Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

11 лоши практики, с които сами нарушаваме съня си и после се чудим защо не можем да спим качествено (СНИМКИ)

Публикувано

на

Много хора имат проблеми със съня, защото практикуват лоши ритуали преди и след лягане.

Ако сте един от тях сами, опитайте се да избегнете лошите навици. За някои от тях вероятно не предполагате, че те могат да нарушат съня ви, а вашето здраве. Те обаче са и вредни.

 

И 11 грешки при спане, които увреждат здравето ви,са:

1. Изкуствена светлина

Ако сте изложени на изкуствена светлина, докато сте в леглото, ще бъде по-трудно за вас да спите поради прекъсването на производството на мелатонин в тялото ви. Мелатонинът е хормон, който е отговорен за усещането за сънливост. Така че, изключете светлината, издърпайте гъстите завеси или просто носете маска за сън в пълна тъмнина.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-2.jpg

2.

Алкохол

Въпреки че ви забавя действията и ви се доспива, алкохолът няма да ви помогне да заспите. Дори и ако заспите, ще се събудите многократно през нощта (вероятно със сухота в устата и гадене), така че забравете за алкохола определено време, ако безсънието ви пречи в нормалното функциониране.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-3.jpg

3. Кофеин

Зависимите от кофеин обикновено имат повече проблеми със съня, особено ако любимата им напитка се консумира преди да легнат. Чашата кафе се съхранява в продължение на поне 6 часа в тялото, което също намалява производството на вече споменатия хормон – мелатонин.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-4.jpg

4. Сънят през деня

Въпреки че не е лошо само по себе си, дневната дрямка може да доведе до неспокоен сън през нощта. Опитайте се да спите от 20 до 90 минути на ден, ако имате повече време.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-5.jpg

5. Упражнение

След тежко тренировка, вие със сигурност чувствате, че можете да спите добре. Въпреки това, дори 30-минутна физическа активност точно преди лягане може да наруши съня ви. Упражнението повишава нивата на енергия и ви подготвя за нови победи, но не и в леглото. За да избегнете затруднения в съня, по-добре е да практикувате сутрин или следобед.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-6.jpg

6. Загрейте стаята

Когато не се чувствате комфортно в спалнята си, то със сигурност засяга съня ви. И високите температури причиняват смущения в цикъла на съня. Е, дори ако успеете да заспите, често ще се събудите Намалете топлината и покрийте с по-леко одеало.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-7.jpg

7. Комуникации в късните часове

Ако лягате рано, ще станете рано. В противен случай, ще бъде по-трудно за вас да получите достатъчно сън. Особено след всички стимули от технологичните устройства, които непрекъснато използвате. Накратко – изключете телевизора, оставете лаптопа и мобилния си телефон настрани една нощ. На сутринта ще отговаряте на всички важни съобщения и електронна поща.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-8.jpg

8. Шум

Не се изисква специално обяснение. Просто се опитайте да намалите шума около себе си и ако това е неизбежно, сложете си тапи за уши, винаги помагат

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-9.jpg

9. Мобилен телефон

Отново се връщаме към мобилния телефон, което всъщност е рядко явление да го пуснете от ръцете си, преди да си легнете. Ако наистина искате да помогнете, изключете всички звуци (с изключение на алармата), известия, лампи и други подобни на вашия смартфон.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-10.jpg

10. Забавете алармата

С отлагането на алармата и пробуждането на всеки 5 до 10 минути тя непрекъснато се променя, така че нарушава съня ви, но също така и затруднява всяка сутрин.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-11.jpg

11. Храна

Разбира се, това, което ядете преди лягане, също определя качеството на съня ви. Разбира се, можете да вечеряте, но не и твърде близо до момента, в който лягате. По този начин избягвайте храни, съдържащи захар, тъй като това ще предизвика органите и храносмилането. Вместо това наблегнете на храни, богати на протеини, за спокоен сън.

11 greshki-vo-spienjeto-koi-vi-go-narushuvaat-zdravjeto-12.jpg

източник: lekuvai.net

Извън спорта

Хороскопът за вторник – отделете си поне маааалко време за себе си! ;)

Публикувано

на

Овен 

Не позволявайте поради притеснението и поради финансови причини да се нарушат плановете Ви. Отделете внимание на облеклото си, а това ще даде на Вашия дух свобода и индивидуалност. Със здравето сте добре, а ако има някакъв проблем, днес е подходящ ден, за да се заемете с него. Ако искате днешния ден да е успешен, станете много рано. И по- добре да не се захващате с нищо ново, ако липсва пълна увереност в успеха. След работа пообиколете магазините – това ще Ви ободри.

Телец

Един много удачен ден очаква Телците. Отлично ще се нареждат личните отношения – разбирате близките си от половин дума, лесно намирате общ език с нови познати и прекрасно се разбирате с любимия човек.Времето, прекарано с децата, Ви дава отлично настроение, а посещенията у възрастни роднини не Ви се струва уморително и скучно.Високият Ви жизнен потенциал Ви позволява да не се опасявате от преумора и неуспехи. Денят е подходящ за експерименти с имиджа и обновяване на гардероба. Приятно е, че всички промени ще са за добро.

Близнаци

Ако направите крачка назад и погленете цялостно създалата се картина, ще видите, че онези проблеми, които сте си измислили, наистина не съществуват. Далеч не всичко, което става, се намира в зоната на Вашите отговорности. Разбира се, на Вас са възложени много важни задължения, и това Ви прави прекалено нервни. Ако за известно време се откъснете от тях, то много скоро нещата ще се решат от самосебе си. Така че си намерете начин да се поразходите и да изпиете едно „бавно” кафе, за да се откъснете от цялото това препускане.

Рак

Отделете си поне малко време! Правите всичко в полза на другите, ако си зададете въпрос, кога за последен път сте се поглезили, най-вероятно няма да миже да си спомните. Днес е найподходяшия ден за тази цел. Измислете си повод, за да изпратите своята половинка при майка му, детето – при баба си, а сами се наслаждавайте на блажената самота.

Лъв

Днес на Вашия любим човек ще се иска да изкоментирате и анализирате как е преминал Вашия съвместен празник и да решите какво ще направите с всичко онова, което сте приготвили за празника. Не му пречете в този важен момент – това ще бъде полезно не само за него, а и за Вас и вашия тандем.

Дева

Смятате, че няма нищо по-добро от възможността за избор? Увереността, че ако не проработи вариант А, план Б изглежда многообещаващ, а план В изобщо не се нуждае от доработване, моментално повишава Вашето настроение. Какво пък, за днешната вечер може и да не Ви потрябват толкова много планове, но съществуването им няма да Ви навреди! Нещата ще се подредят така, че неочаквано ще Ви посети близък човек, който страшно много се нуждае от Вас.

Везни

Колкото и да Ви се иска, да се отнесете със снизхождение към някого, на практика не са Ви останали нито уважение, нито съчувствие към този конкретен човек. Добре би било да се убедите, че разочарованието, което изпитвате към него, не се отразява по някакъв начин на всички Ваши познати. Предстои Ви приятен ден и още по-приятна вечер. Не позволявайте на никого да Ви я развали.

Скорпион

Замислете се над собственото си поведение: дошло е време да внесете в живота си някои промени. Колкото по-голяма гъвкавост проявите днес, толкова по-удачно ще протече денят за Вас. Не влизайте в конфликти и не се поддавайте на провокации. Недоброжелатели навярно ще се опитат да Ви напъхат в капан, но те подценяват Вашият ум и наблюдателност. У дома, заобиколени от близките си, ще можете да разпуснете. Остава само да Ви се завижда, ако за днес имате уговорена романтична среща: очакват Ви куп приятни впечатления.

Стрелец

През това денонощие може постепенно да се превърнете в чоек, който иска колкото се може повече да се наслади на живота. Възможно е да криете своите прищевки и пристрастия от околните, но себе си няма да успеете да измамите. През това време може да се усили Вашата вътрешна потребност от любов, съчувствие, внимание. Признание, домашен уют и емоционална хармония към някого, а също (ако, разбира се, сте сериозно влюбени), за тясно интимен контакт с обекта на Вашата страст. Това е не лош момент за за изпълнение на конфеденциални поръчки или за тайни срещи.

Козирог

Настроението Ви днес ще бъде променливо. Емоциите Ви ще са прекалено много и Вие рискувате да се забъркате в собсвтените си усещания. Избягвайте спонтанните решения . Вместо положителен резултат може да Ви очаква разочарование. Затова е полезно да се доверявате на своята интуиция, особено по финансовите въпроси. При общуването с роднини и близки са вероятни проблеми и затова изказвайте своите претенции и възражения директно.

Водолей

Ако споделяте всички свои лични тайни с близки приятели, е верен начин да се сближите, но също така е и верен начин да ги направите достояние на обществеността. Даже и без да осъзнава това, някой от тях може да разгласи една от най-големите Ваши тайни. Невинните коментари може да прераснат в рискован разговор с член на Вашето семейство. Не жалете времето , в което трябва да останете на саме със себе си, и се успокойте.

Риби

Днес ще можете да преуспеете , благодарение на появата на нови партньори и съюзници. Положението се променя стремглаво, но Вие ще успеете да отреагирате на всичко ставащо, да изберете единствено вярната тактика и по абсолютно съответстващ начин да използвате абсолютно всички откриващи се възможности.. Безпокои Ви само това, че ще се наложи да отвръщате с отказ на молбите на своите близки, но това ще се изисква от обстоятелствата. Дадената сотуация не се отразява на отношенията си, но Вие сте недоволни от себе си.

източник: lamqta.com

Прочети повече

Извън спорта

Сара реши да пие по 3 литра вода дневно! След 4 седмици няма да я познаете! (СНИМКИ)

Публикувано

на

Жена публикува „преди и след“ снимки, показвайки с примера си колко е полезна питейната вода. По-добра мотивация едва ли ще откриете.

42-годишната Сара Смит дълго време страда от главоболие и проблеми с храносмилането. Неврологът и диетологът, към когото се обръща за помощ, й препоръчват да пие най-малко три литра вода на ден.

В продължение на 28 дни тя следва предписанията на лекарите и пишела впечатленията си в дневник, където отразявала как външният й вид се променя. По-късно пък решава да го сподели в „Туитър“.

Седмица 1: Има малки обриви по тялото – това е резултат от почистването на тялото от токсини. Главоболията изчезнаха, мобилността на ставите се подобри.

2-ра седмица: Тонът на кожата стана по-хомогенен, бръчките и натъртванията под очите започнаха да изчезват. Дишането сега е по-леко и лесно.

Седмица 3: Тъмните кръгове под очите и мимичните бръчки стават напълно невидими. Кожата е видимо стегната. – Козметичката Сара обръща внимание на факта, че клетките на епидермиса са подобрили регенерирането си. –  Сухотата в очите се губи. Килограмите пък се топят защото заради голямото количество вода, което тя консумира, започва да хапва по-малко

Седмица 4: До края на 28-дневния период, Сара описва състоянието си, както следва: „Чувствам се по-жива, по-слаба и здрав. Съпругът ми и приятелите ми казват, че изглеждам десет години по-млада./jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

ИЗВЪНРЕДНО: жестоко убийство край София! Млад мъж е разстрелян

Публикувано

на

Един мъж е бил убит при разстрел край София, твърди trafficnews.bg.

Екшънът се е разиграл преди минути в центъра на село Лесново. По първоначална информация, жертвата е млад мъж на възраст между 20 и 25 години.

Линейка е пристигнала около 15 минути след изстрелите, но медиците само са констатирали смъртта на младежа.

Полицейски екипи и криминална лабаратория вече са на мястото на инцидента.

Прочети повече

Избрано