Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Фенмоен! Българския град, в който няма глад и безработица!

Публикувано

на

Феноменално! Има български град, в който безработицата и гладът на практика не съществуват!

Само 22 престъпления са регистрирани в община Симитли за миналата година, цифрата е повече от любопитна на фона на ескалиращата престъпност в България.

От тези 22 престъпления 7 са кражбите от черкви и търговски обекти, станали само за ден.

Те са разкрити, като е установено, че крадците са външни бригади от Дупница и Благоевград.

Има една телефонна измама на 700 лева, която също е разкрита, разкрити са и 80% от останалите престъпления.

Няма тежки престъпления в Симитли, това съобщава кметът Апостол Апостолов, на въпрос на struma.com как си обяснява малкото престъпления на територията, която той управлява.

„Тук се живее спокойно, няма престъпност, защото хората са различни, възпитават децата си от малки, работи се превантивно от страна на полицията и общината. Един от факторите, които водят до липсата на престъпност е, че Симитли е сред малкото общини в страната, където няма безработица, хората ни са трудолюбиви, има достатъчно разкрити работни места, раждат се деца, млади семейства идват да живеят и работят на територията на община“, казва още кметът.

Оформи се самочувствие у жителите на общината, че работят в община, която непрекъснато се развива и е прекрасно място за живеене. Общината полага сериозни грижи за възпитанието на жителите си в толерантност и взаимно уважение. Няма град в Пиринско, в който всеки празник да се почита като „национален“, хората са задружни, няма етническо напрежение. „Възпитаваме децата си от малки да почитат празниците, църквата, затова и тук амбицията ми като кмет бе наред с всичко останало да изградя във всяко село храм, всяко село да има собствен празник.

Възпитаваме поколението в уважение към традициите и църковните празници, разказва кметът Апостолов, за когото казват, че познава поименно всеки от жителите в града и общината. Апостолов е сред малкото кметове в България, за които изборите не са проблем. Кмет пореден мандат, със заявка да е несменяем, защото за него хората в общината гласуват с удоволствие.

Тук предизборната кампания не е онова стремглаво състезание и битка на политически опоненти, а просто месец, в очакване на датата, на която хората да се изправят пред урните. Затова Апостолов реализира и ударни изборни резултати.

Мисля, че в Симитли е спокойно, защото тук хората са закърмени с вяра в бога, за последните 12 години изградихме множеството параклиси и храмове, над 50 са параклисите и няколко големите храмове.

Симитли се събужда със звън на камбана, това е важно, защото поколения наред се се съхранявали благодарение на вярата, знаете, че на всеки църковен празник във всяко място на общината се правят курбани за здраве и общината помага. Хубаво е да виждаш как жителите на общината са заедно на тези дни, а това също е начин за възпитание, казва още Апостолов.

В Симитли миналата година са се родили 130 деца, хората не напускат родното гнездо, броят на младите расте с всеки изминал ден.

„Имаме много амбициозни планове за новата 2018 година, работим по проекти, които ще допринесат за развитието на общината, мечтата ми е тук да бъде истински оазис, далеч от кризата, далеч от безработицата и бедността, място, за което хората да казват с гордост „Роден съм и живея в Симитли…..“ и съм на път на превърна мечтата си в реалност, защото жителите на общината много ми помагат с обичта си към родното място. Тук има много млади и креативни хора, решени да отгледат и възпитат децата в Симитли, а това ме задължава като кмет да работя за тях и затова те да останат в България. Истински феномен е Симитли.

Градът, в който хората не само оцеляват, а живеят спокойно днес, когато държавата се тресе от проблеми, безработица, протести за хляб и заплати. Град, в който хората оцениха демокрацията като истинска свобода и не я превърнаха в Слободия – хаос, безделие,престъпност, злоба и брутална агресивност“, обяснява кметът.

Един малък град, който излъчи и депутат, потомствен политик, синът на кмета Апостол Апостолов, Стефан Апостолов. Млад мъж, който направи истинско показно на човещина и грижа, Апостолов е единствения депутат в областта, който дарява заплата си в помощ на семейства с репродуктивни проблеми. И миналата година 9 семейства получиха заявената от депутата подкрепа. И отново се потвърждават думите на кмета: „Децата тук се възпитават в уважение към ближния, вяра и доброта“, пише в заключение struma.com.

Извън спорта

ИЗВЪНРЕДНО: жестоко убийство край София! Млад мъж е разстрелян

Публикувано

на

Един мъж е бил убит при разстрел край София, твърди trafficnews.bg.

Екшънът се е разиграл преди минути в центъра на село Лесново. По първоначална информация, жертвата е млад мъж на възраст между 20 и 25 години.

Линейка е пристигнала около 15 минути след изстрелите, но медиците само са констатирали смъртта на младежа.

Полицейски екипи и криминална лабаратория вече са на мястото на инцидента.

Прочети повече

Извън спорта

Часът, в който се събуждате, разкрива всичко за живота ви – много е точно!

Публикувано

на

Сънят много определя живота ни, а особено красноречиви навици са свързани именно с него.

Това по кое време лягате и ставате, колко време спите и колко време ви трябва, за да се надигнете от леглото, може да ви охарактеризира изненадващо добре. Проверете сами според часа на събуждане:

Преди 4 сутринта

Най-вероятно, животът ви е пълен с напрежение. Мразите работата си, но не можете да направите нищо по въпроса, защото трябва да изкарвате прехраната си. Не можете да понасяте шефа си и с нетърпение очаквате деня, когато няма да се налага да отидете в затвора заради него.

5 часа сутринта

Вие сте стараете да сте точни и се страхувате от закъснението, дори и това да направи дневния ви график безумен. Почти всеки ден издържате благодарение на кафето и не си спомняте кога за последен път сте могли без проблем да се изправите и да оцелеете без кафе целия ден.

6 часа сутринта

Честито! Вие сте много дисциплиниран човек. Дори и да започвате работа доста късно, ви харесва да започвате сутрините на чисто и да сте в състояние да направите своите любими неща: спорт, четене, мечти. Това говори за вас, че знаете как да подредите приоритетите си.

7 часа сутринта

В 7 часа сутринта стават методическите и организирани хора. Без значение в колко трябва да започнете работа, вие ставате по-рано. Ясно ви е, че трябва да се освежите, да закусите като човек, а няколко излишни часа след това няма да навредят.

8 ч сутринта

Вие сте от категорията „работя от 9 до 6″. Животът ви навярно е доста скучен и монотонен, защото постоянно чувствате, че работата оказва натиск върху вас. От това страдат на първо място вашето семейство и социалният ви живот.

9 часа сутринта

Вие също имате 40-часова работна седмица, но сте неорганизиран човек. Преди да станете, вие най-малко два пъти пренавивате будилника. Денят ви преминава в оплаквания на работното място и в мечти за почивка с приятели някъде, където е топло и добре.

10 часа сутринта

Най-вероятно, принадлежите към категорията на работните сови: първо стоите на работа до два или три часа през нощта, а след това се успивате сутринта. Това не е вредно за биологическия ви часовник, защото най-прекрасните идеи ви идват през нощта.

11 часа

Ставането в 11 е характерно най-вече за хората, които работят нощна смяна. Ето защо няма нищо срамно или изненадващо тук. Друго нещо е ако това проваля нормалния ви ритъм на живот.

12 часа

Вече наближава пладне, а вие още спите. И всичко това, защото се заседявате до късно пред компютъра, четете книга или гледате телевизия. И така до 5 сутринта. Към последния щрих от вашия портрет може да наредим любовта към бързото хранене, както и други вредни храни.

1 часа през деня и по-късно

Вие проспивате всичко в живота!

Източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът на гаднярите – виж каква гад си според зодията си (СМЯХ)

Публикувано

на

Овен

Агресивен високомерен гадняр. Смята всички за нищожества и по принцип е прав, но нищожествата все пак ги боли и им е обидно. Начини за противодействие не съществуват. Надменността им е безпощадна и би ви достигнала дори в друга галактика. Главното правило при общуване с Овен – никога не общувайте с Овен!

Телец

Ласкавото теле не е нищо друго освен маска на тази артистична гад. Обича парите до полуда. Наистина ще свали последната риза, но не от себе си, а от някое друго безпомощно тяло.

Близнаци

Разсеяна гад, страдаща от инфантилизъм в краен стадий.

Всъщност изобщо не страда, а се наслаждава. Преструват се безпомощни и дори мъртви, като опосуми, при вида на сметката за тока. И вече десетима души се хвърлят да я спасяват, докато Близнаците лежат и говорят ли, говорят, говорят, говорят….

Рак

Мимикрираща гад, която се преструва на огромна и всесилна, способна да реши всеки проблем с едно движение на мустаците си. Всъщност се скрива под камъка и тъпо гледа планктона. Смисълът на живота му е „оставете ме на мира или най-добре – пукнете.“

Лъв

Гадняр-сноб. Приятелите съществуват, за да слушат за безкрайните му подвизи. Чувството за величие се стеле след него като шлейф, за това е добре да се движите на безопасно разстояние от 1-2 км, за да не се спънете и удушите с него.

Дева

Дребнав, стиснат и досаден гадняр. Педантичността на Девата може да побърка 300-400 Мери Попинз на година. Печели приятели, за да ги тормози. Печели, тормози, печели, тормози… и това продължава вечно. Враговете на Девата се зараждат мигновено и навсякъде, където тя е прекарала повече от месец,

Везни

Вечно съмняващ се гадняр, търсеща лесни решения на сложни проблеми. Естествено, не ги намира. Обръща с хастара навън всички около нея, като ги кара да търсят заедно. След това ги праща на майната им, разсича възлите с метафоричен (ако им провърви) меч, а останките от суровата действителност погребват под себе си роднини, приятели и случайни минувачи.

Скорпион

Патологично садистична гад. За главно оръжие използва секса, но не е задължително. Може да ви удуши с напарфюмирана дантелена кърпичка, просто за да погледа как от вас бавно си отива живота…

Стрелец

Загадъчен гадняр, който никога не разкрива истинското си лице. Може да има хиляди пороци, а може и да няма, но упорито се опитва. Агресивен оптимист, активно презиращ всички, на които внезапно им е станало тъжно. Винаги изглеждат доброжелателни, но никога не са такива.

Козирог

Абсолютно бездушна, студена като айсберг гадина. Редките изключения потвърждават правилото. Може би това е свързано в с факта, че около рождения му ден ежегодно се извършва геноцид на малки невинни дървета, но за жертвите на маниака мотивите му не са важни.

Водолей

Безкрайно егоистична, витаеща в облаците, гад. За нищо не може да се разбереш с него. В последната минута променя плановете си. Единственият начин да запазиш отношенията си с тази гад е никога да не разчиташ на него. Или… да го застреляш – да обичаш мъртъв Водолей, винаги е лесно и приятно.

Риби

Лъжлива, фантастично лъжлива и хлъзгава гад. Лъже всички, включително и себе си. Искрено вярва на лъжите си и страшно се обижда, когато не й вярват. И съвсем не го прави за изгода – за Рибите това е разновидност на висше изкуство. Няма спасение от това – в краен случай може да си избодете очите, да си пробиете тъпанчетата и да не се опитвате да получите правдива информация дори на ниво: „Колко е часът?“.

 

Източник: Новини.бг

Прочети повече

Избрано