Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Фенове на ЦСКА намериха начин да помогнат за свалянето на Боби Михайлов

Публикувано

на

Фенове на ЦСКА намериха начин да повлияят на предстоящото гласуване за президент на БФС. „Червени“ привърженици подписват петиция срещу досегашното управление на Борислав Михайлов, който се кандидатира за още един мандат, според думите му последен.

Разбира се, подписите, които вече са над 1500, няма как да участват в избора, но целят да накарат имащите право на глас клубове да преосмислят предпочитанията си, ако те са за Боби Михайлов срещу Любо Пенев и Ивайло Дражев.

ПЕТИЦИЯ ЗА СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БФС

Ние, привърженици на различни футболни отбори от цялата страна, настояваме на предстоящия Конгрес на Българския Футболен Съюз да бъде извършена кардинална промяна в състава на ръководството на българския футбол.

Време е за оставка на Борислав Михайлов.

  Добре знаем, че в съответствие с Устава на организацията, Президентът и Изпълкомът се избират от представителите на клубовете – членове на съюза. Но БФС е обществена организация, която е създадена да представлява и удовлетворява нуждите на всички участници във футболния живот. А най-важните участници са играчите и зрителите. Без футболисти и зрители играта не може да съществува. Всички останали са само съпътстващи и подпомагащи. Най-многолюдният участник в състезанието сме именно ние, зрителите, които сме и потребителите на крайния продукт. Затова не считаме за нормално да не бъде отчетено и нашето мнение за работата на ръководството на съюза и резултатите от нея. А това мнение е категорично отрицателно. Не случайно Борислав Михайлов не се появява по стадионите, за да наблюдава срещи от първенството, нещо, което е задължително за естеството на работата му. Възможно е причината да е в незаинтересоваността му, но много по-вероятно е той да съзнава, че ще чуе оценката на зрителите за своето управление. Едно управление се оценява по резултатите си. Ето какви са те след 12 години:

–   Отлив на зрители от мачовете. Това е и най-точното мерило;

–   Упадък на традиционни футболни центрове;

–   Слабо съдийство;

–   Съмнения за уговорени резултати;

–   Липса на резултати от работата в детско-юношеските школи, което добре се вижда както  от липсата на силни трансфери зад граница, така и от присъствието на твърде много чужденци в отборите;

–   Отсъствие на Националният отбор от Световни и Европейски първенства;

–   Всеобщо усещане за корупция и двойни стандарти.

  Успехите, с които се хвали ръководството на БФС, са малко на брой:

1. Били осигурени всички условия на Националния отбор за пътуване, хотели и храна. Това си е регулярно задължение и би могло да се върши от всяка туристическа фирма;

2. Построената база в Бояна. Парите са от УЕФА, а теренът от държавата. Оттук нататък всяка строителна фирма би се справила. Такива бази имат сигурно всички футболни федерации в европейските страни, които са успели да ги изградят и без да имат за Президент Михайлов;

3. Членството на Михайлов в Изпълкома на УЕФА. Който и да беше Председател на БФС по това време, щеше да бъде избран в Изпълкома, защото това беше част от политиката на Мишел Платини за печелене на гласовете на Източноевропейските страни. Това не е нещо уникално. И генерал Владимир Стойчев и Иван Славков са имали по-високи позиции в международния спорт, и за разлика от Михайлов , и реален авторитет и  влияние. Българският футбол с нищо не се е подобрил от това участие в Изпълкома на Михайлов.

Това са „успехите“. Други няма! За сметка на това може дълго да се говори за недостатъците, но това едва ли е необходимо. Всички виждат и съзнават трагичното положение в българския футбол. Вярно е, както твърдят от Централата, че за това са виновни и клубовете, но БФС създава условията и рамката, в която да се развиват те.  

Обръщаме се  към Министерството на младежта и спорта да извърши проверка как е спазван Законът и Уставът в работата на БФС. Например: Приеман ли е всяка година бюджетът на Общо събрание /Конгрес/, всички ли клубове, които членуват в Съюза и съответно гласуват, отговарят на условията и развиват реална дейност и колко от тях са фантоми, колко години ръководството не е било регистрирано в съда и какви решения са взимани през това време, как са издавани лицензи на футболни клубове и т.н.

Съответните държавни органи е добре да проверят по-задълбочено сигналите за нарушения и корупция, в това число и дали не е твърде завишена стойността на строителството на прословутата база, плащани ли са големи възнаграждения на лица, които по Устав би трябвало да са на обществени начала, как са разходвани спонсорските пари и така нататък. Също така е важно да се проконтролира протичането на предстоящия Конгрес в съответствие със Закона и Устава, да се осигури прозрачност и равнопоставеност на кандидатите и гласуване само от клубове, които отговарят на условията. Специално внимание да се обърне дали не се извършва манипулиране на изборния процес, обработване и подкупване на делегати и други нарушения.

  Обръщаме внимание и на Правителството, че незачитането на мнението на хилядите привърженици и все по-големите конфликти и безобразия в българския футбол, който е любима игра на милиони, създават обществено напрежение.

  Обръщаме се към делегатите на Конгреса: Гласувайте по съвест и в съответствие с мнението на привържениците на клуба, който представлявате! Не проваляйте заради няколко топки и други дребни привилегии за вас и клубовете ви бъдещето на футбола в България!

  Обръщаме се и към самия Борислав Михайлов: Господин Михайлов, не се кандидатирайте повече! Не сте желан от привържениците. Имахте дванадесет години на разположение, и ако сте имали добри идеи и необходимите качества, досега би трябвало да сме видели положителни резултати. Такива няма, напротив, кризата се задълбочава. На предишния Конгрес Вие обещахте, че това ще бъде последният Ви мандат. Спазете поне веднъж дадената дума!  Оттеглете се и дайте възможност на други да се опитат да спрат разрухата и да възродят българския футбол!

  В ИМЕТО НА ЛЮБИМАТА НИ ИГРА, НАСТОЯВАМЕ ЗА ПРОМЯНА!!!

Петицията -> ТУК

 

Мони ГЕОРГИЕВ

Без майтап

Диего Марадона с унищожителни думи към Роналдо

Публикувано

на

Легендата на Аржентина Диего Марадона се изказа доста остро по адрес на Кристиано Роналдо, който очевидно смята, че е най-добрият футболист в историята. Аржентинецът обаче е на друго мнение и заяви, че зачита постигнатото от 5-кратния носител на „Златната топка“, но дори изравнения брой на най-високите индивидуални отличия с Лео Меси не може да доближи португалеца до Бълхата.

„Всеки може да си говори каквото му дойде на ума, в това число и пълни лъжи. Аз обаче не мисля, че Роналдо е най-великият футболист в историята на тази игра. Със сигурност не е. Въпреки това, аз уважавам това, което е постигнал в кариерата си. Но не и повече. В момента е прекалено далече от това да бъде най-добрият футболист в историята“.

На въпрос как би сравнил Роналдо и Меси и участието им в своите национални отбори, Марадона допълни: „Тук всичко зависи от съотборниците, които се намират до тях. От отбора, който треньорът на Португалия построи около Роналдо, и от този отбор, който все още Хорхе Сампаоли не е построил в Аржентина.

Той дойде с цяла лаборатория, все едно ние живеем в каменната ера, и няма какво друго да постигнем, освен една победа с 3:1 над Еквадор. И ние спечелихме само защото за Еквадор играха момчетата от младежкия отбор до 20 години. Те просто нямаха никакъв шанс срещу индивидуалната класа на нашите футболисти“.

Прочети повече

Без майтап

Лудогорец хвърли трансферна бомба, взе готвещ се за Мондиал 2018

Публикувано

на

Лудогорец уреди първата звезда в зимната селекция. „Орлите“ привлякоха една от големите звезди в първенството на Полша – нападателяна Заглембе (Любин) Якуб Швиерчок. Sportal.bg информира, че футболистът е издържал успешно медицинските тестове, след което е парафирал своя договор.

сн. Twitter

Лудогорец ще плати около 1 млн. евро за 25-годишния нападател, който през този сезон е изиграл 21 мача за Заглембе, в които е реализирал 16 попадения.

В Полша твърдят, че напускането на Швиерчок ще е голяма загуба за местното първенство. От своя страна нападателят се надява, че с добри игри в Лудогорец ще успее да завоюва място в националния тим на Полша за световното първенство в Русия през лятото.

Прочети повече

Без майтап

Трансферен удар: талант от Първа лига заиграва в Италия!

Публикувано

на

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че белите ще получат 1,5 млн. евро (около 3 млн. лв.) за трансфера на младежкия национал Калоян Кръстев в италианския Болоня.

“Трансферът е на стойност 1,5 млн. евро. Към Калоян имаше интерес и от Палермо, но те докато се наканят, Болоня дойде с оферта и го взе. Още не е подписал, защото има да се доуточнят дребни детайли, но те са подробност. Ще пътува към Италия в неделя. Ето така Славия ще захранва националния отбор, с футболисти от “Серия А”, каза Стефанов пред Sportal.bg.

Както е известно, това е втори талант на Славия, който е продаден за сериозни пари в отбор от Калчото в рамките на шест месеца. През лятото белите трансферираха централния защитник Петко Христов във Фиорентина за 1,7 млн. евро.

Прочети повече

Избрано