Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Прогнозата за времето днес, ето кога да очакваме рязкото понижение на температурите

Публикувано

на

Днес отново ще бъде слънчево, казва прогнозата за времето. Още сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Привечер от север ще се увеличи високата облачност – ще бъде незначителна.

Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца; през деня няма да се променя съществено, привечер ще започне да се повишава. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне – със слаб запад-северозападен вятър.

Максимални температури от 10-11° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили; ще бъде умерен, по високите и открити части и временно силен.

Дневните температури малко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините – сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.

С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат. В събота ще е без съществени валежи, над Северна, по-късно и над Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, над Южна ще остане значителна. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°./ Blitz.bg

Извън спорта

Най-щастливите и най-нещастните зодии! ? (част II)

Публикувано

на

Везни
Творецът

Везните изкусно се правят на щастливи. Така се стараят животът им да изглежда красив и хармоничен, че илюзията е пълна.
Ключът от бараката: Дори самите те трудно различават преструвката си от реалното усещане за благоденствие.
Какво му трябва: Красота, творчество, любов. За Везните възможността да се изразяват чрез изкуство е предпоставка за щастие.
Може да го съсипе: Среда на скандали и вражди, грозна обстановка.

Скорпион
Осъзнатият

Родените под знака на Скорпиона са наясно, че щастието им е въпрос на личен избор. Те са готови да положат усилия – да се хранят правилно, да тренират, да четат книги, изобщо да се усъвършенстват, за да заслужат това щастие.
Ключът от бараката: С възрастта помъдряват и осъзнават, че щастието им не зависи от външни фактори, а идва отвътре.
Какво му трябва: Самочувствие и самоуважение.
Може да го съсипе: Неувереността.

Стрелец
Приключенецът

Стрелецът е най-щастливият знак. Рядко увесва нос, сякаш в живота му няма нито едно облаче. Човек без проблеми няма. Той просто има чудесен механизъм за оцеляване.
Ключът от бараката: Не показва че е нещастен. Колкото и да е странно, това му помага да излезе от мрака.
Какво му трябва: За да е щастлив, на Стрелеца му трябват приключения. Свобода. Усещането, че животът му ври и кипи.
Може да го съсипе: Застоят и скуката.

Водолей
Добронамереният

За нещастие Водолеите са добронамерени хора, които всеки път успяват да постъпят неправилно.
Ключът от бараката: Проблемът е че Водолеят има благородни планове, които най-често не успява да доведе докрай. Това затвърждава подозрението му че е безполезен и всичките му усилия са напразни.
Какво му е нужно: Да приеме различността си и да се помири със себе си.
Може да го съсипе: Хорската глупост, когато няма как да избяга от нея.

Риби
Емоционалният

Рибите имат репутация на ревльовци, но тези привидни страдалци са доволно щастливи хора. Причината може би се крие именно в това, че често изпускат клапана.
Ключът от бараката: Те не потискат емоциите си, което ги прави по-спокойни и съответно щастливи в дългосрочен план.
Какво му трябва: Любов и вълшебство – представителите на Риби не могат да дишат без това усещане.
Може да го съсипе: Студенината и безразличието.

За останалите 6 зодии – виж ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

Най-щастливите и най-нещастните зодии! ?

Публикувано

на

Овен
Победителят

Веселието им е заразно. Когато са в добро разположение на духа, нищо не може да ги спре. Но Овните често изпадат в мрачно настроение, което се дължи на разочарование – най-вече от поведението на близките им хора, пише bulnews.bg.
Ключът от бараката: Овенът обича да се оплаква. Това го прави по-малко нещастен. След поредния скандал, му олеква.
Какво му трябва: Разнообразие и възможности за себеизява.
Може да го съсипе: Изолацията и безразличието на околните.

Телец
Закостенелият

Обратно на Рибите, Телецът изглежда по-доволен, отколкото е. Тъй като всички Телци мразят промените, това може да ги накара да се придържат към статуквото, дори когато са нещастни.
Ключът от бараката: За тях е много важно как изглеждат в очите на околните. Толкова важно, че това определя и как се чувстват. Самозаблудата става заместител на щастието.
Какво му трябва: Само любов и вярност.
Може да го съсипе: Измяната.

Близнаци
Жизнерадостният

Близнаците са като пролетен ден – в един момент са тъжни и подтиснати, в следващия в душата им засиява слънце. Умеят да се прикриват и обикновено никой не разбира кога са истински депресирани.
Ключът от бараката: Непостоянната му природа не допуска да скърби постоянно. Не се опива от страданието.
Какво му трябва: Мисълта, че има право на избор. И любов.
Може да го съсипе: Усещането за принуда, за това че е
в клетка.

Рак
Недоволният

Изненадващо е че Ракът не е първият, а третият най-нещастен знак в зодиака.
Ключът от бараката: Ракът никога не е доволен. Ако спечели от лотарията, ще си каже: „Ех, защо не ударих джакпота!“ Не е способен да се наслади на момента. За него щастието е химера. Нещо в бъдещето.
Какво му е нужно: Да знае, че има поле за положително развитие – в дома, както и в работата.
Може да го съсипе: Мисълта че няма бъдеще.

Лъв
Актьорът

Лъвът е вторият най-щастлив знак. Повечето Лъвове са оптимисти, но не винаги устояват на изкушението да се депресират и да потънат в поредната драма. За тях да страдат експресивно – това е изкуство.
Ключът от бараката: Вярата че е неотразим му помага да се изправи на крака. А също и фактът, че 70% от нещастието му е блестяща актьорска игра.
Какво му трябва: Благосклонна публика.
Може да го съсипе: Неувереността.

Дева
Неразбраният

Девата е най-нещастният и неразбран знак в зодиака. Начинът им на мислене елиминира шанса за лично щастие.
Ключът от бараката: На преден ред за Девата са реални неща като дълг, ред и печалба.
Какво му е нужно: Едно просто „Браво, добре постъпи. Благодаря.“ А също и да получава подкрепа в усилията си да въведе ред, дисциплина и план в живота.
Може да го съсипе: Несигурността, мръсотията и безредицата.

За останалите 6 зодии – виж ТУК!

Прочети повече

Извън спорта

? Задай му тези въпроси, преди да го вкараш в леглото!

Публикувано

на

Няма значение дали мислите да правите секс с него 5 минути след като сте се запознали, или в първата брачна нощ. При всеки случай трябва честно да си отговорите на тези въпроси, пише bulnews.bg.

Здрави ли сте?
Скоро правили ли сте си изследвания за болести, предавани по полов път? А вашият партньор? Разбира се, да зададете този въпрос на себе си е много по-лесно, отколкото на някой друг човек, но ако не сте се запознали преди няколко минути, този разговор е напълно уместен. Хората, които изграждат отношения, трябва да си споделят. Ако сексът е спонтанен, задължително използвайте презерватив. И за редовните посещения при лекаря не забравяйте. Ако искате да промените света, започнете първо със себе си!

Свободен ли е?
Сигурни ли сте, че мъжът, с който смятате да правите секс, не играе двойна игра? И ако той си има някоя друга, това силно ли ви притеснява? Не е важно дали ревнувате, или не. Длъжни сте да разберете в какво рискувате да се забъркате. Не е нужно да опирате нож в гърлото му, за да разберете истината. Постарайте се да зададете сериозния си въпрос на шега. От реакцията му може да разберете много.

Харесва ли работата си?
Мислите, че този въпрос няма никаква връзка? Не бързайте с изводите, защото има. Разговорите за работата му могат да ви помогнат. С какво се занимава? Удовлетворен ли е от това, което върши? Не е нужно да го питате колко пари получава, защото това не е много възпитано. Помнете: ако веднага го хванете в лъжа (вчера ви е говорил едно, а днес – друго) – бягайте далеч! Ако един човек не може да говори честно дори за работата си, не можете да очаквате да ви каже истината, когато става дума за отношения.

В какви отношения е с бившата си?
Ако знаете, че е бил женен или е имал дълга и сериозна връзка, е по-добре да си изясните дали все още комуникира с бившата си половинка. Ако ви отговори, че тя е тъпа овца, която ненавижда, трябва силно да се притесните. Дори ако тя наистина му е причина болка и не са се разделили като приятели, в никакъв случай не е правилно да обижда бившата си приятелка пред новата си възлюбена. Каква е гаранцията, че някой ден и вие няма да се окажете същата „овца”? Напълно естествено е бившите съпрузи запазят нормални отношения помежду си, особено ако имат и дете или са прекарали дълги години под един покрив. Хубаво е, когато мъжът се грижи за децата от предишния си брак. Това показва, че е силен и надежден човек, който може да носи отговорност за действията си.

Какво очаквате от отношенията?
Това е много важен въпрос. Искате да си легнете с него само заради секса? Или имате някакви други очаквания? По-добре е отрано да си дадете отговор на тези въпроси! И се постарайте идеята за пръстен с 20-каратов диамант да не фигурира в мечтите ви (оправдана е, но само ако сте се събудили с шейха на Катар, разбира се). Просто бъдете реалисти!

А ако не го видите повече?
И това се случва: мъжът просто си тръгва и повече никога не се появява в живота ви. Или вие се качвате на самолета и отлитате завинаги. След случилото се между вас, може да продължите напред или да бъдете с разбито сърце. Ако има опасност сексът да ви причини дълбока депресия, по-добре да се откажете от тази авантюра.

Прочети повече

Избрано