Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Косата Ви алармира няколко месеца по-рано за опасността от инфаркт! Как да разберете дали Ви грози опасност?

Публикувано

на

Когато повечето хора мислят за предупредителните признаци на инфаркт, те постоянно мислят за тези, които са сигнал за незабавно предстоящ инфаркт.

Те включват общи симптоми като болка в гърдите, задух, изпотяване и др.

Въпреки че е важно да бъдете запознати с тези признаци, знаейки, че сте на прага да получите инфаркт, те не предвиждат доста полза по отношение на превенцията.

Ето защо аз ще ви кажа предупредителен знак за сърдечен пристъп, с който повечето хора не са запознати, което може да ви предупреди месеци по-рано.

 

Това дава достатъчно време, за да направят нужните промени в начина на живот, нужни за намаляване риска от инфаркт.

 

Инфарктът и косата

Повечето хора не знаят, че действително бихте могли да разберете дали сте изложени на риск от инфаркт, като анализира вашата коса. Според израелско-канадско изследване, нивата на кортизол в косата предоставят точен график за определяне на нечий риск, дали ще пострада от сърдечен удар.

Кортизолът е надбъбречен хормон, който често се нарича „хормон на страса“.

Това е така, тъй като нашите нива на кортизол са склонни да се увеличават, когато сме под увеличение или продължителен стрес. Когато са постоянно високи, нивата на кортизол е известно, че причиняват различни здравни проблеми, и инфарктът е сред тях.

Въпреки, че учените вече са установили, че стресът е свързан с инфаркта чрез въпросници, предоставени на жертвите със сърдечен пристъп, те се опитват да намерят надежден начин за измерване на нивата на кортизола.

 

По време на проучването, на 56 пациенти, които са били приети в болница поради сърдечни пристъпи, са взели проби от косата им. Още 56 лица, които са били допуснати по причина, различна от сърдечна атака също са взели техните проби от коса. Учените установили, че лицата, които са претърпели сърдечни атаки били с повишени нива на кортизола три месеца, преди да бъдат приети в болница.

Изследователите установили, че пробите от косата били в състояние да осигурят хронологична информация за нивата на кортизола на индивида.

 

Тъй като косата расте около средно 1 см на месец, а 6 сантиметров кичур коса ще бъде в състояние да предостави информация за нивата на кортизола на индивида за шест месеца по-рано.

„В заключение, са открити големи концентрации на кортизол в косата, в трите месеца преди събитието в пациенти, приети с инфаркт“, пишат авторите на изследването. „Измервания на кортизола на косата може да се използват за идентифициране на пациенти с висок риск от инфаркт, които могат да се възползват от стратегиите, насочени към управление на хроничен стрес, и като стимул за по-агресивно лечение на други модифициращи се рискови фактори.“

 

Как да се измерят нивата на кортизол

Да се анализира косата, е сравнително прост процес. Това обикновено изисква само четири стъпки:
Отрежете снопче коса от главата си
Поставете го в необходимата опаковка
Занесете го аналитична лаборатория
Обсъдете резултатите с вашия лекар

 

Има и други начини да се оценят нивата на кортизол в тялото ви. Те биха могли да включват колко стрес чувствате, и за колко време, както и проверка за симптоми, свързани с надбъбречната умора, която е състояние, което се случва, когато имате превишени нива на кортизол в тялото. Те включват:

Затруднено събуждане
Постоянна умора
Глад за солени храни
Високи нива на енергия през нощта
Да бъдеш постоянно болен (слаба имунна система)
Неспособност да се справяте със стресови ситуации

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Учени разкриха кой е съвременният убиец на желанието за с__с

Публикувано

на

Натоварено ежедневие, преумора, злоупотреба с алкохол или прекалено много храна на вечеря – всички тези фактори се отразяват на либидото, но най-големият му враг, всъщност е смартфонът. Британски учени са категорични, че най-негативно се отразяват върху сексуалния живот именно мобилните телефони, пише struma.bg. Изследването им, публикувано в медицинското списание The Lancet показва, че 50% от хората прекарват над час и половина всяка вечер на смартфона си. За сметка на партньора.

12% говорят по време на секс

Учените установяват шокиращия факт, че някои хора не се колебаят да отговорят на повикване дори по време на сексуален акт. И процентът, който признава, че го прави, не е никак малък – цели 12% разкриват, че не могат да устоят на изкушението да четат съобщения, дори когато правят любов, а 5% не се срамуват да кажат, че следят Facebook-а си по време на секс.

Телефонът е истинският любим

Колкото и стряскащи да са резултатите от изследването на британските учени, още по-шокиращи са тези от проучване на техни американски колеги. Резултатите им показват, че един от всеки трима човека предпочита да се лиши за една седмица от секс, отколкото от смартфона си. Американските учени подчертават, че не става дума за хора, които имат нужда от устройството за работа или за важни дейности, а го използват просто за развлечение и висене в социални мрежи. 63% от анкетираните директно споделят, че се чувстват много по-щастливи, когато са на телефона си, отколкото, когато правят любов с партньора си.

Истинска зависимост

Учените са категорични, че тези резултати показват, че обществото ни страда от болест, срещу която трябва да бъдат взети мерки навреме. Те съветват всеки човек да се опитва да ограничава времето, което прекарва на телефона си, да си въведе навик да го изключва или поне да спира мобилния си интернет след прибирането си у дома или поне след 21-22 часа. Сметнете колко време прекарвате на телефона си и започнете да отделяте поне половината от него за любимия си човек, съветват специалистите.

Източник: fakti.bg

Прочети повече

Извън спорта

13 грешки, заради които ще си останете стара мома

Публикувано

на

Всяка жена тайничко се притеснява, че може да си остане стара мома. Колкото повече възрастта напредва, а вие си стоите без приятел, този страх заема все по-голяма част от съзнанието ви. Та кой не копнее за семейство, любов и създаване на живот.

В следващите редове ще ви разкрием кои са 13-те грешки, които много дами допускат и се обричат на самота. Следвайте съветите ни и ви гарантираме, че съвсем скоро ще получите това, за което копнеете и забравите за страховете си.

Правите се на умни

Трябва да забравите за това. По-добре понякога се правете на глупак. Трябва напълно да се откажете от егото си. Когато една жена общува с мъж от позицията на по-слаба и по-крехка, това му помага да прояви мъжественост. Той е готов да я защити, да й подарява подаръци и да решава проблемите й. Ако една жена обаче мачка човека до себе си с его и се съревновава с нещо, реално няма да спечели нищо от това състезание.

Не сте уверени

Според статистика 70% от жените имат ниско самочувствие. За да привлечете успешен мъж в живота си, трябва да сте уверени в себе си и способностите си. Така ще бъдете много по-интересна за него.

Важно е все пак границата да не се преминава.

Не знаете как да се забавлявате

Много жени се омъжват, за да решат проблемите си и забравят, че това не значи, че не трябва да се забавлявате. Ако една жена не знае как да се забавлява, ще остане сама. Важно е да прави обаче всичко с граници. Никой мъж не обича скучни дами.

Не можете да правите правилни избори

Практиката показва, че дамите никога не мислят за критериите, по които си избират мъж. Всички търсят едно и също вместо да помислят какъв човек наистина ще им пасне и ще ги направи по-добър човек. Обърнете внимание като за начало на родителите на мъжа.

Живеете в напрежение

Честичко се мръщите. Човек трябва да открие начини да отпусне напрежението и да се разтовари. Всеки има проблеми, но не си струва да ги носим на работното място.

Прекалено сте независими

Нищо не ви пречи да покажете малко слабост и да поискате съвет от някого Трябва да си изкарвате парите сами, но това не значи, че не може да си позволите да разчитате и на човека до себе си. Вие сте екип преди всичко.

Не се обличате красиво

Това е много важно особено за жените в големите градове, където темпът на живот е много висок. Дрехите унисекс не винаги са на мода. Можете да срещнете мечтания човек дори като ходите по улицата, важно е винаги да изглеждате добре и да не правите компромиси с визията си.

Съхранете себе си

Винаги трябва да имате време и за себе си и това, което обичате да правите, без значение колко сте ангажирани. Няма и нищо лошо от време на време да се глезите, така ще сте много по-щастливи, а съответно ще предадете тази положителна емоция и на човека до вас.

Твърде достъпна сте

Отговорите ви към мъжете е добре да са по-кратки от неговите. Не се обяснявайте постоянно. Не ходете по ничии задник. Една недостъпна жена винаги е по-интересна. Ако един човек ви харесва, ще направи нужното за да си спечели вниманието ви.

Ранен секс

Сексът не трябва да се практикува на първата среща. Така губите уважението на човека до вас. Дори да сте истински царици в леглото много по-умно е да държите краката си затворени. Важно е да спечелите мозъка му, а не тялото му.

Добре е първоначално да не спите у тях, а винаги, колкото и да е късно, да се прибирате.

Критикувате прекалено много

Та кой обича непрестанно да му бъдат откривани и изкарвани наяве слабостите? Никой не си пада по жена, която прилича на черна станция .Трябва да внимавате какво и как го казвате.

Предвидимост

Не е хубаво да сте предсказуеми и да сте като отворена книга за всеки. Импулсивните действия привличат мъжете./jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

Не по дължината на банана, не! Има как да познаете дали един мъж е добър в леглото… без дори да размените дума!

Публикувано

на

Дами, ако искате да разберете дали един мъж е „жребец“ в леглото, не е нужно да любопитствате за размера на половия му орган. Достатъчно е просто да прецените ръкостискането му, което издава креватните му достойнства, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от изследване на специалисти от Република Корея.

Според изследователите от Джеонамския национален университет, колкото по-силно е ръкостискането на мъжа, толкова по-задоволително е неговото представяне в леглото.

Проучването е обхванало 1171 мъже, чиято сила на ръкостискане е отчетена с помощта на механичен динамометър. Изследователите са установили, че увеличение с пет килограма на силата на ръкостискане съответства на 18% понижение на риска от импотентност или проблем с ерекцията.

По-слабият захват издава и по-ниски нива на мъжкия хормон тестостерон, който също оказва влияние както върху мускулната сила, така и върху потентността.

bulnews.bg

Прочети повече

Избрано