Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Топ публикации

Щастливият екзекутор на Ливърпул Милан Павков: Получих над 1000 съобщения и…

Публикувано

на

В среща от четвъртия кръг на група „С“ в Шампионската лига Цървена звезда удари с 2:0 Ливърпул с попадения на Милан Павков. 24-годишният нападател от Нови Сад признава, че е получил над 1000 съобщения, но още няма време да изчете всичките.

 

Получих над 1000 съобщения и нито едно не съм прочел още“, каза Павков.

Интересно е, че той не си размени фланелката с нито една звезда от състава на гостите, оценен на 580 млн.

евро.

„Не практукувам смяна на фланелката с противника. Задържам я за себе си, а после мога да я подаря на някого. Вече е резервирана за определен човек, още от преди мача я бях обещал“, призна Милан Павков.

Топ публикации

Всички отбори, с които може да се падне България в квалификациите за Евро 2020!

Публикувано

на

България е на 29-о място в европейския футбол и това значи, че ще попадне в 3-тата от общо 6 урни при жребия за Евро 2020.

55-те тима ще бъдат разпределени в 10 групи, катопървите 5 са с по 5 отбора, а последните 5 – с по 6, като от всяка урна в съответната група ще се падне по един тим.

Това значи, че ние не можем да се паднем в дадена група само с отбор измежду 21-во и 30-о място, тъй като не попадаме под ударите на нито едно от 4-те ограничения – да бъдем домакински отбор, за да сме максимум с още един такъв в групата (пр. Англия, Германия и Унгария), да сме отбор „с тежки зимни условия“ (пр. Норвегия), да имаме „политически конфликт“ с потенциален опонент (пр. Сърбия-Косово) или „прекомерно пътуване“ (Азербайджан-Гибралтар).

Потенциални съперници на България:

Урна 1: Швейцария, Англия, Португалия, Холандия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Полша;

Урна 2: Исландия, Украйна, Босна и Х., Швеция, Германия, Дания, Русия, Австрия, Чехия, Уелс;

Урна 4: Унгария, Румъния, Гърция, Албания, Кипър, Естония, Черна гора, Словения, Грузия, Литва;

Урна 5: Косово, Македония, Люксембург, Беларус, Армения, Азербайджан, Казахстан, Молдова, Фарьорски о-ви, Гибралтар;

Урна 6: Лихтенщайн, Андора, Сан Марино, Малта, Латвия.

 

Прочети повече

Без майтап

Регламентът за плейофи за Евро 2020 и възможността България да участва в тях – кратко и ясно!

Публикувано

на

Ексклузивно и само на моята стена: относно България и Евро 2020: по-просто от това няма кой да ви го обясни, надявам се да оцените труда ми, пишете, ако има забележки и питания:
––-
В квалификациите за Евро 2020 се разпределят 20 от общо 24 квоти – класират се първите два отбора от 10-те квалификационни групи. Останалите 4 квоти се разперделят от плейофите на Лигата на нациите, като всеки квалификационен плейоф – на Лига 1, Лига 2, Лига 3 и Лига 4, дава една квота. Във всеки плейоф участват 4 тима, които не са се класирали от квалификациите.
 
Заб 1. Победители в групи от Лига 2, Лига 3 и Лига 4 не могат да играят в плейофите срещу тимове от по-висока лига.
 
Заб. 2. Когато даден отбор спечели квота за Евро 2020 чрез квалификациите и респективно освободи място в плейофите на съответната лига, мястото му в четворката на въпросната лига се заема от следващия в класирането й отбор. Ако са останали 3 и по-малко отбора, четворката се попълва от тим(ове) от по-долна лига.
 
България завърши на второ място в Група 3 на Лига „С“ (трето ниво) на Лигата на нациите. В нашата дивизия има още три Групи – 1, 2 и 4. като измежду четирите тима, завършили на вторите места в тях, сме с най-добър баланс. Тъй като в Лига „А“ (първо ниво) и Лига „B“ (второ ниво) има по 12 отбора, това ще рече, че сумарно сме на 29-о място в рангилстата на Европа. Това ни гарантира място в трета урна (21-30 място) при жребия за квалификациите за Евро 2020. Ако завършим на едно от първите 2 места в квалификационната група, ще се класираме директно за шампионата. Ако ли не, можем да търсим квотата чрез баражи в плейофна четворка при следните ситуации:
 
Вариант 1) Поне един измежду завършилите по-напред от нас в Лига „С“ Сърбия, Финландия, Норвегия и Шотландия се класира директно и освободи място в четвортката от това ниво – оптимален вариант за плейофи;
 
Вариант 2) Ако полуфиналите на плейофната четворка от нашата лига „С“ си останат Шотландия – Финландия и Норвегия – Сърбия, но в четворката на Лига „А“ или Лига „В“ се е освободило поне едно място, което да бъде запълнено с най-добрия тим от третото ниво – България (т. е. на практика поне 17 измежду първите 24 тима в ранглистата да са се класирали за Евро 2020 чрез квалификациите. Другият, вече по-скоро теоритичен вариант, е останалите за плейоф тимове от Лига „А“ да са 5 и повече, но в Лига „Б“ да са максимум 3 и поне един от тях да е спечелил групата си, за да не може тим от Лига „А“ да слезе в нея).

източник: Мони ГЕОРГИЕВ

 

Прочети повече

Изцепки

Старец се съблече и нахлу по време на мач (ВИДЕО)

Публикувано

на

Често сме свикнали по време на мач на терена да нахлуе млад и бързоног фен, който да си направи селфи с някоя звезда или дори разголена мацка, която да прикове вниманието на мъжката аудитория. Е, ето нещо по-различно. Старец се съблече гол до кръста и влезе на терена по време на мач от ниските дивизии на Англия.

Дядката, която бе дошъл с инвалидна количка и придружител, си направи майтап, като нагази по тревата, влизайки от единия край на игрището. Разбира се, стюардите го изведоха с усмивка на лице, като възрастният мъж видимо нямаше желание да се съпротивлява и вероятно „нарушаването на обществения ред“ е било предварително планирано.

Прочети повече

Избрано