Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Баловете се превърнаха в „рог на изобилието“ за чалгата! Ето колко ще гушне родният поп-фолк елит от завършващите

Публикувано

на

В истинска златна жътва се превърнаха настоящите абитуриенски балове, сочи проверка на „Телеграф“. По груби изчисления общо певците на лекия жанр ще приберат над 900 бона само за 10 дни. Казано по друг начин: парите се движат със скорост по 90 000 лв. на нощ.

Тези хонорари се прибират от кръчми и дискотеки, които всяка вечер залагат на различен изпълнител, за да са актуални и предпочитани от завършващите.

Отделно покрай звездите солидни пачки заработват и всякакви изпълнители на музикални чалга атракционни. Например момчета, думкащи барабанчета, се похвалиха, че вземат по 100-200 лв. На абитуриент. С барабанчетата отиват още пред къщата на абитуриента, после го придружават до училището и накрая до ресторанта. Там пари им дават и други абитуриенти, които по-късно са решили да се правят на баровци. Така пред някои нощни заведения на столицата, дори и най-луксозните хотели тази нощ се виждат масовки на хора с барабанчета, решили да си оправят бюджета, като потракат за някоя и друга стотарка.

Безспорно най-желаната изпълнителка е Преслава, която пък от няколко месеца се подвизава с хонорар от 10 бона за участие. Според проверката този месец певицата ще овършее от баловете в цялата страна най-малко 100 бона. Оказва се, че попфолк дивата е най-желана от абитуриентите, които я канят да им пее не само в заведенията, но също и на частни партита за избрани ВИП зрелостници.

Официално изпълнителката на „Точка червена“ има петнадесет участия за месеца. Но неофициалните са далеч повече. Заради засиления интерес към нея шефовете на димитровградската музикална фирма са завишили драстично хонорара ѝ. В последните дни

Преслава веселеше с хитовете си абитуриентите в София и Пловдив, а през уикенда има поет ангажимент в Слънчев бряг, където голяма част от родните абитуриенти ще празнуват втора вечер на бала си. Това е и своеобразно откриване на сезона в курорта.
Колежката на Преслава – Галена, която преди седмица се върна на сцената след почивката след майчинството, засега не е поела ангажименти за баловете и единственото ѝ участие е в ресторанта на мъжа ѝ „Калоянова крепост“ в Арбанаси. Именно там всички завършващи от Търново ще могат да купонясват с любимката си. Галена направи свое ударно завършване на 18 май и съвсем скоро се очаква да пусне и нова песен, която според прогнозите на спецовете ще е големият хит не само на чалга лятото. По време на гастрола си в столицата хитовата звезда изпя нов дует с Фики, който пък от своя страна не пропусна да я покани за кума на предстоящата си сватба.

Освен Преслава и Галена, Деси Слава също е желана за участия от абитуриентите, и то най-вече след успеха на участието си в риалити формата „Като две капки вода“. Миналата вечер Деси пя на завършващите в Златни пясъци, а днес ще брои до 12 с купонджиите от Пловдив. По същото време в града под тепетата, но в други дискотеки ще пеят Емануела и Галин.

От мъжете Галин е едно от най-предпочитаните имена за участията покрай баловете. Той завзема градове като София, Пловдив и курорта Слънчев бряг. На морския бряг той ще весели по време на втора вечер завършващия випуск 2017. Ден след него в морския ни курорт ще се изявят с програмите си Анелия, Емилия и Константин. Останалата част от Трио БИК – Илиян и Борис Дали, също ще пеят за абитуриентите. На Борката Дали му предстои да купонясва със завършващите в Благоевград, а на следващия ден заминава за Лондон, където ще весели и българите там. По същото време колегата му Илиян също ще бъде зад граница, но в Германия.

По-младата генерация в лицето на Фики ще отговаря за купона у нас. Наследникът на Тони Стораро ще пее в Търговище и Пловдив. Завездният му татко също ще пее на абитуриенти, които ще поздравява с култовата сии песен „До 12 искам да броите“. За разлика от сина си, Тони не е толкова желан в дискотеките, но за сметка на това е канен за участия по кръчми и на частни партита. Стораро – старши е викан заедно с бенда си на партита на завършващите деца на родни бизнесмени.

Избрано