Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Прогнозата за времето до края на март на климатолога проф. Георги Рачев

Публикувано

на

След застудяването още от днес ни очаква по-хубаво време – с повече слънце, по-малко вятър и по-високи температури. Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. В четвъртък и петък обаче ще бъде по-хладно и ще вали в западната половина на България.

Температурите ще се запазят на нормалното ниво – максималните ще са между 8 и 12 градуса.  В София температурите ще достигнат 12-14 градуса, а в неделя – 17-19 градуса. В понеделник ще е още по-топло, а във вторник температурите ще се покачат с още 1-2 градуса. В сряда ни очаква понижение на температурите, обясни проф. Рачев. Освен около 21 март,  захлаждане се очаква и около 25 и 26 март. Баба Марта е характерна с резки нахлувания както на топъл, така и на студен въздух. За момента март месец е от 2, на места до 4 градуса, над нормата, допълни климатологът. „Лошото е, че времето е сухо – валежите са крайно недостатъчни и се очертава пролетно засушаване”, коментира още проф. Георги Рачев.  Дългосрочно не се очакват съществени валежи. „Зимата си свърши, нищо че вали сняг”, обобщи климатологът./Blitz.bg

Избрано