Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Името Ви разкрива дали някога ще забогатеете!

Публикувано

на

На някои хора парите се залепват дори и тогава когато не се трудят твърде много. Други пък работят твърде много усилено, а слабо печелят.

Отговорът на въпроса защо това наистина е така, може да намерите в нумерологичната матрица на всяко име, най-вече когато става дума за пари, работа или богатство.

Как да си изчислите колко пари ви носи вашето име?

На лист хартия напишете вашето име и намерете числото, на което отговаря на всяка ваша буква.

Примерно А – 1, Б – 2 , В – 3 и т.н. Съберете цифрите от името и фамилията отделно, а след това съберете тези две цифри.

Събирайте докато не се получи едноцифрен номер, а неговото значение открийтепо-долу.

Номер 1 – Единиците постоянно искат да са на върха. Те опитват да си вършат задачите по идеален начин, тъй като от това зависи тяхното самоуважение. Не разчитат на никого и не искат чужда помощ. Единиците по правило доста добре печелят, но никога не стават милионери. Много повече ги интересува работата, отколкото акцентирането на капитала.

Номер 2 – Двойките край себе си винаги имат партньори, които помагат, за да имат пари. Техният партньор или ги издържа, или работи, или предоставя условия да реализират своите наистина работни възможности. Възможностите на двойките най-вече са в работа в екип, така че те най-добре ще печелят само ако си сътрудничат в екип. Стават богати само и единствено чрез наследство или ако са партньори в някой добър проект.

Номер 3 – Тройките обичат парите, но до тях стигат само ако им се дадат на готово и ако свържат бизнеса със забавленията. Без талант и късмет тези личности живеят от настоящи, несигурни доходи. Основната черта на тройките е творчеството и любовта им към изкуството и големите идеи. Вярват, че богатство ще придобият само и единствено ако имат талант и голям късмет.

Номер 4 – Четворките наистина им е трудно да достигнат твърде лесно до нищо в живота. Необходимо да полагат усилия, за да печелят успеха, а отказът от удоволствия за сметка на парите е най-голямата жертва. Те е необходимо да отказват нещата, които истински обичат, заради тези, които са добре платени. Добри работници, техните успехи винаги са налице, но за съжаление рядко им се плаща добре.

Номер 5 – Петиците са лежерни личности, така че най-обичат, когато печелят в чужбина. Регулируеми са, имат добра интуиция и слуха за най-малките промени. Това наистина им дава възможност да не харчат парите там, където е напразно. Петиците никога няма да бъдат бедни, тъй като имат таланти, които са добре платени.

Номер 6 – Шестицата изисква съмишленици и връзка, така че най-големите успехи постига в семейния бизнес. И въпреки че за тези личности парите не са цел, които се грижат за тях. Парадоксът при шестицата е, че повече дава, отколкото има, така че ако не успеят да работят в общността, е възможно да се случи почти целият им живот да мине в бедност и нищета.

Номер 7 – Основната черта на седмиците е аналитичноста. Тези хора са в непрекъснато търсене на най-рационалния път, по който биха представили своите идеи и голям потенциал. Те обичат да разкриват чужди тайни, така че от това солидно печелят. Често седмиците жертват своя мир само за да работят нещо, което искат и в което вярват.

Номер 8 – Осмиците непрекъснато искат конкретни и видими резултати. Най-важното е да се плаща за това, което работят, така че никога не работят добре от любов и ентусиазъм. Цял живот може да работят нещо изцяло противоположно на това, което ги интересува – само да печелят добре. Умеят да влагат там, където парите се умножават. Искат власт и сила, тъй като са наясно, че там се крие богатството.

Номер 9 – От една страна, деветките искат нещо, което ще им окаже глобално влияние, но от друга страна искат и бързо и лесно да печелят много пари. Парите и тези личности често са в обтегнати отношения, а основната причина за това е голямото нетърпението на деветката. Ако на време осъзнаят, че работата невинаги е наградена, имат шанс наистина за голям напредък.

източник: zajenata.bg

Извън спорта

Фирма въведе четиридневната работна седмица и се случи нещо шокиращо!

Публикувано

на

Звучи прекалено добре, за да е истина, но компании от целия свят, които са съкратили работната си седмица, са установили, че това води до по-висока производителност, по-мотивиран персонал и по-малко преумора. „Това е много по-здравословно и вършим по-добра работа, ако не работим като луди много часове“, казва Ян Шулц-Хофен, основател на базираната в Берлин компания за софтуерно управление на проекти „Планио“, която стартира четиридневна работна седмица за 10- членния си екип по-рано тази година, предава Нова тв.

В Нова Зеландия застрахователната компания „Перпетуал Гардиан“ отчете спад в стреса и скок в ангажираността на персонала, след като тества 32-часова седмица по-рано тази година.

Дори в Япония правителството насърчава компаниите да разрешат почивка всеки понеделник сутрин, въпреки че други схеми в страната на работохолиците за улесняване на работния процес имат малък ефект.

Д-р Николай Увалиев: След фаст-трак анестезия се идва веднага в съзнание

Конгресът на британските синдикати (TUC) настоява цялата страна да премине на четиридневна седмица до края на века – дискусия, подкрепена от опозиционната лейбъристка партия.

„Това би намалило стреса на жонглиращите между работа и семеен живот и би могло да подобри равенството между половете. Компаниите, които вече са го изпробвали, казват, че е подобрило производителността и благосъстоянието на персонала“, заяви икономистът на TUC Кейт Бел.

Свръхпретовареност

Луси Грийн, експерт по новите тенденции в консултантската фирма „J. Walter Thompson“ заяви, че се наблюдава нарастваща реакция срещу претоварването с работа, подкрепена от вълна от критики, след като шефът на „Тесла“ Илон Мъск заяви, че „никой не е променил света с 40 часа седмично.“

„Хората започват да се отдръпват от тенденцията за 24-часов дигитален живот, който се наблюдава досега и осъзнаваме, че проблемите с психичното здраве са перманентно свързани с работата“, каза Грийн.

Неотдавнашно проучване сред 3 000 служители в осем страни, включително САЩ, Великобритания и Германия, установи, че почти половината от тях смятат, че могат лесно да свършат със задачите си в рамките на пет часа на ден, ако нямат големи прекъсвания, но много от тях работят над 40 часа седмично – като Съединените щати водят в списъка с 49% работещи извънредно, пише Ройтерс.

Шулц-Хофен, 36-годишен софтуерен инженер, тества четиридневната седмица за себе си, след като осъзнава, че има нужда от забавяне на темпото след десетилетие на усилена работа в „Планио“.

„Не съм свършил по-малко работа за четири дни, отколкото за пет, защото за пет дни си мислиш, че имаш повече време, разтакаваш се повече, позволяваш си повече прекъсвания за почивка, пиеш малко повече кафе или разговаряш повече с колегите си, обобщава Шулц-Хофен. „За четири дни осъзнах, че трябва да бъда бърз, че трябва да съм съсредоточен, ако искам да имам своя свободен петък“.

Шулц-Хофен и неговият екип отхвърлят идеята за гъвкаво работно време и плаващи часове, защото това е сложно за реализация чисто административно и са против петдневна седмица с по-малко часове, тъй като това е предпоставка за обратното връщане на претоварването. Клиентите на компанията, които се обаждат в петък, чуват записано съобщение, обясняващо защо никой не е в офиса.

„Имаме неочаквана реакция от страна на клиентите ни. Повечето от тях не се оплакват. Те просто завиждат“, казва Шулц-Хофен.

Рекламната агенция „Грей Ню Йорк“ стартира програма през април, позволяваща на персонала да работи четири дни седмчно за 85% от пълната им работна заплата.

Собственикът на агенцията очаква идеята да се прихване от повече компании и страни, но вероятно не и в собствената му страна: „Мисля, че Америка ще бъде последната страна, която ще ни отстъпи понеделнишките сутрини, защото сме прекалено свикнали с този начин на работа“./БЛИЦ

Прочети повече

Извън спорта

Огромна трагедия: вратар, жена му и големият им син загинаха в катастрофа

Публикувано

на

Огромна трагедия разтърси беларуския футбол след като в автомобилна катастрофа загинаха вратарят на елитния местен ФК Витебск Андрей Шчербаков, съпругата му и 6-годишният им по-голям син.

По-малкото момче на семейството, което се е возило в детско столче на задната седалка на колата, е оцеляло и в момента се намира в болница с наранявания.

Инцидентът е станал в понеделник вечер като автомобилът, управляван от 27-годишния вратар на ФК Витебск, е напуснал своето платно и се е врязъл в камион на Пътна помощ.

Не е ясно дали автомобилът е поднесъл на шосето заради лошото време или водачът е загубил контрол върху управлението. Цялото семейство се е намирало в колата, а от удара на място са загинали вратарят, жена му и по-голямото им дете, което е на 6 години.

По-малкото момче е оцеляло, потвърдиха от футболния отбор.

 

Прочети повече

Извън спорта

Светлана Гущерова проговори за бременността и сложи край на спекулациите

Публикувано

на

Светлана Гущерова най-накрая изплю камъчето за мистериозната си бременност. Тя разкри, че слуховете са верни и с Християн Гущеров очакват първата си рожба.

Мълчанието на Светлана провокира всякакви свободни съчинения по темата, включително и това, че кара проблемна бременност, заради което е била приета по спешност в болница.

Гущерови, които са семейство от 1-ви юли, очакват момиченце.

„Аз съм една много щастлива и обичана жена и скоро ще бъдем две – много щастливи и обичани“, разкрива Светлана в “Папараци” по bTV.

Прочети повече

Избрано