Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Истината: следователи посочиха точното място, от което започна огненият Ад в „Нотр Дам“

Публикувано

на

Следователи успяха да определят точното място, от което е започнал пожарът в парижката катедрала „Нотр Дам”. Огънят е тръгнал от централната част на покрива, близо до основата на върха му, съобщава CNN, позовавайки се на източник в полицията.

По думите му, специалистите са достигнали до извода след внимателно проучване на всички снимки и видеа, направени от очевидци.

Източникът добавя още, че към момента следствието се е концентрирало върху два проблема при инцидента.

На първо място – тъй като охранителите не са съобщили веднага за пожара, възможно ли е датчиците за сигнализиране при пожар да не са били изправни. Вторият проблем е свързан със строителните асансьори, използвани при ремонта на храма.

Двама охранители в катедралата са съобщили пред полицията, че за първи път ​​​​​​са забелязали пламъците, когато височината им е достигала близо 3 метра, в 18:43 часа местно време, което показва, че сензорите за пожарна сигнализация може и да не са работели както трябва.

Първата аларма се е включила в 18:15 часа местно време. На екраните за контрол на сигурността на „Нотр Дам“ се е появил сигнал, показващ кой сензор изпраща сигнала.

Двамата охранители са отишли да проверят местоположението, но не са забелязали нищо. Когато се е включила втората аларма в 18:43 часа местно време. Следвайки инструкциите на алармената система, те са отишли на друго място в горната част на катедралата и са забелязали пламъците.

Припомняме, че на 15 април в катедралата избухна огромен пожар, който горя повече от 12 часа. Огненият кошмар доведе до мащабни разрушения. Експерти са на мнение, че възстановяването на опожарения храм ще отнеме повече от 5 години.

Превод: БЛИЦ

Избрано