Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Как да излизате винаги добре на снимки и да изглеждате като истинска звезда, трикове, които трябва да знаете

Публикувано

на

Всяка от нас иска да изглежда уверена и красива, когато я снимат, но доста често не знаем как да позираме и поради неправилната поза и неблагоприятния ъгъл, похабяваме възможността за страхотни кадри. Днес ще ти дадем 12 съвета, с които винаги ще изглеждаш добре на снимка.

Тези простички пози ще подчертаят извивките на тялото ти и ще прикрият малките недостатъци.

Поза №1

Това е една от най-простите пози, а върши чудеса.

Постави едната си ръка на ханша, а другата на – талията. Заради разстоянието, което се получава между ръцете и торса, талията и ръцете ти изглеждат по-фини.

Поза №2

Този поза много прилича на първата, но този път едната ръка е отпусната до тялото. Трябва да си обърната право към обектива, а тялото ти да е леко наклонено в посока на отпуснатата ръка.

Поза №3

Ако наблизо има ограда, парапет или маса, можеш да се облегнеш на тях. Ръцете трябва да се поставени отстрани на тялото и тежестта основно да пада върху тях. И внимавай да не вдигаш раменете твърде високо, защото това ще скъси врата ти.

Поза №4

Не е нужно винаги да правиш нещо специфично с ръцете или краката си, понякога е напълно достатъчно да ги поставиш в естествена, отпусната позиция. Ръцете могат да са в скута ти или върху единия крак, както е показано на снимката. Важното е да запомниш, че тялото ти ще изглежда най-добре, ако в такава поза изнесеш теглото си на една страна.

Поза №5

Винаги е добра идея да се облегнеш на лакът, но снимката трябва да е направена странично. Тази поза ще подчертае извивките на тялото ти, а ръцете ти ще изпъкнат. Позата е подходяща както за снимки навън, така и за снимки, направени в затворено помещение.

Поза №6

Много често най-простите пози са най-успешните. Изнеси теглото си на една страна и леко се наклони в кръста, докато си се облегнала на парапета. Така силуетът ти ще бъде под формата на буквата S.

Поза №7

Това е перфектната поза за портрет. Свий ръцете в лактите, постави ги на повдигната повърхност и леко наклони главата си на една страна.

Поза №8

Всякакви линии, които са намерили място в снимката ти, ще привлекат вниманието към най-важното от фотографията – теб! Можеш да се облегнеш на клон (или друг подобен предмет), както е показано на снимката, но недей да отпускаш цялото си тегло върху него. Тази поза е идеална и за портрети.

Поза №9

Ако не знаеш какво да правиш с ръцете си – не се притеснявай! Просто ги постави зад теб или в джобовете. Тази страхотна поза е и много лесна за изпълнение. И още един съвет – увери се, че в джобовете нямаш нищо друго, освен ръцете, иначе ще се издуят по неестествен начин.

Поза №10

Това е най-простата поза за портретна снимка! Снимка, заснета от този ъгъл, ще направи лицето ти по-слабо. И не забравяй да изправиш раменете и да повдигнеш брадичката.

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Този женски проблем остава незабележим до фаталния край на 70 процента от потърпевшите

Публикувано

на

Това заболяване се нарича „мълчалив убиец“, защото то е почти безсимптомно и в повечето случаи може да бъде диагностицирано едва в последния етап.

Специалистите заявяват, че ако болестта се открие в ранните етапи, продължителността на живота е 5-7 години, ако пациентът е на възраст над 35 години.

Откриване на рак на яйчниците

На научна конференция учени споделиха, че една жена трябва да се преглежда с ултразвук на яйчниците на всеки шест месеца, особено ако в семейството й има роднини, страдащи от рак на яйчниците.

Първите симптоми на заболяването са почти идентични с колит.

Този вид рак е по-чест при жени над 30-годишна възраст.

Характерна особеност на заболяването е фактът, че то на практика не се проявява в ранните етапи и симптомите лесно се грешат с други болести.

Симптоматично развитие на на рак на яйчниците

Подуване, което е постоянно или периодично
Болка в корема.

Диария или запек
Един от основните симптоми е постоянна болка, която се локализира в областта на таза
Дискомфорт, болка, която се появява в основата на гърба
Болезнено усещане и силно парене, които придружават процеса на уриниране
Остра загуба на тегло без обективни причини
Хронична умора
Болезнени усещания по време на интимност

Появата на дори един симптом от представения списък е алармен сигнал, че е време да се обърнете към лекаря. Препоръчва се незабавно да се премине диагностика, ултразвук на яйчниците.

Не забравяйте, че да следите състоянието на тялото си, е вашият първи приоритет.

Внимавайте за себе си, за да избегнете редица сериозни проблеми!

Прочети повече

Без майтап

Колко страшна е женската енергия?

Публикувано

на

Женската енергия е тема, която е силно подценена в съвременното общество, където все още властва мъжката енергия. Все още липсва баланса на енергиите, но това започва да се променя. Този баланс все повече се усеща в Скандинавските страни, но по нашите ширини сме още много далече от него. Колко общи звучи женска енергия! За какво изобщо ни е нужна? Всички ли я имаме? И мъжете ли? Въпросите звучат сложно, но отговорите са много лесни.

Всички имаме както мъжка, така и женска страна. Едната я наследяваме от бащата, другата от майката. Мъжката страна се свързва с умението ни да се реализираме в социален план, да сме смели и авторитетни, да поемаме отговорност.

Женската ни страна се свързва с емоционалното ни общуване и способността ни да се обвържем емоционално с другите. Лесно е да преценим и на пръв поглед коя енергия доминира в живота ни. Ако получаваме само секс и не можем да се обвържем качествено с другата страна в емоционален план, то значи мъжката ни страна е много силно активирана.

Ако не получаваме секс и се страхуваме от него и искаме постоянно някой да ни дава сигурност, да ни успокоява и да ни гарантира, че ще е до нас, то тогава женската страна в нас е силно активирана. Това се отнася както до мъжете, така и до жените.

Тези енергии имат и физическо изражение. В нашето общество силно се харесва мъжкия външен вид. Този външен вид предполага спортно, стегнато и мускулесто тяло, без излишни килограми. Самата мъжка енергия предполага повече активност, подвижност, уклон към спорт, състезание и действие. Жените, които обаче, които имат плочки и супер спортно тяло, са визуално много атрактивни, но и силно отдалечени от представата за женственост.

В съвременното общество се презира женския външен вид. Всяка форма на пълнота и закръгленост се приема за грозна и се осмива. Особено страдат мъжете, които имат по-сило развита женска страна в себе си и следователно подобна физическа форма.

Затова има и понятията женчовци и мъжки момичета. Каква е все пак женската енергия? Женската енергия е пасивната енергия – тази която изчаква, чувства, усеща, но не бездейства. При едно запознанство умелата жена прави толкова много задкулисни неща, за да привлече мъжа. Тя се гримира, подготвя, настройва, дава знаци, че е на разположение, т.н. В крайна сметка мъжът вижда всичко това, отива при нея и я „забива”- всичко това не би се случило и то толкова лесно, ако жената не беше работила много по-въпроса преди това. Мъжката природа е по-видима и затова по-ценена.

Такова е и времето в което живеем – оценява се само това, което се вижда. Затова и материалния живот доминира над духовния, а това ни отдалечава все повече от нашата истинска същност- душата. Колкото повее се отдалечаваме от себе си, толкова по-нещастни ставаме. Загубвайки първичната си женска същност или не познавайки я, жените няма как да очакват да предизвикат първичната мъжка същност на мъжете към тях. Колкото и да се променяме, някои от законите на отношенията са си все същите.

Жената иска да бъде закриляна, харесвана и обична, а мъжът иска да получи нежност, подкрепа, грижа и приемане. Истината е, че нищо не е загубено. Времената, в които живеем, наистина предполагат да се правят чудеса. Ако усещате, че ви липсва баланс на мъжката и женската енергия и сте залитнете в някоя от крайностите, то е добре да спрете и да се опитате да балансирате себе си, преди да продължите напред. Въпрос на време и на желание е.
източник: xyli-leonis.com

Прочети повече

Извън спорта

Оксфордският речник обяви думата на 2017 г.: ползвали ли сте я поне веднъж?

Публикувано

на

Оксфордският речник на английския език призна силата на младите с избора на думата
на 2017 г. , предаде БТА.

Победителят е думата „youthquake“ (младежки трус).

Употребата на тази дума се е увеличила пет пъти от миналата година. Определението й е „значима културна, политическа или социална промяна, предизвикана от действия или влияние на младежи“, уточнява Асошиейтед прес.

Думата е изкована преди 50 години от тогавашната главна редакторка на сп. „Вог“ Даяна Вриланд. Тя се използва за явления като нарастващата подкрепа на младите за британската Лейбъристка партия и за избора на 30-годишни лидери във Франция и Нова Зеландия.

На второ и трето място са „broflake“ – бял мъж, който лесно се засяга от възгледи, не съвпадащи с неговите, и компромат.

Прочети повече

Присъедини се

Избрано