Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Властимащите съобщиха: има задържан за смъртта на Виктория от Русе

Публикувано

на

Има вече вече задържан  и заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Става дума за 21-годишният Северин, живеещ в Русе.
Направената ДНК-експертиза е доказала пълно съвпадение между открития биологичен материал по тялото на жертвата с ДНК профила на лицето.
Мъжът е задържан в Германия, след като още в неделя бяга при свои близки там.

Криминалнопроявен е. Повече подробности по случая дадоха на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.
Главният прокурор също потвърди, че множество доказателства, които обвързват заподозрения с престъплението. Все още обаче се изясняват мотивите,  на този етап се предполага, че става дума за спонтанно извършено деяние, чиято основна цел е била сексуална посегателство.
Цацаров обясни още, че на задържаното в Германия лице са повдигнати обвинения за изнасилване и умишлено убийство, като ако се докаже, че той е извършителят го грозят до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Предстои германски съд да разгледа събраните от българското разследване доказателства и на базата на тях да прецени дали да позволи екстрадицията на Северин.
Премиерът Борисов пък изрази възмущението си от начина, по който трагичният случаи е използван, за да се навреди на имиджа на България пред света.
Премиерът уточни още, че информацията за извършителя се  забавила толкава, защото разследващите са искали да имат 100% сигурност. По време на брифинга, Борисов повтори и даденото още в неделя обещание за увеличаване на средствата за Института по криминалистика, за може той да върши по-качествено и по-бързо работата си.
изт. eurocom.bg

Избрано