Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Сега ще ви споделя как успях да изкарам слузта от белите дробове на детето ми само с един компрес – бабина рецепта, но действа

Публикувано

на

Компрес от джинджифил лекува упорита кашлица и пречиства белите дробове на пушача

Компрес от джинджифил е решение, което е необходимо да опитате, ако страдате от настинки и болести на дихателните пътища. Това е естествено средство, което със сигурност ще ви помогне да преодолеете посочените нарушения на здравето, пише lekuvai.bio.

Лекарственикът на император Хуанди е написан в периода на Воюващите царства (475 –- 221 г.

пр. н. е..Тази грандиозна творба е най-ранният иззточник по въпросите на медицината в Китай.

В него има както теоретическите знания, натрупани в древен Китай, така и практически съвети. Лекарственикът на император Хуанди обхваща области като анатомията и физиологията на човека, произхода на болестите, като така полага теоретичните основи на китайската народна и традиционна медицина.

 

От Лекарственика на император Хуанди избрахме за вас компрес с джинджифил.

Този метод има висока биологична активност и може ефикасно да изхвърли слузта, която обичайно съпътства най-тежките атаки на кашлицата.

Компрес от джинджифил може да неутрализира лошата кашлица много бързо. Също така, друго положително нещо е, че този компрес е особено ефективен за деца. Всички необходими съставки са добре познати и е лесно да се набавят.

Това е решение, което трябва да се опитате, ако страдате от настинки и болести на дихателните пътища. Компрес от джинджифил а е естествено средство, което със сигурност ще ви помогне да преодолеете посочените нарушения на здравето.

Джинджифиловият компрес има висока биологична активност и заедно с меда може ефективно да изхвърли слузта, която обичайно присъства в най-тежките атаки на кашлицата .

Тези съставки са много полезни, тъй като те биха могли да неутрализира лошата кашлица много бързо. Също така, друго положително нещо е, че те са особено ефективни за деца. Всички необходими съставки са добре познати и лесно могат да се намерят.

Компрес от джинджифил – рецепта

Необходими съставки:

Пчелен мед
Джинджифил
Брашно
Растително масло
Салфетка
Марля
Самозалепваща се лента

Начин на приготвяне:

Първо се смесва брашното с малко количество мед, така че тази комбинация да стане като тесто за питка. След това се добавя джинджифила. Количеството на джинджифила не бива да е повече от 1-2 супени лъжици в настъргано състояние. Тази смес по-късно ще се използва за компрес. Не са дадени точните грамажи на останалите съставки, тъй като всичко зависи от гъстотата на меда.

Добавете малко растително масло и оформете като лапа, с големина горе-долу колкото дланта. След като завършите тези стъпки, поставете оформената смес върху салфетка и увийте салфетката в тензух.

Намажете мястото, върху което ще поставите компреса с кокосово масло или свинска мас. Нека краищата, там където ще е самозалепващата лента, да са сухи, за да може да се закрепи. Отгоре, преди да сложите самозалепващото фолие, бихте могли да покриете с кухненска хартия. В никакъв случай не правете тези три неща:

– не оставяйте детето да спи с компрес от джинджифил
– не поставяйте компреса в близост до сърцето
– не ползвайте повече от три вечери.

Компресът се държи дотогава, докато може да изтърпите загряващото действие. Пушачите могат да прибавят горчица към този компрес, за по-добър ефект.

Извън спорта

Хороскопът за 24 април, сряда

Публикувано

на

Везни

Постарайте се да се настроите на философска вълна. Не трябва да пришпорвате събитията, да проявявате нетърпение и да подтискате обкръжаващите Ви. Забавянията в работата не трябва да Ви притесняват, пише lamqta.com. Те няма да Ви попречат да достигнете целта , ако не започнете да нервничите и не допуснете куп грешки. Възможно е преодоляване на различни отдавнашни разногласия с деловите партньори, които в крайна сметка ще разберат, че на Вашето мнение може и трябва да се доверят. Неочаквана среща ще Ви накара да се замислите , до колко обмислени и верни са били взетите неотдавна от Вас решения, отнасящи се до личния Ви живот. Сега е все още възможно да обмислите всичко и да се откажете.

Скорпион

Бъдете предпазливи. Този ден ще бъде свързан с огромно количество съблазни и провокации. Лесно може да допуснете грешка, поправянето на която би било много трудна задача. Това е особено валидно за романтичните отношения. Не разчитайте, че ще успеете да запазите нещо в тайна: днес тайните бързо ще стават достояние на обществеността. И макар че Вие лесно ще си прощавате всички слабости и пропуски, обкръжаващите Ви съвсем няма да са снизходителни. Затова не трябва да се учудвате на критиките по свои адрес.

Стрелец

Кръгът Ви на общуване стремително се разширява, сдобивате се с нови познати, намирате нови делови партньори, съмишленици и съюзници. Оригиналните Ви идеи ще бъдат добре приети и няма да е трудно да си осигурите подкрепата на влиятелни хора, както и да намерите инвеститори и спонсори. Всичко ставащо има само един минус, но той е доста значителен: Вашата „половинка” ревнува. Ако все още не сте намерили своята любов, трябва да сте по-внимателни. Към Вас сега проявяват внимание много хора, но няма да е лесно да си дадете сметка, кой от тях наистина е интересен.

Козирог

За Вас денят няма да бъде много успешен, но пък, за сметка на това, спокоен. Звездите Ви съветват да го прекарате в обкръжението на своите близки, готови да споделят Вашите грижи и тревоги, да Ви изказват своята подкрепа, или просто да споделят Вашите интересни занимания. Нужна Ви е приятна компания, тъй като когато сте насаме със себе си, бивате обхванати от мрачни мисли. Разходките е по-добре да отложите за втората половина на деня. Утрото е подходящо за неприбързани разговори, кулинарни експерименти , дребни домашни работи, или просто за мързелуване.

Водолей

Днес Вашия най- добър приятел може много силно да измени отношението Ви към Вашия любим човек Това е възможно да стане благодарение на фразата: „на мен не ми харесва!” – казана от него, а може и да бъде по някакви други причини.Като цяло, днес е най- добре да не обсъждате личния си живот с приятелите.

Риби

Денят е свързан със сериозни семейни проблеми, разрешаването на които ще отнеме доста време. Грижите и суетата дразнят, но пък резултатите се оказват напълно достойни. Помнете, че точно във Вашата глава днес ще се появят най-хубавите идеи, и че именно Вие сте в състояние да дадете на човека, изпаднал в трудна ситуация, действително полезен съвет. Вероятността за нови запознанства е голяма, но едва ли през този започващите отношения ще прераснат в нещо сериозно. Вие ще се стремите само към приятно общуване, без да искате да се потопите в изобилието от чувства. Флиртувайте, но не давайте каквито и да било обещания.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за 24 април, сряда

Публикувано

на

Овен 

Днес ще трябва да сте по-внимателни и да се опитате да се съобразявате с чувствата на другите. Може малко да ви помръзва, но не очаквайте някой друг да ви свърши работата. Добре е да не се опитвате да спорите с висшестоящи, няма да е във ваша полза, пише lamqta.com.

Телец

Днес звездите Ви препоръчват да се доверите на своята интуиция и да я следвате безпрекословно, дори и здравият разум да намеква или да казва, че всичко може и трябва да се върши по съвършено друг начин. След това ще имате възможност да сравнявате какво се е получило и какво би могло да се получи.

Близнаци

През този ден Близнаците могат да изпитат неописуема гама от чувства , която може да се отрази на способността за издаване на членоразделна реч. Не крещете прекалено страшно – разбира се, че са виновни пред Вас, но няма защо да усложнявате нещата. Напълно достатъчно е, спокойно да обясните на провинилия се член на семейството, какво и как трябва да се направи.

Рак

Днес към Вашия любим човек може да се присламчи някой друг. Едва ли това ще Ви хатеса, но място за притеснение няма да има до момента, в който да проявите своята ревност. По-добре поговорете с любимия за този трети като за забележителен човек. Вашето внимание ще бъде оценено много повече, отколкото ревността.

Лъв

През този ден се постарайте, да сте по-внимателни към проблемите на приятелите на своя любим човек. Много е вероятно да се окаже, че точно Вие сте човека, който може да ги реши. Приятелите са много скъпи за него хора и ако застанете близо до тях, той ще Ви цени и повече, и по-силно.

Дева

Днес ще се наложи да носите отговорност не само за Вашия любим човек, но и за още някой, който по непредпазливост, неочаквано или преднамерено се е влюбил във Вас. Няма да е лека задача да го убедите, че любовта му съвсем не Ви е нужна! Само че ще се наложи…

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

FourFourTwo , 1998: През 2020 г. Дейвид Бекъм ще изглежда така: вижте колко познаха! (СНИМКИ)

Публикувано

на

През 1998 г. авторитетното списание FourFourTwo  прави компютърна прогноза как ще изглежда тогавашната супрезвезда Дейвид Бекъм през 2020 г.

Е, утеха е, че има още няколко месеца, в които бекс да се доближи до прогнозата им. Обаче ние не му го пожелаваме.

Прочети повече

Избрано