Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

„Шпигел“ нанесе удар по Кристиано Роналдо

Публикувано

на

Германското списание „Шпигел“ обяви, че е спечелило съдебната битка с Кристиано Роналдо, която му забраняваше да публикува информация относно данъчните проблеми на звездата на Ювентус.

През 2017 г. адвокатите на португалеца се сдобиха с решение, което не позволяваше на авторитетното издание да съобщава данните, които получаваше от „Футбол Лийкс“. Освен това германското списание бе заплашено с глоба от 250 хиляди евро при положение, че не се съобрази с присъдата.

Именно затова „Шпигел“ реши да обжалва.

Съдът в Хамбург се произнесе в полза на списанието, което вече може да публикува всякакъв вид информация, свързана със случаите на данъчни измами от страна на Роналдо, Месут Йозил и Жозе Моуриньо от периода им в Реал Мадрид.

Кристиано Роналдо бе глобен с 18.8 млн. евро и получи двугодишна присъда, след като се призна за виновен в укриването на данъци в Испания. Моуриньо получи едногодишна присъда и глоба, докато Йозил се размина само със санкция от 800 хил. евро.

Избрано