Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Фенове на ЦСКА намериха начин да помогнат за свалянето на Боби Михайлов

Публикувано

на

Фенове на ЦСКА намериха начин да повлияят на предстоящото гласуване за президент на БФС. „Червени“ привърженици подписват петиция срещу досегашното управление на Борислав Михайлов, който се кандидатира за още един мандат, според думите му последен.

Разбира се, подписите, които вече са над 1500, няма как да участват в избора, но целят да накарат имащите право на глас клубове да преосмислят предпочитанията си, ако те са за Боби Михайлов срещу Любо Пенев и Ивайло Дражев.

ПЕТИЦИЯ ЗА СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БФС

Ние, привърженици на различни футболни отбори от цялата страна, настояваме на предстоящия Конгрес на Българския Футболен Съюз да бъде извършена кардинална промяна в състава на ръководството на българския футбол.

Време е за оставка на Борислав Михайлов.

  Добре знаем, че в съответствие с Устава на организацията, Президентът и Изпълкомът се избират от представителите на клубовете – членове на съюза. Но БФС е обществена организация, която е създадена да представлява и удовлетворява нуждите на всички участници във футболния живот. А най-важните участници са играчите и зрителите. Без футболисти и зрители играта не може да съществува. Всички останали са само съпътстващи и подпомагащи. Най-многолюдният участник в състезанието сме именно ние, зрителите, които сме и потребителите на крайния продукт. Затова не считаме за нормално да не бъде отчетено и нашето мнение за работата на ръководството на съюза и резултатите от нея. А това мнение е категорично отрицателно. Не случайно Борислав Михайлов не се появява по стадионите, за да наблюдава срещи от първенството, нещо, което е задължително за естеството на работата му. Възможно е причината да е в незаинтересоваността му, но много по-вероятно е той да съзнава, че ще чуе оценката на зрителите за своето управление. Едно управление се оценява по резултатите си. Ето какви са те след 12 години:

–   Отлив на зрители от мачовете. Това е и най-точното мерило;

–   Упадък на традиционни футболни центрове;

–   Слабо съдийство;

–   Съмнения за уговорени резултати;

–   Липса на резултати от работата в детско-юношеските школи, което добре се вижда както  от липсата на силни трансфери зад граница, така и от присъствието на твърде много чужденци в отборите;

–   Отсъствие на Националният отбор от Световни и Европейски първенства;

–   Всеобщо усещане за корупция и двойни стандарти.

  Успехите, с които се хвали ръководството на БФС, са малко на брой:

1. Били осигурени всички условия на Националния отбор за пътуване, хотели и храна. Това си е регулярно задължение и би могло да се върши от всяка туристическа фирма;

2. Построената база в Бояна. Парите са от УЕФА, а теренът от държавата. Оттук нататък всяка строителна фирма би се справила. Такива бази имат сигурно всички футболни федерации в европейските страни, които са успели да ги изградят и без да имат за Президент Михайлов;

3. Членството на Михайлов в Изпълкома на УЕФА. Който и да беше Председател на БФС по това време, щеше да бъде избран в Изпълкома, защото това беше част от политиката на Мишел Платини за печелене на гласовете на Източноевропейските страни. Това не е нещо уникално. И генерал Владимир Стойчев и Иван Славков са имали по-високи позиции в международния спорт, и за разлика от Михайлов , и реален авторитет и  влияние. Българският футбол с нищо не се е подобрил от това участие в Изпълкома на Михайлов.

Това са „успехите“. Други няма! За сметка на това може дълго да се говори за недостатъците, но това едва ли е необходимо. Всички виждат и съзнават трагичното положение в българския футбол. Вярно е, както твърдят от Централата, че за това са виновни и клубовете, но БФС създава условията и рамката, в която да се развиват те.  

Обръщаме се  към Министерството на младежта и спорта да извърши проверка как е спазван Законът и Уставът в работата на БФС. Например: Приеман ли е всяка година бюджетът на Общо събрание /Конгрес/, всички ли клубове, които членуват в Съюза и съответно гласуват, отговарят на условията и развиват реална дейност и колко от тях са фантоми, колко години ръководството не е било регистрирано в съда и какви решения са взимани през това време, как са издавани лицензи на футболни клубове и т.н.

Съответните държавни органи е добре да проверят по-задълбочено сигналите за нарушения и корупция, в това число и дали не е твърде завишена стойността на строителството на прословутата база, плащани ли са големи възнаграждения на лица, които по Устав би трябвало да са на обществени начала, как са разходвани спонсорските пари и така нататък. Също така е важно да се проконтролира протичането на предстоящия Конгрес в съответствие със Закона и Устава, да се осигури прозрачност и равнопоставеност на кандидатите и гласуване само от клубове, които отговарят на условията. Специално внимание да се обърне дали не се извършва манипулиране на изборния процес, обработване и подкупване на делегати и други нарушения.

  Обръщаме внимание и на Правителството, че незачитането на мнението на хилядите привърженици и все по-големите конфликти и безобразия в българския футбол, който е любима игра на милиони, създават обществено напрежение.

  Обръщаме се към делегатите на Конгреса: Гласувайте по съвест и в съответствие с мнението на привържениците на клуба, който представлявате! Не проваляйте заради няколко топки и други дребни привилегии за вас и клубовете ви бъдещето на футбола в България!

  Обръщаме се и към самия Борислав Михайлов: Господин Михайлов, не се кандидатирайте повече! Не сте желан от привържениците. Имахте дванадесет години на разположение, и ако сте имали добри идеи и необходимите качества, досега би трябвало да сме видели положителни резултати. Такива няма, напротив, кризата се задълбочава. На предишния Конгрес Вие обещахте, че това ще бъде последният Ви мандат. Спазете поне веднъж дадената дума!  Оттеглете се и дайте възможност на други да се опитат да спрат разрухата и да възродят българския футбол!

  В ИМЕТО НА ЛЮБИМАТА НИ ИГРА, НАСТОЯВАМЕ ЗА ПРОМЯНА!!!

Петицията -> ТУК

 

Мони ГЕОРГИЕВ

Без майтап

ЦСКА взима двама нови през зимата

Публикувано

на

ЦСКА ще привлече двама нови играчи през зимата. За разлика от последните две години сега селекцията в паузата няма да е голяма като бройка. След края на есенния дял към армейците може да се присъедини звездата на Ботев Пд Тодор Неделев. Той бе искан от ЦСКА още през лятото, като от Борисовата градина обявиха, че ще направят нов опит да го привлекат през следващия трансферен прозорец. Със сигурност червените няма да вземат централен нападател, тъй като в момента разполагат с трима – Мауридес, Соу и Евандро.

Стойчо Стоилов от няколко дни е в Южна Америка, където действа по селекцията. В началото на 2018-а ЦСКА взе 5-има нови – Жеферсон, Бланко, Джеси, Алберг и Укра. Трима от тях напуснаха още през лятото – Бланко, Алберг и Укра, който записа само 10 официални минути. Джеси продължава да е важна фигура в състава, докато Жеферсон пропуска голяма част от есенния дял заради контузия в бедрото. Бразилецът в момента се готви в Панчарево по индивидуална програма.

През зимата на 2017-а пък ЦСКА подписа с 4-ма нови – настоящия капитан Бодуров, превърналия се във водещ реализатор Каранга, крилото Меркадо и нападателя Кубемба. Последните двама вече не са в отбора, а Фернандо бе продаден за над 6 милиона лева в Китай през това лято.

Прочети повече

Без майтап

Учени установиха родените през кой месец най-често доживяват до 100

Публикувано

на

Американски и германски учени установиха, че в зависимост от датата на раждане на човек е възможно да се определи продължителността на живота му. 

Като правило, децата родени в един конкретен месец в един от четирите сезона, боледуват много по-рядко от връстниците си. Тези деца са талантливи, уравновесени, физически развити и значително по-малко склонни към заболявания.

Повечето от тези деца обмислят постъпките си, практични са в живото, лесно контактуват и общуват. Според статистиката повечето от хората, които са станали столетници или са преживяли повече от 100 години са родени именно през този месец на есента.

Според данните от изследването, хората които са родени през късния есенен месец ноември, се отличават със завидно здраве. Учените обясняват това откритие с факта, че при хората, които са родени през ноември, развитието на мозъчните клетки става през топлото време на годината.

През лятото бъдещата майка получава множество необходими витамини и полезни микроелементи, които се съдържат в натуралните продукти, плодовете и зеленчуците и влияят благотворно на бъдещото дете. От слънцето пък постъпва голямо количество витамин D. Щедро снабдените с витамини деца, родени през ноември, се развиват по-добре от останалите и имат огромни шансове да станат дългожители./zdrave.to 

Прочети повече

Без майтап

Лудогорец отвори мегалуксозен ресторант на „Арената“ – вижте къде ще обядват футболистите на шампиона (СНИМКИ)

Публикувано

на

Лудогорец направи поредната си сериозна инвестиция, отваряйки луксозен ресторант за отбора на клубната база в Разград. Той разполага с най-съвременно оборудване в кухнята, както и комфортни условия за всекидневно изхранване на футболистите.

Целта на новата придобивка е футболистите да спазват ежедневно хранителен режим под наблюдението на опитни диетолози и медицинския щаб.

За в бъдеще се предвижда ресторантът да бъде използван и от футболистите във втория отбор на Лудогорец.

С пускането в експлоатация на ресторанта клубната база на Лудогорец вече разполага с всички условия не само за тренировки, но и за пълноценно възстановяване, рехабилитация и поддържане на спортно-състезателен режим за първия отбор и детско-юношеската школа.

Прочети повече

Избрано