Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Луди клипове

Мондиал 2018 – резултати и решетка: ето какво предлага програмата до финала! (ТАБЛИЦА+ВИДЕО)

Публикувано

на

Вече са преполовени осминафиналите на Мондиал 2018 – ето резултатите до момента и кои са четвъртфиналните двойки:

 

Осминафинали:

 

Уругвай – Португалия 2:1

Франция – Аржентина 4:3

Бразилия – Мексико 2 юли

Белгия – Япония 2 юли 

Испания – Русия 1:1 (1:1 пр., 3:4 при дузпите)

Хърватия – Дания 1:1 (1:1 пр., 3:2 при дузпите)

Швеция – Швейцария 3 юли

Колумбия – Англия 3 юли

 

Четвъртфинали:

  1. Уругвай – Франция
  2. победител от Бразилия – Мексико срещу победител от Белгия – Япония
  3. Русия – Хърватия
  4. победител от Швеция – Швейцария срещу победител от Колумбия – Англия

Полуфинали

  1. Победител от Уругвай – Франция (четвъртфинал 1) срещу победител от четвъртфинал 2
  2. Победител от Русия – Хърватия (четвъртфинал 3) срещу победител от четвъртфинал 4

 

 

 

 

Изцепки

Македонци завлядяха света с уникална хореография „на село“! (ВИДЕО)

Публикувано

на

Македонски фенове завладяха социалните мрежи с невероятна хореография „на село“. Баш си на село, защото Неготино е малко градче със съвсем скромен стадион за 1500 души. който обаче посрещна парен „локомотив“ от заварени железа, яхнат от фен с факла, симулираща пушека.

Причината за хореографията е местното дерби от една от двете втори дивизии – срещу Тиквеш (Кавадарци). Миналата година кавадарчани се заядоха с опонента, че семафорът на гарата на Неготиво никога не работел. От Вардар (Неготино) пък отговориха, като припомниха, че въпреки почти 3 пъти по-голямото население на Кавадарци, там въобще пък няма ЖП станция.

„Иде воз“ („Идва влакът“) и „Сите на „возо“ („Всички на влака“) се кефеха домакините.

А не респондираше със случващото се на трибуните и завръши 0:0.

Прочети повече

Изцепки

Депутатка втрещи колегите си, вижте какво развя по време на заседание! (ВИДЕО)

Публикувано

на

Народна представителка в парламента на Ирландия развя по време на заседание бельо, предаде БиБиСи.

Законодателката Рут Копингър от Парламентаристката от лявата партия „Солидарност – Хората над печалбата“ извади от ръката си чифт прашки. Това се случи, докато се разискваше съдебно решение по дело за изнасилване.

Магистрати в югозападния град Корк оправдаха подсъдим. Съдиите се мотивираха с факта, че жертвата на насилника е носила предизвикателно бельо.

„Това решение е недопустимо и искам с жеста си да покажа своя протест срещу обезправяването на жените“, каза тя.

 

Прочети повече

Извън спорта

Невероятната история на математика, печелил 14 пъти тото джакпот (ВИДЕО)

Публикувано

на

През 1990-те години румънският математик и икономист Стефан Maндeл намери начин да надхитри лотарията на Румъния, Австралия, Великобритания и САЩ. Той привлече хиляди хора, спечели няколко джакпота, а след това стана отшелник. Неговата история публикуваха Тhе Нuѕtlе. „Алгоритъмът за подбор на числата“ В края на 1960-те младият икономист търси начин да свърже двата края. Неговата заплата в Румъния е около $88 и с тези пари той не може да изхрани жена си и двете си деца.

Подобно на много други, Maндeл решава да спечели от тотото. Той в продължение на няколко години в най-големи подробности изучава и изследва теорията на вероятността и в крайна сметка разработва алгоритъм за подбор на числата, който нарича „комбинаторна кондензация“. Математикът заявява, че може съвсем точно да предскаже 5 от 6-те печеливши числа. Този алгоритъм намалява броят на потенциално печелившите комбинации от милиони до около хиляда. Заедно с приятелите си той попълва комбинациите и чака тегленето на тиража. В крайна сметка математикът печели 78 783 румънски леи или около $19,3 хиляди. След като покрива всичките си разходи и дава дяловете на приятелите си, участвали в комбинацията, му остават около $4000. Това е достатъчно, за да се подкупят чиновниците и той бяга от Румъния.

Тото синдикатът Maндeл се настанява в Австралия. Там се сеща, ĸaĸ може да спечели местния джакпот. Решението е съвсем лесно: трябва да се попълнят фишовете с всички комбинации. В австралийското тото печели комбинацията от шест числа от 1 до 54 или играта 6 от 54. Позволено е фишовете да се попълват или разпечатват вкъщи, а после да се заплатят в някой тото пункт. През тези години, ако се закупи само по един билет за всяка възможна комбинация, то голямата награда със сигурност ще бъде спечелена, а печалбата в крайна сметка ще бъде една много прилична сума, дори и след като се приспаднат всички разходи. За една-две години той успява да убеди стотина души да обединят парите си и да образуват тото — синдикат. Maндeл автоматизира разпечатването на фишовете. Поставя множество компютри и принтери в една стая и организира разпечатването на фишовете с необходимите комбинации. „Синдикатът“ търпеливо изчакал, когато джакпотът значително превиши общата цена на всички комбинации и след това разпечатва фишовете. Taĸa нареченият синдикат спечелва 12 тото игри с джакпоти в различни региони на Австралия и Великобритания.

Многократните, при това големи печалби, привличат вниманието на австралийските власти. В началото те забраняват да бъдат приемани разпечатани на принтер фишове, а след това и пускането на много фишове от един и същ човек. Един тон печеливши фишове Maндeл намира хора със сходни идеи и в САЩ и решава да спечели големия джакпот на Вирджиния. Там трябва да се избират числа от 1 до 44. „Само“ 7 055 052 комбинации. Математикът създава тръст, в който над 2500 души инвестират по $3000. Така той събира над $9 милиона. В голям склад в Мелбърн инсталира 30 компютъра и 12 лазерни принтера. Maндeл наема 16 души, които печатат 7-метровите листове с фишове, на които са отбелязани всички комбинации. Всичко това отнема 3 месеца. След това този тон хартия е изпратен в САЩ, като транспортът струва $60 000.

На 12 февруари 1992 година джакпотът във Вирджиния, където както на много други места тази тото игра се нарича лотария, достига $27 милиона. Специално избраният координатор в САЩ организира екип от 25 куриера. Само за два дни, предварително разпечатаните всички комбинации на тото играта са пуснати в 125 тото пункта. Но един от тях не успява да обработи всички билети. В крайна сметка са пуснати 78% от всички възможни комбинации. Тегленето на тиража е на 18 февруари и изтеглената комбинация е сред регистрираните фишове. Екипът на Maндeл печели $27 милиона, както и допълнителни бонуси в размер на $900 хиляди.

Actualno.com

Прочети повече

Избрано