Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Само с 5 стъпки: Направете си такъв списък и 2018 ще бъде най-добрата ви година

Публикувано

на

Остана малко от 2017 г. и със сигурност вече правите големи планове за следващата година.
Ако никога не сте били добри в реализацията им, не се отчайвайте – разкриваме план, с който ще ви направи много по-щастливи и по-продуктивни през следващата година. Не вярвате ли? Започваме бавно, стъпка по стъпка, просто четете внимателно и си водете бележки.

Стъпка 1: Списък с 10 неща, които искате да промените
Поемете си дълбоко дъх, върнете се в миналото и помислете добре за това, в което сте били и в което не сте били най-успешните и в кои неща бихте искали да станете по-добри. Какво бихте променили, ако можете? Въпреки че нямаме тази магическа сила, която да ни върне в миналото, със сигурност сте се научили да не повтаряте едни и същи грешки.
Направете списък с неща, от които не сте доволни и твърдо решете, че ще подобрите през следващата година. Но мислете по положителен начин: в момента не сте доволни от тези неща, но работите върху собственото си усъвършенстване и щастие – това е един от най-важните проекти, с които трябва да сте заети.

Стъпка 2: Направете своя щастлив списък
Помнете и запишете това, което ви направи щастлива тази година. След това направете списък с неща, които сте сигурни, че ще ви направят щастливи през следващата. И не се притеснявайте, защото списъка може да не съдържа големи неща, а дреболии като хубава книга, лиричен-разговор с приятелките, колоездене, медитация, плаж … важно е само това, което ще ви върне усмивката на лицето.Стъпка 3: Купете си хубав тефтер плановик
За да се насладите на всички прекрасни моменти, трябва да имате свободно време и добра организация. За тази цел преди новата година се уверете, че ще станете майстор в организирането и ще си осигурите моменти на радост и пълно удоволствие.
Купете най-красивия тефтер планер, в който ще забележите вашите задължения и ще планирате вашите уикенди и свободни моменти, така че да можете да ги прекарате по най-добрия и красив начин.

Стъпка 4: Излезте от зоната за комфорт
Както вече знаете добре, много хора вярват във фразата „Нова година – нов късмет“. Така че сега е точното време да излезете от зоната си на комфорт и да направите неща, за които досега не сте имали кураж.
Напишете от какво се страхувате и го направете през следващата година. Страхувате ли се да срещнете нови хора, да говорите за чувствата си, да пеете караоке или да пътувате до неизвестно място? Тези страхове трябва да бъдат първото нещо, което ще овладеете през новата година. Не само ще имате по-голямо самочувствие, но ще станете недостижим, ние ви гарантираме.

Стъпка 5: Запишете вашите „луди“ мечти и желания
Искате ли да започнете своя собствена марка? Да купите апартамент? Да пътувате до Мароко? Не забравяйте, че всичко е възможно и че най-малкото можете да опитате да го постигнете. Вземете лист хартия и молив и се ангажирайте да напишете най-дивите си цели, мечти, желания …

Може би на пръв поглед това ще изглежда невъзможно и нереалистично, но винаги има вариант да се изпълни.

източник: 2018-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-news94588.html" target="_blank" rel="noopener">zajenata.bg

Извън спорта

6 фрази, с които без да искаме обричаме децата си на самота

Публикувано

на

Всеки родител желае само най-хубавото за своето детето, но не всички успяват да предадат мислите си по най-правилния начин. Има определени фрази, които мама и татко повтарят толкова често, че в крайна сметка децата ги усвояват като неизменни истини. А това е много опасно!

Днес ще ви подскажем какво не трябва да казвате на децата си, за да не объркате живота им и да ги превърнете в самотници.

Ти си най-добрият от всички

Зад подобна фраза обикновено се крие култ към детето. Разбира се, че всеки родител смята детето си за най-доброто, но ако не спирате да внушавате на хлапето си, че превъзхожда всички останали и в света всичко се случва само и единствено заради него, сблъсъкът му с реалността, когато порасне, ще бъде много болезнен. И тъй като всяка връзка предполага гъвкавост и компромис, на вашия принц или принцеса ще им бъде изключително трудно да се разбират с някой друг човек.

Мама и татко знаят най-добре

Обикновено зад тази фраза се крие желанието на родителя да защити детето си от разочарования и неправилен избор. Тя се използва почти за всичко – при избора на хоби, при избора на бъдеща професия… Когато пораснат децата, които са взели това за истина, губят способността си да взимат самостоятелни решения и много трудно си намират партньор, с когото да изградят връзка и семейство.

Нека аз да го направя

Тази фраза е много сходна с предишната. Родителят, въоръжен с богат жизнен опит и добри намерения, лишава детето си от възможността да направи нещо самостоятелно – да си приготви сандвич, да си напише домашните или да реши някакъв конфликт, възникнал в училище. С подобно възпитание се поощрява високомерието, дързостта и ниската самооценка и се изкоренява уменията на детето самостоятелно да излиза от кризисни ситуации и да се справя с проблемите, които неизбежно ще възникват в отношенията му с околните.

Не трябва да вярваш на никого

Доверието е много деликатна материя, а заради наивността си малките деца не умеят да преценят добре на кого да се разкрият. Разбира се, че е много важно да обясните на наследника си, че на непознати не бива да има вяра, защото това е много опасно, но не трябва да забравяте, че здрави взаимоотношения без него са невъзможни. Детето ви трябва да се научи не само да се защитава, но и да се доверява на семейството и близките си и да съпреживява с тях всички емоции.

Всички мъже/жени се нуждаят само от едно

Обезличавайки и порицавайки всички представители на противоположния пол, родителят (обикновено воден от собствения си горчив опит), се мъчи да защити детето си от любовни разочарования. За жалост не сме в състояние да защитим наследника си от всички грешки и подобен подход води само до страх от обвързване и усложнява живота на порасналото вече дете.

Ако не беше ти, можеше да…

Понякога родителите започват да съжаляват, че не са успели да постигнат целта си заради появата на детето или просто защото не са били достатъчно мотивирани. Да обвинявате хлапето си за собствените си неуспехи е емоционално насилие. Така то ще развие огромно чувство за вина, ще има ниско самочувствие, а когато стане голямо, по никакъв начин няма да успее да създаде здрава връзка. В случай, че успее да си намери партньор в живота, не е изключено да прехвърли вината върху него. /jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

Климатологът Георги Рачев: От 10 години насам не съм виждал такова нещо, каквото ще се случи с времето в България тези дни

Публикувано

на

Зимата се отлага. Ако ме бяхте питали в петък, щях да кажа, че е дошла, но всички тотално сбъркаха в прогнозата. Това заяви пред Нова тв климатологът доц. Георги Рачев. „Температурите ще достигнат 23-24 градуса през уикенда. Волфганг вече се разрушава, после идва Ксеркс. Студеният фронт трябва да дойде в сряда следобед. Температурите в четвъртък ще бъдат много ниски. Още от петък обаче започва взривно затопляне. Над България от югозапад ще се изнася топъл въздух. От 10-на години насам не съм виждал такова обръщане за толкова малко дни“, заяви климатологът. „В София през уикенда минималните температури даже ще са 10-на градуса. Някои синоптици се шегуват, че става за море“, каза още той. „В България ще има топла зима. Ние сме в едно ъгълче, в което ще има обаче студени инжекции. Октомври ще го изпратим с 2-3 градуса по-високи температури от нормалното. Очакваме зимата да е ветровита и буреносна. В почти цяла Европа тя ще бъде по-топла с градус и половина. Обобщено към момента – зимата ще бъде топла и сравнително нормална по отношение на валежите“, завърши Рачев.

Blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

„Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка – лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дни“

Публикувано

на

Настъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които са резултат от бактериални и вирусни инфекции .

Обикновено дихателната система е засегната и отнема доста време, за да се възстанови напълно.

Бронхитът се проявява с упорита кашлица , суха или влажна, и като цяло може да продължи от няколко дни до три седмици. Може да повлияе както на възрастни, така и на млади хора, без значение от възрастта.

Но, преди да посегнете към лекарствата, обърнете се към природата и опитайте да излекувате кашлицата с натурални средства.

Представяме ви едно невероятно средство, което е не само напълно естествено, но и извънредно ефективно.

Просто следвайте инструкциите:

Рецепта:

Необходими продукти:

250 милилитра мляко
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица мед
¼ чаена лъжичка сода за хляб
1 жълтък

Начин на приготвяне:

Първо, сварете млякото и го оставете да се охлади за известно време. Добавете маслото и меда и разбъркайте добре. След това добавете содата и жълтъка, и наново разбъркайте. Вашето лекарство е готово!

Приемайте го в продължение на 5 дни, преди лягане, за да получите резултати.

Отлично средство за отхрачване

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици вода

Смесете всички съставки и пийте сместа два пъти на ден, половината сутрин и половината вечер!

Ако кашлицата е продължителна и с отделяне на храчки, навярно нещата са по-сериозни. Посетете лекар, ако до този момент не сте го направили! Обичайно кашлицата е продължителна, когато възпалителният процес слезе надолу и засегне бронхите или дори белите дробове.

По-често се касае за бронхит, а по отделените храчки може да се съди за неговия причинител. Най-често упоритата кашлица с неголямо количество прозрачни храчки е индикатор за вирусна инфекция. Ако храчките са в по-голямо количество и имат мътен жълтеникав или зеленикав цвят, инфекцията е бактериална и лечението й налага прилагане на антибиотици.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Избрано