Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Ето срещу кой отбор в София България ще почне европейските квалификации

Публикувано

на

Футболните ни национали започват и завършват с домакинства битките в Група А за Евро 2020. Откриваме пресявките срещу отбора на Черна гора на 22 март 2019 г. на ст. „Васил Левски“. 3 дни по-късно тимът на Петър Хубчев гостува на Косово.

На 7 юни нашите имат визита на Чехия в Прага, а на 10-и посрещат Косово. На 7 септември „лъвовете“ ще излязат срещу фаворита Англия на „Уембли“. На 11 октомври България гостува на Черна гора, а 3 дни по-късно посреща Англия. Последният, и отново решителен мач на нашите е отново в София – на паметната дата 17 ноември, когато посрещаме Чехия. Само тази среща и гостуването на „Уембли“ са от 19.00 ч., а всички останали са от 21.45. Така отборът на Хубчев има свободни дати за контроли през септември и ноември, когато играе само по един мач в квалификациите.

Освен програмата в 10-те квалификационни групи, от УЕФА обявиха увеличение с 50% на премиите от участието в първия турнир за Лигата на нациите. Така отборите от нашата Дивизия С ще получат по 1,125 млн. евро, тези от Дивизия В по 1,5 млн., а от D по 750 000. Най-щедри са бонусите за 12-те участника в Дивизия А, които имат гарантирани по 2,25 млн. Жребият в Дъблин вчера определи на 5 юни домакинът Португалия да играе с Швейцария в Порто, а на следващия ден да се срещнат Англия и Холандия в Гимараеш. На 9 юни са малкият финал в Гимараеш и големият в Порто. Шампионът ще прибере 7,5 млн., а финалистът 6,5 млн. Бронзовият медалист ще спечели 5,5 млн, а 4-ият тим – 4,5 млн.

Дума

Избрано