Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Фобиите на зодиите

Публикувано

на

Ето кои са най-големите страхове на дванадесетте знака от зодиака: 

Овен

Катисофобия – страх от заседяване

Трябва да им се признае на Овните, че макар и да са напористи, егоцентрични и дразнещи, си имат и положителни черти. Те са безстрашни и винаги готови да се хвърлят с развят перчем в битка, в бурните морски вълни или в огъня. А най-много мразят мудните и нерешителни хора. Общуването с такъв човек за тях е равносилно на наказанието на Прометей – да са завързани за скала и орли да кълват черния им дроб.

Идеята да седят и да чакат да падне таванът ги ужасява. С оглед на това Овните са най-склонни да развият катисофобия – страх от стоене на едно място.

Телец

Боят се от промените – тропофобия

За разлика от Овена Телецът няма нищо против да си седне кротичко и да зачака да падне таванът. Той е убеден, че работата не е заек да избяга. Страхът да не направиш някое излишно движение е претекст на ленивите да не си мръднат пръста и се нарича кинезофобия. Това рядко е проблемът на Телците. Заради консервативния си и уседнал характер те често са поразени от страха от промяна – тропофобия. Мразят да сменят местоработата, жилището, града, училището, каквото и да е. Един от симптомите на страдащите от тропофобия е, че са извънредно твърдоглави.

Близнаци

Десидофобия – не се решават

Близнаците, като нервни, подвижни и лесно подскачащи хора, са склонни към всякакви фобии, в това число арахнофобия (страх от паяци), орнитофобия (страх от птици) или дори анатидефобия (страх от патета). Но истинският им страх, дълбоко закодиран в двойнствената им душа от разположението на планетите, е десидофобия, което е ужас от това, че трябва да вземат решение. Проблемът не е в това, че се колебаят дали да кажат „да“ или „не“, а във факта, че след като го кажат, ще се наложи да поемат отговорността за това.

Рак

Ануптафобия – не искат да са ергени

Те имат връзка със Земята. Планетата майка им говори. Звездите им доверяват своите тайни. Не, нямат шизофрения. Поне не всичките. Раците живеят осъзнат природен живот. Представата им за най-страшна участ е безкрайна пустош, в която бродят сами, изоставени и тежко болни. Агорафобията, или страхът от открити пространства, кореспондира с вечно търсещата уют душица на Рака. Д-р Рак, лечителят, е предразположен и към остри пристъпи на хипохондрия. Но най-опасно е да не развият ануптафобия – ужас, че ще останат без партньор.

Лъв

Атикифобия – от провал

Най-страшното за един себелюбив и самовлюбен Лъв не е омразата, а липсата на внимание. Ако решите да сте зли с Лъва, пренебрегвайте го системно, докато не развие атазагорафобия – ужас от това, че най-внезапно е станал незабележим и никой не му обръща внимание. От “нормалните” човешки фобии – от кокошки, котки, светлина, височина, вода и т.н., Лъвът рядко страда, тъй като също като Овена е напълно безстрашен. Единственият му друг проблем е да не би да се провали. Ако се задълбочи, този страх ще бъде наречен от психиатъра атикифобия.

Дева

Тяхното не е фобия

Девата няма фобия, тя има цял набор – атаксофобия (от безпорядък), бацилофобия (от бацили) и бактериофобия (от бактерии), аутомизофобия (страх да не се изцапат), ателофобия (от несъвършенството), атикифобия (от провал). Прецизната душа на Девата живее в тих ужас, че губи обречената битка със световния хаос, че около нея никога няма да е достатъчно чисто, нито домът й ще е аптека. Уви, това дори не може да бъде наречено „фобия“ в смисъла на „ирационален страх“. Параскаведекатриафобията е една от думите, които всяка 13-а Дева знае. Тя означава „страх от петък, 13-и“.

Везни

Аутофобия – от самотата

Знакът на задружността и партньорството, на благата дума и усмивката се бои най-много от това, че другарчетата може да му се разсърдят и да го зарежат. Представата, че цамбурка самотен през локвите на живота, го хвърля в дълбока депресия. А в някои случаи предизвиква ужас, ускорено сърцебиене, студена пот и други симптоми на ирационалния страх, че неминуемо ще останеш самотен (аутофобия) и изолиран от света (изолофобия). Другите им притеснения са да не погрознеят, тогава развиват страх от грозотата – какофобия, и да не полудеят – дементофобия.

Скорпион

От подигравки – катагелофобия

От торбата с маниите добрият Дядо Господ е извадил щедра шепа и е поръсил с нея Скорпионите. Те са маниакално контролиращи типове, които не могат да понесат мисълта, че някой от васалите им (разбирай приятели и любими) може да изпитва дори бегъл интерес към друг човек или животно. Скорпионите се боят най-вече от подигравки (катагелофобия). Може да се окаже и че изпитват ужас от болници – нозокомефобия, което в нашата страна не е включено в списъка с ирационалните страхове. Иначе тези чувствителни, духовни и обаятелни хора нямат недостатъци.

Стрелец

Елементарно: клаустрофобия

Кое е най-скъпото на един Стрелец? Свободата му. Те са деца на природата, зверчета, които не може да бъдат опитомени. И смъртно се боят да не загубят привилегията да си останат такива. Затова една от типичните за тях фобии е свързана с опита да им се припише отговорност – хипенгиофобия (страх от отговорност). Типична за тях е и клаустрофобията. Страхът от затворени пространства е свързан с това, че душата на Стрелеца се нуждае от простор. Свързан с неспособността да се движиш свободно е ужасът да попаднеш заклещен в тълпата – охлофобия.

Козирог

Агорафобия и акрофобия

Дисциплинирани, работливи и интроспективни хора са Козирозите. Обичат уюта на дома. Той им действа като противоотрова за проблемите и неприятностите на ежедневието, както и неудовлетворението от неосъществените амбиции. Затова понякога развиват зависимост към домашното огнище. Заболяват от агорафобия (страх от големи, открити пространства) и акрофобия (от височина и летене). Рационалната им природа понякога ги подтиква в грешни посоки и те се получават пристъпи на филофобия (ужасяват се от мисълта, че може да се влюбят).

Водолей

Папата ги плаши

Ако някой се е съмнявал, че точно те ще са склонни към най-странните фобии, ето: Водолеите страдат от дидаскалейнофобия (не искат да ходят на училище), ергофобия (на работа) и гамофобия (да се женят). Интелектуалното им отвращение към институциите може да се прехвърли към главата на Римокатолическата църква, особено ако са католици. В такъв случай се разболяват от папафобия, което естествено означава, че ги хваща страх от папата. А той върви ръка за ръка с телеофобията (ужас от религиозни церемонии, в това число и каденето на тамян).

Риби

Ергофобия – не им се работи

Рибите са свикнали да плуват в дълбоките води на човешките емоции. Те са силно интуитивни и всичко разбират. Но им е малко трудно да отстояват своето. Предпочитат да го прокарат по други, по-малко директни пътища. И така, Рибите стават особено тревожни, когато трябва да се конфронтират или да защитят позицията или тезата си. Това е небезизвестната глософобия (страх от говорене пред хора). Често тези мечтателни същества започват силно да се боят от това, че може да им се наложи да работят – този страх се нарича ергофобия.

Източник: Trud.bg

Извън спорта

Момче от народа предложи брак на Наоми Осака, тя го затапи от замах!

Публикувано

на

Момче от народа реши да си пробва късмета с Ноами Осака, като предложи брак на световната тенис звезда в социалните мрежи.

Наоми обаче реши да му върне отговор и стана забавно.

„Ако си търсиш просто канадско момче, моля те, омъжи се за мен”, написа мераклията.

„Момче, ти имаш приятелка.

Разгледах профила ти!”, върна изненадващ и порицателен коментар Осака.

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за 20 март, сряда – я да видим какво са подготвили звездите!

Публикувано

на

Везни

Готови ли сте за поредния ден, изпълнен с романтика, двусмислени погледи и тем подобни неща? Разбира се, да. Подгответе се, както трябва, защото това ще продължи още някое време, особено ако в скоро време сте се запознали с някого, пише lamqta.com. Помнете, че е много важно да бъдете открити за всичко ново. По-рано, когато са се опитвали да Ви запознаят с някого, това се е превръщало в пълна катастрофа, но този път всичко може да завърши по съвършено различен начин.

Скорпион

Денят ще Ви донесе не малко изненади. Твърде трудно ще се ориентирате в ситуацията: интуицията няма да Ви подсказва нищо, а за логически разсъждения информацията ще е малко. В такава ситуация има само един надежден способ да избегнете грешките – да не предприемате абсолютно нищо. Всъщност на всички представители на Вашия знак такава „стратегия” няма да Ви е по вкуса. Ще Ви зарадва среща с приятели отлично ще прекарате времето си във весела компания. За съжаление романтичните отношения няма да се развиват съвсем така, както би Ви се искало, а това ще Ви донесе не малко вълнения. Само имайте предвид, че днес сте склонни към преувеличаване и всъщност не всички проблеми са толкова сериозни, както сега Ви се струва.

Стрелец

През този ден в главата на Вашия любим човек ще се появи някаква много светла и много неочаквана идея, която ще увлече не само Вас, но и него, ако бъде подредено и апетитно изложена. А това значи, че денят обещава да бъде за Вас интересен и изпълнен с положителни емоции.

Козирог

Козирозите ще получат щедра награда за свършената работа, само че много от амбициите на представителите на този знак ще останат нереализирани. Може да се уговорите с ръководството за увеличаване на работната заплата, но едва ли ще постигнете повишение в службата. Това е успешен ден за кратки пътувания, екскурзии, а също и за общуване с делови партньори в неформална обстановка. Лесно ще се разбирате с по-възрастните от Вас хора, независимо дали става въпрос за роднини, или просто за познати. Като цяло денят е благоприятен за общуване с членовете на семейството. Младите влюбени могат да страдат от недостиг на ярки впечатления. Жизненият Ви тонус е висок.

Водолей

Ще се наложи да се проявят чудеса от самообладание: днес обкръжаващите Ви сякаш нарочно ще Ви дразнят и ще Ви изкарват от релси. Не позволявайте емоциите да Ви завладеят. За постъпките, извършени под тяхно въздействие , просто няма начин да не съжалявате в последствие. Ако трябва да вземете важно решение, водете се от логиката и здравия разум. Интуицията днес има почивен ден, а чуждите съвети ще са удивително безполезни. Ще напомни за себе си стар приятел, който има за Вас приятна изненада. Вечерта обещава интересна среща или запознанство с човек, който за дълго ще завладее Вашите мисли.

Риби

През този ден душата Ви ще жадува за творчество и творческа реализация, а и за благодарни зрители или слушатели, които всичко да оценят. В ролята на такъв може да влезе и Вашия любим човек, но ако плодовете на Вашата фантазия не са му по вкуса, търпението му може и да не стигне за дълго време.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за 20 март!

Публикувано

на

Овен 

Склонни сте да се бунтувате и да нарушавате правилата, и едва ли някой ще успее да Ви вкара в ред. Провокирате конфликти, без да се замисляте за възможните последствия, а и говорите всичко, което Ви мине през ум, пише lamqta.com. Тези, които Ви заобикалят, едва ли ще Ви простят такова поведение. Вероятни са финансови трудности. Хората, които са Ви обещали подкрепа, не могат да удържат на думата си и ще се наложи да се справяте със собствени усилия. Настроението Ви ще се разваля, , а жертва на Вашето раздразнение стават близките. Единственото, което може да помогне да се справите с негативните тенденции, това е чувството за хумор.

Телец

От този ден е напълно вероятно да започнете нещо ново. Вариантите са много: с нов любим човек, въобще без него или пък с предишния, но на нов лад. При всички случаи някакъв елемент на новост трябва да присъства днес обезателно.. Ако ли пък всичко Ви устройва, просто кажете нов комплимент или подарете красив букет цветя. Също е изход.

Близнаци

Денят ще започне много успешно. Ще се справите с много важни работи, тъй като действате бързо и находчиво, като не се страхувате от нестандартни методи и въобще ще се покажете по най-добър начин. Втората половина на деня ще бъде по-сложна. Тя ще донесе проблеми при общуването с близките и ще Ви накара да се замислите за перспективите на развитие на отношенията с любимия човек. Вечерта самочувствието Ви може да се понижи. Пазете се – днес трябва да се въздържате от прекомерни физически натоварвания, преяждане и злоупотреба със спиртни напитки.

Рак

В никакъв случай днес не трябва да нервничите и да преживявате. Нито едно събитие на този свят не заслужава Вашите сълзи и нервно разстройство! Освен това, настроенията Ви винаги ще се отразяват на настроението на Вашия любим човек, а да го огорчавате, няма никакъв смисъл.

Лъв

Очаквайте неочакваното и бъдете готови то да Ви се яви в много мъглива форма. Проектът, който Ви изглежда скучен, изведнъж ще се окаже интересен и многопластов и отново ще Ви стимулира, да се захванете за работа. Или пък колегата неочаквано ще прояви точно онзи талант, който не е достигал на Вашия тандем за напълно успешна работа. Даже личният Ви живот може изведнъж да тръгне „заобиколно” покрай Вашия сегашен път. Денят обещава да бъде интересен.

Дева

Денят е подходящ за разходки и кратки пътувания, както и за срещи с представители на ежедневното Ви обкръжение. Всички текущи задачи през това време ще се решават лесно. По време на пътуване има вероятност да Ви се появи приятен събеседник, или ще възникне друга възможност за получаване на добри впечатления. Възможно е да получите радостно известие. През днешния ден ще се усили Вашата проницателност и чувствителност, и затова някои положителни тенденции ще усещате интуитивно, много преди да са се случили в действителност.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Прочети повече

Избрано