Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Огромен кошмар за 40 деца в Родопите (ВИДЕО)

Публикувано

на

Трето денонощие 40 деца са настанени в хижа без ток в Родопите, съобщава „Нова телевизия“. Мястото на аварията е труднодостъпно и за екипите на енергодружеството. До хижата „Скалните мостове“ над Чепеларе се стига само с високопроходим автомобил.

Момичетата и момчетата са от два спортни клуба в Пловдив се качили в планината преди пет дни на зимен лагер.

От петък вечерта хижарят е подал над 20 сигнала до енергото.

С помощта на агрегат, стаите в хижата се отоплявали, но в понеделник и агрегатът спрял да работи. Резервно гориво няма, а храната в хижата ще стигне за седмица.

Децата са спокойни, макар че връзката с родителите им е трудна. Няма ток за зареждане на телефоните, в част от района няма и обхват, съобщава Нова телевизия.

От енергодружеството обясниха, че от два дни техниците се опитват да отстранят аварията. „Имаше прекъсната фаза и дърво, паднало върху далекопровода. Сега ще слезем и ще направим проба и се надяваме всичко да бъде нормално”, каза електротехникът Иван Недков.

Трето денонощие десетки села в района на Смолян, Девин и Доспат са без електричество. Въпреки това, Община Смолян отмени бедственото положение. А на прохода „Превала” военнослужещи с тежка техника се опитват да пробият преспите, за да бъде пуснато движението.

Избрано