Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Адвокатът на Ветко и Маринела Арабаджиеви обясни за връщането им в България

Публикувано

на

Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно до дни. Това съобщи адвокат Илиян Василев на заседание на Апелативния специализиран съд.

Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август. Ръководителят на Спецпрокуратурата и зам.

-главен прокурор Иван Гешев заяви в началото на месеца, че семейство Арабаджиеви се укриват и за тях е издадена червена бюлетина и се издирват от Европол и Интерпол.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари. В края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел „Маринела“ и в пловдивския хотел „Марица“ бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиевкойто е с обвинение за пране на пари.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа жалба на специализираната прокуратура срещу пускането под парична гаранция на други трима от групата – синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Семейство Арабаджиеви са укрили данъчни задължения от „Захарни заводи“ и „Виктория Груп“ Пловдив в размер на над 9 милиона лева за периода 2013-2018 г. Такива нарушения изложиха от прокуратурата пред апелативния спецсъд (АСНС) по време на днешното заседание, на което се разгледа обжалването на наложената мярка за неотклонение „парична гаранция“ на Вълчо Арабаджиев, Румелия Кирилова и Елена Караянева.

Според прокуратурата тримата подсъдими трябва да получат най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, защото има реалната опасност подсъдимите да се укрият, да извършат ново престъпление, да манипулират доказателствените източници и въздействие върху свидетели. Лишаване от свобода за срок от три години, поискаха още магистратите от съда за извършеното от Арабаджиев престъпление.

Прокуратурата представи и шест броя разпечатки от Търговския регистър (ТР) за участието на Вълчо Арабаджиев в други търговски дружества.

Както на предишното съдебно заседание, така и днес съдът счете, че няма конкретни данни и доказателствени сведения за извършеното от Вълчо Арабаджиев престъпление.

Адвокат Найденова, подзащитник на Румелия Кирилова и Елена Караянева, помоли съдебния състав да не се съгласява с доводите на прокуратурата, защото липсвали достатъчно доказателства за участието на двете й клиенткикакто в организираната престъпна група, така и в разпределянето на имуществото. Тя поиска да се обърне внимание на ревизионните доклади и актовете, защото в тях било посочено, че данъчните задължения се формират по преценка на съответния орган, който извършва ревизията.

изт.  news.bg

Без майтап

Станислав Манолев призна защо е предпочел трансфер в ЦСКА пред такъв Левски

Публикувано

на

Попадащият все още в сметките на националния селекционер Петър Хубчев Станислав Манолев обясни защо е предпочел да подпише с ЦСКА пред възможността да заиграе в Левски. Благоевградчанинът призна, че е отишъл на „Армията“, защото знае, че Гриша Ганчев е стабилен човек и ще си изпълни думата „да оправи клуба“ и че

“Избрах ЦСКА заради Ганчев. Преди време гледах един мач на тима срещу Ботев, защото имах приятел, който играеше при пловдивчани. Като видях публиката и си казах, че един ден искам да играя тук. Да, имаше интерес от Левски, звъня ми Люпко Петрович и много ме искаше. Нямаше как да отида там, защото исках да дойда в ЦСКА“.

„Беше въпрос на време! Гриша Ганчев, когато каже, че ще направи нещо, го прави. Преди 3 години каза, че ще вземе ЦСКА и ще оправи клуба. Видяхте сами, че го направи. За мен тези 8 милиона не трябваше да бъдат плащани. Можеше да се направи още един терен или пансион за юношите, нещо за школата на ЦСКА, за младите“, каза Манолев.

Прочети повече

Без майтап

Мъри Стоилов може да се върне на работа в България

Публикувано

на

Станимир Стоилов – Мъри сподели пред казахстанския „Вести“, че би се върнал на работа в България, но към този момент никой от родните грандове не го е търсил.

Сигурно ще се върна да работя в България някой ден, но засега не планирам такова нещо. А и не съм получил никакви оферти.

Може би някой просто е говорил с агента ми, но нищо повече. Честно казано, мен парите не ме интересуват. Ако получа предложение от някой много голям отбор, тогава може да се замисля да напусна сегашния си пост. Имам задачи и цели с националния отбор на Казахстан, които се стремя да изпълнявам.

Но ако организацията и условията в местния футбол изведнъж се влошат, тогава вече ще си тръгна„, каза Стоилов.

Аз съм едновременно и дипломат, и революционер. Ако истината е на моята страна, аз винаги ще се боря докрай за позицията си. Винаги се боря за неща, които се отнасят до отбора ми. За себе си се боря рядко толкова много. За мен е важно да е спокойно в един клуб, мога да се съглася с много неща, преди да почна работа, но после искам изрядно отношение.

Да, случвало ми се е да работя с ужасни играчи, недисциплинирани, безотговорни. Но на терена нищо не зависи от един играч, а от целия отбор. Никога не ми е интересен един играч, интересен ми е целият отбор. Играчите в Астана разбраха, че просто трябва да следват правилата ми. Иначе просто изхвърчаха от отбора„, заяви Мъри Стоилов.

Прочети повече

Без майтап

Делио Роси посочи на кой отбор иска да стане треньор

Публикувано

на

Бившият италиански треньор на Левски Делио Роси сподели пред местното издание „Ил Матино“, че би могъл да ръководи италианския Салернитана, но от клуба не са се свързали с него.

Моята идея е, че ако един отбор играе лошо, той няма как да печели в дългосрочен план. Въпрос на гледна точка е какво означава да играеш „добре“. Аз мисля, че най-важно е да има баланс в двете фази на играта. Колкото по-красиво играе един отбор, толкова повече шансове ще създава„, заяви Роси.

Аз съм бил достатъчно щастлив човек да водя много големи клубове в кариерата си. Надявам се да продължа да работя, моето бъдеще е свързано само с треньорската скамейка, не мога да правя нищо друго. Колкото до завръщането в някой бивш клуб, историята показва, че това доста често ми се случва, така че кой знае„, заяви италианецът.

Със сигурност бих искал отново да водя един ден Салернитана. Догодина имаме юбилей от влизането в Серия А и аз определено ще го отбележа. От клуба все още никой не се е свързвал с мен по този повод„, сподели Делио Роси.

Прочети повече

Избрано