Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Разпространете! Производителите ви пращат в гроба! Ето 15-те храни в България, които буквално ни убиват

Публикувано

на

Предлагаме ви класация за вредни продукти, които най-често се консумират в България, изготвена от ulicata-news.eu. Ако ги изключите, най-малко за месец, от менюто си по наша референция, ще постигнете очевиден резултат в кондицията и масата на тялото си, твърди изданието.

1. Кренвирши – колкото по-евтини, толкова по-отвратително вредни. Няма евтини кренвирши от месо.

Това е съчетание от най-гнусните животински остатъци (МОМ – млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото доста често е под 20%. Непрекъснато в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за тялото добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за тялото.

2. Майонеза – френският специалитет е хубав, след като е домашно приготвен. И тъй като у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия метод по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза – единствената естествена съставка – слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.

3. Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се създават от тяхната употреба. Ако е необходимо да избирате – ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подсладители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове – ще си навредите по-малко.

4. Бяла захар/изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не ползват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход – стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!

5. Чипс/пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на тялото нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо хубаво за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. – 550 кал. Изборът е ваш!

6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори с тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина – луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание – така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.

7. Маргарин.

Така, да видим какво съдържа един маргарин – хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава – маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).

Друго – изпивате горещо питие и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те наново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво се случва след това – вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.

8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни

Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко „полезни“ вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага – това са същите тези хидрогенирани растителни масла.

9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво представлява това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.

10. Кетчуп – съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има за какво да е на последно място – просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен – оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни – Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно – готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.

12. Бързи закуски – тук няма какво толкоз да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC’Donalds – една огрома калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.

13. Разтворими напитки

На първо място степчета.

На второ – всички бульони.

На трето – разтворими чайове, пудинги, кремчета и напитки.

Съдържание: 100% изкуствени съставки.

14. Пушени меса/риба/колбаси – извънредно канцерогенни.

Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини – същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!

15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ

Извънредно много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова – блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (23-29 април 2018)

Публикувано

на

Овен

Ако сте родени под знака на Овен тази седмица ще се наложи да помогнете на роднини или приятели да разрешат свои проблеми или неприятности. Те вероятно ще имат връзка с техния личен живот, който е под натиск на различни събития, интриги, клюки или други злонамерени действия срещу тях.

През тази седмица самите вие ще трябва да се погрижите за любовния си живот и най-вече да игнорирате навреме различни негативни влияния или вмешателства от страна на други хора. Техните интереси или желания са противоположни на вашите и вие трябва да съхраните това, което е важно за вас.

През тази седмица бъдете внимателни какви обещания изисквате от страна на други хора или какви обещания самите вие давате.

През тази седмица семейните представители на зодия Овен ще се постараят да приповдигнат настроението на близките си хора с една приятна изненада.

През тези седем дни ви предстои да преживеете събитие, което ще има връзка със среща, събиране или представяне.

Мъжете Овен ще получат новина, която ще изиска да се обмислят и изградят нови планове.
Късмета за вас през тази седмица ще дойде по линия на нови или стари приятели.
Жените ще се зарадват на среща или приятна изненада свързана с човек, с когото са били заедно в миналото.

Телец

Ако сте родени под знака на Телец през тази седмица любовният ви живот ще е в основата на интересни събития и преживявания свързани с нова или стара романтична връзка.
Сега на мнозина от вас ще им се наложи да вземат важни решения, поради нова възможност или шанс, които ще възникнат през тази седмица.

В повечето случаи те ще касаят вашето семейство или кръга ви от близки родственици.
Седмицата вещае семейно или сватбено тържество.

Несемейните представители на знака Телец ще са в очакване на по-динамични събития, особено в личния си живот, където едно ново начало ще ви зареди с надежда за едно по-добро бъдеще.

През седмицата вероятно ще възникнат грижи свързани с дете, преди всичко от здравословен характер.
Някои от вас ще преживеят събитие свързано с раждане на дете след период на лечение или дългочакана бременност.
Седмицата вещае новина свързана с бъдещо майчинство.

Различни по значение за вас новини допълнително ще украсят емоционално вашата седмица.
Мъжете Телец ще очакват новина свързана с имот или имущество, което може да е лично ваше или собственост на роднини.

При жените ще възникне забавяне на пари или документ, които трябва да получат.

Близнаци

Ако сте родени под знака на Близнаци тази седмица ще имате ангажименти свързани с роднина, които ще изискат по-голяма концентрация на внимание до тяхното изпълнение.

Седмицата вещае приятни преживявания свързани със събития като рожден ден, имен ден, годеж, сватба, юбилей и др.
Това ще бъде една благоприятна седмица за постигане на успехи в пътувания с цел работа. Успехи ще могат да постигнат и тези от вас, които имат работа свързана с пътуване, транспорт, туризъм.

Това ще бъде удачно време за начало на нова работа, особено ако това има връзка с преместване в друго населено място или държава.

През тази седмица ще възникне деликатен проблем за разрешаване свързан с дете или млад човек от семейството.
Това ще бъде една напрегната седмица ако вашата работа е свързана с деца.

През тези седем дни ще имате повече разходи, отколкото приходи. Но пък парите, които ще похарчите ще бъдат за хубави неща.

Ще възникнат временни спънки или затруднения при получаването на пари, при оформянето на документи или договор от финансов характер и др.

Сега може да плучите помощ във финансовите си дела от страна на родственик.
Жените Близнаци ще имат за много неща да размишляват през тази седмица преди да вземат някои важни решения.

Мъжете ще осъзнаят факта, че се намират във важен период от живота си, който не бива да бъде пропиляван с несериозно отношение към поети ангажименти и задължения.

Рак

Ако сте родени под знака на Рак през тази седмица за вас ще възникнат интересни възможности.

Планирайте своите приоритети и действия водени от желанието да покажете своите способности, а не единствено да спечелите повече пари.

Така успехът тази седмица ще бъде ваш и приходите ви естествено ще бъдат добри.

През седмицата ще имате важни или интересни отношения с хора от семейството си, които живеят в различни населени места.

Сега ще имате благоприятно време за изпълнение на професионалните си ангажименти.

Същото важи и за представяния или изяви свързани с кариерата или образованието ви (в зависимост с какво сте ангажирани).

През седмицата ще се появят нови хора в кръга ви от колеги, партньори или клиенти.

През седмицата ще посрещнете гости в дома си, които ще са от вашия семеен или приятелски кръг.

Във финансов план седмицата не вещае някакви специални събития или затруднения.

Все пак е възможно да имате причина по-скоро да се зарадвате за нещо, отколкото обратното.

Сега са възможни разходи за козметични или възстановителни процедури, зъболечение и всякакъв вид терапия.

Мъжете Рак ще имат благоприятна седмица за почивка и за занимания извън дома.

Жените от този зодиакален знак ще имат засилена комуникация, размяна на имейли с хора от различни градове и държави.

Лъв

Ако сте родени под знака Лъв през тази седмица ви предстои да преживеете събитие свързано с жена, която живее в друго населено място.

Преживяванията ви през тази седмица, включително тези свързани с новини или предложение ще определят развитието на важни за вас планове за бъдещето ви.
Предстои ви да посрещнете нови хора в семейния ви, приятелски или професионален кръг.

Тази седмица вещае нова любов, нова любовна авантюра или флирт, особено за тези от вас, които търсят или имат нужда от такива емоции.

Мнозина от вас ще предприемат пътуване, което ще е твърде сложно в емоционален план. Избягвайте да се натоварвате предварително с негативни очаквания или притеснения.

През седмицата би било добре да се подготвите единствено за повече натоварвания и ангажименти.
През тези седем дни ще възникне напрежение свързано с пари, които трябва да получите или изпратите наблизо или надалеч. Възможни са по-малки или твърде несигурни парични постъпления и печалби.

На работното ви място ще възникне интрига, опит за манипулация, която ще ви постави в сложна ситуация. Не обръщайте внимание на клюки или хапливи забележки на работното си място. Не допускайте такава информация да определя ваши действия и решения.

Мъжете Лъв ще имат възможност да възобновят свои планове свързани с дом или с имот.
Жените ще могат да очакват успех в планове свързани с дома и семейството.

Дева

Ако сте родени под знака на Дева тази седмица ще разговаряте в дома си по важни въпроси, които засягат бъдещето на член от собственото ви семейство или друг родственик, който живее извън дома ви.

Възможно е тези разговори да са свързани с една деликатна тема, семейна тайна и въобще тема, по която обикновено не обичате да говорите.
Добре е да сте по-внимателни с емоциите си през тази седмица.

Бъдете предпазливи, когато давате или вземате пари от човек, когото не познавате добре или има съмнителна репутация.
При някои от вас ще възникнат грижи свързани със здравето на дете.
През седмицата ваш приятел ще има сериозни проблеми.

Те могат да имат връзка със съдебно или юридическо дело или с друго житейско предизвикателство.
През тази седмица мъжете от този зодиакален знак ще предизвикат спор, конфликт и въобще едно по-голямо напрежение свързано с пари, с финансов документ и др.

Жените Дева ще имат интересно очакване или ще следят с любопитство събитие в живота на приятел или приятелка.
Сега ще се надявате много на едно обещание или ангажимент, на уговорка за едно събиране и др.

Везни

Ако сте родени под знака на Везни през тази седмица по-важните разговори или събития ще касаят личния ви живот, любовта или брака ви.

Сега ще имате възможност да изненадате близък човек с подарък, покупка или нещо друго.
През седмицата мнозина ще предприемат пътуване или ще преживеят събития свързани с пътуване, които ще внесат напрежение или спорове в ежедневието.

Възможно е тази седмица да посрещнете някого от път или да получите важна пратка. Като цяло през седмицата ще имате важни контакти с хора от далеч или с чужденци в страната, където живеете.

Ще ви притесни новина свързана със здравето на човек, който има здравословни проблеми от дълго време.
Ще имате сънища или ангажименти свързани с починал човек (роднина или приятел).

Добрите новини и събития през седмицата ще са свързани с пари, с финансови документи, с предложение свързано с по-добро заплащане или допълнителен (добре платен) труд и др.

Жените Везни ще преживеят успех или ще получат нова възможност свързана с пътуване или с хора от друго населено място.

Мъжете ще обмислят свое решение, което ще постави началото на нова дейност, на нови отношения или промяна свързана с дом.

Скорпион

Ако сте родени под знака на Скорпион ще бъде добре за вас да планирате предварително ангажиментите си през седмицата.
Предстоят ви приятни емоции свързани с покана за гостуване, среща или събиране.
Пред вас е едно благоприятно време за ангажименти свързани с получаването на пари и развитието на всякакви финансови дела.

През седмицата може да получите пари свързани по някакъв начин с дете или от дете. Мнозина да преживеят успехи свързани с деца, с раждането на дете, рожден ден и др.

Важните решения, които ще вземете тази седмица ще определят житейското ви развитие до края на годината.
Ще получите информация, свързана с преживяни вече събития, която ще успокои ваши притеснения, че сте допуснали грешка, че сте обидили някого и др.

Новите познанства ще приемете с известно притеснение, но пък постепенно ще опознаете нови и интересни хора, от които ще имате какво да научите.

През седмицата предстои временна раздяла в семейството или с роднина поради пътуване, учение, бизнес, гостуване и др.

Седмицата вещае интересни любовни преживявания за жените Скорпион.
Мъжете, които имат деца или внуци ще трябва да изпълнят свое обещание свързано с тях.

Стрелец

Ако сте родени под знака на Стрелец през тази седмица ще се фокусирате върху неотложни или по-трудни за реализиране ангажименти свързани със семейството ви.

Седмицата вещае различни събития от семеен характер, които ще направят комуникацията с роднините ви по-динамична и емоционална.
Срещите ви тази седмица ще са по-скоро за отмора, за приятно прекарване на времето ви извън обичайната рутина в работата или в дома ви.

Ще имате желание да се срещате с определени хора от кръга си приятели, от които ще очаквате повече позитивна енергия или да размените важна информация.

В работата си ще се осланяте в действията си на хора (колеги или клиенти), които вече познавате или имате доверие в тях. Вероятно ще възникне допълнителна отговорност, задача или бизнес среща.

Тревогите ви тази седмица няма да са нови, те циркулират в мислите ви от доста време насам и по-скоро ще са свързани с ваши притеснения за бъдещето ви.

Мъжете Стрелец ще са склонни да виждат проблеми там, където те не съществуват.
Жените ще очакват документ или потвърждение свързано с парични постъпления в личния или семеен бюджет.

Козирог

Ако сте родени под знака на Козирог пред вас е седмица, в която ще започнете постепенно да поставяте в ред неуредици в живота си, които са ви спъвали развитието досега. През тези седем дни ще преживеете неочаквани събития, които ще ви дадат естествено разрешение на важни за вас въпроси.

Конфликтите с хората около вас ще създадат ненужно напрежение в отношенията ви. Преценете добре дали имате нужда от такъв стрес в живота си.

Вашето здравословно състояние може да е нестабилно или да се влияе по някакъв начин от напрежението в ежедневието ви.

През седмицата ще имате много деликатен или важен разговор с мъж, който ще постави на изпитание вашето или неговото търпение. Ще имате съновидение свързано с мъж, което ще ви развълнува.

През тази седмица ще имате възможност да постигнете напредък, но само чрез достатъчно мобилизация и амбиция от ваша страна. Това е силен период от време, който не бива да бъде пропиляван.

Мъжете Козирог ще преминат през различни състояния на тъга, разочарование или обида от нечии действия, неизпълнени обещания.

Жените Козирог ще насочат вниманието си към различни събития в живота на син, внук, съпруг или интимен приятел.

Водолей

Ако сте родени под знака на Водолей през тази седмица дори и да нямате, ще търсите поводи да се зарадвате. Сега и малките неща ще ви носят усмивка и настроение. Осъзнавате цената на живота, който ви е даден.

Миналото ще ви напомня всекидневно за себе си, чрез случайни срещи и телефонни разговори.
Ще ви разстрои новина свързана с кражба, измама или друг подобен срив в живота на приятели или роднини.

Седмицата подготвя за вас най-различни изненади или промени в плановете ви в съвсем различна посока от това, което сте очаквали.
Но вероятно най-голямата изненада ще се случи в собствения ви дом.

Тази седмица може да се нарече време на придобивки, на прилив на успехи към вас. Ще имате благоприятно време за разрешаване на имотни казуси или грижи за имот, който притежавате.

Ще можете да направите важни за вас промени в дома си свързани предимно с по-добрите удобства или подмяна на важна битова техника.

Жените Водолей ще отделят време за да приключат с неприятност свързана с хора, които спъват усилията ви да постигнете един важен успех (предимно в кариерата ви).

Мъжете ще имат силен период, в който ще постигат резултати с лекота, но не и с мързелуване.

Риби

Ако сте родени под знака на Риби пред вас е седмица на любов, на хармонизиране на вече създадени отношения или търсене на нова любовна връзка. Разбира се, развитието на всяка една ще е индивидуално, но определено ще има такова, като в повечето случаи ще е в положителна за вас посока.

През седмицата повод за събиране или за оживени разговори ще бъде събитие в живота на момиче или млада жена.
Възрастна родственица ще ви ангажира с една молба или ще изиска от вас едно обещание.
Като цяло сега може да очаквате една интересна седмица, но без някакви драматични събития.

Това ще бъде едно благоприятно време за финансовите ви дела, за получаване на заплата, хонорар или други парични приходи.

Не започвайте тази седмица с пренебрежително отношение към планове и хора, с които ще имате контакт. Въпреки, че нямам очакване за големи събития през тези седем дни ще се кове съдбата ви в много отношения: кариера, любов и семейство. Не толкова видимо, колкото вие искате или очаквате, но малки на пръв поглед събития ще определят бъдещи важни моменти в живота ви.

Тази седмица ще изиска едно по-бавно действие от страна на жените, с изпипване на детайли или осмисляне многократно на решенията, които предстои да вземете.

Мъжете ще са с насочено внимание предимно към финансово – материалната страна на живота и всяко останало събитие ще остане почти незабелязано за тях.

изт. chernomore.bg

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за 24 април 2018, вторник

Публикувано

на

Овен 

Да кажете, че последните няколко дни не са били леки, значи нищо да не кажете. На практика са Ви доставяли всички и всичко. За щастие сега ще имате достатъчно време, за да се изолирате от тези, които са правили напоследък само неща, които да Ви действат на нервите. За себе си вече сте решили, че повече няма да допускате такова нещо. Възползвайте се от това максимално, и не се притеснявайте да поканите и приятелите, за да се присъединят към Вас.

Телец

Струва Ви се, че една епоха на промени във Вашия личен живот Ви е пощадила, а друга още и не мисли да започва. Поне за днес е сигурно. Затова ако не искате днес да се побъркате от скука, измислете за себе си и за своя любим човек някакво развлечение. Нека това да бъде дори чупене на някоя и друга стара чаша… а после се разходете до магазина за нови.

Близнаци

На приключване с деловите задачи трябва да използвате сутрешните часове. През деня забележимо ще се засили стремежът Ви към свобода, оригиналност, и откриване на нови страници в деловия и любовния живот. Само че търсенето на независимост може да се натъкне на препятствия. Може да Ви попречи необходимостта спешно да свършите нещо. Ще успеете да се справите, ако на време си съставите план за действие, и се откажете от ненужните и излишно опасни експерименти.

Рак

Звездите Ви дават за днес такъв съвет: не трябва да възлагате сега такива големи надежди на своя любим човек. В края на крайщата той не е длъжен да изпълнява всички Ваши мечти и да бъде абсолютно такъв, какъвто Вие бихте искали да го видите. Просто се радвайте , че го има и че Ви обича. Това съвсем не е малко.

Лъв

Фундаменталността на всички действия, предприемани от Лъвовете, днес може да се окаже препъни-камък в отношенията в семейството. Ще се опитват да Ви обяснят, че напълно можете да се ограничите с някакво временно решение, а Вие ще се опитвате , да си държите на своето. Даже е интересно какво ще се получи, защото те са повече.

Дева

Странен ден е наистина, през цялото време ще имате усещане за някаква фаталност. Не предизвиквайте съдбата, че накрая наистина може да ви застигне. Правете каквото трябва, пък тогава няма как да не стане каквото искате.

Везни

Днес ще бъде от огромно значение, на кого се доверявате. Доста хора искат да им бъдете съюзник, а Вие трябва да си помислите както трябва, на чия страна искате да застанете. Сега хората от Вашето обкръжение, на които може да се доверите, са твърде малко, така че имате пълно право да проявявате подозрителност. Но редом с Вас има и хора, които заслужават доверие. Изчакайте малко и понаблюдавайте околните. Тогава ще можете да отличите достойните за доверие хора, от всички останали.

Скорпион

Замислете се над собственото си поведение: дошло е време да внесете в живота си някои промени. Колкото по-голяма гъвкавост проявите днес, толкова по-удачно ще протече денят за Вас. Не влизайте в конфликти и не се поддавайте на провокации. Недоброжелатели навярно ще се опитат да Ви напъхат в капан, но те подценяват Вашият ум и наблюдателност. У дома, заобиколени от близките си, ще можете да разпуснете. Остава само да Ви се завижда, ако за днес имате уговорена романтична среща: очакват Ви куп приятни впечатления.

Стрелец

Днес на Вашия любим човек ще се струва, че неговия свят е рухнал и нищо и никога вече няма да бъде така, както е било преди. Постарайте се да го успокоите , а и да го убедите , че докато сте до него, нищо лошо няма да му се случи. Може да не звучи особено логично, но му е нужно.

Козирог

Звездите през този ден ще бъдат безжалостни към стеснителните, готови да се изчервяват за щяло и не щяло хора. Ако поради своята младост или недоглеждане на родителите сте попаднали в тази категория, по- добре не общувайте много с хората. Дори и най- добрите Ви пориви, ще бъдат жестоко осмени.

Водолей

През последните наколко седмици сте били нащрек и сте препроверявали всяко свое действие, за да се убедите, че не нарушавате правилата. Точно това Ви е изкарало от релси. Никога не сте се отличавали с умението, сериозно да подхождате към нещата и да ги изпълнявате така, както ги иска началството, а дже – обратното. Но днес ще се окажете на една вълна с началството , и ще може да изпълните всичко, което се изисква. Това е добро, зашото шефовете Ви имат идея, свързана с Вашето повишение.

Риби

Днес се страйте да постъпвате със своя любим човек така, както бихте искали той да постъпва с Вас. Всъщност през този ден именно подобна система на отразяване ще действа по най-добрия начин, а и Вие ще се убедите в ефективността на схемата: „ти на мен, аз – на теб”.

източник: lamqta.com

Прочети повече

Извън спорта

Елементарен начин за премахване на ръждата от всичко – без препарати, без домашни средства! Много хитър трик!

Публикувано

на

Ако имате ръжда на съдовете или някъде другаде в дома, има съвсем лек и супер начин да се справите с нея. Имате нужда само от картофи и сол.

Нарежете картофите на две части. Щедро посипете всяка част със сол. Вземете посолените парчета  картофи и с тях натриите ръждясалото място.

Ще забележите как малко по малко ръжда се почиства. След това изплакнете добре с вода.

Защо е добър този метод?

Картофите съдържат оксалова киселина, която се съдържа в повечето препарати за почистване (само не се притеснявайте, количеството киселина в картофите не е вредно за здравето). Това помага на ръждата да се разтвори, а солта действа като мек аброзив. Между другото, солта може да бъде заменена и със сода за хляб.

Прочети повече

Избрано