Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Още едно признание за Кирил Десподов, часове след трансфера му в Каляри

Публикувано

на

Футболист №1 на България Кирил Десподов беше избран и за спортист №1 на Обединени спортни клубове ЦСКА за 2018 година. Годишните награди бяха раздадени на церемония в Централния военен клуб. По същото време нападателят вече премина в италианския елитен клуб Каляри. Наградата на Десподов получи изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.


Подгласници на футболиста станаха джудистите Ивайло Иванов и Габриела Димитрова. Треньор на годината също стана представител от клуба по джудо – Мария Янчева.
Футболният ЦСКА е най-добър отбор на ОСК ЦСКА за годината и приза получи почетният президент Димитър Пенев. Подгласник на футболния клуб стана волейболният. Двама юноши, които в момента са на лагер в Испания, също бяха отличени. Валентин Антов стана най-добър млад футболист, а Мартин Смоленски беше определен за най-проспериращ юноша. В отсъствието на талантливия 15-годишен играч, наградата получиха директорът на Академия ЦСКА Стефан Яръмов и сестрата на Мартин – Милица, която е една от надеждите на спортната акробатите на ЦСКА. Тимът до 19 години с треньор Ивайло Станев бе отличен като най-проспериращ отбор от ДЮШ на футболния клуб.
Приз „Изгряващи звезди на ЦСКА“ получиха борците в класическия стил Павел Младенов и Тихомир Димитров, Георги Занов (шахмат) и трима състезатели по спортна гимнастика – Здравко Добрев, Максим Казанджиев и Елизабет Николова.
Със статуетки за „Държавен принос“ бяха отличени шахматистите Алексей Йовчев и Горан Кръстев.
За „Европейски принос“ награди получиха Костадин Цветанов (самбо), Светослав Ангелов (спортна гимнастика) и Ева Порумова (бокс).
Джудистът Георги Динев взе приза за млада надежда, а неговият близнак Васил Динев (сумо) е млад талант №1.
Най-перспективен млад състезател на ЦСКА при момчетата е самбистът Любослав Григоров, а при момичетата – Люба Атанасова.
Два отбора бяха избрани за най-проспериращи – хокейният до 18 години и тимът по водна топка за деца.
Школата на волейболния клуб е най-активна и най-успешна за изминалата 2018 година.
По случай 50-години от спечелването на КЕШ специален плакет получиха легендарните ни волейболни състезатели, които са били част от отбора.
За изключителни заслуги бяха наградени три червени легенди – Стефан Ангелов за приноса му към олимпийската слава на ЦСКА, а Христо Мирянов и полк. Нено Ненчев за приноса им в развитието на клубовете съответно по класическа борба и джудо.

Избрано