Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Храните, които в никакъв случай не бива да комбинирате, ако искате да сте слаби и стройни!

Публикувано

на

Кои продукти не трябва да се смесват при хранене?

Понякога, ставайки от масата, нашият стомах се държи “неадекватно” и всичко това, защото се храним неправилно. Не всички продукти са съвместими!

 

Ето кои продукти не бива да се комбинират:

Сирене, месо – фосфорът, цинка и микроелементите, които се съдържат в тях, не са съвместими в тези продукти.

Фосфорът например абсорбира цинка.

81

 

Паста и месо.

Пастата допринася за образуването на глутен, а самото месо е несмилаем продукт. Представете си само как се чувства в стомаха ви. За добро храносмилане на тези храни, яжте отделно пастата, а месото го направете на яхния.

 

Картофи и яйца. Минералите, които се съдържат в много картофи, забавят усвояването на калций и желязо, които пък се съдържат в яйцата.

 

Алкохол и зеленчуци. Виното разрушава витамин В1, съдържащ се в зеленчуците.

 

Яйца, риба – рибата съдържа витамин B7, яйцата съдържат пък елемент, който неутрализира този витамин напълно. Ползите от яденето на риба на практика не могат да се получат от организма.

bez-nazvaniya

Домати, бяло сирене – комбинацията на тези продукти е смъртоносна за ставите. Тя допринася за отлагането на калций в организма. Калцият се отлага в ставите, поради което вие започвате да имате проблеми.

 

Краве масло и картофи – комбинацията представлява истинска “бомба”, която ще унищожи вашата фигура. Картофите са източник на въглехидрати и вдигат нивата на кръвната захар и намаляват възможността на организма да произвежда инсулин. Както е известно инсулинът също е отговорен за усвояването на мазнините. Оказва се, че инсулинът понижава нивото на глюкозата, а в същото време усвоява всички мазнини, съдържащи се в маслото.

 

Краставици, домати – краставицата съдържа аскорбинов ензим, който разрушава витамин С, съдържащ се в доматите.

mozno-li-virashivat-pomidor-i-ogurec-v-odnoj-teplice

 

Риба и растително масло – рибата е богата на витамини от групата на омега-3, които са необходими за правилното функциониране на нервната система, имат положителен ефект върху ставите и намаляват риска от образуването на тумори. Растителната мазнина съдържа друг вид витамини от група на омега-6 и унищожават омега-3, така в резултат на приемането на риба те изчезват. Също така омега-6 ускорява процеса на стареене на клетките. Гответе рибата на скара или печете във фолио, или на пара.

 

Вино, червено месо – танините, съдържащи се във виното, не са съвместими с месото, което пък е богато на желязо.

02_72

 

Чай, тестени продукти – в чая се съдържат дъбилни вещества, които не позволяват на витамините да се усвоят. Витамините, които се съдържат в тестото и по-конкретно в маята, която се използва в него, са: магнезий, калций, мед, цинк, витамин В1 – всички това не се усвояват при приемането на тези продукти едновременно.

Избрано