Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Венци Стефанов ще накаже жестоко футболистите на Славия за петицата от Дунав

Публикувано

на

Ръководството на Славия ще тресне солени глоби на футболистите или на поне част от тях за резила с 3:5 срещу Дунав. Това разкри президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов, който похвали някои от играчите, но разкритикува жестоко играта на тима като цяло, особено в защитен план.

„Видях един безобразен отбор, на който все едно че не му пукаше как ще завърши мачът. Безотговорни

. Безобразни и безотговорни, за което ще бъдат много сериозно санкционирани. Лошото е, че този начин, този формат предразполага към такива мачове. Има във втората осмица 2-3 отбора, на които им все тая къде ще завършат до плейофите. В първата шестица 5-ият и 6-ият за нищо не играят. Това не е оправдание за безобразната игра на Славия, но когато нямаш вътрешната нагласа, че от това зависи нещо, предразполага към подобно нещо”, заяви Стефанов при напускането на стадион „Славия”.

„Казах на момчетата в съблекалнята, че сега няма да им кажа какво ще е наказанието им. Искам да преспя. Със Загорчич ще седнем и ще решим. При всички случаи ще бъде много сериозно.”

„Трябва да вземем крути мерки, защото по този начин не можем да продължаваме. Нищо нени оправдава под никаква форма, че сме играли толкова безотговорно. За мен това е престъпление. Дали след мерките очаквам да видя преобразен отбор? Със сигурност ще бъде такъв, със сигурност. Въпросът е защо трябва да се стига дотук, защо? Ние сме нормални хора.”

„7-ото място…  Дали ще биеш в този мач или в следващия, като си с 10 точки напред, няма значение. Това вече е въпрос на вътрешно усещане, че трябва да се раздаваш докрай. За 7-ото място борбата ще бъде между тези четири клуба – Локомотив Пловдив, Славия, Ботев Враца и Етър. Там ще се реши кой ще бъде седми и ще може евентуално да се бори за Лига Европа.”

„Двата гола на Радослав Кирилов – чест му правят. Шапка му свалям. Яни (Янис Карабельов – б.р.) също игра и се раздаде много. Дарко Тасевски, въпреки годините, също се бори, но като нямаше подкрепа… Испанецът (Давид Хуманес – б.р.) също мога да кажа, че игра момчето. Останалите в защита бяха безобразни, безобразни, безобразни. Просто не мога да виня за головете и вратаря. Ти като ги пуснеш да дойдат пред вратата, вече… Лошо, много лошо“, ясодваше се Венци Стефанов.

Избрано