Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Бивш съдия има по-различно от масовото мнение за червения картон на Едвин Джеси (ВИДЕО)

Публикувано

на

Бившият футболен съдия Александър Костадинов направи обстоен анализ на ситуацията от дербито между Левски и ЦСКА (1:0), в която Едвин Джеси получи директен червен картон.

Има една камера, която напълно оправдава решението на главния съдия Владимир Вълков и в случая огромната помощ, която има от четвъртия арбитър Ивайло Стоянов. Важното е къде се намира топката. В случая има изблъскване с лявата ръка, но дясната ръка ясно показва, че ударът е в областта на лицето.

 Тази интервенция от страна на червения състезател с дясната ръка в лицето на Иван Горанов от Левски е категоричен червен картон.

Ако имаше ВАР, то при показването на червения картон, при всички положения ситуацията щеше да бъде разгледана още веднъж на повторение и съдията щеше да бъде абсолютно сигурен във взимането на своето решение.

Между Паулиньо и Иван Турицов има известен контакт с играча в червено, но той в никакъв случай не е умишлен. По-скоро футболистът на ЦСКА използва контакта с ръката на играча на Левски, за да спечели нещо от тази ситуация. Паулиньо не играе умишлено с ръка, за да извърши някакво нарушение и извлече предимство от тази ситуация. Играта правилно е оставена да продължи“, коментира бившият рефер за „Диема спорт“.

Избрано