Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Фенове на ЦСКА намериха начин да помогнат за свалянето на Боби Михайлов

Публикувано

на

Фенове на ЦСКА намериха начин да повлияят на предстоящото гласуване за президент на БФС. „Червени“ привърженици подписват петиция срещу досегашното управление на Борислав Михайлов, който се кандидатира за още един мандат, според думите му последен.

Разбира се, подписите, които вече са над 1500, няма как да участват в избора, но целят да накарат имащите право на глас клубове да преосмислят предпочитанията си, ако те са за Боби Михайлов срещу Любо Пенев и Ивайло Дражев.

ПЕТИЦИЯ ЗА СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БФС

Ние, привърженици на различни футболни отбори от цялата страна, настояваме на предстоящия Конгрес на Българския Футболен Съюз да бъде извършена кардинална промяна в състава на ръководството на българския футбол.

Време е за оставка на Борислав Михайлов.

  Добре знаем, че в съответствие с Устава на организацията, Президентът и Изпълкомът се избират от представителите на клубовете – членове на съюза. Но БФС е обществена организация, която е създадена да представлява и удовлетворява нуждите на всички участници във футболния живот. А най-важните участници са играчите и зрителите. Без футболисти и зрители играта не може да съществува. Всички останали са само съпътстващи и подпомагащи. Най-многолюдният участник в състезанието сме именно ние, зрителите, които сме и потребителите на крайния продукт. Затова не считаме за нормално да не бъде отчетено и нашето мнение за работата на ръководството на съюза и резултатите от нея. А това мнение е категорично отрицателно. Не случайно Борислав Михайлов не се появява по стадионите, за да наблюдава срещи от първенството, нещо, което е задължително за естеството на работата му. Възможно е причината да е в незаинтересоваността му, но много по-вероятно е той да съзнава, че ще чуе оценката на зрителите за своето управление. Едно управление се оценява по резултатите си. Ето какви са те след 12 години:

–   Отлив на зрители от мачовете. Това е и най-точното мерило;

–   Упадък на традиционни футболни центрове;

–   Слабо съдийство;

–   Съмнения за уговорени резултати;

–   Липса на резултати от работата в детско-юношеските школи, което добре се вижда както  от липсата на силни трансфери зад граница, така и от присъствието на твърде много чужденци в отборите;

–   Отсъствие на Националният отбор от Световни и Европейски първенства;

–   Всеобщо усещане за корупция и двойни стандарти.

  Успехите, с които се хвали ръководството на БФС, са малко на брой:

1. Били осигурени всички условия на Националния отбор за пътуване, хотели и храна. Това си е регулярно задължение и би могло да се върши от всяка туристическа фирма;

2. Построената база в Бояна. Парите са от УЕФА, а теренът от държавата. Оттук нататък всяка строителна фирма би се справила. Такива бази имат сигурно всички футболни федерации в европейските страни, които са успели да ги изградят и без да имат за Президент Михайлов;

3. Членството на Михайлов в Изпълкома на УЕФА. Който и да беше Председател на БФС по това време, щеше да бъде избран в Изпълкома, защото това беше част от политиката на Мишел Платини за печелене на гласовете на Източноевропейските страни. Това не е нещо уникално. И генерал Владимир Стойчев и Иван Славков са имали по-високи позиции в международния спорт, и за разлика от Михайлов , и реален авторитет и  влияние. Българският футбол с нищо не се е подобрил от това участие в Изпълкома на Михайлов.

Това са „успехите“. Други няма! За сметка на това може дълго да се говори за недостатъците, но това едва ли е необходимо. Всички виждат и съзнават трагичното положение в българския футбол. Вярно е, както твърдят от Централата, че за това са виновни и клубовете, но БФС създава условията и рамката, в която да се развиват те.  

Обръщаме се  към Министерството на младежта и спорта да извърши проверка как е спазван Законът и Уставът в работата на БФС. Например: Приеман ли е всяка година бюджетът на Общо събрание /Конгрес/, всички ли клубове, които членуват в Съюза и съответно гласуват, отговарят на условията и развиват реална дейност и колко от тях са фантоми, колко години ръководството не е било регистрирано в съда и какви решения са взимани през това време, как са издавани лицензи на футболни клубове и т.н.

Съответните държавни органи е добре да проверят по-задълбочено сигналите за нарушения и корупция, в това число и дали не е твърде завишена стойността на строителството на прословутата база, плащани ли са големи възнаграждения на лица, които по Устав би трябвало да са на обществени начала, как са разходвани спонсорските пари и така нататък. Също така е важно да се проконтролира протичането на предстоящия Конгрес в съответствие със Закона и Устава, да се осигури прозрачност и равнопоставеност на кандидатите и гласуване само от клубове, които отговарят на условията. Специално внимание да се обърне дали не се извършва манипулиране на изборния процес, обработване и подкупване на делегати и други нарушения.

  Обръщаме внимание и на Правителството, че незачитането на мнението на хилядите привърженици и все по-големите конфликти и безобразия в българския футбол, който е любима игра на милиони, създават обществено напрежение.

  Обръщаме се към делегатите на Конгреса: Гласувайте по съвест и в съответствие с мнението на привържениците на клуба, който представлявате! Не проваляйте заради няколко топки и други дребни привилегии за вас и клубовете ви бъдещето на футбола в България!

  Обръщаме се и към самия Борислав Михайлов: Господин Михайлов, не се кандидатирайте повече! Не сте желан от привържениците. Имахте дванадесет години на разположение, и ако сте имали добри идеи и необходимите качества, досега би трябвало да сме видели положителни резултати. Такива няма, напротив, кризата се задълбочава. На предишния Конгрес Вие обещахте, че това ще бъде последният Ви мандат. Спазете поне веднъж дадената дума!  Оттеглете се и дайте възможност на други да се опитат да спрат разрухата и да възродят българския футбол!

  В ИМЕТО НА ЛЮБИМАТА НИ ИГРА, НАСТОЯВАМЕ ЗА ПРОМЯНА!!!

Петицията -> ТУК

 

Мони ГЕОРГИЕВ

Без майтап

Изповедта на един женен мъж: Съпругата ми вече не ме привлича, срам ме е да кажа защо

Публикувано

на

Не е добро времето, когато партньорите в една многогодишна връзка или брак осъзнаят, че нещата вече не функционират или че е изчезнало привличането. Често това не е момент, а една дълга вътрешна борба, изпълнена с въпроси, отговори, надежди и разочарования. Но истината за това чувство разказа един мъж, който след няколко години разбрал, че жена му вече не го привлича.

Но този факт не може да сподели със съпругата си, въпреки че, както казва, сред тях много неща са доста ясни, въпреки че никога не са изречени.

– Жена ми не ме привлича – това са думи, които е много трудно да се произнасят.

– Седя и се опитвам да измисля най-добрия начин, как да поправя това. Това не е нещо, което всеки би искал да изрече, но ако искам да бъда честен, ще трябва да й кажа. Жена ми не ме привлича. Тя е прекрасна жена, много по-добър човек от мен. Знам защо не ме привлича.

Напълня. Опитах се, наистина се опитах да преодолея това, но не успях. През последните три години от номер 38 сега тя носи 46 и няма надежда, че ще се върне обратно. Съпругата ми напълня, защото започна да пие. А започна да пие, защото е нещастна. А е нещастна, защото е дебела. Аз съм частично виновен за това. Сигурно съм допринесъл за нейното нещастие. Но тук са и външни фактори – работа, семейство, приятели … не й беше лесно. Дали женската красота се крие под кожата? Дали съм толкова повърхностен? Или съм просто човек? Дълго се занимавам с тези въпроси. Съпругата ми знае как се чувствам. Не съм й казал, разбира се. Тя заслужава по-добро. По-добър от мен. Бих искал да бъда човека, за когото тя мисли, че се е омъжила, но не съм.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Без майтап

7 причини, поради които мъжете трябва да носят часовник!

Публикувано

на

Всеки модерен джентълмен знае, че да имаш часовник е не само необходимост, но и част от личния стил и характер.

В днешно време много млади мъже виждат часовниците като нещо старо, отживелица, но това не е така.

„Бизнес инсайдър“ предлага 7 причини, заради които всеки модерен мъж да носи ръчен часовник.

Ето и кои са те:

1. Ръчните часовници са удобни

Телефоните не ни помагат да не закъсняваме, но часовниците – да.

„Не ми е нужен часовник, имам телефон“ е често срещан отговор сред младите. Постоянно да се „ровите“ в джоба си за телефона, само за да видите колко е часът, изглежда досадно.

Много по-лесно и елегантно е да хвърлите едно око на китката си по време на среща или събрание. Да не говорим колко грубо изглежда на събеседника ви да изкарате телефона си по време на разговор.

Всеки предмет, вдъхновен от военното дело, е функционален, включително часовниците.

Последните били използвани за първи път през 19-ти век от армията за синхронизация на военните действия. Оттогава специализирани часовници се използват в океанските дълбини от гмуркачи и високо над земната повърхност от авиатори, пише изданието.

Едно от големите предимства на часовника – особено пред смартфона – е колко дълго може да работи в полеви условия. Много часовници е зареждат при движение или използват минимално количество енергия от батерията. Спестявате си години от поддръжка в сравнение с 8-часовата издръжливост на смартфона.

3. Часовниците издават непринуденост

Най-добрите часовници не са оборудвани с най-новите технологии. Те функционират благодарение на идеален механизъм, датиращ от времето преди електричеството. Ако батерията на мобилния ви телефон се изтощи, все още можете да се доверите на ръчния си часовник.

4. Часовниците издават стил

Часовниците често привличат повече внимание от която и да е дреха в гардероба ви.

Разнообразието от елегантни аксесоари за мъже е ограничено. Повечето представители на силния пол могат да бъдат видени само с 3 вида – хубав часовник, стилни копчета за ръкавели и брачна халка, ако са женени.

Часовниците могат да разкрият много за характера на своята собственик.

Наричайте го както искате, но качественият и луксозен часовник е мъжкият еквивалент на годежен пръстен.

5. Часовниците олицетворяват художествено майсторство

Малцина осъзнават, че на китката си носят произведение на изкуството. Понякога върху един часовник в продължение на няколко месеца се трудят 4-ма майстори – те работят на ръка по всеки един детайл.

Това е прецизно изкуство на върха на човешките изобретателност и майсторство.

Изкуството на часовника съществува в много форми. Циферблатът може да представлява картина в истинския смисъл на думата, а дизайнът – същинско изкуство. За мнозина пък движението на стрелките събужда също толкова удивление, колкото кутията.

6. Часовниците са страхотна наследствена вещ

Часовникът е не само прекрасен подарък, но и наследствена вещ. Независимо от философията ви за смъртта, всички сме единодушни, че хората продължават да живеят в спомените на своите близки.

Притежанието на часовник от различна ера е възпоменание на предците ни. Носейки техните часовници, по които личат следите от употреба, грижа и любов, ние истински мислим за тях.

7. Часовниците помагат да изградите връзка с времето

Още по времето на слънчевите часовници (а може би и преди това) мъжете са били вманиачени по устройствата, които отмерват времето. Като напомняне, че последното е ограничено.

Носенето на часовник има позитивен ефект върху отношението към времето. Кара ни да сме по-внимателни как прекарваме 24-те часа в денонощието.

Отвъд техническата и механичната сложност на този аксесоар, мъжете се дивят на устройствата, които отмерват – и създават усещане за контрол над – времето.

Съществува запалена общност от любители на часовниците, които се гмуркат във всеки детайл от производството и колекционирането им.

Важното при покупката на часовник е, да знаете какво искате. Не се водете само от цената или дизайна, но и от това до каква степен ще ви е удобен и практичен. Запитайте се и нещо важно – дали този часовник отговаря на стила ви на обличане. Всеки може да изглежда страхотно с часовник, когато е съчетан правилно.

Прочети повече

Без майтап

Президент разкри: Преди да се споразумее с Ювентус, Роналдо се натискаше да играе в моя клуб!

Публикувано

на

Преди да се споразумее с Ювентус, Кристиано Роналдо се е натискал на друг италиански отбор за трансфер – Наполи. Това призна президентът на „небесносините“ Аурелио Де Лаурентис.

Португалската суперзвезда само преди дни осъществи трансфер от Реал Мадри при „бианконерите”, където с готовност ще му плащат по 30 милиона евро годишно. Освен това Реал Мадрид ще получи трансферна сума от порядъка на 100-110 милиона евро.

Вчера се появиха информации, че всъщност първоначалната идея на 33-годишния Роналдо била да премине в Наполи.

„Роналдо беше предложен на Наполи. Неговият агент Жорже Мендеш ми се обади по телефона”, заяви Де Лаурентис.

„Ние планирахме да отправим оферта и да щяхме да платим на CR7 с процент от парите, които биха били гарантирани от неговото пристигане. Тези 350 милиона евро (трансферна сума плюс заплата), които Ювентус инвестира, бяха извън нашите възможности. Те биха тласнали клуба ни към банкрут”, добави филмовият продуцент.

 

Прочети повече

Избрано