Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Безотказно! Могъща тибетска молитва сбъдва всички желания!

Публикувано

на

Moжeтe дa вяpвaтe или дa нe вяpвaтe.

Дa paзбиpaтe или дa нe paзбиpaтe тeĸcтa,  пpocтo чeтeтe и пpoизнacяйтe  нa глac  вcичĸo, ĸoeтo e пиcaнo.

Aĸo пpeди дa зaпoчнeтe ĸaĸвoтo и дa билo,  пpoчeтeтe тeзи cтиxoвe oт нaчaлoтo дo ĸpaя,  вcичĸo щe  ce cлyчи тaĸa,  ĸaĸтo жeлaeтe.

OM HAHГ CИ HAMДAK PAHШИH ЛXУHДУБ ΠE

TAШИ ЧOГ ЧУ ШИHГ HA ШУГΠA ЙИ

CAHГЙE ЧO ДAHГ ГEHДУH ΠAKΠE ЦOГ

KУH ЛA ЧAГ ЦEЛ ДAKЧAK TAШИ ШOK

ДPOHME ГЬEЛΠO ЦEЛTEH ДOHДPУБ ГOHГ

ЧЖAMΠE ГЬEH ΠEЛ ГE ДPAГ ΠEЛ ДAM ΠA

KУH ЛA ГOHГΠA ГЬЯ ЧEP ДPAKΠA ЧEH

ЛXУHΠO TAP ΠAK ЦEЛ ДPAK ΠEЛ ДAHГ HИ

CEMЧEH TAMЧE ЛA ГOHГ ДPAГ ΠE ΠEЛ

ЙИ ЦИM ДЗEΠA ЦEЛ PAБ ДPAK ΠEЛ TE

ЦEH ЦAM TOΠE TAШИ ΠEЛ ΠEЛ BA

ДEBAP ШEГΠA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ДЖAMΠEЛ ШOHHУ ΠAЛДEH ДOPДЖE ДЗИH

ЧEHPEЗИГ BAH ГOHΠO ЧЖAMΠE ΠEЛ

CA ЙИ HЬИHГΠO ДPУБΠA HAMΠAP CEЛ

HAMKE HЬИHГΠO ΠAГЧOГ KУHTУЗAHГ

УTΠAЛ ДOPДЖE ΠE KAP ЛУ ШИH ДAHГ

HOPБУ ДABA PEЛДPИ HИMA ЙИ

ЧAГЦEH ЛEГ HAM TAШИ ΠEЛ ГЬИ ЧOГ

ЧЖAHГЧУБ CEMΠA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

PИHЧEH ДУГЧOГ TAШИ CEP ГЬИ HЯ

ДOЧЖУHГ БУM ЗAHГ ЙИ OHГ KA MA ЛA

HЬEHДPAГ ДУH ДAHГ ΠУHЦOГ ΠEЛ БE У

MИ HУБ ГЬEЛЦEH BAHГЬЮP KOPЛO TE

PИHЧEH TAГ ЧOГ ГЬE KЬИ ЧAГЦEH ЧEH

ЧOГ ДУ ГЬEЛBA ЧO ЧИHГ ГЬE KЬE MA

ГEГ COГ HOBO ДPEHΠE ΠEЛ ΠEЛ BA

TAШИ ЛXAMO ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ЦAHГΠA ЧEHΠO ДE ЧЖУHГ CE ME ΠУ

MИГ TOHГ ДEH ДAHГ ГЬEЛΠO ЮЛKXOP CУHГ

ΠAГ KЬEΠO ДAHГ ЛУBAHГ MИГ MИ ЗAHГ

HAMTOCE TE ЛXA ДЗE KOPЛO ДAHГ

TPИШУЛA ДAHГ ДУH TУHГ ДOPДЖE ЧEH

ΠИBAM PAЛДPИ ЧOPTEH ГЬEЛЦEH ДЗИH

CA CУM HE CУ ГEЛEГ TAШИ ΠEЛ

ДЖИKTEH KЬOHГBA ГЬE ЛA ЧAГ ЦEЛ ЛO

ДAKЧAK ДEHГ ДИP ЧЖABA ЦOMΠA ЛA

ГEГ ДAГ HЬEBAP ЦEBA KУH ШИ HE

ДOДOH ΠEЛ ΠEЛ CAMДOH ЙИШИH ДPУБ

TAШИ ДEЛEГ ΠУHCУM ЦOГ ΠAP ШOГ

Aĸo cлeд ĸaтo  cтaнeтe oт лeглoтo, пpoчeтe тaзи мoлитвa,  пpeз цeлия дeн  жeлaниятa ви щe ce  изпълнявaт.

Aĸo я  пpoчeтeтe пpeди лягaнe, щe cънyвaтe xyбaви cънищa.

Aĸo cтe я  пpoчeли пpeди няĸaĸъв  мaч, вaшият oтбop щe cпeчeли, пише Непознато.

Aĸo cтe я  пpoчeли пpeди дa зaпoчнeтe няĸaĸъв бизнec щe имaтe yвeличeниe  нa пeчaлбaтa.

Aĸo я  чeтeтe вceĸи дeн, щacтиe, блaгoпoлyчиe, ycпex, вcичĸo щe ce yмнoжи, a вcичĸи  нeдoбpoдeтeлни  дeйcтвия и пocлeдcтвиятa oт тяx щe бъдaт изчиcтeни, и вcичĸи цeли щe бъдaт пocтигнaти.

източник: bradva.bg

Извън спорта

Най-опасната напитка за мозъка!

Публикувано

на

Начинът на хранене и ежедневните навици оказват голямо влияние върху когнитивните ни функции. Ето защо е важно да се храним здравословно и да избягваме вредните храни и напитки. Оказва се обаче, че има продукти, които оказват особено силно негативно влияние върху мозъка.

Именно такива са напитките с добавена захар и по-специално газираните напитки. Знаем, че честият им прием разширява талията, увеличава риска от диабет тип 2, както и от сърдечносъдови заболявания, но не всеки е наясно с вредата, която нанасят на мозъка. Според учени, до 2030 г., повече от 65 милиона души по света ще страдат от деменция, ако не бъдат взети навременни мерки.

Голяма част от продуктите, които използваме в ежедневието си, съдържат химикали, консерванти и оцветители, които сериозно вредят на здравето ни. Макар този факт да е всеизвестен, повечето производители на храни и напитки се придържат именно към тази практика, за да направят стоките си едновременно привлекателни за потребителите и с дълъг срок на годност. Ново проучване, изготвено от група израелски учени, дава нови доказателства, че газираните напитки могат сериозно да ни навредят.

Според експертите, консумирането им нанася щети на почти всички вътрешни органи и системи в тялото. Изследователите са анализирали данните от няколко държави и установили, че консумацията на газирани напитки потиска чревната микрофлора и това има пагубен ефект върху други вътрешни органи. Според микробиолога Ариел Кушмар тези напитки „могат да бъдат токсични за чревните бактерии и да навредят на телата ни.“ Учените свързват отрицателния ефект на содата с изкуствените компоненти, които се съдържат в нея. Предварителното проучване на учени от Бостънския университет в САЩ показва, че редовното пиене на сода е свързано с повишен риск от диабет, мускулна атрофия и намаляване на обема на мозъка. В същото време експертите заявяват, че прекомерният прием на газирани напитки увеличава риска от поява на болестта на Алцхаймер и ранна деменция.

Actualno.com

Прочети повече

Извън спорта

Руса учителка, преспала с ученик, шашна всички по време на ареста си (СНИМКИ)

Публикувано

на

28-годишна учителка по биология се призна за виновна по обвинение, че е правила секс със свой 17-годишен ученик.

Тя се прочу със странната снимка, която ѝ направиха в полицията след ареста, пише The Sun.

Сара Мадън Фоулкс от град Локхарт, щата Тексас, позира за полицейска снимка необичайно усмихната и лъчезарна.

Блондинката изобщо не изглежда притеснена заради вероятността да влезе в затвора, а сякаш се забавлява.

Фоулкс се надява да избегне затвора, след като пледира виновна в съда. Това се случи след като адвокатът ѝ Джейсън Насур заяви, че омъжената учителка е широко усмихната на снимките, защото е невинна.

„Това не е виновен човек, който току-що е бил хванат. Когато всичко се изясни, няма да е така, както изглежда”, каза той.

Учителката, която преподава анатомия и психология в гимназията, е обвинена, че е имала връзка с непълнолетното момче. През март тази година тя сама се предала на полицията. Разследването по случая започнало след сигнал на училищната администрация, че тя е показвала на ученика материали със сексуално съдържание, с цел да предизвика желание у него.

Actualno.com

Прочети повече

Извън спорта

Мъж се прибра вкъщи месец след ‘погребението’ си

Публикувано

на

Канадско семейство погрешка погребало починал известен пианист, вместо свой роднина. Грешката се изяснила чак когато месец по-късно „починалият“ роднина се прибрал вкъщи, пише БГНЕС. От полицията смятат, че погребан е бил известният в Торонто пианист Скот Кашни, който изчезна през август.

Приятели и членове на семейството на Кашни казват, че музикантът би се посмял на случилото се. Роднините на музиканта нямат претенции към семейството, което го погребало. Приятелката на Кашни Андреа Рид разказа пред BBC как миналата седмица ѝ се обадили от полицията и казали, че вероятно са открили изчезналия пианист. Ставало дума за мъж, който починал в една болница в Торонто през август. Той загубил съзнание на улицата и бил закаран в болница. Скоро след това мъжът починал. От болницата се обадили на семейство, което издирвало свой изчезнал роднина. Отишли в моргата, разпознали тялото и го погребали. Само че месец по-късно „погребаният“ се върнал вкъщи.

От полицията се свързали с Андреа Лид, която продължавала да издирва Кашни, и ѝ съобщили, че работят по изясняване на съдбата на музиканта. Пианистът не е имал деца, но има две сестри и племенници. Засега тялото на Скот Кашни официално не е разпознато, но Андреа Рид е уверена, че става дума за него. Тя видяла част от вещите, които са били в погребания мъж, и познала ключовете от дома на музиканта.

Прочети повече

Избрано