Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

? Задай му тези въпроси, преди да го вкараш в леглото!

Публикувано

на

Няма значение дали мислите да правите секс с него 5 минути след като сте се запознали, или в първата брачна нощ. При всеки случай трябва честно да си отговорите на тези въпроси, пише bulnews.bg.

Здрави ли сте?
Скоро правили ли сте си изследвания за болести, предавани по полов път? А вашият партньор? Разбира се, да зададете този въпрос на себе си е много по-лесно, отколкото на някой друг човек, но ако не сте се запознали преди няколко минути, този разговор е напълно уместен. Хората, които изграждат отношения, трябва да си споделят.

Ако сексът е спонтанен, задължително използвайте презерватив. И за редовните посещения при лекаря не забравяйте. Ако искате да промените света, започнете първо със себе си!

Свободен ли е?
Сигурни ли сте, че мъжът, с който смятате да правите секс, не играе двойна игра? И ако той си има някоя друга, това силно ли ви притеснява? Не е важно дали ревнувате, или не. Длъжни сте да разберете в какво рискувате да се забъркате. Не е нужно да опирате нож в гърлото му, за да разберете истината. Постарайте се да зададете сериозния си въпрос на шега. От реакцията му може да разберете много.

Харесва ли работата си?
Мислите, че този въпрос няма никаква връзка? Не бързайте с изводите, защото има. Разговорите за работата му могат да ви помогнат. С какво се занимава? Удовлетворен ли е от това, което върши? Не е нужно да го питате колко пари получава, защото това не е много възпитано. Помнете: ако веднага го хванете в лъжа (вчера ви е говорил едно, а днес – друго) – бягайте далеч! Ако един човек не може да говори честно дори за работата си, не можете да очаквате да ви каже истината, когато става дума за отношения.

В какви отношения е с бившата си?
Ако знаете, че е бил женен или е имал дълга и сериозна връзка, е по-добре да си изясните дали все още комуникира с бившата си половинка. Ако ви отговори, че тя е тъпа овца, която ненавижда, трябва силно да се притесните. Дори ако тя наистина му е причина болка и не са се разделили като приятели, в никакъв случай не е правилно да обижда бившата си приятелка пред новата си възлюбена. Каква е гаранцията, че някой ден и вие няма да се окажете същата „овца”? Напълно естествено е бившите съпрузи запазят нормални отношения помежду си, особено ако имат и дете или са прекарали дълги години под един покрив. Хубаво е, когато мъжът се грижи за децата от предишния си брак. Това показва, че е силен и надежден човек, който може да носи отговорност за действията си.

Какво очаквате от отношенията?
Това е много важен въпрос. Искате да си легнете с него само заради секса? Или имате някакви други очаквания? По-добре е отрано да си дадете отговор на тези въпроси! И се постарайте идеята за пръстен с 20-каратов диамант да не фигурира в мечтите ви (оправдана е, но само ако сте се събудили с шейха на Катар, разбира се). Просто бъдете реалисти!

А ако не го видите повече?
И това се случва: мъжът просто си тръгва и повече никога не се появява в живота ви. Или вие се качвате на самолета и отлитате завинаги. След случилото се между вас, може да продължите напред или да бъдете с разбито сърце. Ако има опасност сексът да ви причини дълбока депресия, по-добре да се откажете от тази авантюра.

Извън спорта

„Само ако знаех по-рано: дефицитът на този витамин причинява болки в гърба и ставите“

Публикувано

на

Болката в ставите най-често се причинява от стареене или наранявания, но не е широко известен факта, че е възможен симптом при недостиг на витамини.

Болките в ставите и гърба често са резултат от физическо бездействие и е от жизненоважно значение да започнете да се упражнявате редовно, за да поддържате цялостното си здраве.

Болката обаче може да се дължи и на лоши хранителни навици . Изследователите са открили, че недостигът на витамин D често причинява болки в ставите и гърба, както и следните симптоми:

Нарушен баланс
Болка в мускулите
Постоянно изпотяване
Лош сън
Промени в настроението
Усещане за изгаряне и сърбеж в краката

Можете да проверите дали имате недостиг на този витамин по прост начин: просто натиснете гръдната кост и ако почувствате болезнен натиск, вие най-вероятно имате негостиг на този витамин.

За да оптимизирате нивата му, трябва да се излагате на слънчева светлина около 15 минути всеки ден и да направите някои промени в диетата си.

Богатите източници на витамин D включват яйчни жълтъци, скумрия, гъби и риба тон.

Обмислете добавки, както и тези, които съдържат витамин D3, а не D2.

D3 е витаминът, произведен под въздействието на пряката слънчева светлина. Освен това, вземете пробиотици, за да помогнете и на храносмилателната система.

За много кратко време вашите болезнени симптоми ще изчезнат!

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Само тези 3 зодии могат да обичат както никой друг!

Публикувано

на

Близнаци

Близнаците се отличават с непостоянни чувства и настроения, и астролозите ги определят като най-ненадеждната зодия. Те са заети с търсене на интересни събеседници, флирт и забавление. В търсенето на нещо ново, Близнаците често разчитат на аргументите на разума, а не сърцето, така че търсенето им е дълго и пълно с разочарования.

Близнаците са жадни за нови емоции и впечатления, така че остават във връзка само до момента, в който са живи техните общи интереси и потребности. Открият ли обаче обектът в който са сигурни, те го обичат с цялото си сърце и душа и са верни до гроб.

Овен

Овните от най-ранна възраст се влюбват и си мислят, че са били застигнати от същото чувство на безкрайна любов.

Те са светли и необуздани да показват чувствата си, не спестяват комплименти и любезности, сякаш очакват мръсен номер и раздяла.

На тях им е чуждо покорството, така че те избират средняколко личности със силен дух, които могат да обуздаят неуморимата енергия на Овена. Хората на огнения знак се раждат, за да се борят, така че техните чувства ще изчезнат, ако дойде мир и спокойствие в двойката.

Те обичат силните емоции, предизвикателствата и противоречията. Ако сте готови за необуздан живот, ярки емоции и спонтанни решения,

Овен ще поддържат огъня на любовта, но не позволявайте това да изчезне и за една минута.

Дева

Девите се отличават със сериозност и взискателност. Те внимателно подхождат в избора на партньора си, но поради естеството на взискателната си природа, често страдат. 2-те зодии, които ще ви бъдат верни до гроб и предани до последно

ъмнения и страхове не позволяват Девите да се отпуснат и да се наслаждават на красивите чувства в компанията на своите половинки, така че тяхната любов е по-скоро като самоунижение и усърдно търсене на несъвършенствата в избраните. Представителите на тази зодия обичат съвършенството, така че е малко вероятно да обърнат внимание на мърляв мъж, но ако отговаряте на високите им критерии, те ще ви гледат в очите и ще ви обичат от цялото си сърце и завинаги.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Страна от ЕС позволява да се спи по време на работа!

Публикувано

на

Профсъюзите въф Финландия са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите, съобщава yle.f.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 минути, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея – да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по-модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място ще се разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията.

„Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по-постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза“, казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател.

Кросс

Прочети повече

Избрано