Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Разкрита е тайната на добрия сън! Трябва само да преместите леглото! (СНИМКА)

Публикувано

на

Не е тайна, че пълноценният здрав сън е залог за прекрасно здравословно състояние и весело настроение. А фактът, че за добро здрав човек трябва да спи около 8 часа на ден, отдавна е известен на всички.

Но малко хора смятат, че някои привидно незначителни дреболии оказват влияние върху качеството на съня много повече, отколкото  хъркането на съпруга наблизо.
Предлагаме ви да научите няколко правила за дизайна на зоната за спане , които да спазвате и винаги ще бъдете здрави и отпочинали.

Как да сложим леглото в спалнята правилно

Височината на леглото трябва да бъде 7 см над нивото на коляното, но дължината – 10 см повече от височината на най-високия обитател на спалнята.

Най-доброто разположение на леглото – близо до стената. Леглото, разположено с главата до стената, ще създаде усещане за сигурност и уют. Но не трябва да имате леглона прозореца или табла в ъгъла!

Също така, не поставяйте главата на леглото под наклонения надвесен таван. Това оказва неблагоприятно въздействие върху психичното здраве.

Леглото трябва да бъде поставено по такъв начин, че да е достъпно от двете страни. Не претоварвайте пътя към него с допълнителни елементи.

Излишните неща са пречка за добрата почивка. Поставете само необходимите елементи в зоната за спане. В края на краищата, всеки детайл в спалнята може да се натрупа и да носи тази или онази енергия.

Между другото, това важи за старите неща, които всеки обича да държи под дивана. По-добре е да намерите друго място за боклуци или да не го държите в къщата изобщо.

Подредете леглото, доколкото е възможно най-далече от вратата, в края на краищата суетата и ежедневните работи не трябва да ви притесняват в спалнята.

Свещ, картини и рафтове не бива да са над главата на леглото. Нищо не трябва да виси над вас!

Желателно е предната врата на стаята да се вижда от човека, лежащ на леглото. Ако вратата се намира зад главата или твърде близо, сънят ще бъде неспокоен и тревожен.

Ако искате връзката с половинката да бъде хармонична, не трябва да давате предимство на двойно разделено легло. Такава ясна линия може да доведе до разногласия и кавги.

И не забравяйте, че спалнята винаги трябва да бъде чиста и свежа! Смяна на спалното бельо поне веднъж в седмицата и не забравяйте, че матракът трябва да се обръща от време на време.

Когато къщата е на мястото си, тогава жителите й ще се чувстват здрави, отпочинали и изпълнени с енергия за нови постижения!

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Последните думи на Любомир от Ботевград, преди да заколи жена си Камелия

Публикувано

на

„Голяма беля направих. Тичай при баба ти и при дядо ти“. Това казал Любомир Аяров на 14-годишната си дъщеря, с която се засякъл във входа на жилището им в Ботевград непосредствено след убийството, пише „Телеграф“. Точно 8 минути по-късно 42-годишният мъж се гръмнал в главата с ловната си пушка „Байкал“. Момиченцето пък изтичало до ателието на майка си Камелия и я заварило да лежи мъртва на паважа.  Убийството беше извършено в 17:24 часа във вторник. Свидетели обаче разказаха, че скандалът между Камелия и Любомир се разиграл още в ателието й. Двамата се разделили преди 2-3 дни, но мъжът отишъл да се доизясняват. Скарали се, а той наръгал шивачката в корема и сърцето. После двамата изскочили навън, Аяров й крещял: „К**во, ти бял ден няма да видиш!“, след което я наръгал в хълбока, метнал се на колата и избягал. След секунди 37-годишната жена издъхнала. Любомир се отправил към жилището им което се намирало само на няколко завоя от ателието. Разминал се с дъщеря си във входа, влязъл в апартамента и се гръмнал в главата. Убийството е станало заради ревност. Любомир разбрал, че жена му Камелия има дългогодишна връзка с друг мъж, в когото даже била влюбена. При тази информация той превъртял и в момент на афект решил да сложи край на живота на любимата си. Със самоубийството си той остави двете им деца сираци – момченце на 9 години и момиче на 14.

Прочети повече

Извън спорта

Дарина Павлова заби най-красивия младеж на света! (СНИМКА)

Публикувано

на

Мадам Мулти Дарина Павлова пак удари кьоравото с един от най-красивите мъже в света, пише „Галерия“.

Перуанският модел и тенисист Дуилио Вайебуона, който ще участва в български сериал, се оказа протеже на Веселата вдовица.

По информация на „Галерия“, именно Дарина Павлова е лансирала красавеца на родна земя. Двамата се запознават покрай пиара на бизнесдамата Сандро Рубини, разкриват наши източници.

По време на едно от пътуванията на Дарина в Италия, където по това време Дуилио имал ангажимент, Рубини ги сватосва, а Павлова остава очарована от младото „агънце“. Малко по-късно Вайебуона е избран за един от 15-те най-красиви мъже в света на конкурса в Манила, а тези дни стана ясно, че ще участва в роден сериал.

По думите му, бил поканен след интервю за българска медия. Всъщност, да получи ролята се погрижила самата Павлова, която смятала, че Дуилио има актьорски талант.

Дарина е давала летящ старт на не едно или две свои гаджета, макар връзките й да не траят дълго.

Прочети повече

Извън спорта

Топ обява за работа! Колко взима стриптийзьорката на морето това лято за 4 часа всяка вечер?

Публикувано

на

Сезонна работа за красиви момичета предлагат вече нощните барове по морето. По 3000 лева заплата на месец може да изкарат желаещите дами да танцуват пред зажаднелите погледи на наши и чужди туристи близо до плажа. Трудов договор, осигуровки и квартира в хотел са част от обявите за заетост.

Работното време е 4 часа всяка вечер, но при договаряне с колежките, може да се получат почивни дни в края или в началото на седмицата, пише в. „Монитор“.

Желаещите да се трудят по Черноморието обаче не са много и с всяка година намаляват, жалват се работодателите. Затова се търсят и еротични танцьорки без опит, като им се обещава „обучение“. Въпреки това за сезона нашите работници от женски пол с подобни качества се насочват към круизи или Кипър, където изкарват двойно, разказват работодатели, търсещи персонал по морето.

Добре заплатена е работата на бармани и сервитьори, но извън големите хотелски комплекси. Задължителни са познания по алкохолните напитки и табиети за обслужване. Най-малко пари се получават в комплексите с ол инклузив обслужване, става ясно и от обявите. Хотелиери разказват, че трудно задържат хора със стаж, но се опитват с възможностите за развитие и израстване във водещи хотелски вериги, от които са част местата им за настаняване. Извън тях сръчен и бърз персонал за бар или ресторант с два езика може да изкарва до 2500 лева с бакшиши, с до два почивни дни в седмицата.

Работата в кухня на едно от оборотните заведения в Синеморец като помощен персонал може да осигури доход от 1000 лева чисто на месец. Търсените качества са бързина и сръчност, а опитът е задължителен за позицията на мияч в ресторант.

По 25 кинта ще изкарват продавачите на фрешове, за надника трябва да се откажат задължително от вредни навици като тютюнопушенето, желае в свои обяви в интернет търговец на напитки от плодове и зеленчуци. Дискриминация има в доста от афишите в нета, търсят се основно млади служители, като за позициите няма събота, няма неделя, а езикът на Шекспир трябва да се владее отлично.

От качествата на продавача зависи заплащането на работника при продажба на кукуруз и сладолед на плажа. При работата на количка за царевица на пара се обещава твърд надник и процент на оборота или около 30-35 лева на ден.

По-малко пари ще изкарват администраторите в хотели дневна или нощна смяна, но на хладно и по-спокойно място. Тук заплатата за месец е от 650 до 900 лева. По-ниското заплащане е в семейните хотели на север, но колкото по-близо до лудуващите цяла нощ английски туристи се работи, толкова повече пари се изкарват.

Прочети повече

Избрано