото при 42 ° C започва необратимо разпадане на протеините в тялото, на 43 ° C, те стават неизползваеми за невроните на мозъка, което води до гарантирано фатален изход. За да не стане фатален, температурата над 40 ° C трябва да се понижи незабавно.

Опасна ниска температура 30 – 35 ° C

Тази температура сочи към огромно изтощение или сериозно заболяване. Дори при лек спад на телесната температура под нормалното, човек започва да се тресе, защото мускулите се опитват да произвеждат повече топлина и кръвоносни съдове.

При телесна температура под 33 ° C метаболитните процеси в организма започват да се забавят.

Опустошителна ниска температура от 29.5 ° C

При тази температура абсорбцията на кислорода в тялото намалява, снабдяването с кръв се забавя.

Повечето хора в това състояние губят съзнание.

Фатална температура 26.5 ° C

Под 26.5 ° C, кръвта започва да се съсирва. Това предотвратява притока на кръв към жизненоважните органи и причинява смърт.

Изключения:

Има обаче изключения. През 1994 г. едно 2-годишно момиче от Канада прекара 6 часа на огромен студ и телесната й температура спадна до 14.2 ° C и днес всичко е наред с нея.

Но това е рядък случай, дори може да се каже феномен, така че във всички останали случаи трябва да посетите лекар веднага.

rизточник: lekuvai.net

Прочети повече

Избрано