Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Какво е Вашето дете според неговата зодия?

Публикувано

на

Овен

Детето зодия Овен е същински подарък за родителите, които здраво са си стъпили на краката и са наясно с отговорностите си. Още като малки Овните показват лидерски качества, затова се подгответе за незабравими истории от детската площадка. Не се тревожете, а поощрявайте дарбата на детето си да застава начело и да бъде инициатор на всички игри. Освен малки шефове, децата Овни са безстрашни, независими и много изобретателни, пише kanal3.bg.

Енергията им понякога ви идва в повече, но за тях е важно да бъдат заети през цялото време, защото в противен случай скуката може да ги направи изключително раздразнителни и дори деструктивни. Родители, които имат склонност да прекаляват с грижите и да се притесняват неоснователно за всяка стъпка на децата Овни, могат без да искат да провокират най-лошите страни в характера на децата си – ценете тяхната самоинициатива и независимост.

Те трудно понасят команди, пък дори и идващи от мама и татко.
Телец
Децата телец са много чувствителни, но има няколко неща, с които задължително трябва да сте наясно при възпитанието им. Те са много зависими и свикват бързо с домашната среда. За да се чувстват сигурни и спокойни, уверете се, че любимите им неща вкъщи са винаги близо до тях, дори когато пътувате. Знайте, че децата Телци не обичат промените и свикват много бавно с тях. Ако трябва да правите генерална промяна, то най-добре започнете да подготвяте малкия Телец отрано. Децата от тази зодия са много отдадени на нещата, които правят. Може би няма да им е лесно да си изберат хоби, но когато разберат кое ги влече, то ще видите, че цялата им енергия ще се насочи натам по един плавен и много продуктивен начин. За тях не е типично да са обградени с цяла тайфа деца, но още от ранна детска възраст те ще успеят да намерят малко, но истински приятелства.

Тънък момент при телчетата е, че когато се ядосат могат да покажат доста тежък характер – не поощрявайте гневните им изблици, ако не искате да решат, че с „тръшкане“ могат да постигнат всичко. По-скоро открийте логичната причина за недоволството им и се опитайте да говорите открито с тях. Насърчете ги да спортуват, физическите усилия са огромен отдушник за емоциите на тези деца.

Близнаци

Децата Близнаци са любопитковците в Зодиака. Жаждата им за нови знания започва още докато са в бебешката си кошарка. Всичко ги вдъхновява и имат въпрос за всяко природно явление. Подгответе цялата си енциклопедична мощ, купувайте им много книжки, запознайте ги с различни стилове музика, спортове, наука.

Те ще искат да пробват всичко – един ден ще искат да стават актьори, на следващия вече ще са шахматисти. Веднъж може да ги видите да създават анархия в квартала, обградени с тълпа деца, а друг път – свити на кълбо кротко ще си четат книжка. Свиквайте! Настроенията им се менят често. Децата Близнаци са много драматични – способни са да си измислят хиляди истории, защото отрано разбират силата на думите. Доста са нетърпеливи и са добри манипулатори.

Рак
Раците са малки мечтатели. Децата Раци се чувстват най-щастливи в собствения си свят от мечти и щури идеи. Ако са в голяма компания от деца, те няма да искат да застанат в центъра на събитията и по-скоро пасивно ще наблюдават какво се случва и ще правят, каквото правят и останалите.
Насърчете ги да споделят идеите си за занимания и игри. Те имат богато въображение и отпуснат ли се веднъж, ще ви изненадат със своята изобретателност и материалния резултат от идеите, които дълго са пазили само за себе си.
Те са срамежливи до степен, която могат да крият от вас важни неща и истината за проблемите си. Родителите трябва да намерят начин за комуникация с тях и да ги уверят, че няма проблем да споделят с тях. Веднъж открили начин да общувате с децата Раци, те ще усетят колко освобождаващо е да казваш истината и ще се превърнат в много по-открити личности.
Живеят в свят на емицоии, затова децата от тази зодия имат нужда да усещат емоция и от страна на близките си хора. Любовта и нежностите ще ги направят щастливи и спокойни – грубите думи на децата в училище могат да им причинят сериозна емоционална травма. Затова давайте им достатъчно любов вкъщи, за да успеят да се справят с онова, което може да ги разстройва извън дома.
Лъв
Зодия Лъв е управлявана от Слънцето – затова и още от деца Лъвовете обичат да греят под светлината на прожекторите. Обичат да бъдат обожавани и поощрявани. Не позволявайте обаче а станат зависими от вниманието и ласкателствата. Няма да са изключиение случаите, в които откривате вашия наследник в центъра на събитията на детската площадка. Те са магнетични и лесно привличат вниманието. Вашата роля ще бъде да помогнете на детето си да разбере, че не всеки е еднакъв и знае всичко. Научете ги, че има деца, които не изглеждат и не се държат като тях, но това е защото имат талант и качества в други области. Тъй като се ползват с популярност, децата Лъв често спекулират с това и започват да се държат наставнически с останалите. Ако не научат отрано как да контролират любовта си към лидерството, то те един ден ще се превърнат в арогантни възрастни.
Дева 
Децата Деви са малки ангели, които обожават да помагат на останалите. За тях е удоволствие да се чувстват полезни, което може да е добре дошло за семейства с повече деца – малките Деви с радост ще бъдат отговорни батковци и каки. Те са любознателни и дисциплинирани, може би затова много деца Деви нямат никакви затруднения с това да учат чужди езици. Те са много земни и практични, затова у тях няма да видите див ентусиазъм като този на Овните, нито въображението на Рибите. Затова пък са много разумни и се палят от дейности, за които е нужна логика и практичен ум.
Дяволът е в детайлите – Девите са наблюдателни още от най-ранна детска възраст. Пъзели с много части и сложни конструктори ще ги зарадват искрено.

Родителите трябва да са наясно, че малките Деви искат да са перфектни във всичко, което правят. Често се случва децата от тази зодия да се поддават на леки депресии – измисляйте им постоянни поводи за забавление и радост, филтрирайте негативните неща и ги научете да мислят положително. Само така ще растат с усмивка и леко сърце и ще попречите на тенденцията да узряват по-бързо, отколкото е нужно.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ВИЖТЕ ТУК!

Избрано