Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Лекари и адвокати въртят далавери с хорското нещастие, шофьори на линейки и медсестри са в схемата

Публикувано

на

Лекари продават пациенти на адвокати за 100 лв. Срещу тази сума докторът лобира пред ранения в катастрофа за определен юрист, който впоследствие да води делото за обезщетение срещу застрахователната компания на виновния за ПТП-то шофьор. За тази порочна практика предупредиха три независими източника пред „Телеграф“.   Сред тях са потърпевш от катастрофа, представител на Българската асоциация на пострадали в катастрофи и лекар с дългогодишна практика.

  Тъй като адвокатските кантори взимат от 20 до 40% от обезщетението, което може да достигне до 200-250 хиляди лева, ако пациентът почине, и около 15-20 хиляди при средна телесна повреда, в схемата участват още шофьори на линейки, униформени полицаи, следователи, служители в Съдебна медицина и погребални агенции.   Пациент преди няколко месеца е бил настанен в травматологията на „Пирогов“ след като е блъснат от шофьор в София. Пострадалият бил обект на настоятелно лобиране за адвокат с инициали А. В., а в болничната стая се изреждали по трима-четирима представители от различни кантори, които влизали спокойно извън определените часове за свиждане.   „Скарах се със старшата сестра, защото тя повишаваше тон, че майка ми идва извън часовете за свиждане, а адвокатите си влизаха, когато си поискат, на тях проблеми не се правеха“, разказа той.

Избрано