Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Скатов търси спонсори за Шиша Пангма и още 7 осемхилядника

Публикувано

на

Алпинистът веган Атанас Скатов търси спонсори, с които да завърши проекта си „Speed x 14 x 8000 x Vegan“, целящ изкачването на всички 14 осемхилядника. През май докторантът по градинарство и фитомедицина от Хумболтовия университет в Берлин изкачи Чо Ою (8201 м), с което покорените осемхилядници са вече 6. Помощ от държавата обаче все още няма. „Имах среща с министър Кралев преди 2 години, но ми обясни, че няма механизъм да бъда подпомогнат.

Спортното министерство финансирало федерацията по алпинизъм и катерене. Нямам представа какви средства получават, нито как се разпределят. Не съм говорил с тях, само разбрах, че един от техните членове е казал, че не съм от тяхната федерация“, заяви 40-годишният сливналия. Той бе избран за Спортист №1 на май в анкетата на Пресклуб „България“ като събра 9 от общо 20 гласа. Скатов изпревари 3 европейски шампионки – по борба – Биляна Дудова (6 гласа) и Тайбе Юсеин (2) и самбистката Мария Оряшкова (3).
„От седмица насам отново тренирам. 65 кг съм, на експедиция губя по 7-8, ще възвърна до септември загубената мускулна маса. До края на 2018 г. едва ли ще имам повече експедиции, следващата евентуално ще бъде през април“, допълни първият веган, стъпил на „покрива на света“ Еверест (8848 м). И допълни, че зачита за постижение всеки изкачен връх, без значение дали е ползвана помощта на шерпа или кислород. „Качих по-ниския Анапурна (8091 м) с шерпа и кислород и ми беше много по-трудно, отколкото на Чо Ою, където направих самостоятелно и безкислородно изкачване. Първият човек, качил Еверест без шерпа и кислород – Райнхолд Меснер, твърди, че използването на помощни средства не е спортен алпинизъм. По тази логика, освен да кажа, че щом някой е ял месо по време на експедицията, не го признавам, смешно е. Алпинизъм е да стигнеш до върха, другите неща са индивидуални“, смята Атанас Скатов.

Мони ГЕОРГИЕВ

Извън спорта

Сватба от ада: младоженецът каза на гостите да преобърнат чиниите, а след това разкри горчива истина за булката

Публикувано

на

Сватбата трябва да бъде най-красивият момент в живота на една влюбена двойка. Тогава, поне според традицията се кълнат на вечна любов и вярност.

Но един младоженец реши точно в деня на сватбата да развали всичко.

От друга страна, ако сте на мястото на булката, която докато била сгодена за избраника си, спала с осем от гостите на сватбата, ще ви се стъжни живота.

Цялата история разказа свидетел на сватбата, и то пред огромна аудитория, в предаването „The Graham Norton Show“.

Историята се разиграла в Обединеното кралство, а момчето на име Шон споделя всички мръсни подробности.

-Младоженецът се изправи и каза на всички да станат. Сватбарите станаха, а след това им каза да обърнат своите чинии. „Ако на чинията си имате червена точка, останете прави, каза младоженецът“.

След тези думи, осем момчета останали прави, разказва Шон в шоуто.

Всички смятали, че става въпрос за игра, но след това последвало обяснение от младоженеца.

-Дами и господа, това са мъжете, които спяха с жена ми, докато бяхме сгодени. В този момент отивам да поискам анулиране на брака, казал младоженецът и излязъл.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Това е най-мразената зодия!

Публикувано

на

 

Има една зодия в целия хороскоп, на която ѝ се носи много лоша слава. Тя винаги е на първо място в класациите за егоисти, инати и кръшкачи, и никой не я харесва.

Това е зодия Овен!

Представителите на тази зодия се смятат за изключителни егоисти, които не виждат по-далеч от носа си. Те винаги се грижат първо на тях да им е добре, чак след това може да помислят и за човека до себе си. Не дават дума да им се каже!

Изключително самостоятелни са и си мислят, че винаги знаят повече от другите. Също така смятат, че думата им е закон, а ако някой се опита да го пристъпи, тежко и горко му. Инатът на Овните е характеристиката, с която най-често го свързват.

Кажат ли „не“, значи няма сила на Земята, която да ги накара са свършат нещо. Често пъти инатът им е изключително разрушителен, защото сами губят възможностите, които животът им предлага.

В любовта на Овните им се носи лоша слава. Набедени са за най-големите кръшкачи, които изневеряват на всяка половинка в живота си. Не обичат моногамията, алергични са към скучния секс и това ги кара да търсят приключения в чуждото легло.

източник: Actualno.com

Прочети повече

Извън спорта

Ре-ре, ауч! Следващата „Евровизия“ май няма да е в Израел, задействат резервния план?

Публикувано

на

Европейският съюз за радио и телевизия (ЕBU) има резервен план в случай, че израелската обществена радиотелевизионна компания „Кан” няма да успее да преведе в срок гаранционната си такса за участие в конкурса „Евровизия-2019”, предаде БГНЕС. „EBU работи в тясно сътрудничество с „Кан” в навечерието на изтичащия утре срок, за да се опитаме да намерим решение за провеждането на „Евровизия” в Израел“, се казва още в изявление на съюза.

„Ако възникне ситуация, в която разпространителят не може да изпълни изискванията, то винаги има резервен план в случай извънредна ситуация, което е нормално при планирането на толкова голямо събитие с толкова международни играчи.“, подчертава EBU. От там също така уточниха, че „всяка година финансовите гаранции трябва да бъдат предоставени на съюза преди планирането и обявяването на града, който ще бъде домакин на конкурса.” По-рано в понеделник стана ясно, че „Кан” е поискал от правителството 12 милиона евро, за да заплати таксата за конкурса. Ако това не стане, то Израел ще изгуби правото си на домакинство на „Евровизия-2019”. Годишният бюджет на „Кан” е бил предварително отпуснат и е в размер на 35 милиона евро, но в тях не са включени парите за таксата за конкурса, която е трябвало да бъде платена до 01 август, но по искане на израелската страна този срок е удължен с 2 седмици.

Проблемите с предстоящото шоу започнаха още след победата на Нета Барзилай в Лисабон, когато министър-председателят на Израел обеща „Евровизия” в Йерусалим, което предизвика възраженията на много от участниците, и така се стигна до решението конкурса да се проведе в друг град.

Прочети повече

Избрано