Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Разкрита е тайната на добрия сън! Трябва само да преместите леглото! (СНИМКА)

Публикувано

на

Не е тайна, че пълноценният здрав сън е залог за прекрасно здравословно състояние и весело настроение. А фактът, че за добро здрав човек трябва да спи около 8 часа на ден, отдавна е известен на всички.

Но малко хора смятат, че някои привидно незначителни дреболии оказват влияние върху качеството на съня много повече, отколкото  хъркането на съпруга наблизо.
Предлагаме ви да научите няколко правила за дизайна на зоната за спане , които да спазвате и винаги ще бъдете здрави и отпочинали.

Как да сложим леглото в спалнята правилно

Височината на леглото трябва да бъде 7 см над нивото на коляното, но дължината – 10 см повече от височината на най-високия обитател на спалнята.

Най-доброто разположение на леглото – близо до стената. Леглото, разположено с главата до стената, ще създаде усещане за сигурност и уют. Но не трябва да имате леглона прозореца или табла в ъгъла!

Също така, не поставяйте главата на леглото под наклонения надвесен таван. Това оказва неблагоприятно въздействие върху психичното здраве.

Леглото трябва да бъде поставено по такъв начин, че да е достъпно от двете страни. Не претоварвайте пътя към него с допълнителни елементи.

Излишните неща са пречка за добрата почивка. Поставете само необходимите елементи в зоната за спане. В края на краищата, всеки детайл в спалнята може да се натрупа и да носи тази или онази енергия.

Между другото, това важи за старите неща, които всеки обича да държи под дивана. По-добре е да намерите друго място за боклуци или да не го държите в къщата изобщо.

Подредете леглото, доколкото е възможно най-далече от вратата, в края на краищата суетата и ежедневните работи не трябва да ви притесняват в спалнята.

Свещ, картини и рафтове не бива да са над главата на леглото. Нищо не трябва да виси над вас!

Желателно е предната врата на стаята да се вижда от човека, лежащ на леглото. Ако вратата се намира зад главата или твърде близо, сънят ще бъде неспокоен и тревожен.

Ако искате връзката с половинката да бъде хармонична, не трябва да давате предимство на двойно разделено легло. Такава ясна линия може да доведе до разногласия и кавги.

И не забравяйте, че спалнята винаги трябва да бъде чиста и свежа! Смяна на спалното бельо поне веднъж в седмицата и не забравяйте, че матракът трябва да се обръща от време на време.

Когато къщата е на мястото си, тогава жителите й ще се чувстват здрави, отпочинали и изпълнени с енергия за нови постижения!

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Тези 4 зодии ще си живеят живота на стари години!

Публикувано

на

Няма нищо страшно да се родиш беден! Но ако умреш в бедност, това със сигурност ще бъде по твоя вина!

С упорство и труд можем да постигнем всичко, което пожелаем, макар че съдбата и късметът също играят огромна роля в живота на всеки един от нас. Може би е добре да се окажем на правилното място в точното време. И макар не всеки да има възможност да си купи дом на остров в океана, всеки мечтае да е финансово стабилен, а животът му да е изпълнен със запомнящи се събития не само на младини, но и на стари години.

Днес ще ви представим 4-те зодиакални знака, които няма да имат проблеми с парите, когато остареят.

Дева

За разлика от останалите зодии, Девите са много рационални и в критични ситуации възприемат всяка информация адекватно. Дисциплината, планирането и целеустремеността не им позволяват да кривнат от правия път. В момента, в който започне да изкарва пари, Девата започва да мисли как те да станат повече. Трудолюбивите Деви работят много, но спестяват всеки лев, защото са наясно, че щастието не пада от небето.

Скорпион

За харизматичните Скорпиони и невъзможното е възможно. Девизът им е: Няма препятствие, което не може да бъде преодоляно. Скорпионът винаги получава това, което желае. Способността им лесно да изкарват пари ги прави най-смелите авантюристи. Но има едно „но“. Те много бързо могат да загубят лесно изкараните пари, например заради любов. Губейки спечеленото, Скорпионът побеснява, което му дава двойно повече сили да спечели повече и да живее още по-добре напук на околните.

Рак

Няма Рак, който да не е скътал в пазвата си пари за черни дни. Дори и да не разполагат с големи доходи, те пак успяват да спестят някой лев, защото безпаричието за Рака е равносилно на гладна смърт! Представителите на тази зодия се страхуват да не загубят контрол над ситуацията, защото не знаят как да продължат нататък. Парите за тях са като свеж, вкусен въздух.  Креативните Раци са истински новатори. Родените под този знак са надеждни и лоялни. Те обичат да работят в екип и много рядко недоволстват от размера на заплата си. А това кара шефовете им да ги уважават!

Козирог

Много рядко ще срещнете Козирог, който да пилее парите си наляво и надясно. Те никога няма да заблудят приятелите си, че имат подобна възможност. Предприемчивият Козирог умее да събира пари, които да влага в бизнеса си и в нови начинания. Трудолюбивият Козирог се движи целеустремено към успеха и благосъстоянието на семейството си. Той може смело да заяви, че притежава уникален талант, с който да намира златните жилки. Парите сякаш се лепят за представителите на този зодиакален знак, а запознанството и партньорството с правилните хора им позволяват да правят правилните крачки по пътя си към богатството. Козирозите започват да работят в ранна възраст, което им позволява на стари години да разполагат с успешен бизнес и стабилни доходи.

Ако сте успели да се разпознаете някъде сред тези 4 зодии, звездите ви гарантират безоблачни старини. Въпреки че моментното ви материално положение не е толкова стабилно, не трябва да вдигате ръце и да се отказвате, защото по пътя към успеха нещата могат да се променят във всеки един момент./jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

Съобщението, което излиза във фейсбука на убитата журналистка Виктория, когато отворите профила ѝ (ИЗОБРАЖЕНИЕ)

Публикувано

на

Само дни, след като русенската журналистка Виктория Маринова бе зверски убита, спецчасти и общество тръгна да търси справедливост. Това логично покачи вниманието към Вики, като явно популярността на журналистката след нейната смърт се е покачила и фейсбук е дал специално обозначение на акаунта.

Щом профилът й бъде отворен най-отгоре се появява съобщение от фейсбук.

„Remembering Виктория Маринова We hope people who love Виктория will find comfort in visiting her profile to remember and celebrate her life“.

В превод

„Спомняйте си Виктория Маринова Надяваме се, че хората, които обичат Виктория, ще намерят утеха в посещаването на профила  ѝ, за да помнят и празнуват живота  ѝ“.

Това просто значи, че вероятно доста хора, които са знаели или напоследък узнали за Вики, са подали сигнал на фейсбук, че въпросният потребител за съжаление вече не е между живите.

Дали обаче социалната мрежи ще заличи профила или той ще остане без възможността да функционира като редови, не се знае.

 

Прочети повече

Извън спорта

Помните ли го? Преминал през Дунав замесен в схема за десетки милиони!

Публикувано

на

Преминалият през тима на Дунав (Русе) бразилски халф Жатоба може да струва на Спортинг (Лисабон) доста скъпо. Клубът, по договор, дължи 1,5 милиона евро, ако състезателят се появи в официален мач за първия отбор на „лъвовете“, твърди вестник „Корейо да Маня“.

Медията определя трансфера на бившия футболист на Дунав като един от най-странните в португалския футбол. Твърди се, че става дума за измама с 45 млн. евро, с която обаче Дунав няма нищо общо.

В договора му фигурира странната клауза, че клубът дължи автоматично 1,5 милион евро на агенция „Футглобо“, ако Жатоба играе поне един мач за мъжкия отбор, воден от Жозе Пезейро. Освобождаващата клауза в него е смущаващата, в случая, като възлиза на внушителните и абсолютно несъответстващи с качествата на футболиста 45 милиона евро.

Жатоба дори не е картотекиран за момента за отбора до 23 години.

Спортал

Прочети повече

Избрано