Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Най- добрите упражнения за отпускане на напрежението в главата и предотвратяване на инсулт

Публикувано

на

Опитайте и направете тези извънредно полезни упражнения, които ще освободят напрежението в главата . Те дават воля на мисълта и гонят стреса

С помощта на шест лесни упражнения ще може да дадете почивка на мозъка, да го тонизирате и предпазите от инсулт. Освен всичко друго, този комплекс от упражнения е доста полезен за хора, които са претърпели различни поражения на мозъка.

Кинезиология – метод за активиране естествените механизми на мозъка с помощта на определени физически упражнения, които обединяват движението и мисълта.

Оказва се, че определено физическо движение може да повлияе на развитието на човешкия интелект.

Доказано е, че някои упражнения от кинезиологията подобряват мозъчната дейност, повишават вниманието и са активна психическа помощ, която синхронизира работата на двете полукълба. Освен това, тези упражнения стимулират, тонизират, облекчават умората и гонят стреса!

 

Защо не опитате? Само за 15 минути на ден може да промени коренно живота си.

Лесни упражнения за мозъка

1. Упражнение „Свят човек“

Това упражнение е перфектният начин да се отпуснете след работа. В седнало положение (може в седнало, а може и в легнало) отпуснете спокойно краката без да ги кръстосвате. Сложете ръцете на гърдите, като допрете пръстите на двете ръце един до друг, като за японски поздрав.

Очите са затворени, устата също, езикът е допрян до небцето. Дишайте леко, бавно и спокойно. Това упражнение облекчава мускулния и психически стрес, успокояване и подобрява работата на дясното и лявото полукълбо на мозъка.

 

2. Упражнение „Енергизатор“

Това упражнение ще ви помогне да отпуснете мускулите на раменния пояс и шията, за да се увеличи нивото на кислород в кръвта и да се активира вестибуларния апарат. Упражнението е доста полезно за хора, които прекарват работното си време на стол и пред компютър.

Сложете ръцете скръстени пред вас на масата или бюрото. Натиснете брадичката към гърдите. Почуствайте как раменете се успокояват и отпускат. След това бавно отметнете главата назад. Поемете дълбоко дъх и започнете да издишате, като спокойно и бавно връщате главата към гръдния кош. Ако правите това упражнение редовно, скоро ще почувствате, че умората изчезва.

 

3. Фронтално-тилна корекция

Това упражнение ще ви спаси по време на безпокойство, несигурност и стрес! Сложете едната си ръка върху задната част на главата, а другата – на челото. Дишайте равномерно, дълбоко и се опитайте да се концентрирате единствено и само върху дишането и отпускането на тялото. Щом почуствате спокойствие, изречете проблема на глас – какъвто и да е той. Изкарайте гласно от себе си всичко онова, което ви тревожи. Говорете бавно, спокойно и с мисълта за освобождение. не позволявайте на емоциите да ви завладеят.

Когато ръката докосва челото, кръвта циркулира по-добре в фронталните дялове. Тя е там за разбиране, анализ и търсене на решения на проблема. Ръката на тила е визуалната област, която възприема образа, който поддържа нашата памет. Упражнението винаги дава положителен резултат. Не забравяйте да го пробвате!

 

4. Упражнение „Слон“

Това упражнение активира цялата интегрирана система на организма и ни помага да се фокусираме по-добре. „Слон“ ще разшири границите на вашия капацитет на мозъка. Хайде! Силно натиснете ухо до рамо, издърпайте едната си ръка пред него като хобот на слон, и нарисувайте осморка с протегната ръка.

С поглед следете върха на пръстите. Повторете упражнението с всяка една ръка по 4-5 пъти.

 

5. Упражнение „Уши-нос“

Това упражнение е особено популярно при децата. Извършване на обичайно действие непривична ръка активира нови контакти между мозъчните клетки. С лявата си ръка, хванете върха на носа, а с дясната – лявото ухо. Плеснете с ръце и променете позицията на ръцете на обратното. Повторете това действие няколко пъти.

 

6. Упражнение „Огледално изображение“

За това упражнение ще ви е необходим лист хартия и два молива. Започва да рисува с двете си ръце огледални симетрични форми, цифри или букви. Това упражнение позволява перфектно да отпуснете очите и ръцете. Освен това, то синхронизира работа на лявото и дясно полукълбо и значително повишава ефективността на целия мозък.

 

Бонус упражнение „Куки“

„Куки“ е най-доброто упражнение за облекчаване на нервно напрежение. То ни помага да се съсредоточим и бързо да възстановим психо-емоционалния баланс. Седнете на стол (може и да сте в изправено положение), с кръстосани крака на глезена, и поставят левия си крак в дясно. Скръстете ръце. Китката на дясната ръка е върху лявата китка, така както е показано на снимката.

Опънете ръцете напред. Дишайте. Върнете ги към гърдите. Отпуснете се. Правете упражнението бавно, без да бързате и без да броите. Постарайте се да повтаряте движенията от това упражнение в рамките на 3 до 5 минути.

Тези прости упражнения за мозъка са наистина ефективни. В крайна сметка, да се изпълняват тези упражнения е удоволствие за възрастни и деца. Не забравяйте да ги пробвате!

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Вижте героя от Зарица, спасил от измръзване петте щъркела и как изглеждат птиците половин ден по-късно (СНИМКИ)

Публикувано

на

В последните 24 часа фейсбук лудна по историята на Сафет Халид от главинишкото село Зарица, който спаси от измръзване пет щъркела. Ниските температури докарапа пернатите почти до смърт, но от последните снимки е видимо, че вече не са примрели и сякаш надзъртат през прозореца, за да видят кога времето ще им позволи да се завърнат по домовете си.

Браво, Сафет! Дано има повече хора като теб!

Прочети повече

Извън спорта

Какво направили Люис Хамилтън и Неймар с топмодела Барбара в луксозен апартамент в Лондон… (СНИМКИ)

Публикувано

на

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън и футболистът на ПСЖ Неймар винаги са показвали доста близки отношения. Великобританецът неведнъж е наричал бразилеца „свой брат от друга майка“. И очевидно двама толкова добри приятели могат да си поделят всичко, включително и гаджетата.

Преди няколко месеца Неймар и Люис изкараха заедно една забавна нощ в Лондон. А сега излиза, че не е била просто забавна, а истински луда.

Двамата са били на купон, заобиколени от модели на „Victoria’s Secret”. Сред тях е била и красавицата Барбара Палвин, за която имаше доста слухове, че мачка чаршафите на шампиона от Формула 1. Според информация на „Сън“ партито е продължило до малките часове на нощта, а Хамилтън, като един истински добър приятел е оставил Неймар и Барбара в луксозен апартамент, от който манекенката е излязла чак след няколко часа, облечена с друга рокля. Нападателят на ПСЖ пък се е прибрал тихомълком в хотела си. Едва ли двамата само са си говорили…

📸 @andreasortnerstudio

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

🌴

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

@si_swimsuit 2018 is here ❤️

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

👀

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

🌊

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

📸

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

Спортал

Прочети повече

Извън спорта

Реакцията на всяка зодия, ако у дома влезе крадец!

Публикувано

на

Овен

Хваща се за кобура

Овенът не бяга от битка. Овенът даже чака да нахлуе бандит в дома му! Както му е накипяло, добре ще му дойде едно пушечно месо, пише „Труд„. Нощем, докато си лежи и брои овце, той даже си мечтае да му се случи нещо подобно. Характерът се калява в битка, а една-две цицини или прорезни рани са допълнителен бонус към вълнуващото преживяване. Така всеки, който ги види, ще попита какво се е случило, а Овенът вдъхновено ще разкаже как е дал отпор, без да му мигне окото.

Телец

Като побеснял носорог е

Някой се опитва да наруши неприкосновеността на дома му и да посегне на личните му вещи, бижута, жена, деца и запаси от туршии и компоти? Телецът побеснява! Нито един престъпник, ако е с всичкия си, не би рискувал да проникне в дома на Телец. Знае се, че Телецът не е от най-смелите, но в такива моменти му пада пердето и забравя всичките си страхове. В състояние на афект се превръща в неуправляем таран – стенобойно оръдие, което руши и събаря безогледно.

Близнаци

Крие се под кревата

Близнак да убие нападателя в дома си е ако това стане случайно. Например, докато се спасява, и в бягството си събори нещо тежко върху престъпника. Близнаците са тези герои от филмите, които се промушват под леглото, когато чуят че посред нощ в апартамента шета неоторизирано лице. Те са най-малко опасният зодиакален знак. По-вероятно е да избягат, като скочат от третия етаж, отколкото да се хвърлят в ръкопашна битка с брутален престъпник.

Рак

Щрак! Ще те хване чичо рак

Обирджията, нахлул в дома на Рака, няма шанс да си тръгне жив! Ракът е най-свирепият знак в зодияка. Психически нестабилен и податлив на настроения, той става изключително опасен, когато е в състояние на афект. Афектът е емоционален взрив, причинен от определено събитие, обикновено някакъв шок. А какъв по-голям шок от това да бъде застрашено най-важното нещо в живота на Рака – семейството му? От него можете да очаквате изключително остра и непредвидима реакция.

Лъв

Няма да се нерви

Лъвът като цяло е доста разумен. Ако прецени, че е по-безопасно да остави нападателя да претършува дома и да си тръгне с плячката, той няма да се поддаде на гневни изблици. Ще подтисне темперамента си, защото знае че няма смисъл от глупашки героизъм. Това не значи, че е боязлив и позволява да му се качват на главата. Напротив, когато се наложи да защити живота си и живота на близките си, той става по-свиреп и от разбеснелия се Телец и от умопомрачения от афекта Рак.

Дева

Не си цапа ръцете

Докато престъпника обира дома й, Девата вече се е обадила на телефон 112, натиснала е копчето за тайната аларма и е разпратила есемеси, за да задейства най-близките си приятели. Приятелите за нула време са намерили връзки с някакви биячи. След по-малко от 2-3 минути биячите ще чакат този нещастник пред вратата. Ще му вземат плячката и ще го ступат, та да му е за урок: да забрави този адрес, даже и на колегите си да каже, че тук не е здравословно да се влиза с взлом.

Везни

Превърта и става опасен

Везните не са хора. Те са от тез хора, дет’ са за затвора, както се пееше в една популярна улична песен от 80-те години на ХХ век. Изглеждат миролюбиви, кротки и спокойни, но превъртят ли, заприличват на обладани от демон девици: едни такива нежни и беззащитни, а в следващия момент забелват очи, главата им се извърта към гърба, започват да къртят врати и да мятат мебели. Нито един взломаджия не е в безопасност, ако е имал нещастието да уцели дома на Везна.

Скорпион

От засада с тигана

Всеки очаква от Скорпиона да се промъкне в мрака и да намушка с отровно острие крадеца. Това са погрешни стереотипи. Много по-вероятно е бандитът, нахлул незаконно в дома на Скорпион, да получи удар по главата с чугунен тиган или с тежък кристален пепелник. Скорпионите са сърцата чета, но някак не им е в стила да се възправят в цял ръст пред въоръжен крадец и да му размахат пръст. Те са преди всичко интелигентни, а чак след това опасни и отмъстителни маниаци.

Стрелец

Ужасът на обирджиите

Закоравелите рецидивисти са подготвени да се справят с нормален, рационален отпор. Но когато насреща им е Стрелец, от него може да се очаква какво ли не: да светне всички лапми и да запее химна или пък да сипе по едно питие, за да обсъдят с бандита ситуацията. Стрелецът умее и да се отбранява – по свой си начин. Той или ще изригне през устата си огън, или ще извади изпод кревата арбалет, или ще пусне внезапно и много силно Вагнер, така че на бандита да му изскочи сърцето.

Козирог

Прочети повече Опасен като тасманийски дявол

Той най-вероятно ще прецени че не е добре да се опъва директно на опасен престъпник. Всеки Козирог крие в едно тайно чекмедже оръжие, с което да обезвреди и най-бруталния бандит. Въпросът е, че точно в този момент чекмеджето се оказва някъде извън обсег. Затова Козирогът се скрива зад вратата и се надява всичко да се размине. Ако крадците имат грам мозък в главата, ще се престорят че не са го видели. Козирогът, притиснат в ъгъла, е опасен като тасманийски дявол.

Водолей

Може и да извади пистолета

Дори да завари крадец в апартамента или къщата си, Водолеят няма да го нападне. Няма да извади незаконен патлак и да застреля натрапника. Той или ще се примири с кражбата, след като помърмори и се повайка, или ще вземе правосъдието в свои ръце. Ще издири собственолично престъпника, ще проучи навиците му и ще измисли изтънчен план за отмъщение. Дали ще го докара докрай, това е друг въпрос. Понеже се познава добре, в крайна сметка може да размисли… и да извади пистолета.

Риби

Ще пуснат кръв на бандита

Дори когато са вегани и радетели за мир, любов и Уусдсток на Балканите, представителите на този знак тайно в душата си копнеят за кръв. Във всяка нежна Риба се таи по една акула. Под този знак са родени най-много серийни убийци. Затова при наличието на средство за самозащита – огнестрелно оръжие или сатър, и оправдание – крадец е нахлул в дома им, те като нищо ще се възползват от правото да опазят своята крепост. Ще пуснат кръв, а това е така вълнуващо!

за останалите 6 зодии >> ТУК

 

Прочети повече

Избрано