Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

На вниманието на футболистите в България: вихри се огромна измама в световен мащаб, мнозина „изгоряха“

Публикувано

на

Професионалните футболисти не трябва да плащат на агенти преди да са подписали договор с клуб. Това предупредиха от Световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) в специално обръщение. Причината е, че от месец насам се вихри световна измама, чрез която все още неизвестни престъпници обират състезатели от цял свят.

Тези хора се свързват с футболисти чрез социалните медии, представят им се за мениджъри и им заявяват, че могат да им съдействат за трансфер в клубове от Великобритания и Азия.

Едно от имената, което измамниците използват, е това на Стив Мак Хюз, но профилът е доказано фалшив. Въпросният “Мак Хюз”, който има сериозни познания в тази сфера, твърди, че работи с тимове от Великобритания и Азия, включително Бангор Сити (Уелс) и Дънфърмлийн (Шотландия). А също така е в тесни връзки с Ливърпул и тайландския клуб Суфанбури ФК.

За “помощта” фалшивият Стив Мак Хюз иска известна сума пари под различен претекст. До този момент е доказано, че е прибирал между 500 евро и 4500 долара от всеки футболист. Когато ги получи, се изпарява.

ФИФПро публикува разкази на четирима излъгани футболисти и призова всички засегнати да пишат до асоциацията. Ето какво казват играчите:

Играч от Сиера Леоне: “Той ми писа, че Бангор Сити търсят играч на моята позиция. Всичко изглеждаше много реалистично. Той се нуждаел от пари, за да ми уреди настаняването ми. Аз платих. Пристигнах в Манчестър, след което никой не ме посрещна. Той ми прати съобщение, че трябва да изчакам. Спах в хостел няколко дни, след което се прибрах в Белгия.”

Играч от Австралия: “Платих му за две неща. Първото бе за проби, а второто, за да получа договор с клуб. Преди да замина за Азия, аз поисках да видя договора няколко пъти. Той няколко пъти ми каза, че клубът ще го прати. Пристигнах в клуба, след което отборът заяви, че са договорени само проби.”

Играч от Южна Африка: “Той се свърза с мен по LinkedIn и ми поиска CV и видео. Каза ми, че Дънфърмлин се интересуват от мен и допълни, че може да ми помогне. Аз трябваше само да подпиша с него и да му платя такса. Аз платих, след което той каза, че клубът скоро ще изпрати документите. Тогава ме блокира. Пращах му съобщения в LinkedIn, но той не отговори. “

Играч от Холандия: “Поиска да му пратя CV. Направих го, след което ми каза, че има отбор за мен, но първо трябва да подпиша договор, след което да дам 500 евро такса. Когато ми го каза, аз знаех, че това няма да доведе до нищо. Никога не трябва да плащаш на агент преди да подпишеш договор.”/“Спортове

Без майтап

Българските фенове посочиха кой футболист искат титуляр в следващата квалификация!

Публикувано

на

Фенове на родния футбол заляха социалните мрежи и особено профилите на БФС с коментари, че искат Мартин Минчев титуляр за „лъвовете“ в следващата европейска квалификация с Косово. 17-годишният Марто направи дебют при 1:1 у дома срещу Черна гора и впечатлис желанието си.

Факт е, че талантът е сред най-постоянните играчи на варненския Черно море и цената му вероятно ще надвиши милион евро.

„Да, доволен съм, че направих дебют. Исках да оправдая доверието с гол, обаче не се получи. Според мен късмет, само това не ми достигна“, заяви дебютантът Мартин Минчев след равенството 1:1 за България срещу Черна гора в първия мач от европейските квалификации.

„Натрупал съм опит в тези мачове с Черно море. Просто не се замислих, просто исках да отбележа гол. Влизаш и трябва да покажеш най-доброто от себе си. Да се раздадеш на макс за България. Със сигурност има още млади момчета, които ще получат шанс“, добави Мартин Минчев.

„Добре е настроението,но съжаляваме, че не успяхме да победим. Срещу Косово ще дадем всичко от себе си, за да победим“, каза още Минчев.

Прочети повече

Без майтап

ЦСКА с трансферна бомба, взе една от големите бъдещи звезди на родния футбол!

Публикувано

на

ЦСКА хвърли трансферна бомба!

„Червените“ и Ботев договориха условията за продажба на Кристиан Димитров, разкриват колеги от plovdivnews.bg. По условията на контракта, Криситан Димитров преминава в софийския гранд срещу сумата от 200 000 евро. Димитров ще доиграе сезона в Ботев.

Кристиан Димитров е уточнил условията по контракта си.

Спортния директор на Ботев Адалберт Зафиров, който вчера пред колегите от Блиц волно или неволно намекна, че Кристиан Димитров ще бъде продаден, отказа коментар. Причината е, че не бил запознат достатъчно по темата и не бил подготвен да говори.

Прочети повече

Без майтап

Ето оставащите мачове на България в квалификационната ни група за Евро 2020 по дати и часове!

Публикувано

на

Пълната програма на България за европейските квалификации през 2019-а година:

22. март (петък), 21:45 часа, България – Черна гора

25. март (понеделник), 21:45 ч., Косово – България


7. юни (петък), 21:45 ч., Чехия – България

10. юни (понделник), 21:45 ч., България – Косово


7. септември (събота), 19:00 ч., Англия – България

10. септември (вторник), България не играе


11. октомври (петък), 21,45 ч., Черна гора – България

14. октомври (понеделник), България – Англия


14. ноември (четвъртък), България не играе

17. ноември 2019-а (неделя), 19:00 ч. България – Чехия

Прочети повече

Избрано