Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Зодията определя Идеалния брачен партньор

Публикувано

на

ОВЕН (21 МАРТ – 20 АПРИЛ)

Това е знакът, който рано бърза да представи пред света на жените своята сексуална енергия. Заедно с Телец, Близнаци, Везни, Скорпион и Стрелец, той още в младежка възраст преминава през прага на брака.

Но това съвсем не означава, че там намира покой. дори и имащ постоянна партньорка до себе си около 33 годишна възраст обикновено решава да се впусне в авантюри, които сега са с далеч по-млади и по-възрастни от него дами.

Емоцията на неизживяното, поради ранното съзряване, сега е по-силна от всякога и той може да я сподели с партньорка, родена под знаците на Скорпион, Водолей и в краен случай Рак.

 Ако сте харесали мъж, роден под този знак, не смятайте нещата между вас, че са уредени веднъж завинаги. Обикновено, веднъж на всеки седем години той е склонен дотолкова да се промени, че дори и майката, с която традиционно имат конфликтна, но силно зависима връзка, вдига ръце да дава съвети.

Мъжът Овен обича атрактивните жени, но не и в леглото.

Там той не позволява да му се намесват и всяка проява на свободна воля или на отказ за съобразяване с неговия диктат може да го възприеме като повод за оттегляне.

Но независимо от това, той трудно се решава да прекъсне дори онзи ранен, вече не даващ плод съюз и обикновено живее през последните десетилетия от живота си – от 58 годишна възраст нагоре, сам или самостоятелно, но в брак, стига това да устройва и неговата партньорка.

ТЕЛЕЦ (21 АПРИЛ – 20 МАЙ)

Ако ви се случи да го срещнете, молете се това да е по-късно или поне тогава, когато вече знаете какво търсите или какво можете да очаквате от живота.

Той няма да ви остави много свободно пространство, макар че изискванията му не са нито претенциозни, нито прекалени. Като никой друг, Телецът умее да се прави на разсеян и емоционално неангажиран и да поддържа светски контакти, когато това се наложи.

Но ако още при първата среща не ви е дал възможност да разберете със сигурност какви са намеренията му спрямо вас, то едва ли има на какво да се надявате – най-малкото на дълготрайна връзка.

Неговата сексуална фантазия не може да бъде възпламенена от добрия ви външен вид, но едно хармонията на чертите ви, едва ли ще го оставят равнодушен. Силният му период е между 21 и 33 годишна възраст, когато той обикновено вече е избрал своята партньорка в живота сред родените под знаците на „въздуха“ (Близнаци, Везни или Водолей ), но не би отминал и Скорпиона.

Оттук нататък обаче започва сложното. Поне две десетилетия са му необходими, за да осмисли и определи като правилна тази своя стъпка. Така че, внимавайте!

Защото тогава, когато вие вече сте решили, че той се успокоил и разрешил вътрешните си дилеми, някъде около между 38 и 45 житейска година го спохожда прилив на енергия, далеч по-силен от това през третото десетилетие от живота му и чрез секса, който излъчва, може да накара не една и две жени да желаят компанията му. А точно тук и идва проблемът: вие самата едва ли можете да допуснете вярно кой тип жена сега би могла да взриви фантазията му.

Във всеки случай, тя няма да притежава категоричност, а търпение.

БЛИЗНАЦИ (21 МАЙ – 21 ЮНИ)

Сигурно не веднъж сте чували твърдението, че вътре у тези мъже удобно са се настанили няколко характера и желанията им са много повече от това, което могат да задържат и използват през живота си.

Те обичат да дават тон и в любовта, и в брака и често разликата в годините помежду тях и партньорката им е не само голяма, но и в тяхна полза. Затова търсят най-често компанията на родените под знаците на „земята“ )Телец, Дева или Козирог ) дами, пред чиято трудно разбуждаща се страст те могат да изглеждат верни и праволинейни.

Но това е само външната страна.

Приемайки улегналия и стабилен вид на женения мъж, те тогава се сещат, че им са нужни импулси, които да ги държат привързани към институцията на брака и в нейно име си позволяват авантюри, които не им тежат, защото ги учат да бъдат по-добри в брака.

Най-трудният период за родените под знака на Близнаци мъже е този между 45 и 58 годишна възраст, когато вече не им подхожда толкова често да се заглеждат по преминаващите млади мацки, но и не знаят все още как да накарат въображението им да работи на собствени обороти.

Обикновено това са и годините на кризи в техния брак и често невъзможността да вземат едно единствено решение ги остава самотни, но добре поставени в работа и проспериращи в професията, през шестото десетилетие от живота им.

Но не си мислете, че са се предали. Често се случва именно на тях да им се отвори възможност за една прекрасна любовна история, когато, както обикновено се казва, житейската есен е вече на прага.

РАК (22 ЮНИ – 23 ЮЛИ)

За него не съществуват извинения и оправдания за вашето поведение, тогава, когато вие не сте изцяло негова или не му говорите, че единствено него обичате.

Не трябва обаче да схващате това погрешно, като сметнете, че той е несигурен в себе си и иска да чува само това, което му се нрави.

Мъжът Рак е повече от всеки друг представител на мъжкото съсловие наясно с реалността, но безапелационно отказва да приеме това, което не му харесва, така е готов да прощава и разбира, стига вие да съумеете да го спечелите със своята любов.

За да намери партньорката на живота си, мъжът Рак обикновено изминава много път в търсене и опити, които по-често, отколкото му се иска и на него самият, завършва с прибързани бракове. възрастта, в която той би могъл да успешно да се справи с проблема – избор на брачен партньор, не е преди той да навърши 33 години, като това съвсем не отменя възможността през тежкия период между 45 и 58 годишна възраст, той да изпадне в дълбока и несвършваща меланхолия.

Единственото условие, което може да му спести, огромните душевни потресения, които като никой друг той е създаден да преживява, е да открие вярна и последователна в желанията си, всеотдайна партньорка.

Най-често дамите, които могат да оценят сантименталната, чувствена и особено деликатна природа на Рака са сред родените под знаците на „земята“ ( Телец, Дева и Козирог).

Особено важно е обаче, Ракът да избере партньорка, която по възраст не е нито много по-млада, нито по-възрастна от него, защото само тогава няма да съвпаднат големите изисквания от нейна страна с периода на най-ниската му сексуално-емоционална изява – между 21 и 33 година от живота.

На мъжа Рак още му е необходим и простор, за да излиза чувствата си.

Не настоявайте той да живее по начина, по който обикновено минават дните на хората от неговото съсловие, ако искате да го задържите за цял живот.

Много биха могли да се опитат да отговорят на всички или поне на някои от тези условия, но само родените под знака на Водолей дами, които умеят да откриват в нестандартните неща привлекателно зрънце, са способни на тази жертва.

ЛЪВ (24 ЮЛИ – 23 АВГУСТ)

Легендите са превърнали този мъж в кумир и във всесилен победител.

Жените трябва да занемеят, когато той им окаже благоволение и застане пред тях, та камо ли, ако реши да свържат в едно съдбите си.

Не съм чувала досега, Лъв да не е успял да покори сърцето на своята избраница, но за сметка на това, съвсем скоро оказва, че не е мислил дълго, над това, което е казал във върховия момент.

Представителите на този „огнен“ знак са сред онези мъже, който най-често се развеждат и обикновено не знаят как да спрат пред прага на втория опит, а продължават да търсят истинската жена в лицето на третата, четвърта, а понякога и на последвалата ги официална партньорка.

Не искам обаче да ме разбере неправилно.

Мъжът Лъв може да ви бъде опора за цял живот и си струва да го постигнете, защото пред очите ви непрекъснато ще се лее блясъкът на благородните постъпки, на всеопрощаващата любов и увереността ви в собствената красота и достойнства ще бъдат безгранични.

Но за да постигне всичко това, жената до мъжа Лъв трябва да бъде едновременно активна и артистична, известна в обществото и себераздаваща се в дома и семейството.

Предпочитаното в любовта съчетание за експанзивната и едновременно кротка „лъвска“ природа е с ексцентричната и вярна приятелска любов на дамата Водолей, както и с бързо уталожващата гнева си представителка на Овен или Стрелец.

Както и всички останали зодиакални представители,

Лъвът има своя труден житейски период ( до 22 година и между 42 и 45 -та ), през който не трябва да се решава на брак, както и да избягва сериозните любовни авантюри, защото това се отразява неблагоприятно върху здравето му.

ДЕВА (24 АВГУСТ – 23 СЕПТЕМВРИ)

Да имате само за себе си партньор, роден под този пълен с изненади и трудно разгадаем знак, ще трябва да го хванете в мрежите си още преди да е преминал много възрастта на пълнолетието.

След 22 си година мъжът Дева вече е опознал себе си и е убеден в своите качества ( най-вече във възможността сам да си подсигури спокойствие и материална стабилност ), както и да цени човешките достойнства ( най-вече личните ), за да може да допусне, че вие бихте могли да му предложите нещо по-привлекателно или струващо си.

Още повече, че той е способен невероятно дълго – за разбиранията на останалите представители на зодиака, да живее във въздържание, без това да намалява неговата привлекателност за жените, както и да се отразява върху успеха му в работата.

Но да кажем, че вие сте сред родените под знаците на Близнаци, Везни, Водолей, Овен дама и сте съумели да накарате мъжа Дева да се влюби, което най-често при него се случва между 42 и 48 годишна възраст.

О, сега вече трябва да внимавате! Ако прекосите, дори несъзнателно, границата между истина и лъжа, ако не проявявате изискваната от него лоялност към родители, близки и дом, вие можете да се окажете в един момент изоставена, без дори да сте разбрали кога и от какво е било продиктувано това решение.

ВЕЗНИ (24 СЕПТЕМВРИ – 23 ОКТОМВРИ)

Ако има романи, които разказват за света на любовта, то те са написани – със сто процента сигурност, за да помогнат на жените, влюбили се в мъж Везни.

Колкото и да ни се иска да го обгърнем с поглед, все не ни се удава. Основната причина за това не е в неговата изключителна мащабност, а в привичката му през по-голямата част от времето да е зает най-вече със себе си, със собствените си терзания, с болката, която му нанася неразбиращият нежната му душа свят.

И точно тогава, когато вече сте се отказали да го преследвате, да го залавяте, да го увещавате или да му се сърдите, той се появява в крака ви.

Надявам се, до това да не се стигне прекалено късно, когато сте вече по-готови да го прескочите, отколкото да се впуснете с него в тайнствата на любовното изкуство, защото ако някой знаете какво това означава, то това е несъмнено мъжът-Везни. Ще трябва да ви поднеса и още една изненада.

За разликата от всички други зодиакални представители, именно мъжете Везни нямат предпочитания към конкретна звездна партньорка.

Те могат да живеят и с родените като тях под знаците на „въздуха“ ( Близнаци, Везни, Водолей), и с типичните представителки на „земните“ знаци ( Телец, Дева, Козирог ).

Тук въпросът е по-скоро обратно поставен: важното е кой ще съумее да поддържа с години огъня в тази връзка, особено между тяхната 42/ 45/ – 58/60/ година, когато всички малки дяволчета, които в момента нямат друго занимание, танцуват в мислите им.

СКОРПИОН (24 ОКТОМВРИ – 23 НОЕМВРИ)

Tова едва ли е най-търпеливият сред дванадесетте зодиакални знака, но е невъзможно да се общува с него, без да се притежава достатъчна доза търпение.

И то не само, когато искате да бъдете с него, а и когато той иска да бъде с вас.

Мъжът Скорпион е потаен и способен на всичко, дори да загърби собствените си принципи, на които държи дори повече, отколкото на дадената дума, когато иска да бъде сигурен в качествата на своята избраница.

За да останете с него, ще трябва да преминете редица изпитания голямата част, от които вие едва ли ще прозрете като тест за вашите чувства.

В това прозира най-вече неговата енергичност и супер-активност по отношение на света, които го заобикаля, но и невъзможността да съчетае и да възприеме факта, че и онова, което остава извън неговите чувства, има право на самостоятелна изява.

И не си мислете, че сте в състояние да му обясните вашите намерения или основания.

Той ще кима с глава, но никога няма да приеме довод, които не е проверил в практиката.

Може би, затова и често избира за партньорка в живота дамата Риби, която със студената си емоционалност, като че ли единствена не се впечатлява от темперамента му.

Но през целия си живот, и особено през трудните за него години между 33 и 42/45, всеки Скорпион остава насаме с мечтата си за една дама Водолей или Лъв, макар и от първия момент да е разбрал, че няма да я притежава.

СТРЕЛЕЦ (24 НОЕМВРИ – 23 ДЕКЕМВРИ)

Ако искате да бъдете неговата дама на сърцето, вие непременно трябва да имате проблеми. Посочвайте ги, искайте да ги разисквате с него и най-вече – съветвайте се с мъжа Стрелец.

Той обожава да покровителства и да се чувства особено силен пред родените под знака на Овен и Близнаци дама, нищо, че сам трудно може да се оправи в сложните лабиринти на куртоазните отношения, макар това е знакът, който не може без тях и все така обърква живота си, че отгоре се вижда едно, а вътре – от него няма и помен. Малкото дете у него не ще успеете обаче да приспите с обещания и надежди.

Вие трябва да изпълнявате капризите му тутакси. Той е толкова пъргав и подвижен – нали от малък се опитва да намери коя е неговата страст и ако това не е футболът или ските, сигурно ще бъдат книгите.

Не е редно да го оставяте да търси сам истината за себе си и света. Мъжът Стрелец бързо се уморява да бъде сам и лесно ще успее да намери съпътник.

За разлика от другите зодиакални знаци, у него преобладава „огъня“, подчертаван от изконно мъжкото начало, и трудностите в живота му идват винаги, когато не успее да избегне конфронтация с противния пол.

На младини майката често създава терзания и опитът да се отблъсне от нея често – през трудното за Стрелеца десетилетие ( между 33 и 42/45/ годишна възраст ) той прави толкова поразии в личния си живот, че само с припомнянето им му се разваля настроението.

КОЗИРОГ (24 ДЕКЕМВРИ – 20 ЯНУАРИ)

Този мъж не е хапка за дамите, които обичат да бъдат в центъра на вниманието на света и да не правят нищо в къщи, за да не оставят домакинските занимания върху нежните им ръце следи.

Е, не смятайте, че ще ви се наложи да се превърнете в Пепеляшка, когато кажете „да“ на този мъж, но ако не свикнете да поддържате реда, който той обича, предупреждавам ви: вече сте го изгубили!“.

Мъжът Козирог не изразява в ранна възраст своята страстна натура, но може да обича дълго и неуморимо, дори, когато насреща си е избрал не толкова емоционална партньорка като например дамата Везни или Стрелец.

С втората от тях той прави неочаквано и за двете страни сполучливи съюзи, които издържат и на проверката на времето, и на неговите изисквания. Все пак не бързайте да обявите мъжът Козирог за досаден стар мърморко, макар той да успее да покаже цялата същност на душата си едва когато поема ролята на щастливия дядо, за прекалено ясен и предсказуем.

Така, както разчитате, че той винаги ще бъде в къщи, когато се връщате от поредното извънработно мероприятие, можете да заварите дома празен, а общите ви спомени поделени.

И никога повече сигурно няма да го видите, или поне най-малко докато общите ви деца не поотраснат и сами не го потърсят.

ВОДОЛЕЙ (21 ЯНУАРИ – 19 ФЕВРУАРИ)

Обичайните сравнения и определения не подхождат на този мъж.

Той е едновременно практичен и романтичен и няма да се остави да го превъзхождате по интелект.

Неговите опити да обхване безвремието и да го побере в своя житейски път често ще се струват прекалено скучно занимание за онези дами – най-вече на родените под знаците на „огъня“ ( Овен, Лъв и Стрелец ), които никога няма да разберат защо трябва да се притежават пари, без да се желае докрай да се изпита наслаждението от чувството за свобода, което те даряват.

В същото време, дамите, родени под знаците на Телец, Дева и Козирог умеят плавно да направляват неговата страст, често преливаща в дълги и обяснителни разговори и философски размишления, но само дотогава, докато решат, че това е именно мъж, който им е нужен.

Невъзможно е обаче да задържите вниманието на Водолея, ако не сте се научили да разбирате диалектиката на природата и не сте убедена, че „две и две понякога е четири, а често прави и пет“.

Не се опитвайте да го накарате да ви обясни своите действия. Ако му вярвате, той никога няма да ви подведе.

Най-силното оръжие на мъжа Водолей е неговото въображение. То е верният му съюзник в битките, в любовта и в брака.

На моменти вие ще бъдете тази, особено ако сте дама, родена знаците на Везни и Козирог, която ще се пита дали въобще го притежавате, и само практическата необходимост да поднесете обяда или за зашиете копчето върху идеалното подбраната към костюма му риза ще ви гарантират възможността да бъдете близко до него.

А това ще се налага най-често през годините на професионален просперитет, от които той няма да се откаже дори и заради любовта – през четвъртото и след това през шестото десетилетие от живота му.

Между 58/60/ и 70-тата година най-неочаквано той ще реши да се отпусне и да ви покаже не само чрез красотите на света, че не напразно сте заемали почетното второ място.

РИБИ (20 ФЕВРУАРИ – 20 МАРТ)

Все още не познавате аристократ по душа. Следователно животът не ви е сблъскал със странната птица, наречена мъж-Риби.

Но както добре ни е известно, птицата на щастието не каца на всякое рамо.

Богоизбраните да вървят до този пълен с изненади, богат на емоции и на настроения дух са малко.

Още по-малко са обаче онези дами, които не само могат да оценят достойнствата на този мъж, но и да го импулсират и да развие онова, което природата му е дарила.

Мъжът -Риби, както никой друг може да бъде богоизбраният управител на света и онзи, от когото нищо не зависи.

И всичко това, само защото е намерил или не партньорката, която му подхожда. Тя, може би, е сред дамите, родени под знака на Рак и Козирог, понякога и с неговата зодиакална двойница – Риби.

Разбира се, и тук присъства тънкият момент с ролята на майката, която през първите седем години трябва да определи неговото отношение към света на жените, без да го прави зависим и без да го отблъсква.

Следващият труден период за родените мъже под този емоционален „воден“ знак е през годините между 33 и 42/45/, когато през ръцете им могат да преминат камари с пари и накрая те да се останат все така голи, както са били.

източник: viapontika.com

Извън спорта

Валери Симеонов подаде оставка и му я приеха: ето думите, заради които напусна и цялата история на скандала (ВИДЕО)

Публикувано

на

Валери Симеонов подаде оставка след 26 дни на протести срещу него. До повишаване на общественото напрежение се стигна, след като лидерът на НФСБ направи непремерено изказване в ефира на телевизия СКАТ.

Ето какво точно заяви Симеонов преди близо месец:

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“, заявява вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ по повод Закона за хората с увреждания.

Това остро възмути огромна част от обществото. Майките на деца с увреждания се вдигнаха на протести, а към тях се присъединиха и много граждани.

Симеонов опита да обясни думите си във „Фейсбук”:

„Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума.”

Няколко дни по-късно, подкрепен от работодателите, Валери Симеонов заяви, че ще подаде оставка само ако политическият съвет на коалицията му я поиска. Иначе нямало причина.

„Човек не подава оставка затова, че казва истината. Боли, не боли, това е истината. Аз стоя зад своите думи, категорично“, каза Валери Симеонов.

23 октомври, 2018 година, след среща с Обединените патриоти, извинение отново не последва, оставка – също.

„Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, че да кажа, че тези деца се преструват? Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал“, каза Валери Симеонов.

Ден след това, след среща при Борисов на партньорите в управлението Валери Симеонов се извини.

„По настояване на коалиционния съвет аз поднасям своите изявления към тези които са се почувствали обидени“.

По време на брифинг в Министерски съвет Симеонов заяви, че всичко това е продукт на стартирала срещу него медийна кампания.

„Причините са продължаващата медийна кампания, особено в последните два дни. Тя вече поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ. Пак по същия начин, с частично публикуване на изказване и ваденето от контекста. Давам си сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Не става въпрос само за моята личност и за партията на която съм ръководител, а и за управлението на България“. каза той.

Официално: Бойко Борисов прие оставката на вицепремиера Симеонов! 

Хайде сега да видим след като вицепремиерът Симеонов си подава оставката дали ще продължат протестите и с какви претенции. Разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, тъй като не съм стандартен политик. Смятам, че трябва да се казва истината, човек трябва да е честен, да е последователен, деен и ефективен във всяко нещо, което се захване. Няма никаква драма в това. Правя това, което ми диктува моята съвест. Не го правя под никакъв натиск. На въпроса дали ми е казал Борисов – няма такова нещо. Решението съм го взел днес след обяд, след като съм го консултирал с моята група“, каза Симеонов.

„Няма драма в това, че подавам оставка. Правя това, което ми диктува моята съвест. Решението го взех още днес следобед, след като се консултирах с моята парламентарна група и с моите партньори“. Това заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод подадената от него оставка.

Той реши да се отчете какво е направил, докато е бил част от управляващата коалиция:

„Приключването на защитното-преградното съоръжение на границата ни с Турция, осигуряването на неговата поддръжка, което е много важно, обезпечаването на вземане на решения от Министерски съвет за втори лифт в Банско, прокарването на решение в ЮНЕСКО, което промени тотално предварителното решение за изграждането на този лифт, създаването на работна група за Витоша, бе също по моя инициатива. Това са лично мои инициативи. В решаването на етническите конфликти в Асеновград, участвах лично и показах как трябва да се справяме с такива проблеми“, заяви той и продължи: „Промяната и облекчаването на условията за синя карта, осигуряването на ежеседмична самолетна връзка София-Одеса – това дава възможности на сънародниците ни в Украйна. Няма смисъл да споменавам Закона за шума и Закона за хазарта, законите за местните данъци и такси, водоснабдяването на „Калотина“ и т.н.  Това е равносметката ми за година и половина. Дай Боже всекиму“, каза Симеонов.

„В заключение ще приключа с „Борбата продължава. Основанието за радост в моите опоненти е преждевременно““, завърши той.

След новината за оставката на Симеонов, майките на деца с увреждания извиха хоро на „Орлов мост“, но се заканиха, че протестите няма да спрат, докато оставката не бъде гласувана в Народното събрание. 

Кой е Валери Симеонов: 

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов в кабинета „Борисов 3“.

Роден е на 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна. Председател е на ПП НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“. През 2017 г. е избран за народен представител от листата „Обединени патриоти“.

През 2014 г. също е избран за народен представител от „Патриотичен фронт“. След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за общински съветник в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, става председател на Общинския съвет. През януари 2009 г. подава оставка като председател на Общински съвет Бургас, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в „Меден Рудник”.

На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия. През 1992 г., заедно с Антон Ангелов започва да изгражда кабелна телевизия в жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс „Меден рудник“. Започва работа по разпределение като помощник-технически ръководител в „Трансстрой”, след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“.

Три години плава в Атлантическия океан с траулери на „Океански риболов“, като електромеханик. Валери Симеонов електроинженерство във ВМЕИ – София. Възпитаник е на ямболската математическа гимназия, която завършва с пълно отличие

източник: „Блиц

Прочети повече

Извън спорта

Вижте кои са най-честите капани на Черния петък

Публикувано

на

Когато при кампании от типа на „Черния петък“ търговците обявяват определен процент намаление, но поставят върху етикета на стоките само една цена, човек се чувства леко объркан и в крайна сметка не е сигурен – въпреки анонса за отстъпка, дали реално купува по-евтино. Това заяви Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в ефира на БНР, където се дискутираше темата за предстоящия на 23 ноември „Черен петък“.
Константин Райков посочи и коментира още „класически“ капани на „Черния петък“.

Фалшиви намаления
Това са случаите на масирани рекламни кампании в електронни медии и с брошури за отстъпки при покупката на дадени стоки в определен ден или уикенд. Когато се отиде в магазина, те липсват, обясни Райков. „Така или иначе, потребителят вече е в търговския обект, разглежда другите видове стоки и – ако не е достатъчно чувствителен към тези хватки и ходове, винаги си тръгва с нещо, купено от там“, коментира той.

Недействителни отстъпки
„Търговецът обявява определен процент отстъпки, но те не са реални, тъй като стоката никога преди това не е продавана на по-високата цена“, посочи Райков. Съгласно закона, един месец преди кампанията тази стока трябва да е продавана на старата цена, за да се счита по-ниската за истинско намаление. Когато пък преди кампанията „Черен петък“ е имало някакво друго намаление от 20%, а след това за нея се добавят още 50% и нещата се представят така, че потребителят остава с впечатлението за отстъпка в размер на 70%, отново не са спазени основните законови изисквания. „За да бъдат съвкупни двете намаления, трябва във всеки случай стоката да се е продавала на съответната стара цена поне един месец“, разясни още Райков.

Реални намаления, от които обаче потребителят не печели нищо
Например, даден търговски обект поддържа доста по-високи цени и дори при сериозен процент отстъпки, стоките там остават значително по-скъпи, отколкото на друго място.“Затова е хубаво да се проучва цената при няколко търговеца, включително и ретроспективно, т.е. малко назад да се връщаме. Някои хора споделят, че отиват в даден магазин, виждат нещо, харесват си го и чак след един месец, например отиват да си го купят“, коментира Райков. „Това, че някои хора подхождат с известни резерви към кампаниите за намаления, означава, че не се хвърлят директно в покупките, когато видят -50%, -60%, -70% отстъпки, а разсъждават и преценяват дали имат необходимост от тези стоки“, каза още той.

Недоставена стока и т.нар. „техническа грешка“
„В онлайн пространството пък се появяват лица, които създават сайтове и целят чрез лъжливи реклами да „продадат“ стока, да получат плащането за нея и да не я доставят, което вече е чиста измама“, предупреди Райков. Много характерна е и т.нар. „техническа грешка“. „Рекламира се и се предлага стока на една цена, а след като я поръчате, се оказва, че е по-скъпа с десет лева, например“, допълни той.
Райков потвърди, че при подобни кампании инспекторите на контролния орган присъстват активно в търговските центрове, за да следят процеса, но и да реагират при необходимост. Той обясни, че при установяване на административни нарушения най-често се налагат санкции, които достигат до 3000 лв. При по-леките понякога се дават предписания на търговците да приведат дейността си в съответствие с изискванията на закона. За по-сериозните, нелоялните практики – когато търговецът с преддоговорната информация или чрез анонса е заблудил потребителя за характеристиките или за цената на рекламираните стоки, санкциите са от 1000 до 30 000 лв. Забранява се и прилагането на тази нелоялна практика в бъдеще, като при неспазване на забраната, глобата за търговеца може да достигне до 50 000 лв.

източник: bulnews.bg

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за неделя, 18 ноември 2018!

Публикувано

на

Овен 

Много благоприятно време за всякакви оригинални инициативи. Най-успешни ще са мероприятията, имащи за цел колективно благо, а не личен успех или постигане на някаква друга индивидуална изгода. За днес смело може да насрочвате и организирате приятелски срещи, някаква презентация, изложба или конференция. Трябва да си помислите, че при Вас всичко е под контрол, когато получите огромен сюрприз, който ще Ви накара да се спрете. Хубавото във всичко е това, че сюрпризът доказва, че някой мисли за Вас. Това също е не лош период за обчуване посредством Интернет и регистрация в нов за Вас дискусионен форум. Не е изключено по този начин да си намерите и нови приятели.

Телец

В личния Ви живот днес нещо ще потръгне съвсем не така, както сте очаквали и както сте предполагали първоначално, но пък, от своя страна, ще Ви даде простор за импровизация . Какво пък – нищо лошо няма, да подходите към разрешение на отношенията творчески, а това е увлекателно!

Близнаци

Ако от извесно време воювате за отношенията, то сега може да настъпи решаващия момент. Трудно е да се каже, защо между двама души нещо се променя, но в живота се случва и по някое събитие, което да отхлаби напрежението. Поемете си дълбоко въздух и ще забележите, че се променят не само неща, свързани с Вашия партньор или даже динамиката на Вашата двойка, а най-вече вътрешното Ви състояние. Затова си дайте още един шанс, от който и двамата ще бъдете удовлетворени.

Рак

Днес Ви очакват множество открития в личния живот: както приятни, така и не съвсем. Те ще бъдат толкова многобройни, че някои от тях може да бъдат забравени. Вашата задача е, да ги систематизирате по някакъв начин, ако е възможно , да ги запишете, както и да се възползвате от тях в близко бъдеще.

Лъв

След като в последно време сте се трудили много усърдно и сте решавали проблемите на другите, сега Ви се иска да понамалите темпото и да си отдъхнете, както трябва. Репутацията Ви на човек, който винаги знае какво прави, е широко известна, та затова никога няма да чувствате липса на добра компания. Единственото притеснение, което ще имате е, чие примамливо предложение да приемете и чия компания да предпочетете, но това не е беда, за която може да Ви се съчувства.

Дева

Днешното утро ще бъде изпълнено с кипяща енергия, макар че съвсем не всички събития ще е задължително да се развиват стремително. Дръжте се здраво, докато това състояние не започне да отслабва, а това ще стане някъде преди обяд. Всичкото остващо време ще напомня затишие след буря, а и ще имате достатъчно време спокойно да помислите, да вземете важни решения и да направите всичко, което е необходимо. Ще усетите прилив на свежест, защото с утринните емоции ще си отиде всичко излишно и ненужно.

Везни

Предстои Ви усещане за полет и вълшебна приказка, чийто герой неочаквано сте станали. Нищо няма да бъде в състояние да развали днес Вашето настроение. Гледайки Ви, хората ще си мислят: „Има и щастливци на този свят!”- и тихичко ще Ви завиждат. С бяла завист. Дай Боже повече такива дни.

Скорпион

Постарайте се днес да освободите от каквито и да било задължения. Разбира се, за него ще е трудно да се откаже опт тях, защото изпълнението им смята за свой дълг, но натоварването му през този ден ще бъде такова, че ще му е по- добре без тях.

Стрелец

Убедете се в това, че точно знете, къде звършва приятелството и започва любовта. Днес ще Ви бъде много лесно да прекрачите тази граница както към едната, така и към другата страна. Трябва точно да знаете какво правите и какво Ви е нужно, иначе всичко може да завърши по най-неприятния за Вас начин.

Козирог

През този ден ще се изясни, че Вашият любим човек отдавна таи някаква обида, но съвсем съзнателно не е искал да Ви каже каквото и да било. Опитайте се да си изясните не само за какво се е обидил, а и се постарайте , такава ситуация повече да не се повтаря…

Водолей

През този ден няма да Ви бъде трудно да достигате преследваните от Вас цели, но да разчитате на лаври или да постиганете на всичко без труд все-пак не е нужно да разчитате. В частност, трябва да бъдете предвидливи, ако сте тясно свързани с хора, от които зависи осъществаването на Вашите планове и реализация на надеждите Ви, а също и ако имате общи финанси. Опитайте се да си върнете дълговете, защото иначе следващите наколко седмици ще прекарате в зависимост от своите кредитори. В реализацията на плановете може да очаквате помощ от жена.

Риби

За да не се превърнете в лодка без весла и платна, която постоянно е подмятана от вятъра на различни страни, през този ден ще се нуждаете от някакво обезопасяване. Възможно е да Ви предпази от необмислени крачки страха от поражения, самота или професионален провал. В същото време трябва съзнателно да поемете риск, ако добре сте обмислили своите планове и имате ясна представа за това, което искате. Не пренебрегвайте подкрепата на старите проверени приятели или на някой по-опитен човек. Контактът с тях може да Ви даде възможност да останете дееспоспосбни и финансово обезпечени при всяка ситуация.

източник: lamqta.com

Прочети повече

Избрано