Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Какво е Вашето дете според неговата зодия?

Публикувано

на

Овен

Детето зодия Овен е същински подарък за родителите, които здраво са си стъпили на краката и са наясно с отговорностите си. Още като малки Овните показват лидерски качества, затова се подгответе за незабравими истории от детската площадка. Не се тревожете, а поощрявайте дарбата на детето си да застава начело и да бъде инициатор на всички игри. Освен малки шефове, децата Овни са безстрашни, независими и много изобретателни, пише kanal3.bg.

Енергията им понякога ви идва в повече, но за тях е важно да бъдат заети през цялото време, защото в противен случай скуката може да ги направи изключително раздразнителни и дори деструктивни. Родители, които имат склонност да прекаляват с грижите и да се притесняват неоснователно за всяка стъпка на децата Овни, могат без да искат да провокират най-лошите страни в характера на децата си – ценете тяхната самоинициатива и независимост.

Те трудно понасят команди, пък дори и идващи от мама и татко.
Телец
Децата телец са много чувствителни, но има няколко неща, с които задължително трябва да сте наясно при възпитанието им. Те са много зависими и свикват бързо с домашната среда. За да се чувстват сигурни и спокойни, уверете се, че любимите им неща вкъщи са винаги близо до тях, дори когато пътувате. Знайте, че децата Телци не обичат промените и свикват много бавно с тях. Ако трябва да правите генерална промяна, то най-добре започнете да подготвяте малкия Телец отрано. Децата от тази зодия са много отдадени на нещата, които правят. Може би няма да им е лесно да си изберат хоби, но когато разберат кое ги влече, то ще видите, че цялата им енергия ще се насочи натам по един плавен и много продуктивен начин. За тях не е типично да са обградени с цяла тайфа деца, но още от ранна детска възраст те ще успеят да намерят малко, но истински приятелства.

Тънък момент при телчетата е, че когато се ядосат могат да покажат доста тежък характер – не поощрявайте гневните им изблици, ако не искате да решат, че с „тръшкане“ могат да постигнат всичко. По-скоро открийте логичната причина за недоволството им и се опитайте да говорите открито с тях. Насърчете ги да спортуват, физическите усилия са огромен отдушник за емоциите на тези деца.

Близнаци

Децата Близнаци са любопитковците в Зодиака. Жаждата им за нови знания започва още докато са в бебешката си кошарка. Всичко ги вдъхновява и имат въпрос за всяко природно явление. Подгответе цялата си енциклопедична мощ, купувайте им много книжки, запознайте ги с различни стилове музика, спортове, наука.

Те ще искат да пробват всичко – един ден ще искат да стават актьори, на следващия вече ще са шахматисти. Веднъж може да ги видите да създават анархия в квартала, обградени с тълпа деца, а друг път – свити на кълбо кротко ще си четат книжка. Свиквайте! Настроенията им се менят често. Децата Близнаци са много драматични – способни са да си измислят хиляди истории, защото отрано разбират силата на думите. Доста са нетърпеливи и са добри манипулатори.

Рак
Раците са малки мечтатели. Децата Раци се чувстват най-щастливи в собствения си свят от мечти и щури идеи. Ако са в голяма компания от деца, те няма да искат да застанат в центъра на събитията и по-скоро пасивно ще наблюдават какво се случва и ще правят, каквото правят и останалите.
Насърчете ги да споделят идеите си за занимания и игри. Те имат богато въображение и отпуснат ли се веднъж, ще ви изненадат със своята изобретателност и материалния резултат от идеите, които дълго са пазили само за себе си.
Те са срамежливи до степен, която могат да крият от вас важни неща и истината за проблемите си. Родителите трябва да намерят начин за комуникация с тях и да ги уверят, че няма проблем да споделят с тях. Веднъж открили начин да общувате с децата Раци, те ще усетят колко освобождаващо е да казваш истината и ще се превърнат в много по-открити личности.
Живеят в свят на емицоии, затова децата от тази зодия имат нужда да усещат емоция и от страна на близките си хора. Любовта и нежностите ще ги направят щастливи и спокойни – грубите думи на децата в училище могат да им причинят сериозна емоционална травма. Затова давайте им достатъчно любов вкъщи, за да успеят да се справят с онова, което може да ги разстройва извън дома.
Лъв
Зодия Лъв е управлявана от Слънцето – затова и още от деца Лъвовете обичат да греят под светлината на прожекторите. Обичат да бъдат обожавани и поощрявани. Не позволявайте обаче а станат зависими от вниманието и ласкателствата. Няма да са изключиение случаите, в които откривате вашия наследник в центъра на събитията на детската площадка. Те са магнетични и лесно привличат вниманието. Вашата роля ще бъде да помогнете на детето си да разбере, че не всеки е еднакъв и знае всичко. Научете ги, че има деца, които не изглеждат и не се държат като тях, но това е защото имат талант и качества в други области. Тъй като се ползват с популярност, децата Лъв често спекулират с това и започват да се държат наставнически с останалите. Ако не научат отрано как да контролират любовта си към лидерството, то те един ден ще се превърнат в арогантни възрастни.
Дева 
Децата Деви са малки ангели, които обожават да помагат на останалите. За тях е удоволствие да се чувстват полезни, което може да е добре дошло за семейства с повече деца – малките Деви с радост ще бъдат отговорни батковци и каки. Те са любознателни и дисциплинирани, може би затова много деца Деви нямат никакви затруднения с това да учат чужди езици. Те са много земни и практични, затова у тях няма да видите див ентусиазъм като този на Овните, нито въображението на Рибите. Затова пък са много разумни и се палят от дейности, за които е нужна логика и практичен ум.
Дяволът е в детайлите – Девите са наблюдателни още от най-ранна детска възраст. Пъзели с много части и сложни конструктори ще ги зарадват искрено.

Родителите трябва да са наясно, че малките Деви искат да са перфектни във всичко, което правят. Често се случва децата от тази зодия да се поддават на леки депресии – измисляйте им постоянни поводи за забавление и радост, филтрирайте негативните неща и ги научете да мислят положително. Само така ще растат с усмивка и леко сърце и ще попречите на тенденцията да узряват по-бързо, отколкото е нужно.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ВИЖТЕ ТУК!

Извън спорта

Тест: устните разкриват какъв е мъжът!

Публикувано

на

Всеки знае, че първото впечатление, което прави човек, се дължи главно на външния му вид. Отделни части на лицето или тялото му могат да се окажат истински афродизиак за човека срещу него.

Оказва се обаче, че именно по формата на устните на един мъж, можем да разберем страшно много за него и за това какъв ще бъде при една евентуална връзка.

Е, няма да ви измъчваме повече дами. Просто помислете до кой вид от показаните се доближават най-много устните на гаджето ви и веднага всички тайни за него просто ще паднат. Стиска ли ви да проверите?

Устни номер 1

В една връзка тези хора обичат свободата. Трябва да им осигурите повече лично пространство – това е основното им условие. Това са хора, които мразят ограниченията и винаги се отнасят с уважение към половинката си и желанията й. Настояват за равенство и хармония в една връзка.

Устни номер 2

В отношенията си с хората тези мъже са много лежерни. Обичат свободата, забавлението и купоните. Готови са да дадат много на половинката си, но трябва да се чувстват наистина щастливи. Мразят песимистично настроените хора или тези, които са апатични към заобикалящия ги свят.

Устни номер 3

За тези хора в една връзка най-важното е доверието. Те са хора, които вярват, че любовта може да се гради само върху него и взаимното разбирателство. Мразят лъжата и неискреното отношение и винаги бягат от лицемерни хора. За тях материалното ви състояние и външният вид не са толкова важни, колкото искреността ви.

Устни номер 4

В отношенията с половинката тези хора търсят връзката „майка и син“. Те просто се нуждаят от човек, който да се грижи за него. Тези хора не харесват равнопоставеността, а обичат те да са в привилигирована позиция.

Устни номер 5

В една връзка тези хора не са особено смели. Те търсят човек със силен дух и волеви характер. Способни се да се подчинят на всички капризи на половинката. Готови са да дават любов, грижа и да помагат при решаването на всякакви проблеми.

Устни номер 6

Търсят семеен човек. Искат да бъдат обичани и да създадат поколение. Тези хора могат да гарантират на половинката си, че тя няма да се нуждае от нищо. Готови са доста бързо да предложат брак. Ако приятелят ви има такива устни, просто не го изпускайте./jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

8 грешки, които не бива да допускате при пътуване в чужбина

Публикувано

на

Колкото и да обичаме да пътуваме има ситуации, които не можем да предвидим и понякога се оказваме неподготвени. За това ви предлагаме да видите 8-те грешки, които правим най-често преди или по време на път и какво трябва да направим, за да ги избегнем:

Не проучваш предварително къде отиваш

Много хора не се подготвят предварително за мястото, на което отиват – не четат информация за града, не влизат в сайтовете на забележителностите и така губят много ценно време, когато пристигнат тепърва да проучват. Освен това, често, ако закупиш билетите си онлайн плащаш по-малко.

Не внимаваш къде сменяш пари

Дали сменяш пари от България или директно на място понякога има много голямо значение. Разбира се, ако отиваш в страна, в която ще ползваш евро или долари е едно, но ако отиваш на място с екзотична валута, се поинтересувай предварително откъде е най-добре да смениш пари и прочети горе долу как върви курса. И нещо много важно – никога не се доверявай на услужливи търговци, които ти предлагам обмяна на пари на улицата.

Не търсиш сувенири по-евтино

Ако искаш да не даваш 2 или 3 пъти повече за магнитче или друг сувенир, просто избягвай да пазаруваш от магазинчетата, които се намират до най-емблематичните забележителности. Това е все едно да купуваш сувенири от летището – нека не се заблуждаваме, разбира се, че са по-скъпи! Колкото по-отдалечена е уличката, а магазинчето по-невзрачно, толкова по-голям е шансът да си купиш местен сувенир на по-ниска цена. Същото важи и за заведенията.

Не подценявай застраховката

Грешно с схващането „няма да си правя застраховка, а като стане нещо ще му мисля“. Застраховката е важна част от пътуването и в случай на нужда може да ти спести изключително много средства. Поинтересувай се предварително какво точно обхваща и ако престоят ти е по-кратък, не се замисляй и я направи за целия период.

Такси или градски транспорт?

Не си мисли, че само с такси можеш да се придвижваш навсякъде. Да, можеш, но това би ти струвало доста. В Европа, в повечето градове има добре устроено метро, с което можеш да се придвижваш на много по-добра цена. Провери също дневните и седмичните карти, които са още по-изгодни. От и до летище проучи трансферите или пък виж колко ще ти струва да наемеш автомобил под наем – тази услуга вече е съвсем достъпна.

Не се запознаваш с местните правила

Дали можеш да влезеш в храма с обувки или трябва да се събуеш? Можеш ли спокойно да си пиеш бирата на улицата или е забранено? Има правила, които всеки турист следва да спазва, за да не обиди местните хора и да не прави грозно впечатление или по-лошо – да наруши законите и да има проблеми.

Валидност на документа за самоличност и визов режим

Преди да тръгнеш на следващото си пътешествие, провери докога е валиден доокументът за самоличност, с който ще пътуваш и имай предвид, че понякога има изискване неговата валидност да е минимум 6 месеца. Не забравяй и че не навсякъде можеш да пътуваш без виза или че на всяко летище можеш да се сдобиеш с такава. И за не изпаднеш в подобна ситуация, проверявай предварително или попитай своята туристическа агенция.

Не носи скъпи бижута и много пари

Не е тайна, че в повечето страни има хора, които чакат точно това – да те оберат. Те обикновено са на най-оживените площади, около най-посещаваните забележителности или в претъпкания градски транспорт и…чакат някой да се разсее само за миг…Именно затова те съветваме да избягваш да носиш скъпи бижута (В Доминикана, например, младежи със скутерчета директно дърпат синджирите от вратовете на туристите в движение), както и много пари в брой, освен, ако не е наложително, съветват от esky.

изт. pochivka.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

Хороскопът за втората седмица от месеца (08-14 април)

Публикувано

на

Везни Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Везни, пред вас е седмица, в която ще ви зарадват новини и събития свързани с мъж, който живее в друго населено място или държава. Най-вероятно става дума за човек, с когото имате романтични или роднински отношения.
През тази седмица бъдете предпазливи в отношенията си с хора родени под знака на Телец, Козирог или Дева, тъй като помежду ви ще възникне недоразумение, неискреност или ще има опити за манипулация.
Всъщност отношенията ви с хора от тези три зодиакални знака са много важни за вас, но подобни действия трябва да се избегнат на всяка цена и да не толерирате такива.
Седмицата ще бъде благоприятна за пътуване (включително зад граница), за контакти с хора от различни държави и въобще за развитие на чуждестранните ви отношения.
Ще имате интересна комуникация с хора родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей.
През седмицата ще обмисляте практичното разрешение на битов или имотен проблем, който определено ще се нуждае от предварителна подготовка и планиране.
Младите мъже Везни ще имат благоприятна седмица за хармонизиране на любовните си отношения и за възстановяване на стари приятелски връзки.

Скорпион Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Скорпион, през тази седмица ви предстои кратка раздяла или възникване на конфликтна ситуация с дете, ако сте родители.
Като цяло тази седмица вещае неприятна новина или събитие, свързано с дете или с млад човек от кръга ви роднини, съседи или приятели.
През седмицата ще ви зарадва здравословното стабилизиране на мъж и благоприятното му възстановяване след операция или друг вид лечение.
През седмицата ще възникне спор или напрежение с човек роден под знака на Рак, Скорпион или Риби, което ще има връзка с финансов документ или с пари.
През седмицата ще имате специални очаквания за подкрепа, помощ или съдействие от страна на жена, най-вероятно ваша майка, баба, сестра и др.
Жените на 35 годишна възраст ще имат благоприятна седмица за любовни и романтични преживявания.
Мъжете над 35 години ще имат много напрегната седмица, но с благоприятни резултати и успехи. Не пропускайте своите шансове през тези седем дни!

Стрелец Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Стрелец, пред вас е една благоприятна седмица за работа и за изпълнение на ваши семейни ангажименти.
Вероятни са посещения в различни държавни, банкови или юридически институции по въпроси, които са от значение за семейството ви.
През тази седмица избягвайте да се ангажирате с промени или да вземате важни решения, защото ще сте склонни да се влияете от емоциите си, които често ще се променят и така ще създадете нежелателен хаос в живота си.
През тази седмица ще ви изненада една неприятна новина свързана с човек, когото познавате. Ще получите неочаквани новини свързани с човек роден под знака на Овен, Стрелец или Лъв.
През тези седем дни интересно развитие ще имат ваши приятелски отношения с жена, с която най-вероятно си комуникирате виртуално, и с която споделяте общи интереси или идеи.
Младите жени Стрелец ще създадат нови познанства с хора от различни разстояния.

Козирог Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Козирог, пред вас е седмица, в която ще очаквате по-добри финансови доходи в семейството си или разрешаване на сложна финансова ситуация. Тази ситуация най-вероятно ще бъде свързана с възникването на непредвиден разход.
Това ще бъде благоприятна седмица за романтични пътувания и преживявания и за развитие на виртуална романтична кореспонденция.
Ще имате благоприятно време за вземане на важно решение свързано с промяна по местоживеене заради партньора ви (за тези от вас, които се намират в подобна ситуация).
През тази седмица следете внимателно новините, които касаят дома или семейството ви, и които най-вероятно ще дойдат чрез хора родени под знака на Дева, Козирог или Телец.
Неприятности с хора от зодиакалните знаци Везни, Водолей или Близнаци, могат да имат връзка с ваши финансови отношения или с други неприятни събития.

Водолей Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Водолей, пред вас е седмица, в която ще се изиска засилено внимание на работното ви място, с цел да се предпазите от грешки или пропуски, както и от опитите на някой да ви злепостави пред вашия ръководител.
Ако имате собствен бизнес бъдете внимателни с документацията, която ви предстои да обработите или с евентуални сделки, които ще сключите през седмицата.
През тези седем дни ще ви изненада придобивка в живота на син, съпруг, брат или баща. Вероятно това не е скъпа вещ, но така или иначе ще бъде приятна изненада.
Трудни ще бъдат отношенията между различните поколения, особено между бащи и дъщери.
Възможно е тези затруднения да не са свързани с конфликти, а с други сложни събития.
Седмицата вещае много интересни преживявания за жените над 35 годишна възраст, които по някакъв начин ще маркират край или начало на нещо ново в живота им.

Риби Седмичен Хороскоп 8 – 14 април 2019

Ако сте родени под знака на Риби, през тази седмица ще преживеете няколко приятни събития.
За някои от вас те ще бъдат свързани с пари или с финансов документ, за други с неочакван шанс, който съдбата ще им даде във важен момент, аз за трети ще са свързани с любовни преживявания.
През седмицата може да ви разтревожи възникването или развитието на здравословен проблем на човек от кръга ви роднини или приятели. Всичко ще се случва много бързо и ще има неочаквано развитие.
През тази седмица избягвайте конфликти с дете или с млади хора от семейството, тъй като ще срещнете неочакван отпор или ще преживеете неприятни прояви на инат.
През седмицата ще ви бъде приятно да се срещате и разговаряте с хора родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, които може да са ваши стари приятели, или с които ще се запознаете през тези седем дни.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Прочети повече

Избрано