Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Фенове на ЦСКА намериха начин да помогнат за свалянето на Боби Михайлов

Публикувано

на

Фенове на ЦСКА намериха начин да повлияят на предстоящото гласуване за президент на БФС. „Червени“ привърженици подписват петиция срещу досегашното управление на Борислав Михайлов, който се кандидатира за още един мандат, според думите му последен.

Разбира се, подписите, които вече са над 1500, няма как да участват в избора, но целят да накарат имащите право на глас клубове да преосмислят предпочитанията си, ако те са за Боби Михайлов срещу Любо Пенев и Ивайло Дражев.

ПЕТИЦИЯ ЗА СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БФС

Ние, привърженици на различни футболни отбори от цялата страна, настояваме на предстоящия Конгрес на Българския Футболен Съюз да бъде извършена кардинална промяна в състава на ръководството на българския футбол.

Време е за оставка на Борислав Михайлов.

  Добре знаем, че в съответствие с Устава на организацията, Президентът и Изпълкомът се избират от представителите на клубовете – членове на съюза. Но БФС е обществена организация, която е създадена да представлява и удовлетворява нуждите на всички участници във футболния живот. А най-важните участници са играчите и зрителите. Без футболисти и зрители играта не може да съществува. Всички останали са само съпътстващи и подпомагащи. Най-многолюдният участник в състезанието сме именно ние, зрителите, които сме и потребителите на крайния продукт. Затова не считаме за нормално да не бъде отчетено и нашето мнение за работата на ръководството на съюза и резултатите от нея. А това мнение е категорично отрицателно. Не случайно Борислав Михайлов не се появява по стадионите, за да наблюдава срещи от първенството, нещо, което е задължително за естеството на работата му. Възможно е причината да е в незаинтересоваността му, но много по-вероятно е той да съзнава, че ще чуе оценката на зрителите за своето управление. Едно управление се оценява по резултатите си. Ето какви са те след 12 години:

–   Отлив на зрители от мачовете. Това е и най-точното мерило;

–   Упадък на традиционни футболни центрове;

–   Слабо съдийство;

–   Съмнения за уговорени резултати;

–   Липса на резултати от работата в детско-юношеските школи, което добре се вижда както  от липсата на силни трансфери зад граница, така и от присъствието на твърде много чужденци в отборите;

–   Отсъствие на Националният отбор от Световни и Европейски първенства;

–   Всеобщо усещане за корупция и двойни стандарти.

  Успехите, с които се хвали ръководството на БФС, са малко на брой:

1. Били осигурени всички условия на Националния отбор за пътуване, хотели и храна. Това си е регулярно задължение и би могло да се върши от всяка туристическа фирма;

2. Построената база в Бояна. Парите са от УЕФА, а теренът от държавата. Оттук нататък всяка строителна фирма би се справила. Такива бази имат сигурно всички футболни федерации в европейските страни, които са успели да ги изградят и без да имат за Президент Михайлов;

3. Членството на Михайлов в Изпълкома на УЕФА. Който и да беше Председател на БФС по това време, щеше да бъде избран в Изпълкома, защото това беше част от политиката на Мишел Платини за печелене на гласовете на Източноевропейските страни. Това не е нещо уникално. И генерал Владимир Стойчев и Иван Славков са имали по-високи позиции в международния спорт, и за разлика от Михайлов , и реален авторитет и  влияние. Българският футбол с нищо не се е подобрил от това участие в Изпълкома на Михайлов.

Това са „успехите“. Други няма! За сметка на това може дълго да се говори за недостатъците, но това едва ли е необходимо. Всички виждат и съзнават трагичното положение в българския футбол. Вярно е, както твърдят от Централата, че за това са виновни и клубовете, но БФС създава условията и рамката, в която да се развиват те.  

Обръщаме се  към Министерството на младежта и спорта да извърши проверка как е спазван Законът и Уставът в работата на БФС. Например: Приеман ли е всяка година бюджетът на Общо събрание /Конгрес/, всички ли клубове, които членуват в Съюза и съответно гласуват, отговарят на условията и развиват реална дейност и колко от тях са фантоми, колко години ръководството не е било регистрирано в съда и какви решения са взимани през това време, как са издавани лицензи на футболни клубове и т.н.

Съответните държавни органи е добре да проверят по-задълбочено сигналите за нарушения и корупция, в това число и дали не е твърде завишена стойността на строителството на прословутата база, плащани ли са големи възнаграждения на лица, които по Устав би трябвало да са на обществени начала, как са разходвани спонсорските пари и така нататък. Също така е важно да се проконтролира протичането на предстоящия Конгрес в съответствие със Закона и Устава, да се осигури прозрачност и равнопоставеност на кандидатите и гласуване само от клубове, които отговарят на условията. Специално внимание да се обърне дали не се извършва манипулиране на изборния процес, обработване и подкупване на делегати и други нарушения.

  Обръщаме внимание и на Правителството, че незачитането на мнението на хилядите привърженици и все по-големите конфликти и безобразия в българския футбол, който е любима игра на милиони, създават обществено напрежение.

  Обръщаме се към делегатите на Конгреса: Гласувайте по съвест и в съответствие с мнението на привържениците на клуба, който представлявате! Не проваляйте заради няколко топки и други дребни привилегии за вас и клубовете ви бъдещето на футбола в България!

  Обръщаме се и към самия Борислав Михайлов: Господин Михайлов, не се кандидатирайте повече! Не сте желан от привържениците. Имахте дванадесет години на разположение, и ако сте имали добри идеи и необходимите качества, досега би трябвало да сме видели положителни резултати. Такива няма, напротив, кризата се задълбочава. На предишния Конгрес Вие обещахте, че това ще бъде последният Ви мандат. Спазете поне веднъж дадената дума!  Оттеглете се и дайте възможност на други да се опитат да спрат разрухата и да възродят българския футбол!

  В ИМЕТО НА ЛЮБИМАТА НИ ИГРА, НАСТОЯВАМЕ ЗА ПРОМЯНА!!!

Петицията -> ТУК

 

Мони ГЕОРГИЕВ

Без майтап

Гришо разкри каква щеше да бъде професията му, ако не бе станал тенисист

Публикувано

на

Ако ракета №1 на България Григор Димитров не се бе захвнала с тенис, сега пак щеше да е спортист, но в друг спорт -автомобилизма.

Това става ясно от отговорите му в блиц интервю, направено по време на турнира в Маями. Григор споделя също, че говори български и английски, което не е някаква новина, както и, че преди мачове в последно време се зарежда с песента на Травис Скот „Butterfly Effect“.

Прочети повече

Без майтап

Ето какво се случи в съблекалнята на Левски след отстраняването на ЦСКА (ВИДЕО)

Публикувано

на

Официалният сайт на Левски публикува видео, в което разкри какво се случи в „синята“ съблекалня след отстраняването на ЦСКА в полуфиналите за Купата на България.

Прочети повече

Без майтап

Шощиращ чат във форум на Левски: нима може това да е истина? (СНИМКА)

Публикувано

на

Появи се шокиращ чат във форум на фенове на Левски преди полуфинала-реванш срещу ЦСКА за Купата на България.

Фен на „сините“ неграмотно пише „Ако мача върви добре за нас Каранга ще излезне с контузия, а един от наще с червен картон най вероятно. Не ме питайте от къде знам, дано се случи“,

„Тиам е гладен за кратанга“ пише в следващия отговор.

Случайно или не, Каранга излезе с контузия, а Тиам за това си грубо деяние бе директно изгонен.

Има ли откъде да знаят двамата левскари този сценарии или е просто случайност? Преценете сами.

Логично пък ръководството на ЦСКА не остави нещата така и пусна следното съобщение на официалния си сайт:

„Армейци,

през годините ЦСКА се е опитвал винаги да решава мачовете си по спортно-технически начин. Ние сме налагали волята си с футболни средства, разчитайки на качествата на нашите футболисти. И имаме особена непоносимост към грубия футбол. Състезателите на ЦСКА ще останат като едни от най-техничните в историята на футбола ни, като едни от най-коректните.

Затова не можем и няма да приемем срещу ЦСКА да се излиза на терена с мисъл да се осакатяват играчи, да се чупят крака. Каквото деяние видяхме в реванша с Левски за купата. Там състезател на съперника влезе по особено жесток начин в краката на Фернандо Каранга, с единствената мисъл да му причини тежка контузия, да го извади от игра за възможно най-дълго време. Записите на ситуацията, снимките от нея, показват, че през цялото време на сблъсъка състезателят на Левски цели само и единствено осакатяването на Фернандо Каранга.

След края на срещата с възмущение прочетохме в не една и две медии, че 2 (ДВА) дни преди срещата, хора от съперниковия лагер са се хвалели, че Каранга ще бъде осакатен още през първото полувреме дори с цената на червен картон? Това ли е феърплеят, за който говорим? С такива терористични актове на зеления терен ли ще възпитаваме в децата любов към футбола? И това ли е смисълът на играта – да се цели не победа на съперника, а физическото унищожаване на най-резултатния му футболист?

Напомняме, че в мачовете с Левски-София става рецидив футболисти да нанасят особено тежки контузии на наши футболисти. Не е нужна много памет, за да си спомниш как Дъстли Мюлдер контузи тежко Антон Карачанаков, а преди него Петраш направи същото с Коста Янев.

ПФК ЦСКА настоява властите в Република България да се сезират за инцидента с Фернандо Каранга, при който той бе умишлено осакатен, и да проверят има ли подбудителство към такова престъпление, откъде идва поръчителството, както и какви са хората, разпространяващи информация за него 48 часа преди инцидента.

Прочети повече

Избрано