Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Човек от Тръст „Синя България“ обясни защо било по-добре Левски да почне от Трета лига наесен

Публикувано

на

Финансовите проблеми на Левски изглежда са доста сериозни и клубът е на „червено“ с над 30 млн. лева, ако не и повече. Това породи доста дискусии между „сините“ фенове, като един от водещите хора в тръст „Синя България“ – Антони Джамбазов, изказа интересно мнение защо било по-добре клубът да почне не в Първа лига, не с ново дружество от четвърта дивизия, а от Трета лига.

Публикуваме без редакторска намеса:

Антони Джамбазов (зам.

председател на тръст „Синя България“)

„Най-доброто, което може да ни се случи, е БФС да не ни издаде лиценз за професионален футбол за идващия сезон и да започнем във В група. Това ще ни даде възможност да си редуцираме бюджета от 14 милиона на не повече от 200-300 000 лв. Освен това, ще покажем морал и истинските левскарски ценности, защото Левски трябва??е да откаже да играе в тази позорно създадена нова лига, която потъпка всички правила, изплю се върху феърплея и узакони олигирхията в първенството, безчестието и тежките зависимости на всички отбори, гарантира титлата на разградския ага и унищожител на българския футбол и т.н.
Какво ще се случи във В група? Разходите ни ще намалеят драстично, а същевременно приходите ще се запазят същите, че дори може и да се увеличат. Говоря за собствени приходи от продажба на билети, мърчандайз и др. Със заплатата на едно единствено недоразумение ще можем да издържаме 22 футболисти и треньор. Същевременно, със спестените 13.5 милиона лева, може да платим задълженията си към строителите на Сектор А, а със собствените приходи да обслужваме дълга към НАП. Така след една година ще играем отново професионален футбол в Б група, но ще сме се отърсили от огромна част от зависимостите и дълговете. Ще сме счупили порочния модел „Бащица“ и Левски ще се управлява само от хора, които знаят, но най-вече ??СКАТ ?? МОГАТ да правят това. Ще търсим и намерим спонсори, които ще са в клуба само поради търговски интерес, а не защото някой ги е пратил и заставил. Хората ще се върнат на стадиона, защото там ще играят на??ите деца, а не някакъв комичен зоопарк. 
Какво ще загубим? Ами ще загубим срамът да имаме втори по големина бюджет в А група, а да губим от отбори с десетократно по-малък такъв. Ще загубим унижението да отпаднем в ЕКТ от малтийски или лихтенщайснки колос (ако въобще се класираме). Ще загубим мъката да гледаме как любовта на живота ни се превръща в посредствено посме??ище, как феновете му се настройват и скачат един срещу друг, вместо срещу реалния проблем, ще загубим болката и мъката с която си тръгваме след поредния отвратителен мач, ще загубим ръководството, което в годината, в която честваме 180 години от рождението на най-великия българин, чието има клубът носи, отказва да го почете по какъвто и било начин, дори със скромно цитатче на новия екип.“

Избрано