Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (06-12 август 2018)

Публикувано

на

Везни Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Везни тази седмица ще ви срещне с много ваши нови и стари приятели и познати. За това не е задължително да имате причина, нещата най-вероятно ще се случат по естествен начин, пише astro.velida.net.
Интересно развитие ще имат ваши познанства с хора родени под знака на Рак, Скорпион или Риби.
През тази седмица ще направите планове с приятели за общи действия в близкото бъдеще.

Възможно е да се ангажирате с няколко нови проекта свързани с хора от приятелското ви обкръжение.
През тази седмица обаче по-голямо внимание ще изискат вашите финансови дела. тъй като има риск от грешка, измама, пропуски и други.
Въобще бъдете максимално концентрирани във всички свои действия свързани с пари.
Някои от вас ще обсъждат или ще разрешават финансови дела свързани с наследство, с наследствен имот, пенсия и др.
Пътуванията през тази седмица ще са свързани с противоречия или с конфликти от всякакъв характер. Като цяло ще има доста напрежение в едно пътуване, което ви предстои или в контакти с хора от различни градове и държави.
В любовен план ако имате партньор, който живее в друго населено място ще имат спорове свързани с прояви на ревност, недоразумения и др.

Скорпион Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Скорпион пред вас е седмица с непредсказуеми събития и преживявания. Всяко едно от тях ще има свое специално развитие, което ще определи бъдещето ви до края на годината.
Сега мнозина ще се зарадват на неочаквани пари, които могат да дойдат по най-неочакван или странен начин.
Предстои ви среща или разговор, който ще е важен за вас преди да вземете решение за бъдещето си.
Няколко важни събития през тази седмица ще са свързани с ваш роднина. Сега ще бъде важно да запазите хармония и разбирателство в семейните си отношения, за да не създавате излишни негативни вихри около себе си.
През тази седмица ще може да създадете интересни за вас познанства, важни за личния ви или професионален живот.
Конкретни събития през този период ще ви разтоварят от някакъв товар или грижа. Може да изживеете временно напрежение, но в същото време разбирате, че такъв е живота.
Образно казано това може да бъде време, в което ще изживеете край или начало на нещо, което да бъде основа на бъдещото ви развитие. Това е време за промяна, за нови неща в живота ви.
През седмицата могат да възникнат малки неприятности свързани с пари. Вероятно ще трябва да направите пропуснато (забавено) и др. Това определено ще се изчисти в рамките на седмицата.
Седмицата вещае събиране или важно събитие свързано с роднина или със съседи.
През почивните дни може да ви изненада телефонен разговор или предложение.
Жените Скорпион ще изживеят приятен момент свързан с дом или с жилище.
Мъжете ще имат много динамични разговори или размяна на съобщения с роднини от различни населени места.

Стрелец Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Стрелец тази седмица ще се концентрирате максимално върху благоприятното развитие на различни събития свързани със семейството ви или с роднини. През тези седем дни ще планирате и ще действате по конкретни задачи свързани с близки хора.
Ще очаквате да намерите решение или да организирате събитие свързано с брачен партньор, родители или с деца.
През седмицата мнозина ще останат разочаровани от едно пътуване или от развитието на отношенията си с хора от друго населено място. Всъщност това събитие ще ви предпази от една илюзия или измама.
През тези дни има вероятност за конфликт с мъж от дома ви, който ще е неприятен поради напомняне за минали ваши грешки и прегрешения.
В работата си се стремете да стабилизирате или развиете отношенията с ваши колеги, което ще ви помогне за прогреса в една нова дейност или идея.
През тази седмица избягвайте големи физически и психически натоварвания.
Жените Стрелец ще се наложи с дипломатичност и компромис да разрешат неприятна ситуация в отношенията си с брачен или романтичен партньор.
Мъжете ще имат притеснения свързани с дете или внуче (включително такива свързани с техен здравословен проблем).

Козирог Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Козирог тази седмица ще получите интересно съобщение или предложение от страна на приятел или роднина, който живее или работи в друго населено място.
Тази седмица ще ви завладеят отново ваши стари идеи или планове свързани предимно със семейството или работата ви.
Вие ще разговоряте относно възможността за тяхната реализация. Сега вероятността да постигнете успех е много по-реална.
За мнозина седмицата вещае събиране в семейството по специален повод.
През тази седмица ваши приятели ще споделят с вас новина, която е свързана с техен успех или важно събитие от живота им.
Също така през тези седем дни чрез приятели ще получите полезна и интересна за вас информация.
Тази седмица е добре да знаете предварително, че ви очакват по-големи разходи. Ще възникне необходимост за различни плащания. Възможен е сериозен преразход на средства.
През седмицата пазете личните си документи от загуба на обществено място.
През тази седмица мъжете Козирог ще имат повече работа и отговорности, които не бива да бъдат отлагани, защото нови се задават на хоризонта.
Жените ще изпадат често в тъжни настроения, поради нереализирани очаквания или желания.

Водолей Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Водолей тази седмица вещае неочаквани събития или ангажименти свързани с документ или договор свързан с пари.
Тази седмица ще бъде благоприятна за разрешаване на проблеми или неприятности свързани с роднини или с колеги. Помощ ще получите чрез нововъзникнали благоприятни за вас обстоятелства.
Сега може да имате успех в работа свързана с производство или с услуги.
През тези дни неочаквано неприятна новина може да промени някои от плановете ви, които имате за този месец. Така или иначе тези промени не вещаят загуба, а временно отлагане или забавяне.
Тази седмица ще получите важна новина свързана с живота на момиче или жена. Ще възникне необходимост от разговор с нея или планиране на обща среща.
През седмицата избягвайте неискрени хора, които ще ви дадат важно, но неизпълнимо обещание.
Мъжете Водолей ще успеят да превъзмогнат една стресова ситуация с помощта на хора родени под знака на Везни, Водолей или Близнаци.
Жените ще имат късмет в новите си начинания, особено ако действат съвместно с дръга жена (или жени).

Риби Седмичен Хороскоп 30 юли – 5 август 2018

Ако сте родени под знака на Риби пред вас е седмица, в която ще преживеете събития, за които ще имате големите надежди и очаквания.
През тази седмица ще възникне напрежение свързано с млад родственик. Ситуацията може да се развие много неприятно.
През тази седмица ще помогнете в труден момент на жена.
Ще ви притесни временно неприятна новина свързана с мъж. Предстои обаче едно благоприятното развитие в близките дни.
За несемейните представители на знака седмицата вещае нова любов, която ще остави в миналото едно старо емоционално преживяване.
Очаквайте интересни новини през седмицата, които ще са от важно значение не само за вас, но и за една група от хора.
Жените Риби ще преживеят ситуация свързана със стара любов или предишен брак.
Мъжете от този зодиакален знак ще имат повод за радост или специални преживявания с брачен или романтичен партньор. „

 ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

Валери Симеонов подаде оставка и му я приеха: ето думите, заради които напусна и цялата история на скандала (ВИДЕО)

Публикувано

на

Валери Симеонов подаде оставка след 26 дни на протести срещу него. До повишаване на общественото напрежение се стигна, след като лидерът на НФСБ направи непремерено изказване в ефира на телевизия СКАТ.

Ето какво точно заяви Симеонов преди близо месец:

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“, заявява вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ по повод Закона за хората с увреждания.

Това остро възмути огромна част от обществото. Майките на деца с увреждания се вдигнаха на протести, а към тях се присъединиха и много граждани.

Симеонов опита да обясни думите си във „Фейсбук”:

„Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума.”

Няколко дни по-късно, подкрепен от работодателите, Валери Симеонов заяви, че ще подаде оставка само ако политическият съвет на коалицията му я поиска. Иначе нямало причина.

„Човек не подава оставка затова, че казва истината. Боли, не боли, това е истината. Аз стоя зад своите думи, категорично“, каза Валери Симеонов.

23 октомври, 2018 година, след среща с Обединените патриоти, извинение отново не последва, оставка – също.

„Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, че да кажа, че тези деца се преструват? Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал“, каза Валери Симеонов.

Ден след това, след среща при Борисов на партньорите в управлението Валери Симеонов се извини.

„По настояване на коалиционния съвет аз поднасям своите изявления към тези които са се почувствали обидени“.

По време на брифинг в Министерски съвет Симеонов заяви, че всичко това е продукт на стартирала срещу него медийна кампания.

„Причините са продължаващата медийна кампания, особено в последните два дни. Тя вече поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ. Пак по същия начин, с частично публикуване на изказване и ваденето от контекста. Давам си сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Не става въпрос само за моята личност и за партията на която съм ръководител, а и за управлението на България“. каза той.

Официално: Бойко Борисов прие оставката на вицепремиера Симеонов! 

Хайде сега да видим след като вицепремиерът Симеонов си подава оставката дали ще продължат протестите и с какви претенции. Разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, тъй като не съм стандартен политик. Смятам, че трябва да се казва истината, човек трябва да е честен, да е последователен, деен и ефективен във всяко нещо, което се захване. Няма никаква драма в това. Правя това, което ми диктува моята съвест. Не го правя под никакъв натиск. На въпроса дали ми е казал Борисов – няма такова нещо. Решението съм го взел днес след обяд, след като съм го консултирал с моята група“, каза Симеонов.

„Няма драма в това, че подавам оставка. Правя това, което ми диктува моята съвест. Решението го взех още днес следобед, след като се консултирах с моята парламентарна група и с моите партньори“. Това заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод подадената от него оставка.

Той реши да се отчете какво е направил, докато е бил част от управляващата коалиция:

„Приключването на защитното-преградното съоръжение на границата ни с Турция, осигуряването на неговата поддръжка, което е много важно, обезпечаването на вземане на решения от Министерски съвет за втори лифт в Банско, прокарването на решение в ЮНЕСКО, което промени тотално предварителното решение за изграждането на този лифт, създаването на работна група за Витоша, бе също по моя инициатива. Това са лично мои инициативи. В решаването на етническите конфликти в Асеновград, участвах лично и показах как трябва да се справяме с такива проблеми“, заяви той и продължи: „Промяната и облекчаването на условията за синя карта, осигуряването на ежеседмична самолетна връзка София-Одеса – това дава възможности на сънародниците ни в Украйна. Няма смисъл да споменавам Закона за шума и Закона за хазарта, законите за местните данъци и такси, водоснабдяването на „Калотина“ и т.н.  Това е равносметката ми за година и половина. Дай Боже всекиму“, каза Симеонов.

„В заключение ще приключа с „Борбата продължава. Основанието за радост в моите опоненти е преждевременно““, завърши той.

След новината за оставката на Симеонов, майките на деца с увреждания извиха хоро на „Орлов мост“, но се заканиха, че протестите няма да спрат, докато оставката не бъде гласувана в Народното събрание. 

Кой е Валери Симеонов: 

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов в кабинета „Борисов 3“.

Роден е на 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна. Председател е на ПП НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“. През 2017 г. е избран за народен представител от листата „Обединени патриоти“.

През 2014 г. също е избран за народен представител от „Патриотичен фронт“. След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за общински съветник в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, става председател на Общинския съвет. През януари 2009 г. подава оставка като председател на Общински съвет Бургас, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в „Меден Рудник”.

На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия. През 1992 г., заедно с Антон Ангелов започва да изгражда кабелна телевизия в жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс „Меден рудник“. Започва работа по разпределение като помощник-технически ръководител в „Трансстрой”, след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“.

Три години плава в Атлантическия океан с траулери на „Океански риболов“, като електромеханик. Валери Симеонов електроинженерство във ВМЕИ – София. Възпитаник е на ямболската математическа гимназия, която завършва с пълно отличие

източник: „Блиц

Прочети повече

Извън спорта

Вижте кои са най-честите капани на Черния петък

Публикувано

на

Когато при кампании от типа на „Черния петък“ търговците обявяват определен процент намаление, но поставят върху етикета на стоките само една цена, човек се чувства леко объркан и в крайна сметка не е сигурен – въпреки анонса за отстъпка, дали реално купува по-евтино. Това заяви Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в ефира на БНР, където се дискутираше темата за предстоящия на 23 ноември „Черен петък“.
Константин Райков посочи и коментира още „класически“ капани на „Черния петък“.

Фалшиви намаления
Това са случаите на масирани рекламни кампании в електронни медии и с брошури за отстъпки при покупката на дадени стоки в определен ден или уикенд. Когато се отиде в магазина, те липсват, обясни Райков. „Така или иначе, потребителят вече е в търговския обект, разглежда другите видове стоки и – ако не е достатъчно чувствителен към тези хватки и ходове, винаги си тръгва с нещо, купено от там“, коментира той.

Недействителни отстъпки
„Търговецът обявява определен процент отстъпки, но те не са реални, тъй като стоката никога преди това не е продавана на по-високата цена“, посочи Райков. Съгласно закона, един месец преди кампанията тази стока трябва да е продавана на старата цена, за да се счита по-ниската за истинско намаление. Когато пък преди кампанията „Черен петък“ е имало някакво друго намаление от 20%, а след това за нея се добавят още 50% и нещата се представят така, че потребителят остава с впечатлението за отстъпка в размер на 70%, отново не са спазени основните законови изисквания. „За да бъдат съвкупни двете намаления, трябва във всеки случай стоката да се е продавала на съответната стара цена поне един месец“, разясни още Райков.

Реални намаления, от които обаче потребителят не печели нищо
Например, даден търговски обект поддържа доста по-високи цени и дори при сериозен процент отстъпки, стоките там остават значително по-скъпи, отколкото на друго място.“Затова е хубаво да се проучва цената при няколко търговеца, включително и ретроспективно, т.е. малко назад да се връщаме. Някои хора споделят, че отиват в даден магазин, виждат нещо, харесват си го и чак след един месец, например отиват да си го купят“, коментира Райков. „Това, че някои хора подхождат с известни резерви към кампаниите за намаления, означава, че не се хвърлят директно в покупките, когато видят -50%, -60%, -70% отстъпки, а разсъждават и преценяват дали имат необходимост от тези стоки“, каза още той.

Недоставена стока и т.нар. „техническа грешка“
„В онлайн пространството пък се появяват лица, които създават сайтове и целят чрез лъжливи реклами да „продадат“ стока, да получат плащането за нея и да не я доставят, което вече е чиста измама“, предупреди Райков. Много характерна е и т.нар. „техническа грешка“. „Рекламира се и се предлага стока на една цена, а след като я поръчате, се оказва, че е по-скъпа с десет лева, например“, допълни той.
Райков потвърди, че при подобни кампании инспекторите на контролния орган присъстват активно в търговските центрове, за да следят процеса, но и да реагират при необходимост. Той обясни, че при установяване на административни нарушения най-често се налагат санкции, които достигат до 3000 лв. При по-леките понякога се дават предписания на търговците да приведат дейността си в съответствие с изискванията на закона. За по-сериозните, нелоялните практики – когато търговецът с преддоговорната информация или чрез анонса е заблудил потребителя за характеристиките или за цената на рекламираните стоки, санкциите са от 1000 до 30 000 лв. Забранява се и прилагането на тази нелоялна практика в бъдеще, като при неспазване на забраната, глобата за търговеца може да достигне до 50 000 лв.

източник: bulnews.bg

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за неделя, 18 ноември 2018!

Публикувано

на

Овен 

Много благоприятно време за всякакви оригинални инициативи. Най-успешни ще са мероприятията, имащи за цел колективно благо, а не личен успех или постигане на някаква друга индивидуална изгода. За днес смело може да насрочвате и организирате приятелски срещи, някаква презентация, изложба или конференция. Трябва да си помислите, че при Вас всичко е под контрол, когато получите огромен сюрприз, който ще Ви накара да се спрете. Хубавото във всичко е това, че сюрпризът доказва, че някой мисли за Вас. Това също е не лош период за обчуване посредством Интернет и регистрация в нов за Вас дискусионен форум. Не е изключено по този начин да си намерите и нови приятели.

Телец

В личния Ви живот днес нещо ще потръгне съвсем не така, както сте очаквали и както сте предполагали първоначално, но пък, от своя страна, ще Ви даде простор за импровизация . Какво пък – нищо лошо няма, да подходите към разрешение на отношенията творчески, а това е увлекателно!

Близнаци

Ако от извесно време воювате за отношенията, то сега може да настъпи решаващия момент. Трудно е да се каже, защо между двама души нещо се променя, но в живота се случва и по някое събитие, което да отхлаби напрежението. Поемете си дълбоко въздух и ще забележите, че се променят не само неща, свързани с Вашия партньор или даже динамиката на Вашата двойка, а най-вече вътрешното Ви състояние. Затова си дайте още един шанс, от който и двамата ще бъдете удовлетворени.

Рак

Днес Ви очакват множество открития в личния живот: както приятни, така и не съвсем. Те ще бъдат толкова многобройни, че някои от тях може да бъдат забравени. Вашата задача е, да ги систематизирате по някакъв начин, ако е възможно , да ги запишете, както и да се възползвате от тях в близко бъдеще.

Лъв

След като в последно време сте се трудили много усърдно и сте решавали проблемите на другите, сега Ви се иска да понамалите темпото и да си отдъхнете, както трябва. Репутацията Ви на човек, който винаги знае какво прави, е широко известна, та затова никога няма да чувствате липса на добра компания. Единственото притеснение, което ще имате е, чие примамливо предложение да приемете и чия компания да предпочетете, но това не е беда, за която може да Ви се съчувства.

Дева

Днешното утро ще бъде изпълнено с кипяща енергия, макар че съвсем не всички събития ще е задължително да се развиват стремително. Дръжте се здраво, докато това състояние не започне да отслабва, а това ще стане някъде преди обяд. Всичкото остващо време ще напомня затишие след буря, а и ще имате достатъчно време спокойно да помислите, да вземете важни решения и да направите всичко, което е необходимо. Ще усетите прилив на свежест, защото с утринните емоции ще си отиде всичко излишно и ненужно.

Везни

Предстои Ви усещане за полет и вълшебна приказка, чийто герой неочаквано сте станали. Нищо няма да бъде в състояние да развали днес Вашето настроение. Гледайки Ви, хората ще си мислят: „Има и щастливци на този свят!”- и тихичко ще Ви завиждат. С бяла завист. Дай Боже повече такива дни.

Скорпион

Постарайте се днес да освободите от каквито и да било задължения. Разбира се, за него ще е трудно да се откаже опт тях, защото изпълнението им смята за свой дълг, но натоварването му през този ден ще бъде такова, че ще му е по- добре без тях.

Стрелец

Убедете се в това, че точно знете, къде звършва приятелството и започва любовта. Днес ще Ви бъде много лесно да прекрачите тази граница както към едната, така и към другата страна. Трябва точно да знаете какво правите и какво Ви е нужно, иначе всичко може да завърши по най-неприятния за Вас начин.

Козирог

През този ден ще се изясни, че Вашият любим човек отдавна таи някаква обида, но съвсем съзнателно не е искал да Ви каже каквото и да било. Опитайте се да си изясните не само за какво се е обидил, а и се постарайте , такава ситуация повече да не се повтаря…

Водолей

През този ден няма да Ви бъде трудно да достигате преследваните от Вас цели, но да разчитате на лаври или да постиганете на всичко без труд все-пак не е нужно да разчитате. В частност, трябва да бъдете предвидливи, ако сте тясно свързани с хора, от които зависи осъществаването на Вашите планове и реализация на надеждите Ви, а също и ако имате общи финанси. Опитайте се да си върнете дълговете, защото иначе следващите наколко седмици ще прекарате в зависимост от своите кредитори. В реализацията на плановете може да очаквате помощ от жена.

Риби

За да не се превърнете в лодка без весла и платна, която постоянно е подмятана от вятъра на различни страни, през този ден ще се нуждаете от някакво обезопасяване. Възможно е да Ви предпази от необмислени крачки страха от поражения, самота или професионален провал. В същото време трябва съзнателно да поемете риск, ако добре сте обмислили своите планове и имате ясна представа за това, което искате. Не пренебрегвайте подкрепата на старите проверени приятели или на някой по-опитен човек. Контактът с тях може да Ви даде възможност да останете дееспоспосбни и финансово обезпечени при всяка ситуация.

източник: lamqta.com

Прочети повече

Избрано