Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Вотът за „Златната топка“ опорочен: разкриха скандално гласувал в анкетата!

Публикувано

на

Церемонията по връчването на Златната топка продължава да буди съмнения и тревоги. Днес се появиха нови компромати, опетняващи най-желаната индивидуална награда във футбола, която тази година бе връчена на полузащитника на Реал Мадрид Лука Модрич.

В анкетата на „Франс Футбол“ се появи името журналиста Абду Боина от Коморските острови, като според списъка на гласуващите за Златната топка, Боина работи за местното издание Albalаd Comorоs.

Според Fox Sports обаче, въпросното издание не съществива от цели шест години, дори нещо повече – фотограф, работил за Albalаd Comorоs споделя, че не си спомня журналист с подобно име да е работил някога за вестника.

„Изненадан съм да разбера, че ежедневникът Albalad Comoros съществува. Ето какво знам и каква всъщност е истината: Този вестник е закрит през последните почти шест години. В неговия екип никога не е имало репортер с името „Абду Боина“. Тогава имахме двама спортни репортери – Абдул Юсуф, който отговаряше за френското издание и Шариф Юсеин за арабската версия на вестника“, коментира спортният фотограф Тоимиму Абду.

180 журналисти от цял свят бяха акредитирани от френското списание „Франс Футбол“, за да подредят своята топ 5 класация. Първият в тази класация получава 6 точки, вторият – 4, третият – 3, четвъртият – 2 и петият – 1. Именно на тази база се определя и носителят на най-престижния индивидуален трофей във футбола през годината.

Гонг

Избрано