Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Осъдиха български футболист на 3 месеца затвор заради побой над съдия

Публикувано

на

Пернишкият окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Радомир, с която футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия. Наказанието е три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

С.И. е признат за виновен в това, че на 18 септември 2016г., около 18.

45 часа, в село Ковачевци, на стадион „Димитровец“ по време на футболна среща между отборите на ФК Буря и ФК Партизан нанесъл удар с юмрук в дясната поясна област на главния съдия. На потърпевшия Б.Н. е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на десен бъбрек.

В 87-та минута топката излязла в ъглов удар в полза на ФК Буря, като след изпълнението му бил отбелязан гол и резултатът станал 2:1 за същия отбор. След регистрирането на гола обаче реферът бил наобиколен от футболисти на губещия тим, които били недоволни от съдийството. В този момент С.В.И. затичал към съдията и започнал да го псува, да го обижда и да му се заканва. Той дори го изритал с бутонките в областта на дясното коляно, заради което последвал червен картон. Ядосаният играч изритал отново съдията, този път в лявото коляно.

Нанесъл му удар с юмрук в областта на бъбреците, от който съдията приклекнал от болка. След края на срещата, като се прибрал в Перник, Б.Н. отишъл на преглед в МБАЛ „Рахила Ангелова“. На следващия ден съдебен лекар му издал съдебномедицинско удостоверение. Агресивният футболист трябва да заплати и разноските по делото. Присъдата не подлежи на обжалване и протест./“Спортал

Избрано