Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Един необикновен хотел, вграден в „Боинг-727“! (ВИДЕО)

Публикувано

на

Ако някога сте си мечтали да живеете на изгубен остров, в разбил се самолет, то този необичаен проект, реализиран в околностите на Кепос, Коста Рика, е билетът за отпътуване към това приключение. Разположен до „Национален парк Мануел Антонио“, „Коста Верде курорт“ представлява хотел, който е вграден в самолет „Боинг-727“ от 1965г. Това е един от най-необичайните проекти реализирани в Коста Рика. В миналото самолетът е изпълнявал полети на компании в Южна Африка и Колумбия, но днес е реконструиран и превърнат в компактен хотел, от чиито стаи се разкриват приказни гледки към плажа и океана.

Когато жизненият цикъл на въздушното превозно средство бил към своя край и наближавало времето за бракуването му, група инвеститори го закупили и изнесли от самолетното гробище на Сан Хосе. Той бил разглобен на пет части, които били транспортирани до джунглите на Мануел Антонио и бил възкресен под формата на хотел. Проектантите го разположили върху висок пиедестал, за да може гостите му да се наслаждават на неповторими гледки от своите стаи.

Обзавеждането е ръчна изработка, от тиково дърво, транспортирано от остров Ява, Индонезия. Хотелът „Боинг-727“ е съставен от две спални с огромни легла и самостоятелни санитарни възли, плазмени телевизори, както и кухня, голяма дневна, тераси с изглед към океана, спираловидно стълбище за изкачване до хотела и уникална околна градина. Гостите могат да се наслаждават на прекрасни романтични вечери на терасите, под открито небе, пиейки класно вино в компанията на местните обитатели – ленивци, тукани, маймуни и др. Цените за една нощувка са между 300 и 350 долара, в зависимост от сезона. Курортът разполага с четири класни ресторанта, които могат да задоволят всеки вкус и да предложат страхотни местни и интернационални ястия, приготвени от опитни професионалисти. Безспорно най-необикновеният от тях е „Ел Авион“, който е изграден в стар военен транспортен самолет, модел „С-123“. Историята му е доста интересна, тъй като е бил част от събитията, около един от най-големите световни скандали през 80-те години на миналия век – кризата с американските заложници в Ливан. През 2000г. останките на самолета са закупени от същите инвеститори и са транспортирани до Кепос. Той е докаран с ферибот, тъй като кабината му се е оказала по-широка и е било невъзможно да се транспортира с камиони през местните мостове. След като е разчистен терена върху хълма на Мануел Антонио, бившата военна реликва се разполага в новия си дом, с далеч по – безопасна мисия – ролята на необикновен бар и ресторант

текст: actualno.com, сн. инстаграм

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

My home last night! A Boeing 727 constructed by South Africa Air in 1965 and eventually also flown by Avianca Airlines before being retired in Costa Rica, where it was purchased by Hotel Costa Verde and refurbished into a suite. My favorite parts were the cockpit bathroom (definitely now high on my list of favorite bathrooms I’ve been in) and the beautiful views of the ocean and the animals in the surrounding jungle right from the porch! #costaverde #hotel #hotelcostaverde #plane #airplane #boeing727 #727 #planes #airplanes #southafricaair #avianca #costarica #manuelantonio #quepos #travel #traveling #unique #uniquehotels #hotelroom #suite #jungle #ocean #oceanview

Публикация, споделена от Kat 🐱 (@kataliciousdef) на

Извън спорта

Кръвната група влияе върху характера: разберете бъдещето си!

Публикувано

на

Влияе ли кръвната група на характера ви и може ли предварително да се разбере какво може да очакваме едно едно бебе например?

Група лекари са провели проучване и дълбоки изследвания в тази област, пише bulnews.bg. Оказва се, че много гени при хората, могат да доведат до определени качества при даден индивид. Оказва се, че много от гените и качествата, които следват от тях се дублират с прогнози на астролози според планетите и зодиакалния знак на човек.

Ето какво показват резултатите от проучването:

Носителите на първа кръвна група – тези хора са много смели, силни и целеустремени. Обикновено те са лидери по природа и притежават неудържима енергия. Те са и чудесни организатори.

Естествено имат и отрицателни черти – внезапно избухване, често проявяват гняв и агресия.

Носителите на втора кръвна група – те са балансирани и спокойни. Обикновено са леко срамежливи и съпричастни към чуждата болка – взимат всичко присърце. Тези хора са чудесни домакини, пестеливи са и обичат да им е комфортно и уютно. Лошите им качества са самочувствието и консерватизмът, които пречат за решаването на много от ежедневните лични или професионални въпроси.

Носителите на трета кръвна група – те обикновено са хармонично развити и творчески настроение. Те често обаче попадат в някаква неприятна рутина, която ги ограничава. Хората от група Б (III) често променят настроението си и показват непоследователност в преценките, възгледите си и действията си. Те често сменят мечтите си и това пречи на реализирането на целта.

Носителите на четвърта кръвна група – тук има разминаване между психолози и астролози. Според първите собствениците на тази кръвна група са най-големите убийци. Според астролозите, представителите на тази кръвна група пък са събрали най-доброто от останалите три. Те имат завидни лидерски качества, интуиция и комуникационни умения. Представителите на групата AB (IV) в същото време са нерешителни, противоречиви и особени. Умът им е в постоянна битка със сърцето – никоя страна обаче ще спечели, остава под въпрос.

Тези неща все пак са приблизителни, защото всички хора са много различни. Дори идентични близнаци показват различна индивидуалност.

Прочети повече

Извън спорта

Най-щастливите и най-нещастните зодии! ? (част II)

Публикувано

на

Везни
Творецът

Везните изкусно се правят на щастливи. Така се стараят животът им да изглежда красив и хармоничен, че илюзията е пълна.
Ключът от бараката: Дори самите те трудно различават преструвката си от реалното усещане за благоденствие.
Какво му трябва: Красота, творчество, любов. За Везните възможността да се изразяват чрез изкуство е предпоставка за щастие.
Може да го съсипе: Среда на скандали и вражди, грозна обстановка.

Скорпион
Осъзнатият

Родените под знака на Скорпиона са наясно, че щастието им е въпрос на личен избор. Те са готови да положат усилия – да се хранят правилно, да тренират, да четат книги, изобщо да се усъвършенстват, за да заслужат това щастие.
Ключът от бараката: С възрастта помъдряват и осъзнават, че щастието им не зависи от външни фактори, а идва отвътре.
Какво му трябва: Самочувствие и самоуважение.
Може да го съсипе: Неувереността.

Стрелец
Приключенецът

Стрелецът е най-щастливият знак. Рядко увесва нос, сякаш в живота му няма нито едно облаче. Човек без проблеми няма. Той просто има чудесен механизъм за оцеляване.
Ключът от бараката: Не показва че е нещастен. Колкото и да е странно, това му помага да излезе от мрака.
Какво му трябва: За да е щастлив, на Стрелеца му трябват приключения. Свобода. Усещането, че животът му ври и кипи.
Може да го съсипе: Застоят и скуката.

Водолей
Добронамереният

За нещастие Водолеите са добронамерени хора, които всеки път успяват да постъпят неправилно.
Ключът от бараката: Проблемът е че Водолеят има благородни планове, които най-често не успява да доведе докрай. Това затвърждава подозрението му че е безполезен и всичките му усилия са напразни.
Какво му е нужно: Да приеме различността си и да се помири със себе си.
Може да го съсипе: Хорската глупост, когато няма как да избяга от нея.

Риби
Емоционалният

Рибите имат репутация на ревльовци, но тези привидни страдалци са доволно щастливи хора. Причината може би се крие именно в това, че често изпускат клапана.
Ключът от бараката: Те не потискат емоциите си, което ги прави по-спокойни и съответно щастливи в дългосрочен план.
Какво му трябва: Любов и вълшебство – представителите на Риби не могат да дишат без това усещане.
Може да го съсипе: Студенината и безразличието.

За останалите 6 зодии – виж ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

Най-щастливите и най-нещастните зодии! ?

Публикувано

на

Овен
Победителят

Веселието им е заразно. Когато са в добро разположение на духа, нищо не може да ги спре. Но Овните често изпадат в мрачно настроение, което се дължи на разочарование – най-вече от поведението на близките им хора, пише bulnews.bg.
Ключът от бараката: Овенът обича да се оплаква. Това го прави по-малко нещастен. След поредния скандал, му олеква.
Какво му трябва: Разнообразие и възможности за себеизява.
Може да го съсипе: Изолацията и безразличието на околните.

Телец
Закостенелият

Обратно на Рибите, Телецът изглежда по-доволен, отколкото е. Тъй като всички Телци мразят промените, това може да ги накара да се придържат към статуквото, дори когато са нещастни.
Ключът от бараката: За тях е много важно как изглеждат в очите на околните. Толкова важно, че това определя и как се чувстват. Самозаблудата става заместител на щастието.
Какво му трябва: Само любов и вярност.
Може да го съсипе: Измяната.

Близнаци
Жизнерадостният

Близнаците са като пролетен ден – в един момент са тъжни и подтиснати, в следващия в душата им засиява слънце. Умеят да се прикриват и обикновено никой не разбира кога са истински депресирани.
Ключът от бараката: Непостоянната му природа не допуска да скърби постоянно. Не се опива от страданието.
Какво му трябва: Мисълта, че има право на избор. И любов.
Може да го съсипе: Усещането за принуда, за това че е
в клетка.

Рак
Недоволният

Изненадващо е че Ракът не е първият, а третият най-нещастен знак в зодиака.
Ключът от бараката: Ракът никога не е доволен. Ако спечели от лотарията, ще си каже: „Ех, защо не ударих джакпота!“ Не е способен да се наслади на момента. За него щастието е химера. Нещо в бъдещето.
Какво му е нужно: Да знае, че има поле за положително развитие – в дома, както и в работата.
Може да го съсипе: Мисълта че няма бъдеще.

Лъв
Актьорът

Лъвът е вторият най-щастлив знак. Повечето Лъвове са оптимисти, но не винаги устояват на изкушението да се депресират и да потънат в поредната драма. За тях да страдат експресивно – това е изкуство.
Ключът от бараката: Вярата че е неотразим му помага да се изправи на крака. А също и фактът, че 70% от нещастието му е блестяща актьорска игра.
Какво му трябва: Благосклонна публика.
Може да го съсипе: Неувереността.

Дева
Неразбраният

Девата е най-нещастният и неразбран знак в зодиака. Начинът им на мислене елиминира шанса за лично щастие.
Ключът от бараката: На преден ред за Девата са реални неща като дълг, ред и печалба.
Какво му е нужно: Едно просто „Браво, добре постъпи. Благодаря.“ А също и да получава подкрепа в усилията си да въведе ред, дисциплина и план в живота.
Може да го съсипе: Несигурността, мръсотията и безредицата.

За останалите 6 зодии – виж ТУК!

Прочети повече

Избрано