Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

В Австрия шашнати от решение на ръководството на ЦСКА

Публикувано

на

Бившият наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро е много близо до това да поеме Аустрия (В), а в Автрия са шашнати от решението на софийския клуб да се раздели с предводителя си, който се справял добре начело на „червените“.

“Спартак (Търнава) го ангажира за наставник. Това бе първата му работа като старши-треньор в професионалния футбол. Словаците обаче не трябва да съжаляват за риска, който поеха, защото Ел Маестро поведе клуба към първа шампионска титла.

Някои медии в Словакия дори го сравняваха с Пеп Гуардиола.

Успешният треньор обаче не се зае с предизвикателството на квалификациите в Шампионска лига, а реши да поеме българския ЦСКА, с който зимува на второ място и на шест точки зад Лудогорец. В началото на февруари последва изненадващо прекратяване на договора точно преди началото на пролетта. Ел Маестро стана жертва на хаотичните условия в гранда. Въпреки факта, че спечели средно по 2.25 точки, което е най-високото постижение за треньор на ЦСКА от 13 години”, пишат в Австрия.

Избрано